МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 7

• 59 048
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
Цитат
Но защо се налага пак изследване на кръвната група на майката?   Нали вече един път са си правили такива изследвания и си имат картонче 

Аз имах картонче - не са ми правили пак изследване за кръвната група, само на бебето правиха.

# 586
  • До морето :)
Не знам, казвам какво казаха вчера от болницата  Grinning

# 587
Цитат
Но защо се налага пак изследване на кръвната група на майката?   Нали вече един път са си правили такива изследвания и си имат картонче 

Аз имах картонче - не са ми правили пак изследване за кръвната група, само на бебето правиха.
  вие rh(-) ли сте?странно и аз разбрах че дори и да имаме за наща кр група иследване пак правят...а то всички имаме нали е едно от първите иследвания на ЖК. оххх нз вече Whistling

# 588
Да с RH- съм и аз. Сега като се замисля ... Понеже аз лежах в патология и на 5-тия ден почна раждане(тогава бях в 32 седмица). После като ме качиха в предродилна ,акушерката отиде в стаята ми в патологията да ми търси картончето с кръвната група в чантата.   Simple Smile

Въпрос към Мери : На всички бебенца родени в болницата ли се правят снимки?
Питам защото беба се роди по рано, а после беше 21 дена в неонатологията - а снимка нямаме ...

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 15:51 от primavera85

# 589
Мери, получих днес смс от теб, че до навършване на 3 год детето ми ползва 20% намеление в Дева Мария!  bouquet
Дано не се налага да ползваме това намаление, но благодаря много за невероятния подход да се извести всяка майка за това намаление!  bouquet
Страхотно отношение! Heart Eyes

# 590
Днес и аз получих такова съобщение и ми стана много драго, че са избрали индивидуалния подход към мамите на Девата. 30god права си дано не ни се налага да ползваме намалението, но все пак отношението към пациента е важно! И аз исках да ви благодаря във форума!   love001

# 591
Аз също получих такъв СМС, и на мен ми хареса този индивидуален подход, все пак не всички родили в Девата следят нашия форум. Благодаря!

# 592
Аз искам да попитам Мери при планово секцио задължително ли е да мина преглед при анестезиолог?Защото съм направила всички други изследвания и не намирам смисъл при положение,че това може да го прецени анестезиолога който ще е по-време на операцията.Моля те отговори в такъв случай как стоят нещата?

# 593
  • Бургас/Пз
Мери, имат ли вече лекарите график за първата седмица на м.май??

# 594
Мери, имам две въпросчета към теб. Видях, че си публикувала график за училището, но ме интересува, в коя лекция ще се говори за дишането по време на раждането и кога ще има лекция за пилатес за бременни?
Бях на лекцията тази седмица и разбрах, че не се прави клизма при вас (всъщност не знам в другите болници дали все още го има), та въпросчето ми е - дали ако си пожелая такава процедура ще ме "огрее"? Някак си ми става неприятно при мисълта да стане белята Joy
Много ти благодаря  newsm51

# 595
Вижте днес какво пишат сайтовете, нещо много яко за болницата. Да им е честит сертификата за качество на здравните услуги. Бургас заслужава наистина качествено здравеопазване!

http://www.bszone.info/?p=22980

http://poligraff.net/статия/МБАЛ-Дева-Мария-Бургас-със-сертификат-ISO-90012008/3411

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=703666

# 596
Да с RH- съм и аз. Сега като се замисля ... Понеже аз лежах в патология и на 5-тия ден почна раждане(тогава бях в 32 седмица). После като ме качиха в предродилна ,акушерката отиде в стаята ми в патологията да ми търси картончето с кръвната група в чантата.   Simple Smile

Въпрос към Мери : На всички бебенца родени в болницата ли се правят снимки?
Питам защото беба се роди по рано, а после беше 21 дена в неонатологията - а снимка нямаме ...

Здравейте, относно изследванията моля задайте въпросите си към лекарите,които ви следят бременността или при които ще раждате - те са хората, които ги назначават и да не забравяме, че служат на тях. Това е форум, в който няма как да разнищим всички изследвания, защо ги назначават, за какво им служат и на кой ще го назначат и на кой не ... аз не мога да ви отговоря категорично, защото не съм медицинско лице, лекарите са тези, които определят тези неща. Относно снимките на бебетата, стремим се да има снимки на всички, някои майки отказват, други пък бебенца са в кувьоз  и не ги снимаме - възможно е да сме я пропуснали.
 newsm03

# 597
Мери, имам две въпросчета към теб. Видях, че си публикувала график за училището, но ме интересува, в коя лекция ще се говори за дишането по време на раждането и кога ще има лекция за пилатес за бременни?
Бях на лекцията тази седмица и разбрах, че не се прави клизма при вас (всъщност не знам в другите болници дали все още го има), та въпросчето ми е - дали ако си пожелая такава процедура ще ме "огрее"? Някак си ми става неприятно при мисълта да стане белята Joy
Много ти благодаря  newsm51

Лекция за дишането по време на раждане нямаме... Пилатес за бременни ще имаме на 28 април в 14 часа. Ако желаеш клизма ще ти я направят.
 newsm03

# 598
  • Бургас
maminka13 за техники на дишане по време на раждането ще ти препоръчам акушерката при д-р Дорийска - Камелия Маринова. Тя води курсове, това и е сайта: http://www.mamita-bs.com/programi.html Мисля, че можеше да посетиш и само една лекция, ако желаеш. Бих казала, че тези техники на дишане и обезболяването чрез масаж ми бяха най-полезни от целия курс, така че намери начин да посетиш такива, където и да било.
Извинявам се, за спама по темата  Peace.

# 599
  • Бургас/Пз
Има ли вече график за първите дни на май месец - между 1-ви и 3-ти май, кои лекари са на смяна!?

Общи условия

Активация на акаунт