Американски колеж - тема 2 (втора)

• 168 247
  • 1 445
  •   1
Отговори
# 1 350
  • София
Дам, моето диване ни каза дословно написаното от Carmela - че за всички, за които е знаел, че са кандидатствали и от четирите класа, са приети. Друг е въпросът колко от тях ще се запишат и в тази връзка да отговоря на въпроса:

Може ли малко инфо за резервите какви са шансовете при резултат 41% при момичетата

Вижте колко са момичетата-резерви преди вас. По смътен спомен май миналата година са стигали до девета-десета резерва (ама може и да е 5-6та, наистина не помня добре; тук по-скоро Черния статистик, т.е. Черна станция може да даде по-достоверна информация  Mr. Green). Мое лично предположение е, че тази година заради пустата висока такса може и повече деца да не се запишат (което се вижда и от споделеното в темата).

Да се допълня и доредактирам: ето какво изрових за резервите миналата година http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=559545.720, мисля, че е достатъчно информативно.

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 08:56 от Milenita

# 1 351
  • София
Какъв е тестът за определяне нивото на езика? Има ли устен?
Въобще всякаква споделена информация ще е от полза. Simple Smile

# 1 352
  • София
Първата седмица са разпределени в класове на случаен принцип. Имат часове при различни учители. Водят се дискусии. Всеки преподавател им поставя оценки, които те не знаят. След това държат писмен изпит . Според едните и другите оценки определят нивото на владеене на езика и ги разпределят в класовете.

# 1 353
  • В най - голямото село
Цитат
А от кои други у-ща има сред приетите?

134то "Д. Дебелянов", 2 деца.

# 1 354
  • под Витоша
от ЧСОУ"Евростар" - 5 деца (3момичета и 2момчета) , още 4 са в резервите до 8-ма резерва.
Вторият резултат при момичетата - 74.33% също е на дете от Евростар!

# 1 355
  • София
30 СОУ - едно дете. Мога да кажа, че децата от това училище имат 100 % успеваемост тази година  hahaha hahaha hahaha

Сега сериозно - В нашия случай училището няма заслуга. 

# 1 356
Честито на приетите!

sidthesloth, все пак ще бъде полезно да споделиш конкретно къде сте се готвили за АК? Иначе е ясно, че подготовката започва от пелените......На мен, като родител ще ми бъде от полза да разбера дете, извън СМГ , с каква подготовка е успяло да достигне първи резултат. Аз съм впечатлена от резултата на дъщеря Ви! Специални поздравления!

# 1 357
  • София
От нашето обикновено ДУ има двама приети, а за третия нямам информация все още.
Всъщност тази информация едва ли ще е от полза на някого, тъй като обикновено успехите са в резултат на различни фактори- индивидуални възможности, определени интереси, добри учители през годините, прилично училище, допълнителна подготовка, родителски амбиции  Laughing и т.н.

# 1 358
Привет,
знам за две деца от 18 -то СОУ.
късмет на всички

# 1 359
Аз знам за ЧОУ "Света София", но не знам колко. Обикновено на випуск поне половината продължават в АК. Има и от ПЧМГ, но също не знам колко.

Настина ще се получи интересно откъде идват бъдещите колежани. М.г. бях направила засичане за СМГ-йците след 4 клас. Получи се доста интересно. Да, наистина много деца изобщо не кандидатстваха в СМГ, но все пак си беше поне любопитно.

Дали АК няма да пуснат такава статистика? Виждала съм, че "Златарски" го правят.

# 1 360
  • София
Да допълня и с (поне) едно дете от "Шилер" към 55 СОУ (+ "Веди" от 6-ти клас)
Но не знам, освен че е любопитна, доколко наистина е полезна такава статистика,
защото зад всяко име на дете и училище стои и лична амбиция, талант, различни школи, частни учители ...

# 1 361
  • София
защото зад всяко име на дете и училище стои и лична амбиция, талант, различни школи, частни учители ...

Абсолютно.  Peace

# 1 362
Да допълня и с (поне) едно дете от "Шилер" към 55 СОУ (+ "Веди" от 6-ти клас)

При частните училища си показва и сериозен интерес и амбиция към АК. От години е така. Дори си има негласна класация между родителите.

# 1 363
Честито на приетите!

sidthesloth, все пак ще бъде полезно да споделиш конкретно къде сте се готвили за АК? Иначе е ясно, че подготовката започва от пелените......На мен, като родител ще ми бъде от полза да разбера дете, извън СМГ , с каква подготовка е успяло да достигне първи резултат. Аз съм впечатлена от резултата на дъщеря Ви! Специални поздравления!

Благодаря за поздравленията!

Учителите са:
г-жа Цвета Милчева - български език и литература и
г-н Ивайло Кортезов - математика.

Обучението започна в началото на учебната година, 7-ми клас, при нормална (не интензивна) програма за подготовка. Преди това не са посещавани каквито и да е форми на извънкласна подготовка.

# 1 364
  • В най - голямото село
Цитат
Всъщност тази информация едва ли ще е от полза на някого, тъй като обикновено успехите са в резултат на различни фактори- индивидуални възможности, определени интереси, добри учители през годините, прилично училище, допълнителна подготовка, родителски амбиции   и т.н.

Peace

По скоро да се направи статистика, къде са се готвили децата.
Сега като се върна назад във времето това би ми помогнало при избор на школа (преподавател).
От ПЧМГ твърдят, че децата се подготвят само при тях, а при преподавателката на дъщеря ми ходеха деца от училището. Останалите повечето бяха от ЧОУ "Света София".

Общи условия

Активация на акаунт