ВЪПРОСИ към хомеопати - 11

• 36 220
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • София
май наистина се задълбахме ,но това с яденето ми  е много подтискащо за мен.
Не ходи на градина,тръгна наесен ,но 2 пъти се разболя и след това по 1 месец не мога да го оправя.Сега като е на ХЛ може да се престраша да го пусна,но може би чак наесен пак.Тя и тя градината му беше много стресираща,беше като хипнотизиран като ходеше,не му се отрази добре на психиката.първите дни като ходеше почна да рисува в къщи все с черен цвят Rolling Eyes,което мисля изразяваше душата му

леле и моята дъщеря все с черно рисува. ходи на градина и е много щастлива там. какво ли значи наистина?????

# 541
  • Пловдив
Ха! След последното ХЛ и дъщеря ми почна да рисува само в черно...
Винаги  е рисувала цветно, сега за пръв път я виждам да рисува така...От 26.01 до сега няма една цветна картина.  Confused
Хом. винаги ме кара да й нося картините при проследяването и да записвам отзад датата, на която са рисувани....

# 542
Привет!

Прехвърлих набързо, много интересни неща сте обсъждали и когато ми остане време ще ги прочета по-подробно! Иначе аз съм убедена, че майката трябва да приема ХЛ, повечето проблеми на децата идват от там - от родителите и майката, като основен такъв през първата година (а понякога и повече) на детето.. Моето ХЛ май щяло да излезе минерал, ама съм имала и растение - каза хом. вчера, след като любезно му предоставих "дневник" на симптомите на детето за всеки ден от последния прием на неговото конст.ХЛ  Mr. Green

Вчера хом. ни даде Сулфур 200 и тази сутрин каза, че май е била по-височка потенцията, отколкото е трябвало - реагирал твърде бурно - цяла нощ поддържа близо 40 гр. температура, а на 2 пъти съм сигурна, че мина и 40, нищо, че хвърлих термометъра да не го гледам как хвърчи  Confused и НИЩО не беше в състояние да я свали... беше кошмарна нощ.. Краката и ръцете му бяха студени, как ли не се опитах да ги затопля, не става и не става и толкова... то не бяха бани, духалки, разтривки... За свалянето на Т  прибегнах и до оцета, и до панадола и пак нищо - все си стоя с 40 градуса... горкото дете, много се измъчи.. Тази сутрин е добре, има пак някаква температура, но се чувства сравнително добре. Та се надявам каквото е било, да е било....  Praynig Хом. каза, че не го притеснява температурата, но аз не мога и не мога да се пречупя до толкова, че 40 гр. да не ме притесняват... Въпреки че мислех така и за 39, после и за 39.5, пък то кво стана  Rolling Eyes  Laughing

И уви, не е варицелата...  Tired

# 543
А какво е ХЛ?

# 544
Хомеопатично Лекарство = ХЛ  Peace

# 545
  • Пловдив
Какво се прави ако дете,или възрастен започне да прави алергична реакция на нещо?и се развива бързо,анафилактичен шок?няма време да се звъни на хомеопата,а и може наблизо да няма аптека с ХЛ.
питам защото  на вилата имаме пчели и винаги ме е било страх да не ухапят малкия.
защото не се знае дали е алергичен, аз например не съм алергична,но веднъж започна да ми става много зле и майка ми би метилпреднизолон и веднага се оправих(тогава ме беше ухапала на ухото),има значение къде също е ухапаното.Има ли ХЛ което да се вземе да предотврати анафилактичен шок или трябва да се прибягва до инжекцията?
а може алергична реакция и от друго да стане,какво се прави при такива реакции

# 546
  • ул. "Мечтание"
Питай хомеопата си какво е най-удачно.
Специално при ухапване от пчела се взима Apis.

# 547
  • Пловдив
и аз съм чувала за апис,но дали е в състояние да предотврати шока?аз ще си зареда ампули метилпреднизолон за всеки случай,че там няма аптеки,а сега като се стопли повечето време ще сме там и детето е все навън и ме е страх.Ще говоря и с хомеопата Simple Smile

# 548
  • ул. "Мечтание"
Това е идеята. Peace
Но все пак се консултирай с вашия хомеопат.

# 549
Питай хомеопата си какво е най-удачно.
Специално при ухапване от пчела се взима Apis.
Уса, пчела и всякакви други насекоми - на нас винаги ни предписавт Apis.
Така, като чели стоят нещата и с Т - Beladonna
и зелените сополи - merkurius
май има традиционни ХЛ за определени случаи, а не според човека. Rolling Eyes

# 550
  • Пловдив
ами и аз така мисля за някой ХЛ,например за туята при ваксини,аписа за ухапване от насекомо,арника при удари

# 551
  • София
Имам и аз един въпрос, който забравих да питам днес хомеопата като говорихме по телефона, а не ми е удобно да звъня пак тъй като е общ и не е свързан с нас, а с един близък наш приятел. Та интересува ме епилепсия при възрастен може ли да се лекува с хомеопатия? Не знам точно какви лекарства приема в момента, но докато ги пие е добре, когато спре или забрави започва да получава припадъци.

Иначе ние увладяхме положението и съм много обнадеждена от това. Успях да устискам и да не прибегнем до вентолина и днес детето е много добре, кашлицата вече е отхрачваща, дишането е почти норамално, само като се затича и разбесенее се запъхтява.

# 552
Аз може и да съм си тъпичка, ама май не можах да си отговоря на въпроса, който ми се върти в главата и не ми дава мира. Вие се опитахте да ми отогворите, ама аз все не разбирам. Може ли по-простичко, като за по-простички  Sunglasses Simple Smile
Та на въпроса: Вода в ушите, комбинация на Аериус, капки за нос и Силицея. Стана ясно, че Аериуса е АБСОЛЮТНО лош, за капките в носа за сега никой не ме е хокал. Повече от яно ми обясни Алекса, че ако Силиката е подходяща, тя ще абсорбира или разсее течността.
НО комбинацията със Силицея няма ли да предотврати подтискащото действие на Аериуса?
Може би аз не питам правилно. ...
Все се надявам, че ако кортикостероида подтиска проблема и го вкарва навътре, то Силиката няма да позволи това да стане.
Хайдееее, дайте ми успокоително хапче  Crazy

# 553
  • Пловдив
Имам и аз един въпрос, който забравих да питам днес хомеопата като говорихме по телефона, а не ми е удобно да звъня пак тъй като е общ и не е свързан с нас, а с един близък наш приятел. Та интересува ме епилепсия при възрастен може ли да се лекува с хомеопатия? Не знам точно какви лекарства приема в момента, но докато ги пие е добре, когато спре или забрави започва да получава припадъци.

Иначе ние увладяхме положението и съм много обнадеждена от това. Успях да устискам и да не прибегнем до вентолина и днес детето е много добре, кашлицата вече е отхрачваща, дишането е почти норамално, само като се затича и разбесенее се запъхтява.

Браво на вас!Само така! Peace

# 554
  • ул. "Мечтание"
май има традиционни ХЛ за определени случаи, а не според човека. Rolling Eyes

Не точно. Макар че и така може да се каже. Има ХЛ, които се водят спешни и се дават при спешни ситуации - удар, ухапване, изгаряне... Александар беше писал за спешните комплекти преди време. Аз все се каня да си набавя един такъв.

Иначе това за сополите, температурата и ваксините май са по-скоро по Боаронските предписания. Това не са спешни състояния в общия случай и според класическата хомеопатия се третират спрямо конкретния случай/човек.  Peace Поне аз така го разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт