Американски колеж - тема 2 (втора)

• 168 656
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 630
  • България
 В 8кл. разделят учениците в паралелки според нивото на владеене на английски - 4 нива по 2 секции. Всяка двойка секции учи по различна програма, Изпитите в края на учебната година са еднакви за всички, системата за оценяване също.
 Не знам дали успях да обясня добре  Embarassed

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 08:03 от SofiaV

# 631
  • София
В 8-1 до 8-4 учат граматика и думи. До колкото знам в 8-5 и 8-6 учат нюансите на думите. А 8-7 и 8 ( най-напредналите) четат книги, обсъждат ги.
Естествено, че тези с много добрия англ. език пак ще са по-напред от другите. А останалите се обучават за да усвоят езика достатъчно добре и да се справят следващата година без проблем с ученето на различните предмети на англ. език. Така, че разлики в нивото пак има, но да не се отразява на усвояването на материала.

# 632
  • София
Това откога са най-напредналите? До преди 3г най-знаещите езика бяха 5 и 6, после 1 и 2, 3 и 4 и в 7 и 8 бяха тези, които тепърва го започват. Секшън 8/8 направиха за първи път докато още учех в колежа и се шегувахме че там сигурно ще са тези, които не знаят името как им е на английски Crazy или тези, които на изпита за ниво се правят че не знаят, за да им е по-лесно през годината.

# 633
  • България
И миналата учебна година, и тази 8/7 и 8/8 са най-напредналите по английски.

# 634
  • София
На края на 8ми клас изпитите по английски са еднакви за всичките 8 паралелки. По резултатите от тях може да се съди, че в голяма степен е постигнато изравняване на нивото.

# 635
  • София
Този трейлър към документален филм

е в унисон с доста въпроси, които си задавам относно ученето в колежа. Моля други майки на ученици от колежа да споделят мнението си.

# 636
Да точно това е АК и за това е средно училище без аналог !
Изводите си прави сама !
8 клас е лек ; 9 ти почват да се задъхват ; 10-ти превъртат от домашни ; 11 вече са набрали и надпреварата продължава а 12 гледат към Унитата в чужбина
Дотогава "гнилите - мързеливи" ябълки са окапали или "Когато нещата станат невъзможни , само печените оцеляват"
Затова и успеваемоста на АК като реализация в ЖИВОТА е с висок % да те са Борци и лидери по големия % , затова и те са тези който утре ще са на ръководните кадри / за това са и учили/
 Peace

# 637
Посоченият тук трейлър ме провокира да се включа отново, заедно с данните, че българите са нацията с най-много празници и най- много не работно време през годината.
Няма да обсъждам „мързеливи ли са българите?”. За да функционира една икономика и тя да има растеж и просперитет трябва да се създава добавена стойност, да се създава продукт и едва тогава да се консумира. За да се създава продукт трябва да се работи- компетентно, задълбочено, поне 8 часа на ден. Щастието не е химера от залези и изгреви, а и пълноценен принос, който е свързан с работа. Този подход не изключва задълбочеността и творчеството. Не е непременно насочен към представяне без основание и генериране на стрес. Съществуванието е изградено на труд.
Колежът постига дисциплиниране за работа и системност, полага основите на задълбоченост и постижения.
Моето дете в момента е на път за Яш в Румъния, където ще се състезава в националния отбор на Балканиадата по математика. Пътуват от вчера, ще се състезават и после още два дни ще се връщат (с микробус). Миналата седмица в Кърджали се класира в разширения национален отбор на България за международната олимпиада по физика (пътува и се състезава от четвъртък до неделя). В понеделник и вторник положи 3 от финалните си изпити в АК, участва в прощалната церемония на випуска със съучениците си  и вчера отново замина. Няма родител или учител, който да поиска това напрежение от детето си. Но ако то самото открива радост в тези постижения и вижда признание за труда си? Защо изключваме, че има хора, за които моментите, в които са ангажирани и постигат успехи съставят щастието?
Труден ни беше изборът на университет. В крайна сметка след много душевна борба си избра Принстън. Моето предположение е, че е заради приятелите, които има там. Защото е трудно да избираш между мечтите си. Как се отказва на Станфорд, Браун и МИТ?

# 638
Труден ни беше изборът на университет. ...Защото е трудно да избираш между мечтите си. Как се отказва на Станфорд, Браун и МИТ?
На Станфорд не се отказва.  Това е любимият университет на дъщеря ми, но за съжаление тогава той не беше между "избираемите"  Sad  Сега сме в Харвард и въпреки това обмисляше прехвърляне в Станфорд, но скед като я приеха в "сестерството" се отказа окончателно. Надяваме се  поне магистратурата или МБА да е  там.

Честито за Принстън !!!

АК има ли статистика на приетите негови ученици в САЩ и Европа, защото по принцип частните у-ща в САЩ много се гордеят с подобни статистики.

# 639
  • София
За жалост пак бих искала да св включа..и пак да се дам за пример Tired
За тези, на които не им се чете - разликата м/ду 5.50 и 6.00 в колежа е от тук до небето. И е разликата м/ду живот и само учене. Моята диплома е 5.40 и нещо и не съм се престарала. Избрах да отложа ученето си, но много, много ученици с много по-лоши дипломи и изпити от моите влязоха в прекрасни училища, така че като изключим споменатите в последните постове училища иначе не се смятам за толкова лош пример Crazy

Такамммм. Искрено и лично.
В осми клас се научих какво е да сновеш по улиците по цяла нощ. Научих метълските кръчми (тогава бях) и всеки уикенд бях там, а всяка събота бях на "пейка-парти" в Борисовата по цял следобед. А и започнах да чатя. Всеки ден(нощ). Много.
Девети клас. Пуших трева усилено един месец, после реших че е гадно и спрях Crazy После с няколко приятелки започнахме да пием. Преди училище. Всеки ден. После след училище пак. Към 7 вечерта завършвахме.
В десети клас имах сериозно гадже. От онези "не-мога-без-теб" любови. След училище бързах към неговото, по цяла вечер заедно и така.
В единадесети клас беше същото. Дааже рядко се прибирах в квартирата си, понякога с дни не се.
В дванадесети клас започнах да играя "професионално" онлайн спорт. Всяка събота ми беше заета, както и всяка вечер след 9.
Затова моля това кой колко живот има в АК да остане личен избор на ученика и да не се дават генерални заключения за "тях, учениците", НИЕ можем да говорим и сами за себе си.

Между другото доста от най-добрите ученици от випуска ми не са пропускали купон.

# 640
Кандидат-студентите намаляват - 67 хиляди ученици са подали заявления за матурата по литература през май. За сравнение, през 2009 г. заявленията са били над 78 хиляди.

Така тази година всеки кандидатствал и получил тройка на приемните изпити или минимум четворка на матурата, ще може да стане студент. Mr. Green   В същото време висшите училища, които признават оценките от държавните зрелостни изпити, са се увеличили и вече са 39 при 37 през миналата година.

Европейско изследване показва, че България и Австрия са на първо място по брой желаещи да следват в чужбина. Двайсет и четири процента от българските студенти биха учили зад граница.

През изминалите години намалява броят на студентите в България и това се дължи както на демографския срив, така и на образователната миграция - над 70 000 български студенти учат в чужбина.

Около 80 000 са българските студенти в чужбина, съобщи директорът на Националния център за информация и документация Ваня Грашкина.
За да сравним данните - в България в момента студентите са над 273 хиляди.

Рекордьори сме по брой на ВУЗ-ове и прогресивно „затъпяване" на населението.  Mr. Green

Общо 51* висши учебни заведения  се борят за финансовото си оцеляване.

Към момента имаме 52* университета на 7 милиона души!  В същия период в Испания има 43 държавни университета, 3 частни и 4 католически с общо 1 684 000 студенти.
В Австрия, която е с население, почти колкото нашето - 8,18 млн. души и същия брой студенти, има 13 университета и 6 висши училища по изкуствата. В един вуз в Австрия се обучават средно по 12,7 хил. студенти, а в България - около 6000.
На всеки 200 000 души в България се пада по 1 висше училище срещу 430 000 в Австрия. 90 университета, 3 национални института и 14 висши училища обхващат над 2 млн. студенти във Франция

* брой на ВУЗ в България - 53 !!!  Mr. Green
http://www.kadedaucha.com/?&id=223&cat=1&p=6

Във всяка страна на 1 млн. души население трябва да има един университет според евростандартите.

Въпреки големият брой на университетите, качеството на образованието е ниско.
Само за последния месец прокуратурата проверява 3 университета по сигнали за корупция.

Заради „случаи на фалшиви дипломи и ниското качество на образованието” у нас, Турция отказа вече да признава априори българските дипломи за висше образование..  Mr. Green

Колко тежи една диплома за висше образование?
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=653432

Quo vadis България?

“Да бъдеш или не: туй е въпросът”  (c)

Последна редакция: пт, 06 май 2011, 15:04 от plamenhk

# 641
  • София
Искам да попитам.
Имаше изпит на 20 март и това ли е? Може ли да се кандидатства без да си положил изпит? Има ли друга дата като при повечето други училища през май или юни?

# 642
Цитат
при високата летва на входа има основания да се очаква, че и на изхода резултатът е добър.

Внимателно четох от какво се вълнуват приети в колежа ученици и видях полуграмотни постове, не съм много сигурна, че летвата е висока. Thinking По-скоро като във всяко по-отбрано училище - има почти завършени гении, но и на другия полюс ще се намерят Mr. Green Въпросът, който си задавам, е всички ли завършват? Rolling Eyes Thinking

# 643
  • Там, където ме обичат
Искам да попитам.
Имаше изпит на 20 март и това ли е? Може ли да се кандидатства без да си положил изпит? Има ли друга дата като при повечето други училища през май или юни?
Не, друга дата няма.

# 644
  • Там, където ме обичат
Цитат
при високата летва на входа има основания да се очаква, че и на изхода резултатът е добър.

Внимателно четох от какво се вълнуват приети в колежа ученици и видях полуграмотни постове, не съм много сигурна, че летвата е висока. Thinking По-скоро като във всяко по-отбрано училище - има почти завършени гении, но и на другия полюс ще се намерят Mr. Green Въпросът, който си задавам, е всички ли завършват? Rolling Eyes Thinking
Доколкото знам, падне ли ученик под среден успех 4,50 /но не съм съвсем сигурна/ , минава на т.н. 'пробейшън" и го грози изключване поради нисък успех.

Общи условия

Активация на акаунт