Фотография - 57

• 32 037
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
http://www.flickr.com/groups/1622943@N23/pool/with/4959959185/

Вижте как ви се струва така групата

# 301
Аз също  мога да  да включа с помощ за обработката на снимките . За галерията,   готов съм  да помогна с кадри, стига да намерим подходящи които да са от полза

# 302
Рибке, права си...
Много са, аз все съм една притеснителна да не ощетя някого, наистина все пак каузата е благотворителна... И аз ще следя дискусията, защото никога не съм участвала, та от там и нереалната ми преценка.  Simple Smile
Рали, харесва ми групата, ще кача и аз нещичко.

# 303
# 304
  • София - град
Добавих и аз един кадър, на една гъбка.... А това пуснах във фейсбук

"Организира се благотворителна фотосесия в помощ на Вики! Събитието ще се проведе на 12 и 13 февруари на езерцето с лилиите в Борисовата градина /парка на свободата/. Подарете си незабравим подарък за Свети Валентин на вас, на любимият ви човек или детето ви. Очаквайте още информация скоро! Да помогнем на Вики да ходи!!!!"
Написах го така, защото в моя профил няма много хора с дечица...  Rolling Eyes

# 305
  • София
Мисля, че с галериите нищо няма да стне. Как ще става закупуването (и предаването) на кадрите, които качвате и от кого и как ще се видят? При положение, че Цецето предлага събитието да бъде отразено медийно, защо да не направим нещо като Най-масовото снимане! Пък покрай това може и кадри да се продават, но основното събитие да е другото.

# 306
Мисля, че с галериите нищо няма да стне. Как ще става закупуването (и предаването) на кадрите, които качвате и от кого и как ще се видят? При положение, че Цецето предлага събитието да бъде отразено медийно, защо да не направим нещо като Най-масовото снимане! Пък покрай това може и кадри да се продават, но основното събитие да е другото.
Според мен е най-добре да се дарят парите в сметката, след като човека избрал някой кадър и след представяне на документ за внасяне, да получи по мейл оригиналния фаил за разпечатване.
Нещо такова няма ли да се получи?

# 307
За онлайн-галерията си мислех нещо, още не е окончателно оформено:

Определяме два размера за печат: 20/30 и 30/40 и крайни цени.
От тези крайни цени приспадаме цената за печат и доставка с куриер.

С Еконт доставката за цялата страна, в София също,  е 7.80 лв. с ДДС (не таксуват кадрите като документална пратка  Rolling Eyes)
Попитах за цени за печат извън промоцията. Приспадаме и цената според размера.
Примерно - 10-на лв.

От крайната цена в началото, да речем 70 лв, приспадаме 20 лв. Обявяваме цена за продажба 50 лв и печат и доставка - за сметка на купувача, когато си получи снимката.

Купувачът първо избира снимка и размер. Има две обявени цени според размерите (с приспаднати вече разходи по печат и доставка). Плаща паричките по сметка. Ние пращаме файла за печат, с адрес за получаване купувач и наложен платеж.

Сложно и объркано ли е?  Thinking

# 308
Според мен е най-добре да се дарят парите в сметката, след като човека избрал някой кадър и след представяне на документ за внасяне, да получи по мейл оригиналния фаил за разпечатване.

Не ми изглежда привлекателно за купувача да получи файл само... Rolling Eyes
Всъщност, зависи от купувача...Ако е рекламна агенция, ще се зарадват.  Wink А авторското право как се защитава в този случай? Ако след време си видите разпечатани файловете по календари и реклами?... Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 17:19 от Free Soul

# 309
За онлайн-галерията си мислех нещо, още не е окончателно оформено:

Определяме два размера за печат: 20/30 и 30/40 и крайни цени.
От тези крайни цени приспадаме цената за печат и доставка с куриер.

С Еконт доставката за цялата страна, в София също,  е 7.80 лв. с ДДС (не таксуват кадрите като документална пратка  Rolling Eyes)
Попитах за цени за печат извън промоцията. Приспадаме и цената според размера.
Примерно - 10-на лв.

От крайната цена в началото, да речем 70 лв, приспадаме 20 лв. Обявяваме цена за продажба 50 лв и печат и доставка - за сметка на купувача, когато си получи снимката.

Купувачът първо избира снимка и размер. Има две обявени цени според размерите (с приспаднати вече разходи по печат и доставка). Плаща паричките по сметка. Ние пращаме файла за печат, с адрес за получаване купувач и наложен платеж.

Сложно и объркано ли е?  Thinking

Съгласна съм с теб и изобщо не е объркано!

# 310

Не ми изглежда привлекателно за купувача да получи файл само... Rolling Eyes
А авторското право как се защитава в този случай? Ако след време си видите разпечатани файловете по календари и реклами?... Rolling Eyes

Аз само изложих моите мисли. Твоите са далеч по-ясни и стегнати, още повече познаваш нещата на място.

# 311
Аз не налагам мнение, размишлявам си.   Simple Smile Предполагам  имаме снимки, при които да "прежалим" авторското право. Мисля, че и аз мога да намеря сред своите. Далеч по-лесно е да се праща само файл, наистина.

Но нека и за авторството да се помисли, и всеки да прецени. 

# 312
Пуснала съм снимки, на които мога да го прежаля.
Освен това не стават за реклами или билборд
 Mr. Green

Можем да сложим кауза  - само за лична употреба

Аз печатах скоро 2 снимки на Дибонд - алуминий
50*70 см печата беше 50 евро на снимка
Едната беше много добре, другата имаше някакви черти. Какво правим в този случай?

На Еконт може ли да пратим директно файл или трябва да се ходи на място?

# 313
Да кажа за рекламните агенции и авторското право.
Никоя агенция няма да използва снимка, ако няма подписан договор за периода и правата на дадената фотография.
Ако някой я купи, то ще имаш пълното право да го осъдиш.

Шефът на Еконт е МаринИ от ФФ (дано да не бъркам), може да се говори с него дали не би желал да участва по някакъв начин в тази инициатива. Рали, Еконт е куриерска фирма, те не печатат Simple Smile
Ако ще се прави такова нещо, може да се говори и с Бони и ФФ за съдействие, подкрепа и участие.

Аз предагам следното с оглед на това, че няма много време.

Нека да си дадем срок и да се конкретизираме-ако ще има уеб каталог, кой ще качи превютата и ще създаде виртуалното място за тази галерия.

За мен е опция да се опишат два варианта на предлаганите кадри-готова изработка, която е фиксирана с доставка от еконт или да се изпрати хай рез файл.

Колкото до публичността, аз наистина апелирам да се навие някой от тези, които е бил активен в предишните акции и има поглед върху историята на Вики. На мен не ми пречи да се явя в ефир, но смятам, че не ми е мястото там, след като съм страничен наблюдател.

Смятам, че е хубаво да отиде майката на Вики, да се обяви банковата сметка и да се обяви събитието (след като изгладим подробностите в рамките на ден-два) и да отиде човек който ще снима... Рибата, Муцуна, Луиза... Калина (ако се включи).

Тоест апелирам към една по стегната подготовка, защото се изисква време за организацията на всички тези неща.

Аз ще снимам за няколко часа, където и да е, като не знам, не ми стана много ясно два дена ли го правим или един.

Нека да бъдем по-конкретни.

# 314
В момента си пиша с господин от Фото-Плейс. Поисках цени извън промоцията, която в момента е 69 лв, за да не се подведем и ние, и купувачите.

Получих следния отговор:
"Привет,
вече няколко пъти помагаме в такива начинания. Не се притеснявайте за срока на промоцията, когато стане време за печата на вашите неща ще договорим специална цена...."

Пак попитах поне за ориентировъчни цени, за два размера. В очакване на отговор съм.

С Фото-Плейс се работи така: Пращаш файл по мейл, печатат го, пращат го с Еконт до клиента, клиентът плаща с наложен платеж стойността на услугата и на доставката на място.

Общи условия

Активация на акаунт