Има ли...майки, чиито деца не са ваксинирани

• 7 147
  • 66
  •   1
Отговори
# 60
  • В Голямото село
След като няма законен начин да избегна ваксинирането на детето си, тогава малко се обезмисля това, че съм против отровните ваксини, нали? Поне засега е така. Тогава как някои майки успяват да НЕ ваксинират децата си? Явно тази "привилегия" имат само тези, които не смятат да дават децата си на градина. Ние, останалите, нямаме избор. Което за мен си е чисто безумие. Надявам се някой ден държавата да отмени изискването за ваксинация при прием в ДГ.

# 61
  • София
ами те не случайно са задължителни, а не пожелателни или препоръчителни...
градината е екстра така или иначе, могат да си измислят каквито си искат изисквания за прием.
въпрос на преоритети...ако наистина не искаш да си ваксинираш детето няма да го направиш, дори това да значи да не ходи на градина...смятам здравето седи преди посещението на градина...това не може да е причина да сложиш ваксини, ако не искаш.

# 62
След като няма законен начин да избегна ваксинирането на детето си, тогава малко се обезмисля това....

Зависи от градината, има градини, които не са толкова стриктни.
  Нямам право на детски, защото доходът ми надвишава максимума. Така или иначе, заради едните детски не бих променила решението си.

# 63
След като няма законен начин да избегна ваксинирането на детето си, тогава малко се обезмисля това, че съм против отровните ваксини, нали? Поне засега е така. Тогава как някои майки успяват да НЕ ваксинират децата си? Явно тази "привилегия" имат само тези, които не смятат да дават децата си на градина. Ние, останалите, нямаме избор. Което за мен си е чисто безумие. Надявам се някой ден държавата да отмени изискването за ваксинация при прием в ДГ.
Ако наистина си убедена в това, че не искаш да ваксинираш детето си, което значи да си убедена че ваксините действително са вредни, приемането в ДГ или взимането на 35 лв на месец няма да те откажат.
Първото ми дете си има всички ваксини.Малкия няма нито една, няма и да има.В РО дадох декларация и всяка смяна предупреждавах, че не искам ваксини.
И не, нямам финансовата възможност да пусна детето си на частна ДГ или да си позволя изобщо да не ходи.Ще търся правата си до край.

Angel_Dust, не спират майчинство.Не отпускат детски надбавки без бележка за сложени задължителни ваксини. Peace

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 21:13 от Грозното Пате

# 64
  • София
да тях имах предвид, майчински ги нарекох вярни...нямах предвид майчинството....то си е друго нещо...

# 65
  • В Голямото село
Не говоря за себе си конкретно, но има майки, които нито могат финансово да си позволят детегледачка, нито да си стоят вкъщи 6 години за да си гледат детето... нито пък имат баби, на които да разчитат. За такива родители приемът в детска градина е повече от важен и не може категорично да се отрече, че това не е първостепенен фактор за тях при взимането на решение дали да си ваксинираш детето или не.

# 66
Прочетох цялата тема и не ми стана ясно каква й е целта....  Rolling Eyes  Да се преброим кои не ваксинираме, да кажем какво е различното в битието ни? Ми няма различно, спим, ядем, не сме набодени, но нищо различно не виждам... Детето ми не боледува сериозно (поне за сега), но това далеч не зависи само от ваксините, тъй че не виждам връзка... А който е решил да не ваксинира, ще си намери начин да не го прави... Както вече се каза по-горе, съвети какво следва като откажеш ваксини, се дават в една друга тема... Иначе, ако разчитаме все на другите, никога ваксините няма да станат препоръчителни... Или си отстояваш правата, или нямаш права... Първите не са и няма да бъдат сами, но вторите са много...

Общи условия

Активация на акаунт