Рейки-тема № 4 за всички - начинаещи, напреднали, интересуващи се

• 164 471
  • 864
  •   1
Отговори
# 780
дали имате 1во,2ро или Мастер ниво,не определя енергията!
за кой ли път ще го напиша...имала съм досег с Рейки преди първата ми инициация,просто не знаех каква е енергията,с която имам досег,после я дефинирах.
инициацията може само да помогне да вървите по пътя
ако сте очаквали чудо,като от хапче,което да ви излекува от всички болести,не! няма да го получите
Рейки е ангажираност,отговорност,съзнание-
че работтиш,че се променяш,че променяш себе си и света

а децата плацебо знаят ли какво е?

# 781
Не съм имала такива чак очаквания, прекалено здраво съм стъпила на земята за да очаквам чак такива чудеса. Просто много четох и ми говориха как наистина се усещало как енергията протича, като ми се случело нямало да се съмнявам какво е, а съм щяла била ясно да усетя как протича енергията и т.н. И това ми го говореше много сериозен, солиден лично познат човек, освен другите мнения дето съм чела по форумите.  Човек над 50 години, със солидно образование и здрав разум. Това всъщност запали и мен да опитам и нищо.

# 782
  • Be realistic - plan for a miracle.

post mortem, би ли разказала как точно процедираш, когато започваш да даваш рейки/да си правиш сеанс? Просто да споделиш какво точно правиш в този момент? Simple Smile

# 783

post mortem, би ли разказала как точно процедираш, когато започваш да даваш рейки/да си правиш сеанс? Просто да споделиш какво точно правиш в този момент? Simple Smile
"'

Просто си казвам на ум "РейКи, благодаря ти за всичко, което правиш за мен. Моля те, протечи сега и отиди там където е най-необходимо за мое най-висше добро." След това, както ми каза мастерката потърквам за кратко ръце и започвам с позициите. Честно казано, сега от позицията на времето това ми се струва пълна глупост. Или айде да го кажа така, при мен изобщо не работи.

# 784
Първо,формулата ти ми се струва неуважителна,но това е мое мнение!
трябва да е отправена като молитва,ако мога да се опитам да го опиша така
второ, да,важно е да се слагат ръцете по позициите,особено за начинаещи,но то е докато се овладее по-добре соствения канал на енергия,а не е задължително условие тя да протича
и трето,ако и да си повтаряш че не работи,сигурна съм,че АКО ти е направена инициация,имаш енергия,но това още не означава,че тя протича

препоръчвам ти да се върнеш в началото на темата,да прочетеш някоя книжка,и при бъдещ интерес, винаги разчитай на помощ тук,с адекватни въпроси Wink

# 785
второ, да,важно е да се слагат ръцете по позициите,особено за начинаещи,но то е докато се овладее по-добре соствения канал на енергия,а не е задължително условие тя да протича
и трето,ако и да си повтаряш че не работи,сигурна съм,че АКО ти е направена инициация,имаш енергия,но това още не означава,че тя протича

препоръчвам ти да се върнеш в началото на темата,да прочетеш някоя книжка,и при бъдещ интерес, винаги разчитай на помощ тук,с адекватни въпроси Wink
   '''
Благодаря ти много! Ще се опитам да започвам по друг начин. На друг човек още не съм правила, понеже хората, с които общувам ще ми се смеят. Но по-нататък нищо не се знае. Аз не съм човек, който си самовнушава, ако нещо не чувствам няма как отвън да ми се внуши, че го чувствам. А това дето мастерката ме питаше не чувствам ли мравучкане, да ми тръпнат ръцете и т.н., са усещания, които са ми познати от преди инициацията. Много ми се искаше да има нещо вярно в това, толкова хубаво звучи цялата идея, затова и още продължавам да опитвам. Трябва обаче наистина да почувствам реални ясни физически усещания, които няма на какво друго да отдам, за да кажа, да, рейки е истина.

# 786
  • Sofia, Bulgaria
Не спирай да подаваш рейки на себе си, пробвай и на друг. Колкото повече го правиш толкова повече потока от енергия става по-голям и ще почнеш да имаш усещания.

# 787
това с въпросите на мастерката няма да го коментирам Rolling Eyes

ако мога да профанизирам,без да се губи смисъла,много варианти на блокажи може да има по канала,с различна степен на проходимост да е ;
необходима е някаква проходимост,за да има чувствителност, поне до определена степен това може да стане с инициация,но останалото е само труд

за пробването на друг трябва да си уверен,а и трябват толкова други елементи,че аз не бих посъветвала да се експериментира ,поне докато не се проучи повече информация като техника ,защити,визуализации,начин на чистене на пространството преди и след сеанс...
Успех и не се отказвай!

# 788
Здравейте, не съм писала в тази тема, тъй като ползвам рейки само за домашни нужди,  Laughing  Различните мастери казват различни неща, може би защото зависи не само от познанията, но и от това за какво в момента са се сетили, какво са ги попитали по време на курса, дали се поддържа връзка с него и след инициацията или срещата е била еднократна... и т.н. Това, което знам и което съм чела, е, че протичането на рейки няма връзка със субективните усещания на човека. Той може да има добра чувствителност, може да няма, но това няма значение, рейки не зависи от това, нито от вярата дали я има или няма - енергията просто си тече и си работи. Вяра е необходима дотолкова, че да има настойчивост и упоритост при прилагането, защото резултатите не са мигновени. И друго - на първо ниво чувствителността е слаба по принцип, качва се значително на второ.
Най-добре е да се поддържа връзка с мастера и да му се задават въпросите, които възникват. Може да се питат и по-напреднали. Вече не е трудно да се намерят рейки-хора, не сме някаква екзотика.  Laughing

# 789
post mortem , ще дам мнение, макар да не съм инициирана в Рейки, а в друга система.  bouquet  От постовете ти усещам, че може би те е привлякло към енергийното лечение твоята представа за това колко е хубаво да се изпитват различни усещания по време на лечението. Един вид енергийно да виждаш кое как се случва. И сега липсата на тези усещания те разочарова.
Но както пишат и другите, и аз така зная, хората сме с различна чувствителност и това не означава, че не протича енергията. Усещанията не би трябвало да са белег за ефективността му. Ако искаш да продължиш, просто не се чувствай лишена, а с времето ще се натрупа опит, и ще видиш ползата. Ще прецениш дали ти харесва наистина, когато ги няма очакванията ти.  bouquet

# 790
Здравейте, имам инициация в първо и второ ниво от преди 7 г. истината обаче е че не съм ползвала рейки освен няколко месеца след семинара. Така се случи...
В последните 6 м здравословни проблеми преобърнаха живота ми на 180 градуса и лечението ми включва и рейки. Работих с един мастер във Варна. Искам да започна да си правя сама вече, като ако може да си задавам веднъж седмично сеансите. Тя обаче за да ме обучи ми иска 500 лв при положение че имам инициация. както и да е. Струва ми се некоректно и естествено това подкопа доверието ми в нея.

Та на въпроса, от къде ще ми препоръчате да започна. Не си спомням много но мисля че бързо ще си припомня.

# 791

'''
Благодаря ти много! Ще се опитам да започвам по друг начин. На друг човек още не съм правила, понеже хората, с които общувам ще ми се смеят. Но по-нататък нищо не се знае. Аз не съм човек, който си самовнушава, ако нещо не чувствам няма как отвън да ми се внуши, че го чувствам. А това дето мастерката ме питаше не чувствам ли мравучкане, да ми тръпнат ръцете и т.н., са усещания, които са ми познати от преди инициацията. Много ми се искаше да има нещо вярно в това, толкова хубаво звучи цялата идея, затова и още продължавам да опитвам. Трябва обаче наистина да почувствам реални ясни физически усещания, които няма на какво друго да отдам, за да кажа, да, рейки е истина.
Здравейте,
нова съм в тази тема, но само искам да Ви кажа , че може би всеки един от нас е минал през своите съмнения в началото. Вероятно трябва да се престрашите и да опитате на друг човек. Все ще имате някоя приятелка, която да е готова да пробва. Лично аз , когато давам контактно рейки на себе си не чувствам нищо. На друг човек е съвсем различно . Просто задръж достатъчно дълго ръцете си на първата позиция и ще го усетиш. Освен това често усещането е различно. Може да бъде мравучкане, може да бъде затопляне, може да бъде студ. При мен най-често е мравучкане, но съм усещала и други. При това обекта ми обикновено е един и същ.

# 792
Аз ще пробвам с повече практика на мен да видя дали нещо ще се промени,въпреки,че след инициацията спазих 21 дни,но след това от дъжд на вятър,аз имам заболяване и мислех,че поне ще се облекчи,някой има ли впечатления със заболявания да сподели.

# 793
За много години на всички! Весела Нова Година с пожелание за здраве и късмет Simple Smile santa2

За първи път пиша в темата и не съм запозната с Рейки, но имам един въпрос, на който ще се радвам, ако някой може да ми отговори. Попаднах на рейки музика, има ли такава? След като слушах музиката около 15 мин. започна да ме боли глава, възможно ли е? Бях забравила даже, че съм я пуснала и започнах да се ровя нещо в интернет, доста рядко ми се случва да имам главоболие и за това питам!

ето линк:
https://www.youtube.com/watch?v=_klKJzo4LTY

# 794
Здравейте, мами.

Нова съм във форума и се интересувам от Рейки. Бихте ли ми препоръчали на лични учители от гр. Варна?

Благодаря. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт