Пролетно слънце грее, АВГУСТинче навън лудее...-тема №26

• 28 271
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
  • Кърджали
Честит рожден ден, Амбишъс! Да си винаги щастлива и обичана!
Честит осме март на всички дами!
Мед с чая... Тя и чай толкова е пила...Баба и я излъгвала два - три пъти да пийне, но мисля, че беше без мед...
Три - четри пъти на ден се храни, като през останалото време в ръцете и все се разкрарва я ябълка, я портокал...
По колко изяжда наведнъж като грамове идея си нямам. Понякога яде повече от нас, понякога хапне две лъжички и се откаже... Пък и откакто спрях да я храня, а си яде сама, съвсем и изпуснах края...
За яслата не знам как е, може би порциите ще са съобразени..

# 601
Честит празник, мили момичета!!!
Бъдете здрави, красиви, щастливи и вечно обичани!!!

newsm51 newsm51 newsm51

# 602
Честити празник, момичета! Да сте здрави и много уважавани и обичани от всички и най-вече мъжкото съсловие!  smile3525

Аси за Дон Домата на Славейков мисля е уговорката

Силвеее, недей така обърква народа.  Laughing Няколко пъти писах адреса и пак някой ще взема да дойде в отдавна несъществуващия Дон Домат на Славейков.  Joy Та пак пиша - Дон Домант на ъгъла на 6ти Септември и Славянска. Погледнете го в Гоооооооглето мапс. Вече нямам търпение! Ей и най-накрая ще се запозная с АСИ!  Flutter

Ох,ние пак сме МНОГО подсечени. Вчера 4 пъти се наака в памперса!!!  ooooh! Не искаше и не искаше да стои на гърнето. Четвъртият път беше фатален, защото не бях разбрала, че пак се е наакала и кой знае колко е стояла. Като махнах памперса ми се сви сърцето, такова дупе не бях виждала. Sad А днес кожата дори е тръгнала да се напуква към рана. Sad И апк се случва като е на памперси Бвйби Лъв, та се чудя дали наистина и те нямат вина!!??  Confused Моля кажете за такива ТЕЖКИ случаи ползвали ли сте нещо по-специално? Някакво лекарство да търся от аптеката???  newsm78

Силве, много благодаря за инфото!  Hug

Хубав ден и празник на всички!  Hug  bouquet

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 11:42 от Бърборанка

# 603
  • Sofia
Здравейте, мили момичета! Честит празник и много много красиви усмихнати лица да имате днес!!!   bouquet   bouquet   bouquet

Ние последните два дни имахме тежко преживяване, но няма начин - това са нещата от живота... Не искам да споделям сега тук, за да не помрачавам и без това светлинките, опитващи се да пробият обхваналото ни напоследък мрачно настроение и тъга, заради постоянните нещастия, които се случват ...

Стела, представям си какъв ужас си изживяла, миличка ...  Hug  Hug  Hug Продлжавам да се изумявам от не лекарската, а човешката безотговорност...  #Crazy На мене точно медицинско лице ми е обяснило защо системата трябва да тече бавно и какво може да се случи при по-бързо изтичане. Недоумявам и недоумявам ...  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes
А сега на въпросите ти:
Колко пъти до сега е боледувало детенцето ви?От какво и с какво го излекувахте? - От както се е родила София е боледувала два пъти през първата годинка от вируси, но ги изкара леко, само с хрема, без Т и кашлица. След втората годинка боледува още 3 пъти, като единият път беше с Т, хрема и кашлица и тогава приема АБ, а останалите два пъти беше само с лека хремичка и до там овладявахме нещата и Слава Богу.  Praynig

Давате ли витамини или други имуностимуланти и какви? - Давам коластра и зелена енергия и също още едно хомеопатично лекарство, което ни го дава хомеопатичката, казва се Рейсъл.

Пие ли прясно изцедени сокове, от какво и по колко? - Пие редовно изцедени сокове от ябълки, портокал, морков, червено цвекло, по около 150-170мл, много ги обича, пие ги всеки ден с малки изключения, когато не сме си у дома например. Но всеки ден яде плодове, не в големи количества, но задължително по едно киви или ябълка + сока.

Къде живеете? - В София.

Ходите ли на планина, море, колко пъти и по колко дни? - Ходим в Кюстендил и често се качваме в гората. На море ходихме два пъти това лято.

Излизате ли всеки ден на разходка? - До скоро излизахме почти всеки ден, от един месец малко намалихме излизанията и то не заради студа, а заради мои неразположения, но скоро ще ги подновим.

При каква температура отглеждате детето? - 21 градуса.

Как го обличате вкъщи и как навън? - Вкъщи я обличам с боди с къс ръкав, блузка, панталонче и къси чорапки + пантофки, а навън по същия начин само сменям чорапките с памучен чорапогащник, върху него слагам по-дебело панталонче или грейка (зависи колко е студено навън) и отгоре якенце.

Колко често го къпите? - Къпем я през 2 дни, а всяка вечер мием крачета, ръчички, дупе и очички.

Докога продължи кърменето? - До 10 месеца.

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 12:27 от Hariela

# 604
Ей и най-накрая ще се запозная с АСИ!  Flutter

hahaha hahaha hahaha hahaha ти да нямаш някакви големи о4аквания за мен....шегувам се
И аз нямам търпение, най-накрая да се запозная с вси4ки  Heart Eyes

Ян4е , аз обикновено мажаРади с крем Здраве, когато му е 4ервено дупето и много ни помага.Пробвай

# 605
  • София
Леле сори за объркването. Аси оправих си поста с инструкциите.   Embarassed

Честит празник мили дами! Да сте обичани, уважавани и много щастливи!   bouquet

# 606
  • На плажа
Янче,аз и при предишното ви подсичане изразих възхищението си от крем Здравец,и сега да си кажа,за мен е най-добрия.И ние имахме зверско подсичане ,но с дбел слой крем всичко се оправи  Peace
Хари надявам се всичко с теб и Софи да е наред  Hug,макар ,че нали не си мислиш,че като хвърлиш бомбата и няма да се поинтересуваме какво е станало Wink
Сосми мед слагам в чая и в попарата,а чай си пие всяка нощ вместо вода и като отидем на кафе му поръчвам чай,много го обича  Peace
храненията на ден са 4 бр.+някоя филиика,между тях,понеже ни гледа нас и си иска Wink
Горе -доло изяжда около 200гр на обяд и вечер,но зависи какво е яденето и колко е гладен Wink
А в яслата наистина дават 1,2,3 но количеството и на трите е много малко,поне в градината в която работех преди беше така Peace

# 607
Има ли навити за диско миско дове4ера....В син сити ще пее Преслава  bigdance2 dazzler1  dance

# 608
  • София
 Hariela  - дано всичко да е наред с тебе, бебчо и Софи. Когато искаш може да споделиш какво ти се е случило. Вече имам чувството, че на нищо не бих се учудила.

# 609
  • София
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ МАЙКИ И ЖЕНИ!!!

Честит рожден ден, Амбишъс!!! Много здраве, късмет и любов през цялата година Simple Smile

Хари, дано сте добре всички Simple Smile
Янче, ние сериозни проблеми не сме имали. Освен судо-крем, друго по -сериозно не съм ползвала и не мога да дам съвет. Судокрема на нас веднага ни оправя лекото зачервяване.

Сосми, ние чай не пием. Просто и аз и мъжа ми не пием, та за това и малкия. Но мед си хапва вече. Или с меденките, които аз правя или му слагам една препълнена кафеена лъжичка в овесените ядки за закуска. Според мен вече са големи и ако няма противопоказания може да им се дава. Хубаво е да е качествен меда. Аз купувам от приятелка производител и знам че няма примеси.

За храненето - ние сме на с;следния режим:

около 9,30 - една купичка домашна юфка със сирене и масло(БЕЗ захар) или кус-кус, овесени ядки с АМ, плод и мед или рядко 4-5 бисквити Закуска с 3 лъжици АМ и вода - това става на гладка каша и когато откаже друго, бисквитите винаги ги изяжда.

13,00 - супа без хляб от държавна кухня (190 гр) и основното от кухнята (190гр) (може с малко хляб)
17,00 - лека закуска - може да е само 1 банан или 1 яйце. може да е малко плод + 1-2 бисквити. Рядко давам десерта от кухнята.
19-19,30 вечеря - обикновено от нашата манджа - изяжда между 200 и 400 мл в зависимост от консистенцията на храната.
21,30-22,00 - маааалко цока + 200мл АМ с 2 бисквити вътре.

По някога на обед си изяжда само супата, тогава давам кисело мляко или десерт, че само една гола супа си е малко за него.
Преди обед може да яде солети или плод. Напоследък ме радва много, че като му дам обелена ябълка в ръката и той си играе и си я гризка. Сокове готови давам рядко - когато нямам пресен плод или фреш. Фреш правя когато имам време. Напоследък яде дори по два различни плода на ден.

Обаче малко ни е трудно с пресните зеленчуци. Домата плюе, ако усети, краставица до сега веднъж е ял - изгризка си я вместо плода.

На мен също ми е интересно вашите деца какво и колко ядат - ей тъй, за сверка на часовника Simple Smile

Колко пъти до сега е боледувало детенцето ви? - 3 общо.
От какво и с какво го излекувахте? - На 8 месеца направи бронхеолит (уж бяха само безобидни зъби). Беше точно по Великден и една дежурна докторка се притесни май че няма кой да го наглежда в почивните дни и ни прати в болница. Мина с кортокостероид някакъв и инхалации с Вентолин. Бързо се оправи, ама си беше яко надрусан от Вентолина. Втория път беше вирусно - вдигна 40 С, аз полудях ... два дни беше с висока темп, после всичко мина изведнъж, дори не пи изписания антибиотик. Третото мина съвсем леко.
Давате ли витамини или други имуностимуланти и какви? - само веднъж течен вит С, иначе го кърмя и смятам че му стига за сега.
Пие ли прясно изцедени сокове, от какво и по колко? - рядко, основно наблягаме на пресни плодове. Ако правя сокче - смесвам каквото има в къщи - основно ябълки, круши и цитруси.
Къде живеете? - София
Ходите ли на планина, море, колко пъти и по колко дни? - на море още не сме ходил с него. На планина няколко пъти за по 3-4 дни.
Излизате ли всеки ден на разходка? - абсолютно всеки ден. Няма кой да го гледа и дори в големите студове поне за 20 мин излизаме за кухнята.
При каква температура отглеждате детето? ами .... около 22 до 24 макс през деня, спим на около 20 .... ако е верен термометъра ....
Как го обличате вкъщи и как навън? - в къщи - боди с дълъг ръкав и памучен анцуг отгоре, ама не ватиран. Ако почне много да дивее или стане топло от готвенето може и по доби с долнище да остане. На вън - върху анцуга нахлузвам шушляк гащеризон и яке + шапка. Ако е мнооого студено - шал и ръкавици.
Колко често го къпите? - в коритцето с косата - 2 пъти седмично (освен ако не си е изсипал манджата на главата  Joy) Иначе вечер мием всичко.
Докога продължи кърменето? - все още кърмя, ама вече има само някакви капки. Надявам се че за имунитет поне стига.

Малееее, че дълго стана Simple Smile

Айде до довечера дами Simple Smile

# 610
И аз забравих да отговоря на въпросите.

Колко пъти до сега е боледувало детенцето ви? Веднъж.
От какво и с какво го излекувахте? Лека инфекция на едното ухо, Т 40С, един месец течащ като чешма нос. Излекува се с някакъв антибиотик, предписан и купен във Франция.
Давате ли витамини или други имуностимуланти и какви? Не
Пие ли прясно изцедени сокове, от какво и по колко? Не, нещо май й киселеят (понеже все съм давала без захар). Понякога й купувам соковете на Бебивита и понякога я излъгвам да пийне. А от около два месеца ми отказва и всякакви плодове.  #Crazy
Къде живеете? - София
Ходите ли на планина, море, колко пъти и по колко дни? Най-често ходим на почивка при свекърва ми. Simple Smile Иначе досега сме ходили веднъж на море, на планина ще я качим като се затопли.
Излизате ли всеки ден на разходка? Общо взето да.
При каква температура отглеждате детето? 20 С. +/-
Как го обличате вкъщи и как навън? Вкъщи с боди с дълъг ръкав и анцунг. Навън с боди с дълъг ръкав, някаква по-плътна блуза или пуловерче, чорапогащник+чорапки (в най-студените дни).
Колко често го къпите? Зимата през ден или през два дни. Лятото къпехме всеки ден, че и по два пъти.
Докога продължи кърменето? До година и месец.

# 611
Янче,позволявам си да ти пиша за зачервеното дупе,понеже на нас последно ни се подсече много яко,както ти си написала,и то май от новите Памперс,този път не ни се размина леко и мазах с Бактробан маз и Имазол крем,по равни части се смесват и се маже!Предишния път ни оправи пък Бочкото,обаче задължително и в 2-та случая,върху намазаното се поставя тензухче и тогава пампата!

# 612
  • Sofia
Момичета, не исках да ви хвърлям в паника. Ние сме добре всички, в неделя любимата ми баба почина и не исках да го споделям точно на празника. Иска ми се да вярвам, че е на по-добро място, въпреки че тъгата си остава ...

Сосми, аз давам мед на Софи в чайчета и в оранжада и цитронада, но не всеки ден, защото по-често си пие прясно изцедени сокове и чиста вода. А количеството храна не мога да го определя много, защото не го меря. Имаме 3 хранения (закуска, обяд и вечеря, като последното хранене е нещо средно между следобедна закуска и вечеря, защото тя късно заспива следобяд и съответно по-късно става) и често след последното хранене си взима по нещо и от нашата храна, но не много. Сутрин й правя овесени ядки на попара, класическа попара, дом. юфка с масло и сирене, юфка с масло и сирене, кус-кус, скоро й дадох и корнфлейкс с пр. мляко, много го хареса, също така задължително любимия й качамак и грис. На обяд си хапва супички, които аз й правя с месо или без. И после закуско-вечерята е кис. мляко с бисквити, пр. мляко с бисквити, баничка с айран, филийка с кашкавал с айран или нишестено кремче, киселче по-рядко или грис с мляко и плод. Вечер задължително преди лягане си изпива 180 мл АМ готов разтвор. А през деня хапва плодове и пие фреш.

# 613
  • София
Честит празник и от мен!
Много любов и здраве и да ви обичат тези, които и вие обичате!
Понеже от 2 дни се каня да пиша по анкетата сега седнах да го направя, докато не ме е надушил Калоян.

Колко пъти до сега е боледувало детенцето ви? - За една година направи четири бронхиолита, но тук е намесен и наследствен елемент. В момента е на профилактика за астма, силно се надявам, че сега положението ще се подобри и ще я израсте рано или късно.
От какво и с какво го излекувахте? За съжаление с бистрата хрема не мога да се преборя, а тя е тази, която създава проблема. Слиза в дробчетата, прави спазъм и от там понякога се стига до инхалации с вентолин. Сега като пие лекарства се надявам да не прави вече такива проблеми.

Давате ли витамини или други имуностимуланти и какви? Понякога му давам от бъркоча на Ивайла (това е един елексир, състоящ се от мед, орехи, лимони, пчелен прашец и клеева тинктура).

Пие ли прясно изцедени сокове, от какво и по колко? - От ябълка много обича, но не правя често. Иначе муа плодове много, в състояние е да изяде 6 мандарини една след друга (не ме питайте какво ака после).
Къде живеете? - София
Ходите ли на планина, море, колко пъти и по колко дни? - Да, често, при всяка възможност. На море за първи път като беше на 20 дни за около 2 седмици, после следващото лято го изкарахме в Созопол. На планина - от началото на годината четири пъти за по 3-4 дни. Заради Калоян най-вече трябва и едното и другото.
Излизате ли всеки ден на разходка? - минимум по 2 пъти, при това и в най-дзверския студ, защото едното ни излизане е за кухнята, другото за кака му.

При каква температура отглеждате детето? 20 С. +/-, спят на по-студено.
Как го обличате вкъщи и как навън? Вкъщи с боди с къс ръкав,панталон и блуза. Пантофи моите деца нямат. Лятото са боси, сега по чорапи само. Навън само слагам чорапогащник и го слагам в космонавта, но имам на количката още един чувал, та на минус 10, а и като е гадно студено и в чувала.
Колко често го къпЕте? При нас като влязат в банята двамата няма излизане, та не успяваме всеки ден, защото татито ни се връща късно. Може би 3-4 пъти в седмицата.
Докога продължи кърменето? До година и 4 месеца, че много ме хапеше и ми писна.

Силви, много ме изкефи с изказването, че кърмеща бременна е кошмар за докторите.

Аре мамета, надявам се довечера да видя повече от вас.

# 614
Лили Златна, наистина си златна!   bouquet Дори имам Бактробан и тамън наскоро преглеждайки лекарствата се чудех за какво беше. А в същност той по принцип за какво е?  newsm78 Иначе майка ми питала в аптеката за лекарство, но казали, че всичко било с рецепта от личен л-р.  Confused В крайна сметка взела кремче на Мустела. Но ми се струва, че ще е ОК за ежедневна употреба ПРОТИВ подсичане, но не съм сигурна доколко ще е ефикасен при вече появило се такова, при това огнено..

Молете се и за моята баба, защото в момента я оперират в Плевенската ортопедия. Вчера падна и много лошо си счупи крака. Над 80г. е.. Много я обичам..  Cry

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 17:35 от Бърборанка

Общи условия

Активация на акаунт