Празника на любовта с Юлчето посрещаме сега!

• 22 185
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
  • София
стоун, без да се заяждам, ще кажа, че не съм съгласна с твърдението, че майката гледа детето си, съдейки по себе си; нормалното и естествено нещо е майката да иска да храни детето си здравословно; не мога да си представя майка да иска да научи детето си да се храни нездравословно;
а ако майката пуши, това означава ли, че ще го научи да пуши, защото гледа по себе си  newsm78

# 166
  • Stavanger, Norway
stone2009 от няколко дена и Алекси си подръпва пишката и тестисите. Даже първия път ги стисна силно и се разрева  Mr. Green Тази тема ме подсети дали на някое друго момченце му се зачервява кожата на върха на пишката? При нас се случва тези дни. Сменям памперсите доста често, подсушавам и с риванол откакто забелязах зачервяването. Миналата седмица пак имаше такова придружено с нещо като малка водна пъпчица, но изчезна след 1-2 дена почистване с риванол  newsm78 Освен това забелязах, че пишката се забелва до най-широката част на главата на пениса и повече не може. Онази вечер подръпнах леко, но явно не му хареса и спрях. Не искам насилствени неща, затова засега ще оставя нещата така.
Бенки - на Алекси му се появи една някъде третия месец и леко е пораснала. Има ли и друго дечица с появили се нови бенки и растат ли? Следващия път ще питам педи, защото малко ме притеснява, въпреки, че нарастването е незначително  Thinking

# 167
  • София
За ушите като казах на доктора, че си ги пипа, той каза: "Ми нейни са си, пипа си ги". Но все пак не пречи да се внимава, ако проявява признаци на болка, сигурно не просто научен интерес.
Имаме ново забавление вече. Давам на Ема цяла, попарена за секунди сушена слива. Пада голямо гнявене, гония да я хване, дъвче я, смуче я. Само гледам да не сия затъкне в гърлото, че ми е лакомичка, а и си приготвям 4-5 сливи, всъщност, че бързо излитат на земята.
Qkova, имате глас от нас, много е сладка девойката, но ти как си с това неспане? И другите неспящи, стискам ви палци да е временно и да почнат да спят бебоците. То най малкото от изтощение трябва да поспиват Tired

# 168
  • Stavanger, Norway
Между другото - за пореден път да си кажа мнението. Всеки родител има правото да прецени какво и кога да дава на детето си, стига да не е очевидно вредно за него. Панадол, сол, захар, бишкоти...Това са все неща, които са предназначени за бебета и не смятам, че някой трябва да бъде анатемосан за това, че ги дава  Naughty Аз стигнах до извода, че не мога да го опазя от всички вредни неща. Нямам и финансовата възможност за това. Правя каквото ми е по силите, избягвам определени неща (които мога), НО всичко си има граници. Например - искам да давам био пюрета, но са ми скъпи (и да си ги купувам и да си ги правя). Затова си правя пюрета с каквото имам  Peace Сол и захар не давам, но кой знае какво му давам с пюретата, които правя. А дори и да му купя био пюрета, кой знае дали наитсина са такива  ooooh! Да не говорим, че докато бях бременна си хапвах какви ли не плодове и зеленчуци, пълни с какви ли не нитрати и др. химични съединения, които със сигурност са отивали и при бебчо. Е, не мога  да го опазя от всичко вредно, колкото и да ми се иска  Naughty      Живеем в свят, който не позволява децата ни да живеят в биологично и екологично чиста среда Дори да го храня чисто, какъв въздух диша? Каква вода пие? С  какво го къпя? С какво го мажа...Задайте си тези въпроси преди да погвате някой, че не го е грижа за детето му  Naughty

# 169
cvetulka права си за био нещата. Просто мисля, че даването и не даването на панадол е малко принципен. Разбира се тъкмо и за това иде реч, че всяка майка си има определени принципи. И според тях си гледа децата. Ако видим нещо нередно, което някоя майка прави, можем да я светнем, но дотам. Решението е нейно.

vtrendy: Не, но аз размишлявам в тази насока, че децата се учат чрез пример. Първия месец след като родих не ядях сладко пред Калоян, за да не се учи да го прави. Баща му и до сега се крие(така да се каже), когато пуши. Не смятам, че съм в правото си да му забранявам да яде захар, когато ям шоколад буквално под носа му(докато го нося на ръце). А и панадол, както вече казах не давам по ред причини и само едната е това, че е вреден. След ваксина съм давала, защото имах съмнения, че изпитва болка. А когато имам съмнение за вирус, смятам, че ще му причиня по-голяма болка, ако му сваля Т. Няма да влизам в повече подробносто, защо смятам така. Мисля, че не те вълнува това. Ако пък ти е интересно мога да продължа с теорията си. Simple Smile
Но идеята ми преди малко беше, че ти например не ядеш junk food(но пиеш лркарства), аз обратното. Т.е. държим на едното повече отколкото на другото. Нормално е и децата да отглеждаме със същите приоритети. Става въпрос за ценностна система, не за конкретен вреден навик. Не знам дали бях по-ясна. Ако и сега не ми се е получило значи няма смисъл да продължавам Simple Smile
(vtrendy, надявам се че не се заяждаш, защото ако мислех, че е така, нямаше да влизам в подробности)

# 170
Профилактика на алергиите

Алергиите не се определят като болестно състояние и затова отношението към тях е малко несериозно. Само родители, които са се сблъскали с тях, знаят колко време, финанси и нерви им струва, докато намерят най-после лекаря, който да им каже какво да правят. И това не е всичко - след това тези родители трябва постоянно да внимават какво дават на детето си за ядене, да внимават каква козметика използват и така, докато дойде денят (след една-две години), когато детето ще "израсте" алергията. В повечето случаи, алергията не изчезва, а се преобразува в друга - сенна хрема, бронхиална астма и т.н. Няма бебета, които да са застраховани от алергия, но има няколко препоръки, които ако ги спазите, може да сте сигурни, че сте направили всичко, което зависи от вас. Трябва да знаете още, че предпазването на бебето от алергии трябва да започне още от бременността.
Ето и нашите препоръки:

- пушенето по време на бременност и кърмене е един от най-сериозният фактор, предизвикващ алергия при кърмачетата.

- не употребявайте лекарства или антибиотици по време на бременност и кърмене без компетентно лекарско предписание.

- на бебето също не трябва да давате лекарства и най-вече антибиотици без нужда. Много често личните лекари, за да се презастраховат изписват антибиотици при вирусни заболявания, което е безсмислено, защото с антибиотици се лекуват бактериални инфекции. Много често даден вид алергия се "отключва" след лечение с антибиотици.

- през периода на кърмене хапвайте в ограничени количества шоколад, бадеми, фъстъци, избягвайте храни с оцветители и консерванти и изкуствени подсладители (аспартам, нутрасуит).

- кърменето на бебето поне шест месеца намалява значително риска от алергия. Виж кърмене.

- захранвайте с друга храна освен мляко, колкото се може по-късно - след шестия месец. Това се отнася и за сокчетата. Виж захранване.

- ако член от семейството ви има вече алергия към храна, препоръчително е адаптираното мляко, с което ще дохранвате или с което изцяло ще се храни бебето, да бъде хипоалергенно. Това са адаптирани млека след името на които има "HA". При тях белтъкът на кравето мляко, който най-често се използва като суровина за производство на адаптираните млека, е частично разграден, което намалява значително вероятността от алергия.

- ако майката или таткото на бебето са руси, с бяла и чувствителна кожа, вероятността към алергия при бебето е по-голяма. Затова, ако спрете да кърмите, препоръчително е до една годинка продължете с хипоалергенно мляко.

- избягвайте да давате в суров вид цитрусови плодове (банани, ананас, киви, портокал, мандарини), ягоди, малини, праскови, кайсии. Термичната обработка намалява в значителна степен риска от алергия. След годинката може да давате вече сурови банани, портокали, праскови и кайсии, но за останалите плодове най-добрата възраст е след 3-тата годинка.

- ако имате домашни животни (куче, коте и др.), преместете ги за една година на село или при близки хора.

Това не мисля,че е крайно и ако го бях прочела по-рано нямаше да дам обикновено адаптирано мляко с кашата и да направим алергия!

# 171
Дори благодаря за това, че споменахте за захарта в бишкотите, защото определено вече го имам предвид.
  Ето,точно това исках да кажа.   Hug
   Често,без да искаме,изпускаме от вниманието си разни неща,които иначе са важни за нас.И затова е хубаво да се споделят най-различни мнения за каквото и да било.А всеки да си отсява,каквото му е нужно.  Peace

# 172
Абсолютно вярно и само на 2 реда Simple Smile Поне някой ме е разбрал Simple Smile

# 173
  • Stavanger, Norway
Да сменя темата малко. Последния път купих Пуфис и съм страшно разочарована. Алекси целия е в силикагел и всеки път като го преобличам трябва да му мия дупето  ooooh! Няма други такива памперси просто. Преди съм купувала и не съм имала такъвпроблем,но сега е някакъв ужас  Shocked

# 174
  • в Кошера
Да сменя темата малко. Последния път купих Пуфис и съм страшно разочарована. Алекси целия е в силикагел и всеки път като го преобличам трябва да му мия дупето  ooooh! Няма други такива памперси просто. Преди съм купувала и не съм имала такъвпроблем,но сега е някакъв ужас  Shocked

Аз пробвах на мойта Пуфис, някакви 2 бр. рекламни ми бяха дали....еми гадни са, най-вече от гл. точка на дебелината  Rolling Eyes Може би защото от самото начало е на Премиум кеър newsm78

# 175
От много философстване забравих за какво дойдох да питам.
Има мами, които учат магистратури. Полага ли ви се еднократна помощ за студент с дете до 1 годинка. Прочетох днес, че докторантите отскоро са си извоювали това право. Аз уча следдипломна квалификация и сигурно никой няма да ме признае за студент, въпреки, че таксите са достатъчно високи.

# 176
  • в Кошера
От много философстване забравих за какво дойдох да питам.
Има мами, които учат магистратури. Полага ли ви се еднократна помощ за студент с дете до 1 годинка. Прочетох днес, че докторантите отскоро са си извоювали това право. Аз уча следдипломна квалификация и сигурно никой няма да ме признае за студент, въпреки, че таксите са достатъчно високи.

Ако си редовна магистратура, мисля, че имаш прaво. Но всякакви други форми - задочно, дистанционно...или квалификации разни - ЦЪ, парА йок  Mr. Green

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 12:49 от Tyra

# 177
  • в 1001-та нощ
МОМИЧЕТА, ИМАМ ВЪПРОС, на шест навършени месеца, подадохте ли декларация към НОИ, има такава на сайтът им, ако се подава колко време след като бебо направи шест месеца е срокът? Благодаря предварително.
...
моля дай линк - да видим за какво става въпрос?  Rolling Eyes Embarassed

...проверява с натиск с пръст ,зад мекото ухо.Ако има проблем,детето веднага ще отреагира.  Peace

кое се нарича мекото ухо?  Rolling Eyes Embarassed

# 178
  • София
Аз пък от Пуфис съм най-доволна.В начаалото бяхме с Памперс за новородено(жълтите) и после Актив бейби.Но От Пуфис съм най-доволна

# 179
  • София
стоун, двете имаме различни разбирания - съгласна съм; ти явно си привърженик на хомеопатичното лечение; аз съм от лекарско семейство и по презумция съм възпитана в уважение към традиционната медицина; не разбирам и не вярвам на хомеопатията; избрала съм за себе си и за семейството си да пием лекарства при нужда; не оспорвам правото ти да избереш друго за теб и за твоето семейство; едновременно с това не смятам избора да приемам лекарства за вреден навик; от друга страна, определено, пушенето, яденето на junk food, воденето на застоял начин на живот са вреден навик; лично аз ще положа големи усилия да предпазя сина ми от тези неща, като тук не става въпрос само за ценностна система, а за здравословен начин на живот
както и да е,  Peace

Общи условия

Активация на акаунт