ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 196
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Да се отчета какво става. Приятелката ми е била подложена на голям натиск от близките и, и за малко да посегне към Урбазона, но преди това се обадила на хомеопатичката. Тя и се е скарала, че не я е потърсила по-рано и и обяснила как да разреди лекарството в няколко чаши, за да стане по-меко действието му. И наистина, няколко часа след това обривът по лицето и почти изчезнал. Grinning
 Добре че и се обадих, ми каза тя, защото за малко пак да lвзема Урбазон, а той много ме изнервя и не мога да спя.
 Обяснила и, че този голям обрив всъщност бил всички потискани години наред с Урбазон обриви, които след хомеопатичното лекарство се освободили и избили по кожата и!
 Сега чака и останалия обрив да изчезне.  
Благодаря на всички за подкрепата, вече съм оптимистка   bouquet

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 10:23 от Maya_82

# 481
Здравейте Александър! Имам здравословни проблеми и желая да задам въпроси към д-р Атанас Михайлов-хомеопат, с който не успявам да се свържа за преглед. В момента съм със силни болки в пикочния мехур, в следствие на два вида бактерии: Е-коли и Ентерококус факалис. Последните сега са активни 10х5. Изследванията са ми от 13.01.2011г. Веднага посетих друг д-р хомеопат и ми предписа веднаж седмично Enterococcinum 15CH, 10 гранули , Sepia officinalis 9CH-2 пъти по 5 гранули дневно, Шуслерова сол номер 4 и номер 10- 3 пъти на ден по 2 таблетки. За сега съм със болки и нямам подобрение. Моля Ви за помощ!

# 482
  • ул. "Мечтание"
Maya_82, радвам се, че при приятелката ти нещата са се развили добре.
Желая ти успех на теб!
Когато нещо ви притеснява в развитието на болестта задължително се обаждайте на хомеопата си!  Peace

# 483
  • Пловдив
Здравейте Александър! Имам здравословни проблеми и желая да задам въпроси към д-р Атанас Михайлов-хомеопат, с който не успявам да се свържа за преглед. В момента съм със силни болки в пикочния мехур, в следствие на два вида бактерии: Е-коли и Ентерококус факалис. Последните сега са активни 10х5. Изследванията са ми от 13.01.2011г. Веднага посетих друг д-р хомеопат и ми предписа веднаж седмично Enterococcinum 15CH, 10 гранули , Sepia officinalis 9CH-2 пъти по 5 гранули дневно, Шуслерова сол номер 4 и номер 10- 3 пъти на ден по 2 таблетки. За сега съм със болки и нямам подобрение. Моля Ви за помощ!

Здравейте Александър! пък имате въпрос към д-р Михайлов... Shocked нещо бъркате май!Д-р Михайлов не е сред нас и не предписва тук...това става в друг форум!  Peace Ама нека и Александър се произнесе!

# 484
Сега да споделя за развитието на нечуването при нас. Ясно е, че имаме вода в ушите (серозен отит). Да, обаче ако тази вода не си изтече от самосебе си през Евстахиевата тръба (по естествен път)- следва пробиване на тъпанчето (май) и изтеглянето й оттам - НАЙ-ГОЛЕМИЯТ МИ КОШМАР.
На Силика сме (4 пъти дневно), но включихме и сироп Аериус и едни капки за нос (3-те натрия им казват). Комбинираме, повече от страх при мен. Хом. се съгласи и каза да си пием сиропчето и капките и да продължаваме със силиката.
До тук добре, обаче като прочетох обяснението на Александър за "влизането по-надълбоко, та чак до психиката ..., когато детето е с идеална кожа, но е раздразнително, напишква се и т.н. ..." се притесних. Да неби и ние сега да "вкарваме" проблема навътре с тези сиропи и капки, въпреки, че ги комбинираме със силика ???
МОЛЯ за коментар и препоръки  Praynig Praynig Praynig

# 485
Ние минахме по тоя път преди 1 месец.
Детето направи гноен отит.Хом ни изписа лечение, болката веднага изчезна и ако не бяха ушните да кажат, че му ина нещо, то все едно беше здрав.Водих го всеки ден на преглед, но на 5-ия ден ме хвата"шубето", защото такива ми ги наговориха...... ooooh! ooooh! ooooh! че се предадох.
Направиха му парацентеза.
Няма пълни упойки и т.н.Капнаха му обезболяващо в ушето, забаламосах го нещо и го пробиха.След 15мин вече дивееше.Вярно, боли, но болката е като от инжекция, минава бързо.Моето мнение е, че вместо да го тровиш с този Аериус и капки, с които наистина вкарваш проблема навътре, по добре го пукнете да изтече всичко и да си спокойна.
Мога да ти препоръчам с чиста съвест Д-р.Петров от МВР-болница, работи с касата , предимно с деца и е абсолютен факир.Има невероятна техника.

# 486
  • Пловдив
Сега да споделя за развитието на нечуването при нас. Ясно е, че имаме вода в ушите (серозен отит). Да, обаче ако тази вода не си изтече от самосебе си през Евстахиевата тръба (по естествен път)- следва пробиване на тъпанчето (май) и изтеглянето й оттам - НАЙ-ГОЛЕМИЯТ МИ КОШМАР.
На Силика сме (4 пъти дневно), но включихме и сироп Аериус и едни капки за нос (3-те натрия им казват). Комбинираме, повече от страх при мен. Хом. се съгласи и каза да си пием сиропчето и капките и да продължаваме със силиката.
До тук добре, обаче като прочетох обяснението на Александър за "влизането по-надълбоко, та чак до психиката ..., когато детето е с идеална кожа, но е раздразнително, напишква се и т.н. ..." се притесних. Да неби и ние сега да "вкарваме" проблема навътре с тези сиропи и капки, въпреки, че ги комбинираме със силика ???
МОЛЯ за коментар и препоръки  Praynig Praynig Praynig

Ериус е антихистаминов сироп, аз лично не виждам никаква връзка между него и оплакванията newsm78. Каква точно роля, се очаква да изиграе, дали попитахте? Покрай нашите премеждия с ларингитите ни изписваха какво ли не... Наред с урбазон, синекод, антихистамин, изписваха и калциев глюконат, за него обаче никой не можа да ми даде смислено обяснение защо го изписват, след като в световната медицинска практика отдавна не се прави. (чувала съм...."така са ни учили", така пише в дебелите книги", "останала практика от руската школа" и още и още). Та за това ми е интересно с какво обяснение ви дадоха антихистамин?
Изненадвам се също и , че хомеопата се е съгласил да дава продукт чието действие е подтискане на реакциите на организма. Така действат антихистамините Peace

# 487
Александър, моксарела може ли да се излекува с ХО?

Бяхме с диагноза бронхеолит миналия вторник и въпреки че детето е лекувано с хо-я от самото раждане, хомеопата ни настоя да влезем в болница ( бебето е на 3 месеца).

Направиха на детето ни 2 пъти Урбазон, 0.7 ( не знам каква е мерната единица  Embarassed) и 3 пъти дневно инхалации с Вентолин. Изписаха ни в понеделник, а днес бяхме на контролен преглед. Бронхеолита го няма вече, но са изолирали Моксарела от нослето. Днес пуснахме контролно изследване на секрета. Въпросът ми е дали ще можем да елиминираме Моксарела микроба с хо?

# 488
При нас отитът не е гноен, ушите не са възпалени, няма болка, няма Т. Не чува, защото се е събрала течност зад тъпанчето.
Сиропът и капките за нос трябва да отпушат Ефстахиевата тръба и течността да изтече оттам. Това било мускул, на който ние не можем да казваме кога да се отпуска и кога да се свива. С помощта на капките и сиропа трябва да го накараме да се отпусне Rolling Eyes Rolling Eyes
Това му състояние се потретва от м. Октомври насам. До сега сме се справяли само с хом. Този път, дали заради моят страх, дали, защото положението е по-сериозно (вече и с двете уши не чува), решихме да се предадем, за да не стигаме го пробиване.
Но както чета, май не е за добро.
Според Проф. Георгиев от 1-ва градска, третата сливица е уголемена (само при настинка се уголемява) и тя е запушила тръбата. Трябва да я накараме да си посвия крилцата ...
От носа му тече прозрачна течност - значи - алергия???Това са обясненията.
Надеждата ми е, че все пак подпомагаме Жизнената сила със Силика и тя няма да позволи проблемът да навлезе "навътре". Много се надявам да е така, но кой знае.
След като отшумят всички проблеми трябва да започнем борба с причината този проблем (тръбата да си сез атваря както и когато си поиска) да се потретва.
Дали съм права - не зная.
Даже се замислям да включа тези храни Аквасорс, за да подпомогнем клетъчното хранене. Мои приятели са забравили за всякакви болести от години - и те и децата. НО ТОВА ОЩЕ ГО ОБМИСЛЯМ.

Просто трябва да се справим с тези уши. Ако трябва и на глава ще ходя...

# 489
А "навлезлия" в психиката проблем не може ли да "излезе" и с подходяща психо-терапия? Срещите с психолози - клинични не са ли вид "изваждане" на проблема и решаването му?
Ето и това ще направя Thinking Thinking

# 490
  • София - Варна - Бургас
Александър, моксарела може ли да се излекува с ХО?

Бяхме с диагноза бронхеолит миналия вторник и въпреки че детето е лекувано с хо-я от самото раждане, хомеопата ни настоя да влезем в болница ( бебето е на 3 месеца).

Направиха на детето ни 2 пъти Урбазон, 0.7 ( не знам каква е мерната единица  Embarassed) и 3 пъти дневно инхалации с Вентолин. Изписаха ни в понеделник, а днес бяхме на контролен преглед. Бронхеолита го няма вече, но са изолирали Моксарела от нослето. Днес пуснахме контролно изследване на секрета. Въпросът ми е дали ще можем да елиминираме Моксарела микроба с хо?

Здравей Нивеа,

Може би имаш предвид Мoraxella catarallis? Да, всеки класически хомеопат бимогъл да се справи с нея, антибиотика . само привидно, временно.

Maya_82 Хом-а ви е печена и добре се е справила с последващото "омекотяване" на първоначалната много силна лечебна криза.

Ето че това от което най-много се страхувате майките, Лечебната криза, при нужда бързо може да бъде омекотена и облекчена, от вас се иска само едно - да се обаждате навреме на хомеопата си.  Hug

# 491
  • ул. "Мечтание"
А "навлезлия" в психиката проблем не може ли да "излезе" и с подходяща психо-терапия? Срещите с психолози - клинични не са ли вид "изваждане" на проблема и решаването му?

Да, може. Но обикновено става доста по-бавно отколкото с хомеопатия (което не е задължително да е минус).
При предишен мой проблем комбинирах психотерапия с ХЛ и резултатие бяха повече от чудесни!  Peace

# 492
  • София - Варна - Бургас
kassii

Цитат
...Надеждата ми е, че все пак подпомагаме Жизнената сила със Силика и тя няма да позволи проблемът да навлезе "навътре". Много се надявам да е така, но кой знае...

Ако е добре показана, Силиката ще способства или за абсорбирането на серозната течност или за евакуирането и, или и за двете, но няма да действа потискащо.
  Потискащо действат алопатичните л-ва и най-силно
Кортикостероидите!

# 493
  • София - Варна - Бургас

Да, разбира се. Все пак хомеопатията действа много по-бързо и резултатите са по-трайни.

# 494
  • София - Варна - Бургас
Да взем да се оплача малко...  Rolling Eyes
Предната нощ синът ми вдигна 37.8... Това добре. Ама като си го знам, следобед щеше да вдигне над 39.. И се обадих на хом., да каже какви ХЛ да си взема, за да имам и като вдигне високата Т ще му се обадя и да ми каже какво да му дам... И отидохме, взех си сума ти ХЛ.. И детето вдигна 38.8, но се чувстваше екстра, много добре; заспа си, събуди се с 39.3 и продължи да вдига.. Стигна до 39.6 и звъннах на хом.. А той ми каза да се изкъпем... Изкъпахме се, на него му се доспа, но вдигна 39.9 вече и не можеше да спи... И се наложи да дам панадол....  Sad Много го преживях.... И цяла нощ сме карали без ХЛ, 2 пъти стигна до 39.7, 39.8.... и това много преживявам... днес ще го заведа на хом. и ще му кажа, че не съм доволна, че трябваше като му звъннах да ме разпита и да ми каже какво хл да дам или поне да ми каже, че не може да прецени на момента и т.н... а не директно да ми препоръчва баня...  Sad Така, оплаках се. Мерси    bouquet
 На бас, че след като едно денонощие е поддържал 39.8С (Каква чудесна и силна Жизнена сила!  Hug) сега поне 1-2 месеца няма да боледува или ако да, то в мн. по-лека форма. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт