Има ли...майки, чиито деца не са ваксинирани

• 7 151
  • 66
  •   1
Отговори
# 15
Не, Джуличка, аз нямам такива

# 16
Не, Джуличка, аз нямам такива

А аз пък имам, за съжаление.
И с аутизъм имам.
И с... има ли значение, всъщност?

# 17
  • София
Интересува ме има ли тук майки, чиито деца не са ваксинирани със задължителните ваксини по ЗК, но по ваш личен избор? Защо не ме интересува, досещам се. Но ми кажете кое ви е по-различното в битието, в боледуването. За отказа от прием в ДГ и у-ще съм чувала.

прием в училище никой не може да ти откаже.
за другото - детето ми е ваксинирано - аз обаче не съм - никаква разлика в боледуването...т.е. боледувала съм в рамките на нормалното, имала съм ваксинирани приятели повече боледуващи от мен, както и по-малко...
е караласъм вярно рубеола, но то и ваксината не дава 100% гаранция че няма да преболедува детето така че...все тая....

Виж имала съм други проблеми, заради, които майка ми се е притеснявала около боледувания - например заради високи Т и т.н. но то няма общо със самите ваксини.

# 18
Какво е ДЦП?

Angel Dust, защо майка ти не те е ваксинирала и боледувала ли си от варицела и скарлатина?

На мен последната ваксина ми е сложена в 6-ти клас (тогава ми стана лошо, а 2 други момичета припаднаха пред очите ми), а в 10-ти ваксинираха само момичетата, но аз отказах. Децата ми сега са на 4 и 6 години, ваксинирани са, но мисля и на сина да сложа последната на 6 години и да приключа с ваксините. Чудя се личната дали ще се съгласи да ми попълва останалите, за да си взимам детските... newsm78

# 19

Детска Церебрална Парализа.
Знаеш ли "против" какво ваксинираш децата си?  Rolling Eyes
Съвсем приятелски питам, да не помислиш, че се заяждам.
   bouquet

# 20
А и забравих да попитам, защо децата ми често имат сърбежи на дясната ръка, където по принцип се поставят ваксините, точно там е и доста твърдо на пипане...При всички деца ли е така?

# 21
  • София
Инера - по медицински причини съм освободена от всички ваксини.
От варицела - да...за скарлатина не съм се интересувала. Вероятно да...какво общо имат те с ваксините? За тях задължителни ваксини няма така или иначе.

Моето дете нито сърбежи има, нито твърдо на ръката.

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 20:50 от Angel_Dust

# 22
А и забравих да попитам, защо децата ми често имат сърбежи на дясната ръка, където по принцип се поставят ваксините, точно там е и доста твърдо на пипане...При всички деца ли е така?

И сърбежи, и болки (някои даже години след поставянето), и гнойни торби и много други работи, за които сега не искам да се сещам, но доста потребителки тук помнят.  Confused

# 23
Да, знам, че за тях няма задължителна ваксина, просто питам. Моите деца са ходили на детска, едното вече е на училище, но така и не изкараха варицелата, та ми е малко притеснено...нали е добре като малки да я изкарат...

# 24
  • София
ами най-добре е ако никога не я изкарат. но има доста хора, които я карат по-късно с децата си. някои по-леко, други по-тежко...както и по-малките също, впрочем.

# 25

Не зная защо сте предпочели дясната ръка. Би трябвало да е обратното освен, ако детето не е левак. Всъщност няма никакво значение на коя ръка се слага ваксината обаче, ако се появи усложнение, по-добре то да бъде на ръката, която ни е по-неудобна за вършене на какво ли не.
Ваксиналната техника е важно нещо! Винаги след забиване на иглата трябва да се аспирира, тоест буталото да се дръпне леко назад, за да се провери дали иглата не е попаднала случайно в кръвоносен съд. Едва тогава съдържанието на спринцовката се инжектира. За предпочитане е  инжектирането да става бавно, а не за 1-2-3секунди. Освен това иглата трябва да се забива дълбоко. При плитко вкарване по-често се появяват усложнения. Само Манту и БЦЖ са изключение от това правило-при тях иглата се забива съвсем плитко в най-повърхностния слой на кожата и се появява папула-надигнато мехурче. При останалите ваксини това е недопустимо!
Далеч сме от медицината, но тези неща са ни обяснявани от наши близки лекари.
Ясно e, че никак не е удобно да се намесваме и да даваме акъл как се прави ваксина. Обаче, ако положението е много зле, можем да потърсим други. Ние от години сами си слагаме грипните ваксини и сме много доволни от себе си. Но стриктно спазваме тези правила, които ви цитирах по-нагоре. Понякога въпреки правилното инжектиране организмът може да реагира по-силно и да се появят усложнения. В този случай те се преценяват и се решава дали е целесъобразно ваксиниране с такава ваксина в бъдеще.  
Има и друго правило. Ако ваксините са на често, да не се правят на едно и също място. Това се отнася до всички инжекции. На едната ръка, после на другата, понякога и в крака.

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 01:47 от vl

# 26
  • Бургас
Аз  лично познавам деца постъпили след имунизация в онкохематологията.Въпрос към желаещите да имунизират-биха ли ваксинирали здравото си дете, ако недай си боже вече сте пострадали след такава процедура?Знаете ли  личната ми лекарка поощри отказът ми да поставя поредната  ваксина и сподели,че също би се страхувала на мое място.

# 27
  • София
Всеки се страхува...монетата си има две страни - да се страхуваш от болестите или да се страхуваш от ваксините...въпроса е, от кое повече те е страх....
Въпроса ти е все едно да те питам би ли си ваксинирала второто си дете(например), ако другото не си го ваксинирала и се разболее от детски паралич....(недай Боже).

# 28
Да, има майки чийто деца не са ваксинирани. Grinning
аз имам наблюдения върху десетки деца, които не са ваксинирани с някои ваксини или изобщо не са ваксинирани и наблюдения на стотици ваксинирани деца.
Работя с деца и знам какъв е имунизационния статус /реалния/на всяко.
От 4-5 часа дневно прекарани с всякакви деца намирам разлики в поведението на едните и другите и също начина по който боледуват, честотата на боледуванията.  

Като наблюдавам неваксинираните, се убеждавам че си струва усилието да не си ваксинираш детето, Peace колкото и неприемливо да е това в нашето задръстено общество.

# 29
Да, има майки чийто деца не са ваксинирани. Grinning
аз имам наблюдения върху десетки деца, които не са ваксинирани с някои ваксини или изобщо не са ваксинирани и наблюдения на стотици ваксинирани деца.
Работя с деца и знам какъв е имунизационния статус /реалния/на всяко.
От 4-5 часа дневно прекарани с всякакви деца намирам разлики в поведението на едните и другите и също начина по който боледуват, честотата на боледуванията.  

Като наблюдавам неваксинираните, се убеждавам че си струва усилието да не си ваксинираш детето, Peace колкото и неприемливо да е това в нашето задръстено общество.

Нищо конкретно не казвате. Само общи приказки.

Общи условия

Активация на акаунт