Ако ще раждате в Токуда - пригответе си пари в брой!

• 7 098
  • 75
  •   1
Отговори
# 45
Единствено заради апаратурата и обстановката. Нека не надценяваме качеството на персонала, което е като навсякъде другаде - има и добри, и не толкова добри, а има и такива, които са под всякаква критика!

# 46
  • София

А и това, малко ли е?!

За мен не е нормално да родиш детето си в подтискаща мизерия и сред озлобен, циничен персонал.

# 47
  • София
Единствено заради апаратурата и обстановката. Нека не надценяваме качеството на персонала, което е като навсякъде другаде - има и добри, и не толкова добри, а има и такива, които са под всякаква критика!
Като количество не можем да го подценяваме, а като качество има и не до там добри, но не можеш да отречеш, че малцина си позволяват да са нелюбезни. Под мед. персонал имам предвид и мед. сестри, не само лекарите.

Това отношение само да беше си струва, защото не се налага човек да ходи на психотерапевт след престой в болницата или да усложни здравословното си състояния на психическа основа. Дори има скала, по която се мерят щетите върху психиката след престой в болница.

Вярно е, че и Токуда не е само цветя и рози, но съм обиколила по различни поводи голям процент от болниците в София и част от тези в страната- еми там и здрав човек да поседи два дни ще се разболее тежко. Дано Токуда да привлекат добри специалисти в повече области и да не оакат по български работата с времето, че иначе ще останем и без една нормална болница.

# 48
Е, разбира се, че обстановката не е без значение. В това отношение, останалите болници са на светлинни години от "Токуда". По-скоро ме притеснява, че не успяват да поддържат постоянно качество. Според мен, има промяна в работата на персонала в началото и сега.
А иначе, по темата, това което дразни повечето, изглежда е представянето на таксите в болницата като "избор на екип" или "дарение." Някак по-коректно би било да се представят по друг начин. Например, цената за определена услуга е 2000 лв, от които 500 лв. ще ви се поемат от ЗК, ако сте здравно осигурен.

# 49
  • София
А иначе, по темата, това което дразни повечето, изглежда е представянето на таксите в болницата като "избор на екип" или "дарение." Някак по-коректно би било да се представят по друг начин. Например, цената за определена услуга е 2000 лв, от които 500 лв. ще ви се поемат от ЗК, ако сте здравно осигурен.
Нали промениха закона и сега има максимална такса за избор на екип. Не знам защо са приели този закон, но да бяха остави ограничението само за държавните болници. Ясно е, че няма как да намалят таксите в частните и въпросното ограничение за тях е безсмислено. Нали и в държавните въведоха такса за избор на екип, за да излязат на светло подкупите, които се плащат на лекарите. Сега вкарват в сивата зона такси, които бяха официални. Безсмислица е това.

# 50
Много пари, които се искат от пациентите без да отговаря на качеството, което се предлага.
Като иска да взима пари от здравната каса, ще играе по нейните правила. Защо едни частни болници могат да се справят с парите от здравна каса, а Токуда да е изключение.
Говорите, че разполага с модерна апаратура, но пращат  по-трудни случаи в Майчин дом...

# 51
  • София
Ani 77 Ако хората не са доволни от услугите Токуда ще фалира, нали? А колкото и трески за дялане да имат болницата е претъпкана. Явно има нужда от такова здравно заведение, защо трябва държавата да го фалира? Аз съм съгласна цените да са 10 пъти по- високи, но всичко да е перфектно. Поне няма да се налага същите пари да се дават в чужбина от много хора.

ПП Колкото до тежките случаи и Майчин дом- Токуда няма отделение за проследяване на патологична бременност. Пише го на сайта им и е нормално да изпращат бременните с подобни проблеми там, където има такова отделение. 

# 52
  • София
...
Говорите, че разполага с модерна апаратура, но пращат  по-трудни случаи в Майчин дом...

И МД не е Света обител, в която всичко да работи по най-добър начин! "Да пази Господ" ще кажа аз и на тази опция.

# 53
Аз не твърдя, че е, но  в Токуда се хвалят с апаратурата си, а пък при проблем друг да го оправя.

# 54
  • София
Аз не твърдя, че е, но  в Токуда се хвалят с апаратурата си, а пък при проблем друг да го оправя.
На сайта им пише, че нямат отделение за патологична бременност. Какво значи ако възникне проблем друг да го оправя- те от самото начало казват, че има проблеми, с които не могат да се справят? Сигурно ще е по- удачно да задържат пациента независимо, че не могат да му помогнат?

В някои от частните родилни домове, например, нямат неонатологии и ако новороденото има проблем го карат в Токуда. Държавните болници процедират по същият начин- ако им липсва апаратура или специалисти по даден случай преместват пациента.

# 55
Дано Токуда да привлекат добри специалисти в повече области и да не оакат по български работата с времето, че иначе ще останем и без една нормална болница.
А дано, ама надали. Доколкото чувам, японците трудно удържат фронта, администрацията е станала голямо перо и въобще традиционните български практики намират добра почва.  Tired

# 56
Да се включа и аз като "малоумна"  Laughing , на която й предстой да даде въпросните 2000-2500лв за раждане в Токуда и не защото после фонд ще ми ги върне, тъй като не се осигурявам допълнително, но ПАК ще ги дам, защото искам да си осигуря нужното спокойствие и за мен, и за детето ми. Не виждам защо хора, които не ги вълнувала тая тема пишат тук  newsm78 И се изказват по въпроси, за които си нямат и грам понятие. Не знам за другите операции, но тези пари 1500лв за нормално раждане както и да се казват в ценоразписа на болницата се плащат, защото получаваш "хотелски" начин на живот за престоя там, всичко необходимо за теб и бебето, т.е. не е като в държавните болници - носи си лигнин, памперси, чаршафи, мляко и т.н. И В КРАЙНА СМЕТКА СИ ПЛАщАШ ЗА ОТНОШЕНИЕ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ. Който не иска да ги дава или няма възможност не избира тази болница. Омръзнало ми е от поведение от типа на лисацата в популярната поговорка, където гроздето било кисело само защото тя не го стига. 

# 57
Айде и аз на всяка манджа... newsm57 От Токуда имам преки впечатления. Ако трябва да съм честна, винаги съм предпочитала частните клиники, особено що става въпрос за гинекологични прегледи. В Токуда намерих един невероятен специалист и човек, но дори той да беше в Майчин дом пак бих отишла. Предпочитам да съм като на хотел и да си платя. Имам 2ма гинеколози, единия който дори е в доста по-скъпа от Токуда болница. Но всеки все пак знае къде отива... За краткия период, в който бях бременна се бях насочила именно към Токуда. Осигурявам се допълнително, и ако не бяха променили законите сигурно щяха да ми възстановят парите, но здраве да е. Аз все пак разчитам на първо място на специалиста, а след това на всичко останало.
Относно лекарски грешки- навсякъде стават такива. Правих абразио в Св. Лазар, аз лично съм много доволна от лекаря си, но чета из форуми, че има много недоволни и т.н. И в крайна сметка защо всички чули недочули плюят по частните болници, а всъщност никога не са влизали там... И защо никой не чух да плюе по мизерията в държавните? И защо по новините излъчват репортажи само когато става въпрос за пари, или пък правителството иска да се изтъкне ? Що никой не излъчва всеки ден и защо не се дава такава гласност на държавните болници, които ги е налегнала страшна мръсотия и мизерия ? Или вечното им оправдание е, че няма пари. Е не вярвам да нямат пари да почистят или да се усмихнат. Разбирам, че персонала взема малко пари, че са изнервени, че не отивам в ресторант, та всички да ме посрещат с приветливи физиономии, но в крайна сметка, никой не ги държи насила. За съжаление със всичко е така и навсякъде е така. Аз се моля да сме здрави и да имаме повечко пари, че като гледам как много лекари ги искат "под масата", предпочитам хиляди пъти да ги дам като дарение.

# 58
  • София
Това с плащането в брой като дарение е именно заради новия закон за такса "избор на екип".

И В КРАЙНА СМЕТКА СИ ПЛАщАШ ЗА ОТНОШЕНИЕ И ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ. Който не иска да ги дава или няма възможност не избира тази болница. Омръзнало ми е от поведение от типа на лисацата в популярната поговорка, където гроздето било кисело само защото тя не го стига. 

Абсолютно подкрепям!

Раждала съм в държавна болница с избор на екип...е да, ама отношението на тия дето не си им"платил" е ужасно...да не говоря за мизерията и мръсотията...

В Токуда всички бяха мили, чисто, уютно - точно както си го представях за първа среща с моето бебе. Както и другите бяха писали, най-добре похарчените ми две хиляди.
И да, цените не са за всеки, но са такива, за да се поддържа именно това качество. То и ако бяха цени като в държавна болница... щеше да се пука по шевовете Родилното им отделение, че и без това не е много голямо  Peace

Ако ми се наложи пак, пак в Токуда бих раждала!  Peace

# 59
  • в 1001-та нощ
Споделям възгледите на Бояна (да не пиша същите неща) и отзивите на писалите преди мен и други дами писали по-рано в тази светлина.

Не съм запозната с договора, който касата сключва с болниците, но с оглед шумотевицата се озадачавам – той ограничава ли болницата да получава допълнителни средства от други източници (пациентите, друг фонд ....), когато прилага клиничните пътеки, за което получава финансиране от касата?

Не разбирам как може да има "таван" в частния сектор; и всичко това ми изглежда популистко повече и с грижа за имиджа на правителството, от колкото "с грижа към пациента и човека" по принцип.

Да има тавани в държавни болници - разбирам; но в частните ?!?!?

Предлагам да сложат ограничение за цените на колите и най-накрая и аз да си купя Порше за 5000 лв. - ще ми се отрази много добре на психическото здраве и поне 5 дни ще ходя като напушена, без да съм ползвала такива вещества. Само моля да забранят и на вносителите да напускат пазара в Бг.

Съмнява ме този закон да е в съответствие с европейските правни принципи и дори очаквам да бъде атакуван ….

За мен е напълно нормално за 1 случай да има финансиране по каса и допълнително финансиране от друг източник, затова и се осигурявам на второ място.

Общи условия

Активация на акаунт