Тамифлу?!

• 147 691
  • 65
  •   1
Отговори
# 45
Да споделя какво стана - моментално се повлия от тамифлуто и повече не го повърна. Първата нощ изкара много зле , през цялото време с много висока температура и от следващата сутрин вече беше по - добре . През деня почти нямаше температура , беше си весело детето.
Не искам много да я хваля още че е рано , нооо......много съм доволна  Simple Smile Simple Smile  определено препоръчвам тамифлу , съжалявам че голямото ми дете пи ремантадин и имаше висока температура 6 дена и почнахме антибиотик.

# 46
Ние от два дни сме с температура-още 12 часа след първата температура започнахме Тамифлу-пил е два пъти ,но засега няма подобрение дори температурата от 38 скочи на 39.....Искам още нещо да питам-какво пише на вашето лекарство за срок на годност -на моето пише 07,2011-и се притеснявам ,че е доста старо  Thinking?!

# 47
10/2011 e моето
 ....и да допълня ...на четвъртия ден пак почна да вдига температура , два дена така ..и сега е на антибиотик...не иска и да яде и да пие  Sad  не знам ..

# 48
keitilina,това в процеса на пиене на Тамифлу ли пак вдигнахте температура?!

# 49
Да ..на 4 ден пак почна да вдига като лека полека се увеличаваше.Не знам настинала ли е впоследствие или е някакъв вид усложнение.От вчера следобяда е малко по-добре ...

# 50
  • Враца
Явно се е развила бактериална инфекция, защото Тамифлуто спира само вирусите. Много неприятно.  Sad
Моята дъщеря пък от една седмица е здрава, до вчера си хапваше добре, от вчера не иска да сложи нищо в устата си. Ама абсолютно нищо не иска да яде. Така ме е притеснила пък сега с това ядене.

# 51
Ами аз четох че е нормално да не ядат , обаче си е притеснително . МОята дъщеря  хапва по една лъжичка от всичко което види , което пак е.... нещо ...и забърсва по някоя солетка , бисквитка.

# 52
Преди 1-2 седмици проф.Мира Кожухарова обясни по телевизията, че именно това лекарство е подходящо за лекуване на грип, а Ремантадин вече не е. Щамовете били други. Но това противоречи на нашия опит-моята майка преди 3седмици се оправи бързо именно с Ремантадин.  Е, какво трябва да си мислим? Че това, което се случи с майка е някаква случайност или, че професорката е нагласена да рекламира новото лекарство?  Нашето GP предполага, че е второто.
Иначе ние сме доволни от Ваксигрип. Вече 12г. го ползваме и нямаме проблеми с грипа. А преди това аз не бях добре през цялата зима с малки прекъсвания.

# 53
абс вашето GP е права ,Ремантадина си е много добро ,има един единствен недостатък ,съвсем ' незначителен ' за фармацевтичната индустрия ,както и за личните лекари ,струва само 5.30 Simple Smile
за разлика от прочутото Тамифлу,не знам колко е точно но е в границите 30-40 лв.
Момичета ,не се лъжете . Фармацията и медицината са голяма мафия .Бъдете разумни ,това мога да ви кажа.
Аз лично се оправих за едно денонощие с Ремантадин .

# 54
От четвъртък се боря с грип - ад Sad Такова кошмарно нещо нямам спомен да ме е гътало! На втория ден личния ми даде тамифлу, но и досега (трети ден го приемам) съм като парцал. Температурата е 37,5 - 38,0 (за мен това е доста висока - рядко вдигам над 37,2-3) почти не се повлиява от парацетамола и аспирина. Всичко ме боли - стави, мускули, гърба, главата. Сякаш от тамифлуто ми се и гади, но това се търпи - стига да мине това чудо.

# 55
  • гр. Варна
Леле, ужасно е! Снощи вдигна 38,5, днес се позакашля, а личната веднага антибиотик Клацид. На 7 годинки е. Температурата продължава, питах за антивирусните препарати, от нейния опит не действали, пак развивали нещо в последствие и не му изписа друго. Не знам да настоявам ли за Тамифлу или само на АБ???

# 56
Според мен няма смисъл да настояваш за тамифлу . Поне аз от моя опит видях че нямаше резултат от антивирусните. Писала съм по нагоре.На  едни приятели на които беше болно детето , джипито беше казало също както на вас "няма смисъл почвайте антибиотик" и се оправиха по бързо. Не казвам че и аз бих бързала , по принцип не го правя ..но с този вирус май няма друга оправия. И двете ми деца пиха Клацид.
Стискам палци ..скорошно оздравяване   Praynig

# 57
  • гр. Варна
Благодаря за мнението! А Вие разболяхте ли се или само децата, защото и аз имам едно друго мъниче на 1,5 г.?

# 58
да се включа и аз с мнение за тамифлу -синът ми който е на 12 год. преболедува от таз годишния грип , наистина  беше нещо ужасно температурата му особено вечер се качваше до 39,5 и така 4
дни . Отидохме още първия ден при личния лекар и от кабинета ни дадоха тамифлу .Започна да го пие веднага щом се прибрахме , повърна само веднъж , но въпреки че приемаше лекарството температурата му спадна чак на петия ден . Вечер го събличах само по боксерки и започвахме обтриване със студени кърпи , така сваляхме по 1,5 градуса . след шестия ден каза че вече нищо не го боли, а нямаше хрема или болки в гърлото само беше силно отпаднал и с болки по стави и мускули . С две думи аз съм доволна от тамифлу , не се наложи да взема антибиотик

# 59
Благодаря за мнението! А Вие разболяхте ли се или само децата, защото и аз имам едно друго мъниче на 1,5 г.?

Ами и двамата с таткото изкарахме нещо на крак по това време , но не знам дали беше грипа. По леко отколкото при децата ....аз пих ремантадин успоредно с баткото..

Общи условия

Активация на акаунт