Финландия с ухание на пролет - 23 тема

• 45 075
  • 727
  •   1
Отговори
# 630
sweety_finn а ти сигурна ли си, че той няма никакви задължения? да не стане да си поделите някои кредит?

Не мисля, че има. Но и не сме говорили конкретно..

# 631
и аз видях тази реч снощи. съгласна съм, но не мога да намеря решение на проблема оттук нататък (предполагам, иначе някой щеше да го е измислил досега)  Blush
вчера са давали по YLE за Пловдив и Катуница. а аз се надявах да се разминем без много шум, сега ще има да плюят: ето затова не искаме българите...  ooooh!
благодаря за следобедното кафенце. идеята ми харесва, ще взема да си направя едно... thumbsup

# 632
 kaffeetrmker_2  Heart Eyes
чувала съм че за Норвегия имаше начин да се проверят приходите или задълженията на някой. има ли такова за Финландия?тук само съм виждала как да провериш кой е собственика на автомобил, но не съм търсила за такова.  Thinking
като сте почнали с есенни пейзажи, аз да покажа какво ми пратиха вчера  Mr. Green
http://iliada.blog.bg/hobi/2011/09/23/hudojnikyt-koito-risuva-es … id-afremov.824921

# 633
чувала съм че за Норвегия имаше начин да се проверят приходите или задълженията на някой. има ли такова за Финландия?тук само съм виждала как да провериш кой е собственика на автомобил, но не съм търсила за такова.  Thinking

Това ме заинтригува... Някой ако знае, да каже Simple Smile

# 634
Е, който си го може, си го може. Добре рисува този човек  Grinning
Пъпенце, ще изникне някаква работа, ти само подавай документи  Hug
А за тази "реч на Саркози" - то е ясно, че не е негова реч, но се чудя защо авторът я представя за такава?  Rolling Eyes

# 635
http://neverojatno.wordpress.com/ Това е сайтът, вижте му мотото отгоре и става ясно. Simple Smile

# 636
http://neverojatno.wordpress.com/ Това е сайтът, вижте му мотото отгоре и става ясно. Simple Smile

Да, от там е цитата.

# 637
и аз видях тази реч снощи. съгласна съм, но не мога да намеря решение на проблема оттук нататък (предполагам, иначе някой щеше да го е измислил досега)  Blush
вчера са давали по YLE за Пловдив и Катуница. а аз се надявах да се разминем без много шум, сега ще има да плюят: ето затова не искаме българите...  ooooh!
благодаря за следобедното кафенце. идеята ми харесва, ще взема да си направя едно... thumbsup

Днес имаше статия в Helsingin Sanomat, но беше доста пестелива на емоции и съдържание, много нереално описваща какво се случва (май цитат на Ройтерс).
Как е възможно да не могат да го изселят от дома му. Дори тук във Финландия ако има достатъчно жалби срещу теб от съседи могат да те изгонят. Не обичам да бъда крайна, но много ме боли,че група неграмотни хора се гаврят за сметка на моя народ  #Cussing out  По-добре е да се вдигне шум, за да започнат организациите по защита правата на хората да гледат обективно на проблемите.

# 638
BRB, в България трябва да се раздуха проблема, а те го потушават. В Европа е добре да не се знае, защото познайте на чия страна ще застанат. Те не могат да си представят за какво става дума.  doh Опитвах се снощи да обяснявам на мъжо, че това може да стане гражданска война, но все пак се радвам и дори ми се искаше да съм там.  #Cussing out Той ме обвини в краен расизъм.  ooooh! Е кажете ми как да им обясня, че нямам нищо против цвета на кожата, но съм расист по отношение на една култура която паразитира. А той ми вика едва ли не какво толкова са ви направили.  Shocked Накрая ми напомни, че сега съм имала нови сънародници, така че проблема не би трябвало да ме засяга толкова.  Shocked Shocked Shocked Все едно като се ожениш трябва да забравиш старото си семейство. Само защо това важи само в едната посока?? Thinking

# 639
BRB, в България трябва да се раздуха проблема, а те го потушават. В Европа е добре да не се знае, защото познайте на чия страна ще застанат. Те не могат да си представят за какво става дума.  doh Опитвах се снощи да обяснявам на мъжо, че това може да стане гражданска война, но все пак се радвам и дори ми се искаше да съм там.  #Cussing out Той ме обвини в краен расизъм.  ooooh! Е кажете ми как да им обясня, че нямам нищо против цвета на кожата, но съм расист по отношение на една култура която паразитира. А той ми вика едва ли не какво толкова са ви направили.  Shocked Накрая ми напомни, че сега съм имала нови сънародници, така че проблема не би трябвало да ме засяга толкова.  Shocked Shocked Shocked Все едно като се ожениш трябва да забравиш старото си семейство. Само защо това важи само в едната посока?? Thinking

Mr. Green Твоят съпруг е голям веселяк

# 640
# 641
# 642
Пъпи, нищо расистко няма в позицията ти. Но за незапознати може да звучи крайно - все пак те нямат нашия опит с проблемите с този етнос. Така че не го приемай насериозно, аз и тук съм попадала на неразбиращи погледи, но те самите си казват, че не знаят за какво става дума, така че им е простена реакцията. Един-единствен път разговарях с жена, която има снаха от Словакия, където явно също имат същите проблеми, защото тя веднага реагира: "Ааа, и моята снаха така разказва за циганите, явно проблемите са сериозни." Другите не са много осведомени и показват искрена изненада, когато научат, че например просията е организирана и всъщност попада в графата организирана престъпност.  Crazy Иначе частично го разбирам за коментара за новите сънародници, но човек не реже корените си с обграждането с нови сънародници ...  Rolling Eyes

А тая операция "Респект" ... толкова е тъжно  newsm11 Weary

# 643
Вече нямам думи да коментирам събитията...  Cry

Хем ми е тъжно, че заминавам, хем се радвам, че ще се махна от тук..
Както някой по-умен от мен е казал: "Обичам Родината, мразя държавата!"

# 644
Не знам кой е измислил това за родината и държавата, но и аз често го повтарям. Колкото повече чета по темата, по-лошо ми става. Това не е хубаво, което става ... Дайде да говорим за по-положителни неща, а?

Общи условия

Активация на акаунт