Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 831
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 870
# 871

ianajar, би ли могла да направиш анализ на тези университети и на избора?

# 872

ianajar, би ли могла да направиш анализ на тези университети и на избора?
Но, в някоя от темите за университетите, не тук!

# 873
  • Пловдив
За "тираджията"- обсъдихме го със сина ми- според него от този преподавател е научил за информационните технологии и продукти повече, отколкото знаят повечето му съвипускници в елитния университет, в който учи в момента. Без проблем си прави таблиците, графиките и изчисленията в задачи по икономикс, които биха затруднили и преподаватели у нас.

Това не е сериозно, нали? Съпругът ми е завършил финанси в УНСС през далечната 1995 година, а преди това най-обикновена МГ в Пловдив. Попитах го от любопитство за въпросните таблици, графики и изчисления по икономикс и каза, че тези математически методи са ги учили още в 10 клас в МГ, а в университета не е било никакъв проблем да решава задачите по този начин.   Rolling Eyes

Възможно е да говорим за различни неща, но не ми се вярва в последните 20 години да са измислили нова математика.   Peace

# 874
За "тираджията"- обсъдихме го със сина ми- според него от този преподавател е научил за информационните технологии и продукти повече, отколкото знаят повечето му съвипускници в елитния университет, в който учи в момента. Без проблем си прави таблиците, графиките и изчисленията в задачи по икономикс, които биха затруднили и преподаватели у нас.

Това не е сериозно, нали? Съпругът ми е завършил финанси в УНСС през далечната 1995 година, а преди това най-обикновена МГ в Пловдив. Попитах го от любопитство за въпросните таблици, графики и изчисления по икономикс и каза, че тези математически методи са ги учили още в 10 клас в МГ, а в университета не е било никакъв проблем да решава задачите по този начин.   Rolling Eyes

Възможно е да говорим за различни неща, но не ми се вярва в последните 20 години да са измислили нова математика.   Peace

Със сигурност е сериозно!
Приемам за меродавно казаното от сина на Г-жа Kummer!!!
Мнението , споделено от Г-жа Kummer, е изказано от младеж – математически гении , без преувеличение! Не съм чувала за български младеж с толкова много спечелени национални и международни състезания по математика и физика. Понастоящем учи в Айви лигата.
/ На 90% съм сигурна , че не бъркам, кой е синът й. /
Явно не сте разбрали какво точно има предвид младежа!

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 10:44 от rosss

# 875
  • Пловдив
Много добре съм наясно със постиженията на сина на г-жа Kummer и точно заради това го написах. И точно заради това ми звучи несериозно това мнение, изказано точно от това дете. Иначе аз познавам и други гении, национални първенци на олимпиади по математика и информатика, както и на призови места на международни такива......в едно друго време, учили на други места.....тогава нямаше АК. Предложения на същите тези хора са включени в езиците за програмиране......И същите тези хора няма да изтъкнат това, което се цитира, като върхово постижение в компетентността на даден преподавател.

# 876
Мили дами, темата е Американски колеж, а не сина ми. Споделих едно негово мнение по повод на конкретен преподавател наречен тук "тираджия" и това на какво е научил учениците си. Според  нас двамата добрият резултат от това обучение и умението на учениците да прилагат наученото за решаване на практически проблеми са най-сигурният атестат за качествата на един преподавател. Моите лични впечатления са, че след обучение по информационни технологии в немалко училища у нас студентите не идват готови да работят свободно дори с не особено сложни продукти. Не обсъждам подготовката в областта на математиката. Приемете го като мнение и нека никой не се обижда или търси колосални изводи и съпоставки.

# 877
  • Там, където ме обичат
Благодаря много  bouquet
Преди време чух коментар, че няма деца от АК, които учат в Лондон Скуул ъф Икономикс. Исках да проверя дали е вярно. Вярно е. Сега обаче не мога да си обясня защо - понеже колежаните не покриват някакви изисквания или този университет не им е в приоритетите. Някой да знае нещо по въпроса?

# 878
Foxysilver,

Зададох въпроса ти на дъщеря ми и я цитирам " Те не приемат чужденци. Може би има изключения, но принципно не приемат ".
Не казвам, че това е така, а само какво е мнението на човек от колежа, който вече мисли по въпроса с университетите.
И тя, и аз се чудим, защо тогава правят презентации в други държави. Скоро са правили такава и в колежа.

Знам от къде е информацията й , но поради опасност от нова вълна изригвания, мисля да го спестя

# 879
Foxysilver,

Зададох въпроса ти на дъщеря ми и я цитирам " Те не приемат чужденци. Може би има изключения, но принципно не приемат ".
Ако става въпрос за този университет
http://www2.lse.ac.uk/home.aspx
то от АК-Аркус-ВТ има приет ученик
http://www.ac-arcus.com/?mod=alumni

Не вярвам да не приемат чужденци...

# 880
  • София
London School of Economics със сигурност е възможен вариант за българи. Лично аз познавам трима, които са го завършили (мои връстници и приятели). Започвам да се чудя дали нещо не се е изменило в последно време?

# 881
И аз сега се разрових и проверих -има и други българи учили там. Просто нейната информация е такава.
Затова и втория ми абзац започваше с " Не казвам, че това е така...."

# 882
# 883
  • с/у ОколоМръсТното
Благодаря много  bouquet
Преди време чух коментар, че няма деца от АК, които учат в Лондон Скуул ъф Икономикс. Исках да проверя дали е вярно. Вярно е. ..

Завършилите Колежа продължават образованието си в най-добрите университети в цял свят. Представителите на випуски 2008-2011 се обучават в Princeton University, University of Cambridge, Yale University, University of Oxford, Brown University, Cornell University, London School of Economics, Dartmouth University, Tufts University, Vassar College и много други.

От тук.

# 884
  • Sofia
 Я да попитам, успяват ли децата от АК да спечелят стипендии за тези университети , или родителите спонсорират по-голямата час от висшето образоване на децата си?  newsm78
 Ще поясня / че обикновено не ме разбират/, не става въпрос за1-2 деца , които са супер надарени и умни . Питам за болшинството от децата  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт