Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 310
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 1 275
Мисля, че затишието в темата се дължи на факта, че когато някой си позволи да се похвали от АК - веднага се нахвърлят върху него родители на деца от СМГ или НЕГ и го сриват със земята затова, че е избрал именно АК , и по всякакъв начин искат да изтъкнат колко по-добро училище е Немската или СМГ.  И на всички вече им писна !
Много бих искала да получа информация и да обменяме опит с други родители, но естествено знам, че моментално ще се появи някой, който да ме заклейми, че харесвам АК и  искам детето ми да учи там..... и ще се излее една помия с доводи и цифри и проценти и т.н. и т.н....
Има главно  2 типа посетители. Едните създават теми или търсят конкретната информация която пряко или косвено ги интересува в дадени теми  т.е. има наличие на конкретно информационно търсене при избора на темите които посещават.
Втората категория са посетители, които търсят как да си убият свободното време или  да си начешат езиците. Обикновено такива хора са безработни или в майчински и за тях най важно е общуването без ралика в тематичността. Именно поради тези причини в техните писания няма да видите никаква конкретика а само най общи приказки и празни емоции т.е. тези хора не създават теми и не търсят в други  конкретни решения или напътствия. За тях комуниакационния паразитизъм е един вид социализация която те си извоюват намесвайки се агресивно в темите и измествайки тяхната конкретика в желаната от тях посока на словоблудие. По този начин правят тематичния живот непоносим като "отравят" живота на заинтересованата социална група от посетители.

Темата отдавна се превърна в поле за изява между две дами и един господин, които така и не се разбраха кой е "по-, по-, най-". Люшкат се от "осанна" до "разпни го", но по същество май споровете им са на между личностно ниво.
Недейте слага всички под един общ знаменател. За разлика от въпросните госпожи аз не съм оплювал нито пряко нито завоалирано АК, защото както вече казах и майка ми и дъщеря ми са учили в американско средно училище. Намесвал съм се само когато гореспоменатите госпожи  прекалят с "активността" си с негативните оценки към АК т.е давал съм наяво своето несъгласие с техните разбирания.  Вие къде сте дали ПРЯКО наяво вашето несъгласие с тяхното поведение ? Или така по ганъовски ще чакаме някой друг да вади кестените от огъня а ние само ще констатираме че  "темата отдавна се превърна в поле за изява между две дами и един господин". Ако бяхте скочили всички заинтересовани потребителки  нямаше да си разиграват така коня и господинът нямаше въобще да се намесва ама пуста робска психика. Поне вземете пример от ДЕЦАТА завършили АК как ОТКРИТО си защищават тук училището и не си превивайте  така гръбнака за да не получите атрофия.

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 23:06 от plamenhk

# 1 276
Здравейте, нека всички имат успех и ще стискам палци да имат добър резултат всички, които са се готвили упорито за изпита. И моята дъщеря излезе и каза, че е било лесно, което съвсем не значи, че ги е решила (задачите). Есето е писала на целия лист и едва се е побрала, което пак не означа добро есе, защото тя е склонна да се отплесва и да философства. Ще видим. За мен беше важно да разбера, че подготовката, която направи тя, беше в правилната посока, т.е. детето не беше изненадано и "загубило ума и дума". За разлика от случайно попадналите там деца. Тя познава поне 5 такива кандидати. Това го казвам за да поуспокоя тези, които са се готвили и сега им се свиват сърчицата. А също така и да добавя, че не може да очакваш добър резултат без подготовка, каквото и да се говори по въпроса.

# 1 277
Здравейте, моят син също се яви на изпита. Не е казвал, че му е било лесно, дори за единият раздел от математика с отворени отговори не му е стигнало времето. Темата за есето му хареса, но той се справя по -  добре с български отколкото с математика. Ще чакаме резултатите, макар че ако не го приемат сигурно аз ще съм по - разочарована от него. За съжаление е от категорията на неориентираните  деца и няма ясна идея какво иска да учи. Доводите му против АК са, че "там много се учи", а той предпочита да го дава по - лежерно.

# 1 278
  • София
Доводите му против АК са, че "там много се учи", а той предпочита да го дава по - лежерно.

Моят хайван имаше дословно същия довод против (а на мен пък това ми е основният "ЗА", щот надеждата ми да се случи в СМГ не се оправда изобщо, пак с малки усилия и много отбий-номера си изкарва отлични оценки) и е същата китка - мързел от класа и на квадрат. Но така се надъха след деня на отворените врати, толкова му хареса, че си отсече, че там иска да учи и досега държи на това. Макар тази му амбиция да не успя сериозно да му повлияе да потисне малко от малко мързела си при подготовката, но нейсе... мина вече...

Надявам се, резултатите след шести да са в унисон с желанията ни  Peace

# 1 279
Стискам палци на децата,дано да успеят.Ние минахме по този път.Родителите се вълнуват повече от децата,това е закон...
Стискам палци, когато отидете да проверите резултатите да крещите от радост като нас!!! Laughing Laughing Laughing

# 1 280
  • В най - голямото село
  bouquet ТЯ

# 1 281
  • София
Мисля, че затишието в темата се дължи на факта, че когато някой си позволи да се похвали от АК - веднага се нахвърлят върху него родители на деца от СМГ или НЕГ и го сриват със земята затова, че е избрал именно АК , и по всякакъв начин искат да изтъкнат колко по-добро училище е Немската или СМГ.  И на всички вече им писна !

+1  Peace

Темата отдавна се превърна в поле за изява между две дами и един господин, ...

+1

+ 1

П.С. Чудя се защо не си направят една тема за СМГ + НЕГ и да си пишат в нея. Ние въобще няма да им окупираме темата.  Peace Защо да го правим като нямаме информация от първа ръка за тези училища?!
Но го направихте и то нееднократно - не се учело, изискванията били едикакви си, оценяването било подарено, учителите били такива или онакива, нямало елективи, езикът не се научавал на нужното ниво PeaceИ в прав текст и завоалирано. И не може да се направи тема за НЕГ, нито за СМГ в този раздел, правилата на форума не го позволяват. WinkА не би било лошо.За разлика от темата за колежа, тази за СМГ е в Клюкарника.
А този форум , доколкото знам, е достъпен за всички.Жалко, че възприемате една тема във виртуалното пространство като запазена ваша територия.Не е такава. Peace В духа точно на американските ценности трябва да съществува свобода за всеки  да изрази мнение, особено пък когато с него не нагрубява никого. Когато на някого то не се харесва, просто не го чете.Толкова е просто..

ПП Никъде не съм писала , че НЕГ е по-добро училище от АК.Питали са ме и съм споделяла ред негативи за гимназията.Докато тук цари един  тон само на възхвала на Колежа, всичко друго е недопустимо.

Последна редакция: пн, 19 мар 2012, 23:30 от eine in Rente gegangene Nixe

# 1 282
  • Там, където ме обичат
E, добре де, не ви ли писна да пишете едни и същи неща???
Нарочно не се обръщам по име към тези 2-3 ма, понеже всички знаем за кого тече реч, Не защитавам и не обвинявам никого, но ми се иска като влизаме и коментираме в темата, да сме си от полза един на друг. И то по конкретни въпроси.

# 1 283
  • София
Foxy, нали виждаш, че за тях не са едни и същи неща  ooooh!, колкото и абсурдно да изглежда и очеизвадно, само ако се прочетат които и да са предишни постове?  Peace То нали именно заради това е толкова обезкуражаващо и темата поопустя поради еднотипие и водопада от логореична демагогия.  Sick И е напълно безсмислено да се пише каквото и да било в тази посока, че веднага следва поредната логорея и така до безкрай...

Не знам, освен, за които е възможно, да преодолеем чувството на неприязън (при мен поне и на погнуса) и да продължим да споделяме и питаме, когато ни интересува нещо конкретно.

В този смисъл искам да благодаря на rosss и останалите родители, които не се отказват да дават различни примери и да са полезни с информация (въпреки предвидимия последващ епизод 3457-ми "Зашо това не е вярно?"), на споделилите впечатленията на децата от изпита и на всички, които темата ги вълнува неболестотворно.  bowuu
Успех на всички кандидатствали!
И нещо, което ми е много любопитно от преди няколко седмици, когато видях афиша за постановката по Радичков - дали има някой родител, посещавал спектаклите на децата от драм-състава (моля, да ме извините, ако не го наричам правилно), да сподели впечатления?

# 1 284
  • София
Дъщеря ми сподели, че са й харесали "Бивалици-небивалици".
И :
http://www.acs.bg/NewsDetails.aspx?cat_id=1&news_id=272
Било им е интересно и са пробвали да свирят на различни инструменти.

# 1 285
Имам питане към мамите на по-големи колежани: снощи моята девойка ми съобщи, че ще има някакъв пролетен бал, който колежа организира и който бил традиционен всяка година. Има ли запознати за какво става въпрос и бихте ли споделили Simple Smile
Благодаря предварително!

# 1 286
  • София
Миналата година искаха да организират, но не се събраха достатъчно желаещи ученици. Според обяснението на моето дете е - отиват в ресторант официално облечени, хапват и танцуват. подобно е на абитуриентските балове.

# 1 287
Предполагам, че тази година ще се състои, поне по нейни думи, от класа й са се записали повечето деца. Ще има допълнителни разходи май... Rolling Eyes

# 1 288
  • България
 .

Последна редакция: чт, 22 мар 2012, 09:02 от SofiaV

# 1 289
Моята информация е, че ще се проведе в ресторант на хотел newsm78

Общи условия

Активация на акаунт