ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 319
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Въпрос: А когато нещата вече са тръгнали към бактериална инфекция, има ли все още шанс за хомеопатията да се справи? При нас положението отиде натам. На второто обаждане на хомеопата, след като ни изписа грипхил и осцилококцинум, се отказах да се лекуваме при него. Не само заради предписанията, а и заради това че едвам се свързахме, след това самото отношение по телефона беше незаинтересовано. Нещата до вчера изглеждаха добре, децата спряха да вдигат температура, играха си, бяха весели, синът ми му се разтече носа, вдигна сутринта отново Т, дъщеря ми почна да кашля зверски, по съвет на педиатърката (по телефона, тъй като все още не сме в София), днес направихме кръвни изследвания и резултатите никак не бяха добри, повишен CRP, ускорени утайки. Намерихме детски лекар да ги преслуша, момичето ми е с леки хрипове и изписаха антибиотик. Много се чудих дали да го давам, педиатърката ни също, но после каза че няма смисъл да чакаме, защото нещата могат да станат по-зле. Дадох го вечерта, но ми се иска да знам можело ли е да го избегнем. Мъжът ми вече и той е по-добре и може да шофира, та утре ще палим колата и се прибираме... много ме е яд...  #Cussing out досега въпреки че не сме се лекували с класическа хомеопатия, винаги сме успявали да се справим с вирусните инфекции, даже и с пристъпите на дъщеря ми, без АБ. До сега са приемали АБ в родилния дом и на 1,3г когато бяха с пневмония - за което обаче имам съмнение че е било така, но нали знаете като отидеш в болницата, клинични пътеки... няма да коментирам....

Само да кажа, че не съм се отказала от хомеопатията, а само от хомеопата.  Peace

# 136
  • София - Варна - Бургас
Александър,моите почитания към вас , за това което правите и за съветите тук   bouquet
Но не издържам напрежението, да стоя цяла нощ и да гледам детето ,как изгаря и бълнува.
Знам,че този страх ни е насаден от  преди,че може да направи гърч детето и последствията след това,но не мога да го превъзмогна още.Важното е ,че сега съм спокойна като е с Т и спокойно изчаквам и я меря докато стане 38,5.Давам при таза Т ,защото Нурофена сваля Т след 40-50 мин,а за това време Т още се покачва,не ми се мисли ако чакам до 39,5 ,как ще издържа докато подейства сиропа.Моите деца, когато вдигат Т ,тя се покачва в повечето случаи, много бързо.

Знам, че у нас майките много са плашени....с изрази като: "пържи му се мозъка" при 38.5С!?... Май на тези които го казват им се пържи мозъка.  Laughing

Ще ви цитирам един SMS който получих от Белгия:
""...М. (детето е на 2год.) вече трети ден е с Т. 39С, днес отидохме при лекаря,той не намери нищо притеснително, но каза ако и утре продължава да му се обадим." край на цитата.
  И това при положение че лекаря не знаеше, че детето е на хомеопатия.  Grinning

Така е в целия цивилизован свят. В Швейцария, Австрия и САЩ е прието Т. до 39.5С до три денонощия да НЕ се сваля.  Hug
  В Бг. тепърва ще откриваме "топлата вода и колелото"

# 137
  • София - Варна - Бургас
Свалям Т над 38 градуса , това го знам от хомеопата.
Т.к. я качва бързо се притеснявам  да не направи гърч.

Гърч може да направи и при 38, ако е предразположено. Всеки читав хомеопат знае как да се справи веднъж завинаги с тази предразположеност - има една дузина хо л-ва, които не само няма да го позволят, но и ще научат жизнента сила как да се справи и това ще бъде запомнено от нея и за в бъдеще!

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 04:41 от Aleksander

# 138
  • София - Варна - Бургас
Въпрос: А когато нещата вече са тръгнали към бактериална инфекция, има ли все още шанс за хомеопатията да се справи? При нас положението отиде натам. На второто обаждане на хомеопата, след като ни изписа грипхил и осцилококцинум, се отказах да се лекуваме при него. Не само заради предписанията, а и заради това че едвам се свързахме, след това самото отношение по телефона беше незаинтересовано. Нещата до вчера изглеждаха добре, децата спряха да вдигат температура, играха си, бяха весели, синът ми му се разтече носа, вдигна сутринта отново Т, дъщеря ми почна да кашля зверски, по съвет на педиатърката (по телефона, тъй като все още не сме в София), днес направихме кръвни изследвания и резултатите никак не бяха добри, повишен CRP, ускорени утайки. Намерихме детски лекар да ги преслуша, момичето ми е с леки хрипове и изписаха антибиотик. Много се чудих дали да го давам, педиатърката ни също, но после каза че няма смисъл да чакаме, защото нещата могат да станат по-зле. Дадох го вечерта, но ми се иска да знам можело ли е да го избегнем.
     Мъжът ми вече и той е по-добре и може да шофира, та утре ще палим колата и се прибираме... много ме е яд...  #Cussing out досега въпреки че не сме се лекували с класическа хомеопатия, винаги сме успявали да се справим с вирусните инфекции, даже и с пристъпите на дъщеря ми, без АБ. До сега са приемали АБ в родилния дом и на 1,3г когато бяха с пневмония - за което обаче имам съмнение че е било така, но нали знаете като отидеш в болницата, клинични пътеки... няма да коментирам....

Само да кажа, че не съм се отказала от хомеопатията, а само от хомеопата.  Peace

Да, хомеопатията има шанс да се справи, въпреки че щом се е стигнало до там - вторична бактериална инфекция, вече не бива да се изключва и антибиотик.

# 139
Но не издържам напрежението, да стоя цяла нощ и да гледам детето ,как изгаря и бълнува.

Помисли тогава за лечение и за теб  Peace. Или просто да приемеш, че именно така то ще оздравее по-бързо и качествено  Peace

# 140
Да и аз ходя на хомеопат Simple Smile,но ........... едва ли скоро ще съумея да съм спокойна ,когато децата са болни.Не се панирам ,както преди,но има какво още да се желае.Добре ,че децата вече са големи и по-лесно минават болестите Peace

# 141
  • Пловдив
А знаете ли кръгове под очичките,какво могат да означават?Снощи по едно време като го погледнах моя хубостник и бяха му се появили(по-тъмни и леко подути).И др.път ги е имал и...УНГ ми беше казал,че е от 3-тата сливица. Rolling Eyes

# 142
Hug

Да попитам нещо. Действието на ХЛ на детето се изчерпваше за около 3 седмици - месец. Вече е пил 4 дози. Последно пи на 22.01. Вчера (на 6-ти ден след приема) той отново показа симптомите, заради които приема това лекарство... Това дали е знак, че вече не му действа така добре, както първоначално и трябва да го сменим? Ще си говоря с хом., разбира се, но се чудех....
При първия прием му подейства на същия ден; вторият прием подейства за 10 минути. Трети прием отне близо седмица... Четвъртият - около 3 дни, докато подейства, после 2 дни затишие и щастие, сега пак..  Tired
Дечко взе да става някакъв по-кисел, много да мрънка и реве само от скарване, т.е. както си беше и преди... та наистина имам съмнения, че не действа вече така добре това лекарство...  newsm78
Оф, ще взема да звънна на хом.  Laughing

# 143
Здравейте,момичета!
Изчетох темата ви,но от толкова инфо на едно място,сега в главата ми е абсолютна каша...

Тъся класически хомеопат,който да ми помогне за излекуването на уртикарията на дъщеря ми.Но търся такъв,за който някоя от вас може да каже,че е доказан класически хомеопат и и е помогнал при такъв проблем.Вече обиколих доста "доказани",от които не постигнахме нищо ,освен нерви и олекване на портмонето.
Аз съм от Сандански,но не ми представлява трудност да пътувам до София или другаде.Просто търся точния човек!
Благодаря ви предварително!

# 144
Aleksander , никога не е късно да науча нещо ново.
Благодаря   bouquet

# 145
  • София - Варна - Бургас
А знаете ли кръгове под очичките,какво могат да означават?Снощи по едно време като го погледнах моя хубостник и бяха му се появили(по-тъмни и леко подути).И др.път ги е имал и...УНГ ми беше казал,че е от 3-тата сливица. Rolling Eyes

Може да е от недоспиване.

# 146
  • Бургас
Радвам се че  е такъв отговора за тъмните кръгове под очите.И дъщеря ми е с такива,но то 8 дена Т,липса на апетит и изтощение си казват думата.
Александър,искам да питам за тая Стрептококус Пнеумонарие.На дъщеря ми я изолират вече няколко пъти/+Мораксела още 2 пъти/.Все се лекуваме с АБ.От 1 година насам при сополи просто не ги изследвах,но хомеопата ни знае за тези находки,та на няколко пъти назначава по телефона Стрептококцинум 15CH.При тези приеми като че ли се замаскираха само нещата,не вдигаше Т,но си оставаше кашлянето и сополите.Този път не дадох и ето влоши се.

# 147
  • Пловдив

Може да е от недоспиване.

А,Алекс не вярвам да е от това...моя спи много и достатъчно.По-скоро се притеснявам за нещо друго...и аз не знам точно.Някой ми беше споменал и бъбреци...щото му се забелязва от време на време Rolling Eyes Като е стана сутрин...да,сънен е.

# 148
  • Пловдив
Александър искам да ви питам нещо-значи бях писала че на детето ми му беше даден Ликоподиум LM1-5 дена по 1 прием,приемите бяха от 18до 22 януари.Хомеопата каза да следя най-вече заекването и запека.А по принцип основния проблем е носа-трета сливица,стафилококи.Носа от 2 месеца е спокоен,но след приемите на ХЛ не виждам до момента промяна в заекването,това дали значи че не действа ХЛ?
за запека не мога да кажа,защото стана много лошо съвпадение -докато приемаше ХЛ ни хвана всички в семейството чревен вирус,и малкия повръща,изкара го 2 пъти и него на разстройство,и до днес си ходи всеки ден по голяма нужда,но незнам дали ХЛ влияе или още е следствие от вируса.Иначе докато всички други вдигаха и Т ,при него не съм хванала да има.

# 149
  • София
аз искам да попитам следното:
1. имам хрипчета които се чуват и с просто ухо т.е без слушалка /явно следнствие на вируса който изкарах последните 20 дни/
2. изолира се pneumonia streptocosus от храчка.
хомеопата вчера ми даде Streptococ 15 ch и ми каза по каква схема да го пия. До тук добре. ама се чудя какво да правя с тея хрипове? сами ли ще си минат или?
очаквам да видя вашите коментари особено на Александър.

Ето още едно доказателство, че от вирусна, инфекцията незабелязано преминава в бактериална.

Този изопатичен подход, не е от приоритетните за един Класически хомеопат.
  Класическият хомеопат би помогнал на белите дробове, предписвайки според моментната картина и модалности.
  Peace

Алкександър искаш да кажеш че хомеопата ми не е постъпил добре с този стрептокок ли?
я поразясни че ме притесни..........
Да не би да трябва да пия антибиотик????

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 12:54 от Bunnie

Общи условия

Активация на акаунт