ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 244
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен. Имам един въпрос за действията след или по-скоро в процеса на оздравяване след грипчето.
Как премина при нас:
Постепенно, за 4 нощи, от 37,4 - до 39,5.
Днес вече е без Т, чувства се добре, започна беснее ..., НО много кашля (влажна кашлица) и много обилни зелени сополки. Ще се чуя с хом. следобед, за да каже как да продължим лечението, а сега въпросът ми:
Дали едно качване на Витоша и каране на ски ще се отрази добре на детето след тази болест?
Какво е състоянието на имунната система и едно по-интезнивно физическо натоварване дали няма да влоши или напротив - ще подобри нещата?
Все пак на Алеко е поне (-10 градуса) и подухва ..., въпреки, че има слънце.
Психически - за нея ще е превъзходно, защото още от понеделник реве за ски-училището и съжалява, че не може да отиде. Всеки ден пита дали днес ще може да отиде. (Тя си е скиорка и обича планината и ските).
Та това е. Ако не днес, то Петък, събота и неделя да я кача ли на Витоша или не?
Не зная как се пуска анкета, но приемете въпроса ми и като анкета, за да събера повечко мнения
Благодаря Ви на всички, които изказвате мнение или поне гласувате.
И аз бих изчакала седмица.. предполагам колко ти е трудно да устоиш на огромното желание на детето, но според мен студът калява здрави хора.. с кашлица и физическо натоварване - не мисля че е удачно.. поне според мен.. иначе само на разходка бих я извела - стига тя да има желание..

# 106
  • София
Дали едно качване на Витоша и каране на ски ще се отрази добре на детето след тази болест?
Според мен, ако детето няма температура, чувства се жизнено и стабилно няма проблем.
Всяка година, когато започнат със сополите и кашлицата веднага ги качвам на планина - пресича се всичко.Дъщеря ми преди време много често образуваше секрети в нослето и няма изчистване, влачихме ги с месеци.Правим един уикенд с преспиване на планина.Цял ден игра...изпоти ли се - преобличам и продължава.И изчистваше всичко за два дена.Тази година (само до преди седмица) въздуха в София беше ужасен - голяма мъгла.На чистия въздух горе на Витоша мисля ,че ще се ободрите.

# 107
  • Пловдив
tandonova79, много съжарявам, че стана така при вас...
Същата хом. при нас винаги досега е успявала да се справи при остро състояние /налагало се е много рядко/ : за по -кратко време и успешно, с последното приемано лек., но начесто...
Но наистина смята, че всяко разболяване е хом. криза, при дъщеря ми може и да е права, лекуваме АД...След година и половина при нея, кожата й никога не е била в по- добро състояние...сега почваме ново лек. и очаквам /и според хом./ ново влошаване...  Wink
Друго, което забелязах, е че много внимателно подбира ХЛ и потенцията, така че да не предизвика тежка криза /щерка ми е имала ужасни кризи при предишния хом./ Да вървим напред бавно  и полека, по щадящ за детето начин...

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 15:21 от *Бенджи*

# 108
  • Пловдив
Ето резултатите...ще ходя при ЛЛ в 16ч.
http://213.91.230.128/patresult.asp?id=742472

п.п.Сега преди да заспи пак имаше т 37,8!И тия гъсти сополи... Tired

изтрих  рез.от изследването да не ми се карат.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 14:56 от tandonova79

# 109
Взех Лактофлор(че ще иска да ги смуче)-аз знам,че се дават едновременно с АБ,така е по-силно действието.Но да не се отклонявам от темата...

п.п.Да,хубаво е човек като сгреши да каже поне Сбърках или Извиявай(а не само да ламти за пари и пациенти).

Пробиотикът след АБ. Логично. АБ трябва да се бори с бактериите, а пробиотикът е точно бактерии. Един вид дозата АБ трудно може да се справи с допълнително приеманите бактерии.
Аз давам само Ентеросан, защото няма никакви помощни средства, а  и съм доказала действието му. Даже при смучане на хапчето (не гълтане) , сме спирали и наченки на ангини (това преди да почнем хомеопатията)

Аз също смятам, че е достойно за уважение един хомеопат да признае, че не е уцелил. На класиците им е трудно, защото трябва да дадат 1 лекарство. При боаронците е по-лесно - 4-5 на симптоматичен принцип, та шансът да уцелят е почти 100 процента.

Тандонова, Hug (линкът не дава достъп между другото)

# 110
  • София
Левкоцити   
11.0
G/l   4.0 - 10.0
СУЕ   
19
mm/h   М (0 - 10); Ж (0 - 12)
Само тук са малко завишени стойностите...всичко друго е в норма.Не се притеснявай...Това е от възпалителния процес

# 111
  • Пловдив
Левкоцити   
11.0
G/l   4.0 - 10.0
СУЕ   
19
mm/h   М (0 - 10); Ж (0 - 12)
Само тук са малко завишени стойностите...всичко друго е в норма.Не се притеснявай...Това е от възпалителния процес

Левкоцитите са непритеснително завишени предвид температурата с която беше детето Peace. Виж...утайката е повече, но това пак говори само и единствено за течащ възпалителен процес newsm78. Сподели какво е казала ЛЛ Hug. Обсъдете варианта за снимка, за да ти е мирна главата Peace, аз бих поискала.

# 112
  • Пловдив
И аз така смятам да направя(облъчване или не  Tired) снимката е най-показателна.Предвид по-тежки с-ния дето сме имали СУЕ-то не е чак толкова високо...били сме с над 60  ooooh!

п.п.не съм давала сироп за кашлица(влажна),ше питам и затова...но то май няма и читав такъв!

И още нещо...какво мислите за Жен Шен+пчелно млечице или само даване на млечице?
http://apteka.framar.bg/30018250/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB- … BA%D0%BE%D0%BD-20

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 15:23 от tandonova79

# 113
  • Варна
Сиропът от живовляк на д-р Тайс не е лош...Малко е гаден като консистенция (по-гъстичък е), на мен поне не ми е приятен, но е сладък и сякаш има ефект от него.

# 114
  • София
аз искам да попитам следното:
1. имам хрипчета които се чуват и с просто ухо т.е без слушалка /явно следнствие на вируса който изкарах последните 20 дни/
2. изолира се pneumonia streptocosus от храчка.
хомеопата вчера ми даде Streptococ 15 ch и ми каза по каква схема да го пия. До тук добре. ама се чудя какво да правя с тея хрипове? сами ли ще си минат или?
очаквам да видя вашите коментари особено на Александър.

# 115
  • София

...
п.п.не съм давала сироп за кашлица(влажна),ше питам и затова...но то май няма и читав такъв!

...
Дано не се приеме като реклама, но съм давала това и бях много доволна.  Peace

# 116
  • София
хомеопата вчера ми даде Streptococ 15 ch и ми каза по каква схема да го пия. До тук добре. ама се чудя какво да правя с тея хрипове? сами ли ще си минат или?
очаквам да видя вашите коментари особено на Александър.
В последствие ще отминат.Имах абсцес на сливиците.Абсцесът трябва да се отвори, за да може гнойният секрет да изтече и да настъпи бързо оздравяване.След тридневни мъки при които манипулираха абсцеса започнах да пия Streptococ 15 ch.
Още след първия месец нямаше повече изолирани бактерии в гърлото, но според хомеопата ми лечението продължи.По схема го пих три месеца.

# 117
  • ул. "Мечтание"
Сиропът от живовляк на д-р Тайс не е лош...Малко е гаден като консистенция (по-гъстичък е), на мен поне не ми е приятен, но е сладък и сякаш има ефект от него.

Същата работа върши чай от живовляк, че даже и по-добре.  Wink

# 118
  • Пловдив
Както и домашния сироп от орехи, дюли/ябълки, локум, небетшекер, лукчета /може и без тях/...
Или чай от подбел, мащерка или борови връхчета...

# 119
  • Варна
Сори за спама Embarassed

Нощни очи, честита ти рожбичка! Да ви е здрав, да ви радва и весели!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт