Американски колеж - тема 2 (втора)

• 169 378
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София
Дете, записано за изпит днес в 15:45 е с 353 номер. Записването е било до 16:00 часа. Не е имало никакви други хора.
Ако обявяват друга дата може малко да набъбне бройката, но не вярвам разликата да е значителна.

Възможно ли е да номерират отделно момчетата и момичетата? Т.е. бройката да е почти двойна?
Нямам спомен как беше миналата година, та ми хрумна такова обяснение.

Не мисля.
Колко бяха миналата година кандидатите? да не ровя назад 355 - намерих го Simple Smile

# 1 201
Разбивка момичета - момчета за м.г.:
180 момичета и 175 момчета.
общо 355 ученици

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 19:43 от Danybon

# 1 202
Някой спомня ли си кога публикуваха окончателната бройка с кандидатстващи на сайта на АК?

# 1 203
  • София
Миналата година е обявена допълнителна дата на 28.02., а окончателната бройка е обявена около седмица преди изпита.
2010г. кандидатите са били общо 454 - 195 момчета и 259 момичета.

# 1 204
  • В най - голямото село
Обявиха допълнителна дата:

ДОПЪЛНИТЕЛНА ДАТА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА ПРИЕМЕН ИЗПИТ 2012:
29 февруари 2012 г., сряда
14:30 - 17:00 ч.

# 1 205
Да ви поканя да се включите в тази тема "Парите следват детето"
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=629271.375

На ФБ стр. на АК пишеше, че ще участват в изложение на ЧУ този уикенд.

# 1 206
  • Там, където ме обичат

Не знаех, че АК има ФБ.

# 1 207
  • В най - голямото село
Ето страницата им:
http://www.facebook.com/media/albums/?id=136680429478#!/americancollegeofsofia
Информацията е същата като тази на сайта.

# 1 208

Не знаех, че АК има ФБ.

Извинявай, не видях, че си писала.
cikoni, благодаря!
Аз също случайно я видях преди време, а доста обстойно наблюдавам как са ЧУ във Фейсбук.
Това, което ми направи при АК впечатление е, че има (сред най-първите постове) много хубави снимки на у-щето от едно време. Иначе общо взето не са много активни в социалните медии, вероятно, защото са и отскоро. Наблягат на пускане на информация от сайта си.
И ААУ се оказа, че имат ФБ страница. Те пък са отдавна. В началото са били доста активни, а напоследък по-рядко пишат.

# 1 209
Благодаря ви много за синтезираната и полезна информация. Мисля, че с вече ясна теза и точни факти ще успея да ги убедя. (: Благодаря ви отново и пак пожелавам много спокойствие и успех на кандидатстващите тази година! (:

# 1 210
Честита баба Марта!Има ли някой с подробна информация относно кандидатствуването след 9 клас през изминалата 2011 година?Колко са били кандидатите,съотношение:момчета:момичета,труден ли е бил изпитът и т.н.?

# 1 211
  • Там, където ме обичат
Честита баба Марта!Има ли някой с подробна информация относно кандидатствуването след 9 клас през изминалата 2011 година?Колко са били кандидатите,съотношение:момчета:момичета,труден ли е бил изпитът и т.н.?
Mиналата година за 8 или 9 клас обявените свободни места отстанаха незапълнени, а имаше достатъчно кандидати. Т.е борбата не е само между кандидатите, изисква се и покриване на определени критерии. Какви обаче, не знам.

# 1 212
Честита Баба Марта на всички и успех на кандидатите тази година.
Знае ли някой колко са за 8 -ми клас? Sunglasses

# 1 213
  • Там, където ме обичат
Честита Баба Марта на всички и успех на кандидатите тази година.
Знае ли някой колко са за 8 -ми клас? Sunglasses
И аз чакам някой да сподели. Има ли записани на последната дата, да подшушнат кой приблизително номер са. Praynig

# 1 214
Родителите се надяват срещу големи пари на бъдеще за децата си. Положението в АК не е по-добро от всяко друго място. Капан за наивници. Сиренцето е вносно. Правят се че им пука за обучението. Видимо от таксите е че им пука за парите. За никой отделен ученик не ги интересува. А зорът е голям, колкото шум да се вдига. Родителите се фукат къде учи детето им. А с малко повече по-добври резултати могат да се постигнат във всяко друго училище. Стига родителите да не те подкрепят само с пари, а и с разбиране.
Като ученичка на колежа не се чувствам нито наивница, нито смятам родителите си за фукльовци. Ако вие сте общували с хора отговарящи на тези определения, проблемът си е ваш.
За не знам кой път повтарям, че в колежа се обръща страшно много внимание на учениците като индивидуалности. Както учителите, така и другите членове на ръководството очеизвадно полагат страшно много усилия за да ни научат на адски много неща, пък дали всичките тези усилия да ни пишат хендаут-и и така нататък са част от някакъв зъл план да "се правят, че им пука за обучението", ми звучи нелогично. Да, зорът е голям, не е за всеки, но това е друг въпрос.  Wink
Дали им пука за парите.. Вие в колежа ходили ли сте? Един човек с реална представа осъзнава колко много пари коства да се поддържа базата. На никой не му е приятно да дава толкова пари, даже напротив.  Ако седна да изброявам всичките спортни съоръжения, супер модерната сграда на Катедрата по Български език и така нататък и така нататък ще ми отнеме дни. А учебниците да споменавам ли? Освен всички учебници, които носим у дома в самата класна статия има сума ти издания на десетки дебели и луксозни речници и учебници като копие има за всеки ученик. Излишно е изобщо да се аргументирам.

Мнението ви е доста объркано и някак си емоционално, очевидно вдъхновено от някакви ваши си лични проблеми с колежа (ако мога така да се изразя. Не си мислете, че хората във форума са малоумни и не го виждат.)

Общи условия

Активация на акаунт