Отговори
# 705
  • У дома
Бобче  Peace Peace Peace Peace, дано новините са добри

Наде, Хейли  Hug Hug

И ние се преброихме успешно, тия дни ще преброя и майка, та и тя е сама. Лесно и бързо.

Моя приятелка постоянно дава за успокоение Панадол или Калпол и ме убеждава, че е за успокоение, ама нещо не виждам връзката.
Не бих дала без причина, както и това за сън, хомеопатично, ама така тук прочел, там му казали нещо не ми се нрави, ама вие си решавате.

Днес ще има разходкаааааааааааа newsm68

# 706
 Hug здравейте девойки
пф аз сесъбудих с мн силен гърлобол-неможех и слюнките си да преглътна.Нямам температура но съм притеснена да не е грип и стоя с маска при малкия-а  той така иска да се гушка....  Tired дано ми отмине барзо-ударих веднага с парацетамол,тайлолхот и стрепсилс  Tired може ли да е грип

# 707
Рудка, тайлол хота нали съдържа парацетамол и не е препоръчително да се комбинира с парацетамол. Да не си надвишила дозата? Желая ти бързо оздравяване!
Аз също тази сутрин се събудих с една запушена ноздра. Пих Панадол и вит.Ц.

# 708
за зъбките да кажа, че купихме Dologel мазило и горе-долу има някакъв моментен ефект (на билкова основа е и няма лидокаин), малкият се успокоява за известно време.
за лекарствата по принцип и аз не давам нито превантивно, нито давам панадол, досега малкият не беше пил никакви хапчета. но сега много се мъчи със зъбките и направо ми се къса сърцено като го "хванат" и нищо, което аз мога да направя не помага (нито гушкане, нито нищо). а дормикинда ни е предписан от лекарка, която следи малкия от самото му раждане, на която разбиранията й са същите като моите, нищо превантивно не изписва, не изписва антибиотици, подкрепя само на кърма до шестия месец концепцията, за късно захранване и т.н. това, което пише на листовката за спокоен сън, е само едно от приложенията на това хомеопатично. педиатърката ни препоръча да даваме в момента това, а да не даваме дентокинд, защото зъбите още не се показват, но имаме много дебели венци и трудно ще изникнат. каза да давам дентокинд после, ако има нужда (тези хапчета са на един и същи производител и тя лично е говорила с производителя за различните приложения на серията им от хомеопатични за бебета - дентокинд, дормикинд, ентерокинд, гастрокинд, имунокинд).

# 709
Привет, дами  newsm19
bob4enka,  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Честита месечинка на малката Илиана  Tada
За зъбките на мен ми препоръчаха Калгел и мисля него да ползвам. Thinking
За лекарствата и аз съм много против да се дават за щяло и нещяло, но всяка мама си знае  Peace. Аз давам Проспан, че имаме зачервено гърло и се консултирах с трима лекари, че в листовката пише да не се дава на деца под 1 годинка, и пак го давам с нежелание  Crossing Arms
Orchids Flower, аз раждах през ноща и нямаше музика, но и да имаше едва ли щях да я чуя  Mr. Green Mr. Green
Аз май ще почвам да дохранвам с АМ, че моето мъниче от седмица яде през два часа и не му стига май манджата, а и за месец качи 300гр. Не искам да почвам с пюрета и май ще се дохранваме още месец с Ам и после пюренце  Thinking Thinking
Много  Hug Hug Hug на всички малки сладурковци

# 710
  • У дома
Честит Петльовден на всички мъжки майчета!  newsm57 Да са ни живи и здрави юнаците!

Хайде чао отиваме за доза вит. Д   Nature Sunny

# 711
Бобче, имаш много  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Ради, задължително сме на разходка. Само вчера се прибрах по-рано, че не бях съобразила как да се облека и издържах само час и половина  Rolling Eyes Смехи става все по-любопитна и иска да опознае всичко което й попадне пред очите, като го хване и набута в устата. Няма значение дали е играчка, дреха, плик...  Laughing
Milla, не съм сигурна дали е от липса на витамини това зачервяване. При мен, например, когато витамините са по-малко от необходимото, ми излизат бели петна под ноктите. Но все пак организмите са различни...
Орхидейке, при мен също работеше радиото, но много тихо и почти не се чуваше. За сметка на това се смеехме с екипа на любовно-риболовните разкази на асистента на доки  Laughing

# 712
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Мамита,

Днес е Петльовден! Този ден е празник за момчетата и мъжките рожби. Та, по този повод да са ни живи и здрави синчетата!

bob4e, и от мен много стиснати палчета и късмет! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Orchids Flower, аз раждах на обяд и явно това беше оказало влияние, защото акушерките като идваха да ме проверяват ме мотивираха с фразата, че ако родя бързичко, ще успея да се включа в техния обяд с кебапчетата.. smile3532

# 713
  • София
абе много пишете и това е!
аз хапвам на крак, че малкия е до мен в столчето в кухнята и вече пъшка мъжки от глад  Grinning
ама каквото четох - да коментирам, че после пак ще забравя

първо - лекарства, ако ще и най-безобидното, без лекарско предписание не давам  Naughty а понякога дори и с педиатърката се увещаваме какво да ни изпише. на няколко пъти е искала да изпише на Ида АБ, но все успявам да я разубедя и се псравяме предимно с хомеопатия - Хомеожен (за гърлобол и кашлица), Коризалия (за хрема) и наскоро включихме и Умкалор в редиците. До тук слава богу не ни се е налагало да ползваме нищо по-сериозно. За Панадола - като се роди малкия изхвърлихме шишенцето, което бяхме купили като се роди Ида. Давала съм й не повече от 2-3 пъти за тия две години. Нурофен - никога няма да дам!  Naughty Ида беше на 3-4 месеца когато за сефте ми вдигна Т и педиатърката каза - нирофен. Ние млади родители, зелени, тичаме до аптеката, купуваме и аз нали съм съвестна - първо реших да разгледам листовката  ooooh!  Хурофена отиде право в боклука и Ида остана "на сухо", сама да си сваля Т.  Crossing Arms

за зъбите - Ида я успокояваше едно хомеопатично сиропче от Израел, страхотно! Тя трудно вадеше зъби, особено накрая кътниците беше мъка и нон-стоп сучене. Как разбирах, че я мъчи зъб? - Освен лигавенето, все си дърпаше ушите и се събуждаше по 100 пъти на вечер. Накрая за кътниците направо спеше между нас, защото а съм я дръпнала от гърдата, а се е разревала. Но вече си имаме почти пълен набор зъбки и всичко е наред. Само наскоро единия кътник явно се опитваше да пробие и милата беше толкова отпаднала, лека температура, не искаше да яде и се оплакваше, че я боли ушенцето.

Някоя мама шиса, че момченцето й има хидроцеле - и нашия младеж има, по рождение. Още в болницата казаха, че до няколко месеца ще се разнесе. Водихме го и ми уролог, по друг повод, и той също каза, че не е нищо притеснително. На последната консултация педиатърката каза, че вече почти е изчезнало.

И накрая да питам нещо - бях чела, че някои мами вече са давали Ентерол - в колко водичка го разреждахте? нашия младеж нали си  е със зелена диарийка от както се е родил, та педиатърката каза да пробваме с Ентеролче  Thinking

# 714
Mila, никога не съм се зачервявала докато имам грип newsm78 някаква авитаминоза ли е какво е?... Уф, дано ти минава скоро, че и нервната обстановка вкъщи сигурно те влудява. Вас в чужбина ще ви преброяват там, защото живеете там!
Орхидейке, да ти кажа след цяла нощ безплодни контракции, не ми беше нито до музика нито до нищо, но все пак като се стоварих на операционната дочух едно от любимите ми БГрадио:) После анестезиолога каза "Слагам ти го това сега на лицето.. ама то е само въздухче.. да дишаш по-лесничко.., още няма да те упояваме...... нали не ти се спинка още.......... " Sleeping
Моя е от първите родени, ама май ще е от последните комплектовани със зъби hahaha Слюнчи се нещо, от време на време се почесва по венците, ама нищо сериозно...

# 715
ror, и ние имахме хидроцеле, водихме малкия на хурирг, защото не беше ясно дали е хидроцеле или херния, но хирургът каза хидроцеле и само да го наблюдаваме и ако стане много червено или синьо и малият стане много неспокоен и плаче, тогава да го заведем пак. иначе да чакаме до 6-тия месец и дотогава трябвало да си се махне и така и стана, за няколко седмици се махна.

# 716
Ха ха  Laughing, и аз не обръщах внимание на музиката, но като я извадиха анестезиолога каза "Хайде да поздравим младата майка с песента." и прати една от сестрите да усилят радиото  Mr. Green. Много вълнуващ момент, като се сещам сега  Heart Eyes

# 717
БОБЧЕ ДАНО ДНЕС Е ГОЛЯМИЯТ ДЕН С МНОГО ОЧАКВАНАТА ДОБРА НОВИНА Hug

# 718
  • София
Бобче  Praynig Praynig Praynig Hug

# 719
  Бобче,имаш много стиснати палци и от мен!Дано вече и на вашта улица изгрее слънце  Hug!
  Много се радвам и за Монката на Краси,дано скоро са си в къщи!Наде и вие бързо да оздравявате!
  Мила,мойте нокти също побеляват от недостиг на витамини.това зачервяване е ново за мен.Дано бързо се оправиш и ти!
  Аз също вчера преброих домочадието,а и майка успях,та съм доволна.Днес преборих мързела си и изведох кукличките на разходка,че 3 дни само в къщи и Весела вече ме побърка.
  Аз нищо не давам превантивно,нито  за зъби,а и без това незнам дали я мъчат.Спокойна е засега,не ми плаче.Не съм фен на температуропонижаващите, първо сме на чорапи и кърпи с оцет и в краен случай давам Ефералган свещичка или Панадол.А Цвети е уникално бебе,аз такова досега не съм гледала казвам ви.На 3 месеца се върти като пумпал от гръб по корем от корем по гръб  ooooh!.Боря се с нея като и сменям памперса просто,а в банята като се къпем аз излизам по-мокра от нея.Така рита от кеф и с цялото тяло прави някакви усуквателни движения,че изплисква водата върху мен  hahaha.И се напъва като я слоа да лежи да се надига,иска седнала а не легнала.Направо незнам как ще се преборя с нея,такъв живец в момиче не бях виждала.
  Майки на знатни ергени,честит празник!Да са ви здрави момченцата и да ви зарадват с внучета като му дойде времето!То гледам сватосвате се вече,айде аз и здрави внуци да ви пожелая  Joy!

Общи условия

Активация на акаунт