ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 179
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • ул. "Мечтание"
Защо казвате някой път че даденото ХЛ изчерпва действието си?то така казано все едно е пито обезболяващо ,което след няколко часа спира да действа вече и пак трябва да се пие.
Питам,защото днес се замислих над това и ми стана интересно  защо е така?то ако е така не значи ли че ХЛ не лекува проблема ,а само временно го облекчава,а това в крайна сметка не е целта.Целта е лечение на проблема.

Аз  го разбирам така:
ХЛ се "изчерпва" по-скоро с идеята, че е решило проблема за който е дадено. Ако има нещо останало то е минало на друго ниво, ако мога да се изразя така, и съответно трябва друго лекарство.

# 571
  • Пловдив
Нощни очи така както го разбираш ти и аз го приемам.Но съм чела тук във форума друго-че изчерпвайки действието си дадено ХЛ трябва пак да се повтори???

# 572
Според мен не се изчерпва дадено ХЛ, а неговата потенция, тоест трябва да се премине към по-висока. Не знам дали съм права. Мисля, че зависи от нивото на жизнената сила. Знам 15 -та потенция от едно и също лекарство какво правеше с мен след операцията (бях изключително слаба всякак), знам и сега как ми действа.

# 573
Хора, помагайте...

Тази нощ беше третата поредна с 40 гр. Днес през деня е по-зле от вчера - апетитът му е почти напълно изчезнал - нищо не иска да яде, което хич не е присъщо за него.. Хом. каза да дам сега сулфур 30, да не съм се притеснявала за температурата, можело и 5-6 нощи да си откараме така  Tired. Аз почнах да се плаша, че изпускаме положението... че може да стане много кофти.. не знам как да процедирам вече, мисля да го заведа на обикновен лекар, че да си имаме рецепта за АБ, ако се стигне до там...

Как мислите - нормално ли е 3 поредни нощи с 40 градуса...? Като общо 4 нощи е с температура, първата беше ниска - 37.8..  Sad

# 574
  • Пловдив
Усмиханото  аз съвет не мога да дам,защото никога досега не съм се сблъсквала с подобна ситуация.Единствения случай беше Октомври малкия караше  херпангина с 4 дена 39гр,тогава му слагах 2 пъти за 24 ч свещичка,но с нея падаше до 37.5.на 4 ден почнахме ХЛ за Т и за ухото,че го болеше,а на 5 почнах АБ,и Т спря да се качва,но от кое не разбрах-случи се след 1-я прием на АБ.

А за другото ,което писах по-горе,ами когато ХЛ се удря няколко пъти преди да се даде какво точно ставаше при това действие?или се разбърква ако е в чашка?

# 575
Хора, помагайте...

Тази нощ беше третата поредна с 40 гр. Днес през деня е по-зле от вчера - апетитът му е почти напълно изчезнал - нищо не иска да яде, което хич не е присъщо за него.. Хом. каза да дам сега сулфур 30, да не съм се притеснявала за температурата, можело и 5-6 нощи да си откараме така  Tired. Аз почнах да се плаша, че изпускаме положението... че може да стане много кофти.. не знам как да процедирам вече, мисля да го заведа на обикновен лекар, че да си имаме рецепта за АБ, ако се стигне до там...

Как мислите - нормално ли е 3 поредни нощи с 40 градуса...? Като общо 4 нощи е с температура, първата беше ниска - 37.8..  Sad

Не се предавай! И при двете ми деца протече по този начин: Първа нощ - нормална Т (до 38,00), втор - 38,8, 3-та, 4-та, 5-та - 39,5 (при Вас е 40) - три поредни нощи. Никакво подобрение през деня, никакво ядене, никакво пиене..., лошо им е ... УЖАС, 6-та нощ - 38,5, седма - 37,5 и вече и през деня са по-добре. На 4-тия ден започва: ужасна кашлица, която не спира 36 часа (при каката) или ушен проблем - при малкия.
Считай, че този сценарий съм го изживяла два пъти. Тъкмо каката се пооправи и започна малкия. Вече 3-та седмица съм си вкъщи.

Всичко ще мине. Ако отидеш на лекар ще ти предпишат АБ (задължително), а може и в болница да те вкарат. Е тогава ще те питам как ще вземеш решение и ще се разпишеш да не влизаш в болница.
Щом хом. ти е казала - значи е така. А и при нас протече точно по този сценарий  и при двамата.

УСПЕХ
Искам да добавя: стршното вече е минало. Сега следва гушкане, приятни емоции, галкане ...
Ако можеш да вкарваш течности, супичка (бульона) - по една лъжичка ... Аз използвах спринфовки

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 14:03 от kassii

# 576
Защо казвате някой път че даденото ХЛ изчерпва действието си?то така казано все едно е пито обезболяващо ,което след няколко часа спира да действа вече и пак трябва да се пие.
Питам,защото днес се замислих над това и ми стана интересно  защо е така?то ако е така не значи ли че ХЛ не лекува проблема ,а само временно го облекчава,а това в крайна сметка не е целта.Целта е лечение на проблема.

Аз  го разбирам така:
ХЛ се "изчерпва" по-скоро с идеята, че е решило проблема за който е дадено. Ако има нещо останало то е минало на друго ниво, ако мога да се изразя така, и съответно трябва друго лекарство.

Неправилно го разбирате. Не винаги ХЛ е решило проблема за който е дадено и се налага да бъде повторено, но в друга потенция.

# 577
Питам,защото днес се замислих над това и ми стана интересно  защо е така?то ако е така не значи ли че ХЛ не лекува проблема ,а само временно го облекчава,а това в крайна сметка не е целта.Целта е лечение на проблема.

Просто така се казва...нали трябва някак по-простичко да бъде обяснено на човек.

Хомеопатичните лекарства се явяват стимул за жизнената сила. Когато казваме, че е "изчерпило действието си" (така хората по-лесно разбират, защото са свикнали да мислят алопатично) всъщност казваме, че това хомеоаптично лекарство повече не стимулира жизнената сила. Не лекарството е това, което лекува. Жизнената сила възстановява здравето, а ХЛ само я стимулира.
Когато ХЛ спре да стимулира жизнената сила работата на хомеопата е да оцени, дали същото лекарство в друга потенция би стимулирало отново жизнената сила, или има нужда от  различен стимул, тоест ново ХЛ.

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 15:20 от Nial

# 578
Според мен не се изчерпва дадено ХЛ, а неговата потенция, тоест трябва да се премине към по-висока. Не знам дали съм права. Мисля, че зависи от нивото на жизнената сила. Знам 15 -та потенция от едно и също лекарство какво правеше с мен след операцията (бях изключително слаба всякак), знам и сега как ми действа.

Да, хомеопатът избира в каква потенция да назначи ХЛ в зависимост от чувствителността, възприемчивостта и реактивността на жизнената сила на конкретния пациент и активния към момента миазъм. При някой може да се започне с 6СН, при други с 200, или LM1.....индивидуализираното предписание е това което отличава хомеопатията.

Избирайки потенцията, хомеопатът избира с каква "сила" да стимулира жизнанта сила, която е двигател за възстановяване на здравето.

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 15:32 от Nial

# 579
Аз нали при последното боледуване си оставих детото без ХЛ, просто реших, че сам ще се оправи, а и се подобри след малко Рейки. Но, самостоятелното му подобрение отнема доста повече време отколкото с ХЛ, вече не знам кой ден подсмърча, няколко пъти повърна и се напшка в рамките на няколко дни - неща, които не му се случват иначе... Знам, че ще се справи, но ако можех да се върна назад, щях да дам ХЛ. Защо да е сложно, като може да е просто... 

# 580
  • Varna
И аз да се вклю4а.От една година малкият е с една суха,грозна кашлица..от която полу4аваше спазми,но от няколко месеца не е получавал спазми,но кашлицата не из4езва.Има ден-кашля два-не..Ина4е е с диагноза Астма.Няколко пъти сме влизали в болница и..Та на въпроса:с нашия хомеопат до сега сменихме 6 ХО когато аз най-накрая се сетих 4е кашлицата по4на след като ни изписаха от болницата последния път и ни дадоха да пием бронховаксом.Та на втория му прие се появи и от тогава не е из4езвала..Та Хом.ни даде Туя 30 за 10 дена,пихме нищо..В 4етвъртък бяхме при нея и пак ни даде Туя само 4е по-висока потенция(незнам колко)3 седмици по 1 гранулка седми4но.Та дадох му я същата ве4ер-през деня в петък абсолютно нищо,но ве4ерта....ужас такова кашляне,такова свирене....това не е било никога.Много ме изплаши..Разликата беше 4е кашлицата ве4е беше влажна,все едно 4исти хра4ки,но така свиреше....е дадох вентулин,но 4ак след втория 4ас ,като през това време калшицата беше на всяка минута...,знам 4е е грешка,но ве4е си мислех да го водя в спешния.
Дали е възможно това да е било ле4.криза,4ак на другата ве4ер след приема??или пак си я подкарваме по стария на4ин..кашля-свирене-урбазон..
пп единствено Антимониума ни помага та се 4удя сега за тази Туя..може ли 4ак такъв ефект?ами другата седмица като повторя приема пак ли да 4акам същото...
Ще говоря и с Хом.,но 4ак в понеделник.Какво е вашето мнение???

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 17:59 от beki81

# 581
Помагайте....
Давам Калйй Сулф. 30, но сега виждам, че няма да ми стигне до понеделник, шишенцето е почти празно.Не знам как да направя по-висока потенция и изобщо мога ли да добавя малко вода newsm78

# 582
С риск да бъда линчувана ще кажа,Усмихнатото, води си детето на доктор,за да не четем за теб после по вестниците! И да не стане така че,после "докторите да са виновни"!
Не знам как можете да имате търпението да гледате как децата ви се мъчат...

# 583
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, една друга тема да подхвана  Simple Smile
Ако човек е категорично с карцинозинов миазъм, с карцинозин ли се чисти или има и други ХЛ?
Близък роднина е според мен категорично такъв. Имам чуството, че когато Александър е описвал миазма в beinsadouno е използвал за прототип моя човек. Всяко изречение съвпада.Толкова силно изразено е... Но хомеопата досега не е дал карцинозин. Та се чудя дали въпросния човек не споделя достатъчно информация, възможно ли е да обърка хомеопата? Или л-вата които са му давани може също да покриват карцинозинов миазъм?
Някога по-рано бях чела, че ако не се изчисти миазма, дори да се дава вярното конституционно л-во то няма да действа. Затова имам опасение - възможно ли е да се провали лечението,ако не се открие че има такъв миазъм?

Здравей Поспаланка,

Има стотици хомеопатични лекарства, които покриват повече или по-малко карцинозиновия миазъм, и нозодът Carcinosinum е само един от тях.

# 584
Александер, моля ако може да ми обясните как мога да направя потенция 200/от празно шишенце от 30/ или да добавя вода/спирт в шишенцето, така, че да ми стигне до понеделник. Praynig

Някъде беше писано за това, но не мога да го намеря.

Общи условия

Активация на акаунт