ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 251
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
tandonova аз давам Лактофлор,но навсякъде чета че се дава след АБ курс та се чудя дали не бъркам.Нашите сополи от гъсти станаха пак воднисти с постоянно кихане.
По отношение на Т при втрисане с ледени крака последния път затоплях с ел.възглавничка.Детето беше много отпаднало,вдига по 39,3-4 та не можех да я вдигам от леглото за да ги топим в леген с топла вода.

# 91
Хайде и аз да скокна!  Grinning

# 92
  • Пловдив
Взех Лактофлор(че ще иска да ги смуче)-аз знам,че се дават едновременно с АБ,така е по-силно действието.Но да не се отклонявам от темата...

п.п.Да,хубаво е човек като сгреши да каже поне Сбърках или Извиявай(а не само да ламти за пари и пациенти).

# 93
Взех Лактофлор(че ще иска да ги смуче)-аз знам,че се дават едновременно с АБ,така е по-силно действието.Но да не се отклонявам от темата...

п.п.Да,хубаво е човек като сгреши да каже поне Сбърках или Извиявай(а не само да ламти за пари и пациенти).
Ако се пият едновременно антибиотикът убива и полезните бактерии.
Може да се приема пробиотика през цялото време, но истинското му действие започва след спирането на АБ. Peace

# 94
  • Пловдив

Ако се пият едновременно антибиотикът убива и полезните бактерии.  Peace

Нещо не разбрах... newsm78 обясни,моля!

# 95
Точно говорих с една от нашите консултанти - фармацевт (по повод една болна майка, на която е предписан АБ). Тя горещо препоръча да си вземе и пробиотици, които да пие, докато пие АБ и няколко дни след това. Така че, поне според нея явно, има резон да се пият пробиотиците докато се пие АБ. А пък и защо да не се пият, след като няма да намалят действието на АБ? Тандонова, аз бих давала отсега, най-много да нямат ефекта, който по принцип имат Peace Лично мнение.

# 96
Ами АБ трепе и полезните бактерии в пробиотиците и неутрализира действието им - така съм чела поне.
В нета има различни мнения, но на мен ми се вижда логично да се пият след АБ.
Ако решиш да даваш заедно, давай и след края на АБ за по-сигурно.  Peace

# 97
Здравейте и от мен. Имам един въпрос за действията след или по-скоро в процеса на оздравяване след грипчето.
Как премина при нас:
Постепенно, за 4 нощи, от 37,4 - до 39,5.
Днес вече е без Т, чувства се добре, започна беснее ..., НО много кашля (влажна кашлица) и много обилни зелени сополки. Ще се чуя с хом. следобед, за да каже как да продължим лечението, а сега въпросът ми:
Дали едно качване на Витоша и каране на ски ще се отрази добре на детето след тази болест?
Какво е състоянието на имунната система и едно по-интезнивно физическо натоварване дали няма да влоши или напротив - ще подобри нещата?
Все пак на Алеко е поне (-10 градуса) и подухва ..., въпреки, че има слънце.
Психически - за нея ще е превъзходно, защото още от понеделник реве за ски-училището и съжалява, че не може да отиде. Всеки ден пита дали днес ще може да отиде. (Тя си е скиорка и обича планината и ските).
Та това е. Ако не днес, то Петък, събота и неделя да я кача ли на Витоша или не?
Не зная как се пуска анкета, но приемете въпроса ми и като анкета, за да събера повечко мнения
Благодаря Ви на всички, които изказвате мнение или поне гласувате.

# 98
  • Пловдив
Тандорова, какво стана с изследванията, излезнаха ли резултатите?
И мен ме притеснява това, че х-та всяко заболяване си мисли, че е хомеопатична криза Rolling Eyes. Септември месец се разболя малкия, с типичен ларингит, с последователност и симптоми както винаги. Аз бях убедена, че си е поредния ларингит а тя че е х. криза. По изпитаната схема започнахме повтаряне на последното взето ХЛ, и...така в продължение на почти седмица Rolling Eyes. Много тегаво беше Tired.
Да, оправи се детето, но аз останах с впечатление, че и без ХЛ щеше да се оправи за толкова.
Не знам какво да мисля вече.

пп. Задължително трябва да говориш на проследяването с нея за станалото Peace. Дори съм на мнение, че е редно да и кажеш ако смяташ, че е сбъркала. Ако мислиш да си потърсиш друг хомеопат, отново мисля, че е редно да и го кажеш Peace Предполагам всеки отговорен човек, ще се замисли...

# 99
Моля ви препоръчайте класически хомеопат в Русе или възможно най-близо до Русе.

# 100
  • Пловдив
Здравейте и от мен. Имам един въпрос за действията след или по-скоро в процеса на оздравяване след грипчето.
Как премина при нас:
Днес вече е без Т, чувства се добре, започна беснее ..., НО много кашля (влажна кашлица) и много обилни зелени сополки. Ще се чуя с хом. следобед, за да каже как да продължим лечението, а сега въпросът ми:
Дали едно качване на Витоша и каране на ски ще се отрази добре на детето след тази болест?
Какво е състоянието на имунната система и едно по-интезнивно физическо натоварване дали няма да влоши или напротив - ще подобри нещата?
Психически - за нея ще е превъзходно, защото още от понеделник реве за ски-училището и съжалява, че не може да отиде. Всеки ден пита дали днес ще може да отиде. (Тя си е скиорка и обича планината и ските).
Та това е. Ако не днес, то Петък, събота и неделя да я кача ли на Витоша или не?
Не зная как се пуска анкета, но приемете въпроса ми и като анкета, за да събера повечко мнения

Бих изчакала, до следващата седмица.

# 101
Здравейте,
преди да задам въпроса си, искам да отбележа, че до сега не съм водила детето си на хомеопат и не съм и давала хомеопатични лекарства с изключение на хомеовокс и коризалия предписано от педиатър.

Прочетох, че не е препоръчително сами или лекар, който не е хомеопат да си предписваме хомеопатични лекарства, тъй като не е вярно твърдението, че ако не помогнат няма да навредят...та въпросът ми е  Grinning - в това грипаво време мога ли да давам (и препоръчително ли е )профилактично по 1 осцилококцинум на седмица или пък клееева тинктура?

И ако това не е подходящо дали е възможно да ми препоръчате нещо друго, разбира се имам предвид, че това е консултация по интернет?
Смятам пролетта да я заведа на хомеопат, като в момента събирам информация къде и при кой  Thinking

# 102
Как премина при нас:

Бих изчакала, до следващата седмица.
БЛАГОДАРЯ

# 103
  • София
kassii, предвид ниските температури и аз бих изчакала няколко дни, примерно седмица, макар че знам за предимствата на чистия въздух.
Самсара, не виждам защо да не даваш клеева тинктура, но за осцилококцинума смятам, че не бива. Хомеопатичните лекарства са индивидуални за всеки човек, така че не очаквай от него да те предпази от грип.
tandonova79, стискам палци детенце да е по- добре, според мен направи всичко по силите си и изчака достатъчно. Дано близките ти да не те обвиняват, защото моите сигурно биха ме разкъсали. Пожелавам ти да попаднеш на Хомеопат, защото този за мен не струва.

# 104
  • Пловдив

[/quote]
По настояване на хомеопата ни звъня най-късно до 12ч. след първия прием на лекарство.В много редки случаи не ми вдига или изключва.След половин - един час пак пробвам.Винаги е имало обратна връзка.Даже се е налагало тя сама да пожелае извънредно да види детето.Имало е случаи в които даже след нейното работно време, съпруга ми да я чака и да дойде до вкъщи на място и след това я прибира до дома и.Досега не сме имали фиксирани дати за посещения.
[/quote]

Така си ги представях и аз нещата, но .... Rolling Eyes. Това беше и причината да се спра на х-т от града, мислих, че при нужда може да дойде до къщи да види детето (говоря за случай когато е много зле). Разбира се ще му поемем разходите, не очаквам от никой да отделя от времето си безвъзмездно.

Общи условия

Активация на акаунт