ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 169
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
  • София - Варна - Бургас
brilliantine
Цитат
Това ясно, ама като бебето е налице какво да правим  Confused Каката уж беше без обриви дълго време, а тия дни напипах по крачката й пак грапавините, характерни за АД. А що драми и ревност се изляха вкъщи последните 2 седмици....в чудо се виждаме. Дано не й се обострят още симптомите.

Какво да се прави? - Хомеопатия, макар че и с нея е много трудно! Толкова трудно, че и тя дейстна за 2-3 дни и... нещата пак се връщат отначало...

# 511
brilliantine
Цитат
Това ясно, ама като бебето е налице какво да правим  Confused Каката уж беше без обриви дълго време, а тия дни напипах по крачката й пак грапавините, характерни за АД. А що драми и ревност се изляха вкъщи последните 2 седмици....в чудо се виждаме. Дано не й се обострят още симптомите.

Какво да се прави? - Хомеопатия, макар че и с нея е много трудно! Толкова трудно, че и тя дейстна за 2-3 дни и... нещата пак се връщат отначало...

И? Какво?
Ние май се попреборваме повечко с думи, обяснения, примери ...
Някои даже казват, че тази ревност е полезна, защото подтиква към постоянна надпревара, кояото създава борбеност, устояване на позиция ... До тук добре, ама тези качества се появяват само вкущи. Навън не е така - значи - не е полезна?
Борим се ежедневно с този проблем.
А мислих, че всичко съм направила катро забременях и успях да обясня и да подготвя каката за предстоящото събитие Sad

# 512
  • Пловдив
ние пък повишаваме тон  често последните 5-6 месеца ,защото момчето ни стана доста буйно,не слуша изобщо,5-6 пъти повторение с тих тон и като не се вслуша в думите ни хайде викнем,особено баща му хич не издържа на лиготиите му,но той буквално се лигави понякога.Но  понеже живеем доста хора в къщи и го поразлигавиха,оттам и непослушанието,един му забрани нещо,той отиде при друг,другия го позволи и така малко го поизтървахме.

Аз щях да питам друго-постоянното повтаряне че трябва да яде и да пие течности може ли да го травмира и да се прояви в някакъв проблем?

а за доказването-ако е приеман Стафилококцинум  15- всеки ден 5 дена до какво може да доведе негативно?

# 513
  • Пловдив
Цитат
Нашата х-ка, доста разпитва за това.... Rolling Eyesдаали не сме много строги с детето, много взискателни... Rolling Eyes. Мисля си че не, но то друга страна аз съм много доминираща личност Embarassed, и вероятно го правя подсъзнателно....

пп Никога не сме повишавали тон, а за нагрубявания и дума не може да става. Но....си давам сметка, че понякога може би го притискаме твърде много, а.....той е толкова послушен милия  Tired

Май наистина сте го "вкарали" в опасната зона! Дано да се лъжа!  Praynig
  Този модел обикновено се предава от много поколения назад, а с него се придвижва и една мн. опасна болест...

Дано, не е така. Понякога си мисля, че той е един голям човек в детски образ Rolling Eyes, и може би за това вина имаме и ние, а може би си е просто такъв Rolling Eyes...

# 514
  • Пловдив
ние пък повишаваме тон  често последните 5-6 месеца ,защото момчето ни стана доста буйно,не слуша изобщо,5-6 пъти повторение с тих тон и като не се вслуша в думите ни хайде викнем,особено баща му хич не издържа на лиготиите му,но той буквално се лигави понякога.Но  понеже живеем доста хора в къщи и го поразлигавиха,оттам и непослушанието,един му забрани нещо,той отиде при друг,другия го позволи и така малко го поизтървахме.

Аз щях да питам друго-постоянното повтаряне че трябва да яде и да пие течности може ли да го травмира и да се прояви в някакъв проблем?

а за доказването-ако е приеман Стафилококцинум  15- всеки ден 5 дена до какво може да доведе негативно?

Въпрос на темперамент, аз и баща му никога не повишаваме тон Rolling Eyes, не само по отношение на детето. Дори и когато някой много ме изнерви или ядоса, пак не е мога да повиша тон, но думите ми стават много жлъчни ooooh!.
А това с храните и течностите, защо?

# 515
brilliantine
Цитат

т.е. да разбирам, че и хомеопатията не би помогнала в случая?

# 516
  • София - Варна - Бургас
kassii
Цитат
И? Какво?
Ние май се попреборваме повечко с думи, обяснения, примери ...
Някои даже казват, че тази ревност е полезна, защото подтиква към постоянна надпревара, кояото създава борбеност, устояване на позиция ... До тук добре, ама тези качества се появяват само вкущи. Навън не е така - значи - не е полезна?
Борим се ежедневно с този проблем.
А мислих, че всичко съм направила катро забременях и успях да обясня и да подготвя каката за предстоящото събитие Sad

За вас - проблем, а за него е борба за оцеляване!...

# 517
  • София - Варна - Бургас
Aleksander
Цитат

brilliantine
Цитат
т.е. да разбирам, че и хомеопатията не би помогнала в случая?

Помага, но подчертавам че поддържащата негативна причина е ежедневна!

# 518
  • Пловдив
mamaden  в моето семейство също не си повишаваме тон,а ние със сестра ми бяхме послушни деца,майка ми казва от нейна гледна точка че наистина има разлика между момичета и момчета.Радостин е много самонадеян-каквото си реши така трябва да е ,а не се замисля правилно ли е или не,той си държи на неговото, и затова влизаме със спорове и конфликти с него.

Ами все не иска да яде,не иска да пие,от много време е така,по едно време все го хранех пред телевизора само и само да яде,но от 1 месец вече въведох правилото че се яде само на масата,ако иска,ако не иска ще стои гладен.А да не говоря за течности-има дни в които пишка по 1 път(общо 3 за деня-сутринта следобед и вечерта) на ден,ама то какво да излиза като нищо не влиза.и устата му замирисва като не пие.Много е труден с яденето-няма храна ,която да не яде,но все не му се яде Simple Smile

# 519
  • София - Варна - Бургас
mamaden
Цитат
Въпрос на темперамент, аз и баща му никога не повишаваме тон  Rolling Eyes, не само по отношение на детето. Дори и когато някой много ме изнерви или ядоса, пак не е мога да повиша тон, но думите ми стават много жлъчни  ooooh!.

Мамаден май и ти имаш нужда от гранулка...  Laughing

Най краткия път да накарате някой да намрази някоя храна до края на живота си, е като го насилвате да я яде!

Я ми отговорете, кая от вас обича Сутляш (Мляко с ориз) ... с канела?  Thinking

# 520
  • София - Варна - Бургас
mamaden
Цитат
Дано, не е така. Понякога си мисля, че той е един голям човек в детски образ Rolling Eyes, и може би за това вина имаме и ние, а може би си е просто такъв  Rolling Eyes...

Дано да е така, не го познавам, но е опасно едно дете да е прекалено отговорно и послушно. По две причини, първата е казах по-горе, а втората? ... нали не искате всеки да му се налага, а той да реагира с послушание.

# 521
Отговора е относно сутляша
Аз обичам, но никога не са ме насилвали да го ям.
Но мразя кисел, понеже в детската градина и в училище постоянно ни го даваха за десерт.

Александер, по повод написаното по-горе да попитам.
МОят син е много спокоен, бих казала летаргичен, нооо така ми вдига адреналина с мързела си.Не е буен но си прави пакости като му минават покрай учите нещо което сме му казали.
Опитваме с говорене, даваме примери, наказваме и ограничаване на забавленията.
Грешим ли?

Последна редакция: чт, 10 фев 2011, 23:49 от Кашпичка

# 522
  • ул. "Мечтание"
Я ми отговорете, кая от вас обича Сутляш (Мляко с ориз) ... с канела?  Thinking

Аз!  Mr. Green

Много мислих тия дни по темата, която обсъждате в момента. И накрая стигнах до извода, че аз имам нужда от ХЛ, не детето ми (както е казал Александър, макар и не точно на мен  Joy).
Той добре си се справя синковеца със ситуацията, но аз никак не се справям добре с неговата реакция от появата на бебето... което не е никак добре.  Confused Тая вечер направо си истерясах буквално... така се разкрещях, ужас!  Embarassed Cry

# 523
  • Пловдив
Я ми отговорете, кая от вас обича Сутляш (Мляко с ориз) ... с канела?  Thinking

Аз!  Mr. Green

Много мислих тия дни по темата, която обсъждате в момента. И накрая стигнах до извода, че аз имам нужда от ХЛ, не детето ми (както е казал Александър, макар и не точно на мен  Joy).
Той добре си се справя синковеца със ситуацията, но аз никак не се справям добре с неговата реакция от появата на бебето... което не е никак добре.  Confused Тая вечер направо си истерясах буквално... така се разкрещях, ужас!  Embarassed Cry

Може още да си в следродилна депресия...аз я изкарах много зле и всички покрай мен си го отнесоха Cry

# 524
  • Пловдив
mamaden
Цитат
Въпрос на темперамент, аз и баща му никога не повишаваме тон  Rolling Eyes, не само по отношение на детето. Дори и когато някой много ме изнерви или ядоса, пак не е мога да повиша тон, но думите ми стават много жлъчни  ooooh!.

Мамаден май и ти имаш нужда от гранулка...  Laughing

Най краткия път да накарате някой да намрази някоя храна до края на живота си, е като го насилвате да я яде!

Я ми отговорете, кая от вас обича Сутляш (Мляко с ориз) ... с канела?  Thinking

Това, че имам нужда от ХЛ за мен е повече от сигурно. Отдавна спрях да боледувам, но пък какви мисли имам в главата си ooooh! ooooh!. Предполагам, че това означава, че проблема от физическо ниво е отишъл в главата ooooh!. Още не съм се решила да отида на х-т и да му разкажа мислите си (ще се хване за главата).

Общи условия

Активация на акаунт