Отговори
# 630
Сега да питам Елсе и Клото: Нормално ли е бебето да повръща по малко при всяко хранене? Казаха ми че задължително трябва да се оригне, но той не иска. Повечето пъти вместо да се оригне повръща. Надявам се да не е нещо притеснително Praynig
Много се надявам да се справим с кърменето. Другото което ми казаха е, че трябва да се изцеждам при всяко кърмене, но предполагам, че това е поредната глупост на българските педиатри от едно време.

Здравей и честито бебе!   bouquet
Много кърмени бебета да не се оригват, независимо какво трябвало. Връщането на малко количество мляко след сукане не е проблем, а често срещано явление. Не се притеснявай, това не е индикация за рефлукс, който е много по-изострено състояние.
Когато бебето суче на поискване, като се следи паузата да не е повече от три часа в първите седмици, обичайно от изцеждане няма никаква нужда. По-скоро това може да навреди, отколкото да помогне.

# 631
Добро утро и от мен
Стиснати палчета за Биричката
Честити рожденници на valeria81 и espinoza - много да помагат и да слушат!

Нещо не ми се пише, макар че ви изчетох, така че ще се включа по късно

# 632
Честити рожденици на Валерия и Еспиноза, много да ви слушат и да ви помагат Simple Smile
И аз имам въпрос ( може да е малко глупав, но до сега не съм кърмила) към Else и Klotoна всякъде пише да не се цедим до края и да оставяме по малко мляко в гърдите , за да не предизвикаме хиперлактация, но как да разберем кога да спрем ?

# 633
Добро утро и от мен!
Честити рожденници на valeria81 и espinoza! Да са ви живи и здрави, много да ви слушат, глезят и обичат!
За имената. Хич да не ви пука на кого му харесва и на кого не! Важното е, че на вас си ви харесва! И ние не сме казвали на никого какво име сме си избрали. Когато се роди малкия ще разберат!
А относно бабините деветини, и аз много се дразня. Особено когато чуя нещо подобно от млад човек. Снаха ми например на няколко пъти вече ми казва, защо съм бързала да купувам неща за бебето, че не било на хубаво! Е много се дразня! Че кога да ги купувам. После като се роди бебето, вместо да си се гледаме спокойно вкъщи, аз да го оставя и да тръгна да тичам по магазините като луда! Е това няма да стане!
И всякакви такива предрасъдъци много ме дразнят!

Стиснати палчета за всички, които имат нужда днес! fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Отивам да видя бебе Лорис!  newsm53

# 634
Сега да питам Елсе и Клото: Нормално ли е бебето да повръща по малко при всяко хранене? Казаха ми че задължително трябва да се оригне, но той не иска. Повечето пъти вместо да се оригне повръща. Надявам се да не е нещо притеснително Praynig
Много се надявам да се справим с кърменето. Другото което ми казаха е, че трябва да се изцеждам при всяко кърмене, но предполагам, че това е поредната глупост на българските педиатри от едно време.

Здравей и честито бебе!   bouquet
Много кърмени бебета да не се оригват, независимо какво трябвало. Връщането на малко количество мляко след сукане не е проблем, а често срещано явление. Не се притеснявай, това не е индикация за рефлукс, който е много по-изострено състояние.
Когато бебето суче на поискване, като се следи паузата да не е повече от три часа в първите седмици, обичайно от изцеждане няма никаква нужда. По-скоро това може да навреди, отколкото да помогне.
Това значи ли, че не ни трябва помпа за в болницата и изобщо как се процедира първите дни след раждането? Как най- правилно да започнем кърменето?

# 635
Вярно, че казват, че нашето гардже си е най-рошаво, ама много хубави бебета си имаме  newsm53  (пу-пу). И Лорис е поредното доказателство . Дай Боже и за напред да е така  Praynig

# 636
...
А относно бабините деветини, и аз много се дразня. Особено когато чуя нещо подобно от млад човек. Снаха ми например на няколко пъти вече ми казва, защо съм бързала да купувам неща за бебето, че не било на хубаво! Е много се дразня! Че кога да ги купувам. После като се роди бебето, вместо да си се гледаме спокойно вкъщи, аз да го оставя и да тръгна да тичам по магазините като луда! Е това няма да стане!
Аааа, Софт, объркала си се  Naughty Родилка до четиридесетият ден не излиза от къщата!  Naughty  Naughty  Naughty Всичко се купува от другите   newsm47 Пък ако се случи да излезеш от стаята и бебето да остане само да му сложиш една метла с дълга дръжка да я гледа и да не се плаши, че е само Wink  Ако нямаш пушка, ще ти услужа   smile3521 И аз се дразня.

# 637
  • Sofia
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ, КОИТО СА ГУШНАЛИ СВОИТЕ МАЛКИ СЛАДКИ БЕБЧЕТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ!!!!   Мен ме нямаше вчера и гледам доста сте изписали.... Сега се връщам да ви чета  Laughing

# 638
Добро утро момичета!

За сега нямаме нови попълнения, но деня едва започва....
За името: Моето мнение, че трябва да се харесва и от двамата родители, имаме 9 месеца, за да стигнем до консенсус. Мнението на околните е без значение, също така много се дразня, когато всеки иска да разбере, какво име сме избрали. Затова аз не казвам на никой, нито на родители и роднини, нито на приятели. Залъгвам ги с някакви варианти, но името си го знаем само с таткото - и без това трудно го решихме Grinning
За поверията: Също много мразя да ми се казва - това направи, онова не прави ..... Не вярвам в нищо от "бабините деветини", не ги спазвам нито сега, не съм ги спазвала и с каката. А най-много се дразня от това "до 40 дни ................... еди какво си, еди що си". Особено за бебе много ме дразнят тези приказки!!!!!!!!!!
Единственото, в което вярвам са така наречените "уроки", не точно в този аспект, но когато хора с лоша аура имат лоши мисли - това на 100 % влияе на бебето!!! А малките деца такива хора ги надушват от километри....
Много се разписах, да не досаждам - успех на всички, които днес се нуждаят от палчетата ни!

# 639
И аз имам въпрос ( може да е малко глупав, но до сега не съм кърмила) към Else и Klotoна всякъде пише да не се цедим до края и да оставяме по малко мляко в гърдите , за да не предизвикаме хиперлактация, но как да разберем кога да спрем ?
Няма глупави въпроси, а само глупави отговори.  Wink
Цеди се до облекчаване и омекване на гърдата. Просто колкото да се намали напрежението, ако има такова.

Това значи ли, че не ни трябва помпа за в болницата и изобщо как се процедира първите дни след раждането? Как най- правилно да започнем кърменето?
Да, много е възможно да не ви е необходима помпа, това е по-скоро личен избор. Отделно,  много майки откриват, че им е по-лесно ръчното изцеждане.
Ако няма нужда от допълнителна стимулация (в случай, че бебето е разделено от майката за по-дълъг период) и се предлага често гърда 8-12 пъти на денонощие, напълно е вероятно да се избегне и неприятното препълване.
Допълвам: За добрия старт е важно ранното поставяне на гърда и правилното позициониране. Ако не ви е ясно как да поставите бебето на гърда, помолете персонала за помощ. Ако не се предлагат различни добавки на бебето - вода, глюкоза, адаптирано мляко - а се кърми често, при първи признаци на глад, като се следи паузите да не са големи, най-вероятно началото ще е възможно най-правилно и естествено за майката и новороденото.

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 11:01 от Клото

# 640
...
Аааа, Софт, объркала си се  Naughty Родилка до четиридесетият ден не излиза от къщата!  Naughty  Naughty  Naughty Всичко се купува от другите   newsm47 Пък ако се случи да излезеш от стаята и бебето да остане само да му сложиш една метла с дълга дръжка да я гледа и да не се плаши, че е само Wink  Ако нямаш пушка, ще ти услужа   smile3521 И аз се дразня.

Joy Joy Joy
Ооооо имам две пушки, мъжа ми е ловец! И мисля да ги използвам ако се наложи!   Laughing
П.П. Лорис е голям сладур!  Heart Eyes

# 641
Добро утроооооооо
Ей Биричка най накрая ще види бебо Party...да мине леко и да видим скоро очакваната вест Mr. Green

Ние сме в комплект и май така ще сме още доста  Laughing
След няколко часа 2-3 ще разбера дали ще е скоро моето раждане,хора стискайте палци  Peace Peace Peace Peace Peace

Диди не е писала какво ли е станало?? дано е  добре Praynig
Мислих снощи Амидалка-дано скоро пише и тя...
Еспиноза Валерия-да са ви живи и здрави мъжлетата и да ви слушат многооооооо Hug

ХУбав ден от нас
Отиваме да закусваме Crazy

Не мога да публикувамммммм  #Crazy...браво пишете после ще чета  Mr. Green

# 642
...
Леле , това с метлата го бях забравила  newsm62 Ама и тез около мен са го забравили, не ги е срам . Марулке, благодаря ти, хайде аз ще тичам за една метла ...

# 643
  • София
Здравейте и от мен!
Честит рожден ден на мъжете на Валерия и Еспиноза, живи и здрави и да слушат жените си  Peace!
Стиснати палци за Биричката, както и за Дидишонче. Може и тя да ни изненада днес с хубава новина! Всичко да мине като по вода!!!!!!

Да ви кажа тука от вчера ме е подкарало някакво разстройство, което обаче е само сутрин и е съпроводено с неприятните болчици. Дано това значи скорошна среща с бебо  Praynig
 anilevI, вчера каза, че си изпитала контранкции. Я кажи как точно "изглеждат", че и аз имам някакви подобни на менструалните болки, но корема например не ми се стяга.

Мале Ад-и, Марулка любими са ми тези суеверия. Едно време е разбираемо хората да са имали някакви такива схващания, но днеска сме 21 век вече и е супер несериозно!
Аз не съм си седяла до 40-тия ден в нас първия път, не смятам и сега. Като цяло изобщо никакви бабини девитини не съм спазвала, ама то и никой не ми ги е налагал. Ако пък случайно е имало някакви предложения съм ги подминавала с "дообре!"

# 644
ДобрЮтрУ  Flutter

Честито на рождениците на Еспинозка, както и на мъжа на Валерия, да са ви живи и здрави, щастливи и много да ви радват. Ще си взема с удоволствие от почерпките, защото апетита ми е супер, което ме подсеща да кажа на Ивето, че и мен ме гони неистов глад напоследък.  Crazy

А относно бабините деветини, да не забравите да искате "сваляй гащи за проверка" от жените, та да не би случайно някоя в цикъл да посмее да дойде при бебето  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт