ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 279
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Нощни очи, честита ти рожбичка! Да ви е здрав, да ви радва и весели!:bouquet:
А сега забелязах подписа.Да ви е жив и здрав Искрен.Да расте здрав и щастлив за радост на мама и тате bouquet

# 121
  • Бургас
Не съм спирала с чайовете от подбел,мащерка,риган...............,а ефект не видях.Може би защото ги правя целогодишно ли?

# 122
  • Пловдив
Да се отчета...след прегледа при ЛЛ уж гърдите са чисти,гърлото е по-добре.А за снимка каза,че за сега не вижда смисъл(но тя си мисли че сме болни от вторник).Не съм споменала за хомеопатията.
Иначе и аз правя чайчета,компреси(всички видове) и сега няма кашлица.

# 123
Момичета, сори за лаишкия въпрос, дава ли се нурофен за сваляне на Т при лечение с хомеопатични препарати?

# 124
  • ул. "Мечтание"
Благодаря за пожеланията!  Heart Eyes

# 125
  • Пловдив
Момичета, сори за лаишкия въпрос, дава ли се нурофен за сваляне на Т при лечение с хомеопатични препарати?

Само при много висока Т(39,5) и в краен случай!Повечето хом. не дават да се ползва нищо друго освен ХЛ!

# 126
Моя хомеопат дава да се ползва,аз давам над 38,5 ,не е имало проблем с лечението.В понеделник вдигна големият син Т,когато стана 38,5 дадох Нурофен.Вторник хомеопата го видя(зачервено гърло) и на обед започнахме гранулките.Вечерта вдигна пак Т-Нурофен,сряда до обед вдига Т и от тогава не имал,днес вече и гърло не го боли.Не виждам смисъл, цяла нощ да не спите и  детето да се мята с висока Т .Оправихме се за 24 часа въпреки Нурофена.На някои  хомеопати всичко им пречи, добре че нашият  е по либерален  Wink

# 127
Цитат
На някои  хомеопати всичко им пречи, добре че нашият  е по либерален
smile3521
за жен шена виж листовката, имаше май нещо за възрастта Thinking

# 128
ако се отнася за мен,не разбрах връзката  Shocked

# 129
  • София - Варна - Бургас
Здравейте и от мен. Имам един въпрос за действията след или по-скоро в процеса на оздравяване след грипчето.
Как премина при нас:
Постепенно, за 4 нощи, от 37,4 - до 39,5.
Днес вече е без Т, чувства се добре, започна беснее ..., НО много кашля (влажна кашлица) и много обилни зелени сополки. Ще се чуя с хом. следобед, за да каже как да продължим лечението, а сега въпросът ми:
Дали едно качване на Витоша и каране на ски ще се отрази добре на детето след тази болест?
Какво е състоянието на имунната система и едно по-интезнивно физическо натоварване дали няма да влоши или напротив - ще подобри нещата?
Все пак на Алеко е поне (-10 градуса) и подухва ..., въпреки, че има слънце.
Психически - за нея ще е превъзходно, защото още от понеделник реве за ски-училището и съжалява, че не може да отиде. Всеки ден пита дали днес ще може да отиде. (Тя си е скиорка и обича планината и ските).
Та това е. Ако не днес, то Петък, събота и неделя да я кача ли на Витоша или не?
Не зная как се пуска анкета, но приемете въпроса ми и като анкета, за да събера повечко мнения
Благодаря Ви на всички, които изказвате мнение или поне гласувате.
И аз бих изчакала седмица.. предполагам колко ти е трудно да устоиш на огромното желание на детето, но според мен студът калява здрави хора.. с кашлица и физическо натоварване - не мисля че е удачно.. поне според мен.. иначе само на разходка бих я извела - стига тя да има желание..

В никакъв случай!
 Този грип е много подъл и както си мислите, че вируса е отстъпил от ларинкса, бавно но неочаквано инфекцията се е превърнала в бактериална и се е промъкнала в дробовете, възползвайки се от изтощения от вируса организъм и се превръща в... Пневмония!  Peace
  Затова, както казваше баба ми, бог да я прости  Praynig  - Болестта идва на кон, а си отива ... пешком.
   "Оздравелите" деца, а и възрастни да пазят стая поне още 3 дни след отшумяване на симптомите.  Peace

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 04:12 от Aleksander

# 130
Благодаря за отговорите  bouquet
Аз дадох Нурофен при високата Т и след приема повече не вдигал.Пием гранулките и всичко е ОК.

# 131
  • София - Варна - Бургас
аз искам да попитам следното:
1. имам хрипчета които се чуват и с просто ухо т.е без слушалка /явно следнствие на вируса който изкарах последните 20 дни/
2. изолира се pneumonia streptocosus от храчка.
хомеопата вчера ми даде Streptococ 15 ch и ми каза по каква схема да го пия. До тук добре. ама се чудя какво да правя с тея хрипове? сами ли ще си минат или?
очаквам да видя вашите коментари особено на Александър.

Ето още едно доказателство, че от вирусна, инфекцията незабелязано преминава в бактериална.

Този изопатичен подход, не е от приоритетните за един Класически хомеопат.
  Класическият хомеопат би помогнал на белите дробове, предписвайки според моментната картина и модалности.
  Peace

# 132
  • София - Варна - Бургас

И защо да се сваля?! Shocked

Грип! – План за действие на Жизнената ни сила  

# 133
Александър,моите почитания към вас , за това което правите и за съветите тук   bouquet
Но не издържам напрежението, да стоя цяла нощ и да гледам детето ,как изгаря и бълнува.
Знам,че този страх ни е насаден от  преди,че може да направи гърч детето и последствията след това,но не мога да го превъзмогна още.Важното е ,че сега съм спокойна като е с Т и спокойно изчаквам и я меря докато стане 38,5.Давам при таза Т ,защото Нурофена сваля Т след 40-50 мин,а за това време Т още се покачва,не ми се мисли ако чакам до 39,5 ,как ще издържа докато подейства сиропа.Моите деца, когато вдигат Т ,тя се покачва в повечето случаи, много бързо.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 23:29 от mama 123

# 134
Свалям Т над 38 градуса , това го знам от хомеопата.
Т.к. я качва бързо се притеснявам  да не направи гърч.

Общи условия

Активация на акаунт