Финландия с ухание на пролет - 23 тема

• 45 123
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
Saiman.Ani, mamasewi  добре дошли и благодаря и на вас за подкрепата Hug Hug
sweety finn  добре дошла декември тогава  Mr. Green
mimota, имам, ама са с малки деца и нямaме възможност да се виждаме както преди.  Wink ситуацията в Катуница се прехвърли в Пловдив днес.медиите и политиците продължават да се правят на луди. бат бойко реже ленти  Crazy
"от общината твърдят че обстановката в Пловдив е спокойна"  hahaha тия хора имат страхотно чувство за хумор  Joy

Мисля,че беше крайно време, не защото Цар Киро е ром, а защото е дебелоок и нагъл (като много други набедени бизнесмени в България). За толкова много години нищо не ги накара нашите политици да се замислят, дано сега усетят,че не може да продължават така. Жалко е,че на Балканите сякаш нищо не може да се реши с мирни преговори. Винаги и за всичко трябва да има жертви  Cry

твърдо заставам зад теб  Peace

# 616
  • при Дядо Коледа
Е щом са в свободен текст и няма нужда да идва лично да подава тази декларация,не е проблем.Simple Smile

И аз днес следя новините цял ден,съгласна съм че това рано или късно щеше да се случи,но също така мисля,че както бяха споменали и в някоя от медиите конфликта не е на етническа основа,а по скоро хората се обединяват срещу извършването на безнаказани престъпления. И как сега се сетиха да го разследват този Кирил Рашков за имуществото му,къде спаха преди това? ThinkingТрябваше много по рано да се обърне внимание на това,ако беше така и този човек беше сега на мястото си,може би това нямаше да се случи.Същото и за подадената жалба от момчето(за това че е бил заплашван)-отново никакви действия не са били предприети,и ето резултата за жалост. Sad

# 617
Ами тая тема се проточи,защото спряхме да простираме чаршафи. HugЕ,сега малко ще запълня липсите.ENJOY!

# 618
Благодаря,Пчели. Пейзажите са страхотни!  Hug

Ето и как може да гласувате за български президент от чужбина:
http://www.mfa.bg/bg/pages/view/5792

# 619
Забравих да кажа,че днес ме мързеше да ходя на риболов,макар,че малкия настояваше много,ходихме просто за гъби.За малко не се изгубихме в едни гори тилилейски и реших останалата част от следобяда да ударя един здравословен следобеден сън,докато малкия мъчи лаптопа с лего игри.Приятна вечер на всички,до утре!

# 620
sweety_finn, явно нищо няма на негово име, след като е такъв куражлия.
Аз все пак те съветвам да поживееш с този младеж поне 3 месеца, през които имаш право да останеш в страната преди да се жените и да видиш най-малкото да не се окаже някой пияница. То си е твоя работа, де, знам, че няма да ме послушаш.
Все пак се надявам и ти пожелавам да си нацелила мъжа.  Peace

mimota, всичко слушам аз Simple Smile
Не е съвсем да няма нищо... Май е твърде влюбен, за да мисли трезво..
Подготовката за сватбата ще отнеме време все пак, няма да е веднага ( а и няма как да е преди третата седмица, откакто отида там- според законите). Ще се постарая да отложа момента. А това си е доста стресиращо занимание- жененето, та, надявам се през този период да успея да си създам достатъчно ясна преценка.... за съжаление 3 месеца никак не стигат......
Отварям си очите не на 4, ами на 800... но времето е малко, така че се надявам да имам късмет просто и първото впечатление да не ме е подвело.

# 621
Добро утро  kaffeetrmker_2

sweety_finn, говорили ли сте по темата, че искаш да поживеете малко заедно първо преди да се ожените? Ако наистина държиш на това (което според мен е разумно, особено ако не се познавате от доста време), му го кажи. 3 месеца не е малко, не е и много. Влюбеността е чудесно нещо, но да не стане така, че да прибързате с брака, пък после да има неприятни изненади. Запознай се със семейството му (ако не се познавате вече), виж сред какви хора ще попаднеш, дали страната ще ти допадне, ако не си живяла там преди ... Ние поживяхме заедно почти година преди да се оженим, имахме връзка 2 години преди това и определено съм "за" подобно решение. Отнема време да опознаеш човека и да го видиш как реагира в различни ситуации, дори вътрешното ти чувство да ти казва от самото начало, че той е правилния ...  bouquet Поне за мен сключването на брак не е хоби, а веднъж за цял живот, та импулсивни действия не са ми в стила  Wink Но каквото и да решите, важното е и двамата да го искате. Пък аз се радвам, че в темата ще има сватба  Mr. Green

Пчеличко, хубавия следобеден сън е незаменим  Grinning И есенните пейзажи започват да стават обичайна гледка тук, в унисон с облачното, мрачно и влажно време.

Хубав понеделник на всички!  Hug

# 622
http://www.prikachi.com/images/363/3862363w.jpg

Ето и от мен една гледка. Щракнах го преди час Simple Smile

# 623
sweety_finn, говорили ли сте по темата, че искаш да поживеете малко заедно първо преди да се ожените? Ако наистина държиш на това (което според мен е разумно, особено ако не се познавате от доста време), му го кажи. 3 месеца не е малко, не е и много.
Отнема време да опознаеш човека и да го видиш как реагира в различни ситуации, дори вътрешното ти чувство да ти казва от самото начало, че той е правилния ...
Но каквото и да решите, важното е и двамата да го искате. Пък аз се радвам, че в темата ще има сватба  Mr. Green

Всичко вече е говорено. Има причини да побързаме с брака. Не съм бременна Simple Smile
Та.. просто се надявам всичко да е наред, но продължавам да се притеснявам.

Благодаря на теб и другите момичета тук за съпричастността и съветите.
Ще споделям как вървят нещата Simple Smile

Новото 100 е, че иска да покани на сватбата 200 гости....... ще почина  Laughing
200 финландци, от които ще познавам 10 напр., и с които мога да комуникирам само на английски ако и те го говорят... Ще припадна от притеснение  Embarassed

До пак!

# 624
Ох, много красиви пейзажи сте наредили. Много успокояват.     bouquet

Аз пък ще ви сервирам едно следобедно кафе.

БРБ, голяма си агитаторка. Ама само столичанките ще имат възможност да гласуват    Mr. Green

Пъпи  Hug Има ли интересни предложения за работа?

# 625
Саркози - относно предприетото екстрадиране на циганите- много тъжно, но абсолютно вярно..

Френският президент Саркози направи скандално изказване разярен от отправените му критики относно предприетото екстрадиране на циганите към родните им страни: „Само Хитлер може да интегрира ромите -заяви френският президент по време на дебат излъчван по телевизията – Няма начин да интегрираш хора, които все още живеят в родово-общинния строй и отказват да полагат каквито и да е усилия да водят цивилизован живот. Как да интегрираш хора, които доброволно се отдават на просия, проституция и кражби, хора които искат наготово да ползват придобивките на съвременната социална държава, без да са положили и мъничко труд в изграждането и. Защо Българите се гордеят толкова много, че по време на холокоста са спасили “българските” евреи, а за циганите нищо не споменават, явно още тогава са искали да се отърват от тях. Нека тези, които са ги научили да живеят по този начин, нека те поемат отговорност за интеграцията им. Аз имам данни, че политиците особено що се отнася до България и Румъния, умишлено държат ромите в нищета, за да могат да си осигурят лесни за купуване гласове по време на избори. Знам, че един техен политик, за когото забележете самите Българи говорят, че бил най-умният от всички, та този политик каза, че: „Купуването на гласове било европейско явление.“ И този политик е лидер на партия, която уж също се бори за права и свободи на определен етнос. Какво може да очаквате от такъв народ, на когото дори и лидерите не са още интегрирани в европейските ценности. Франция е държава, която държи както на правата на гражданите си, така и та техните задължения. Забележително е обаче, че циганите отлично познават правата си, но отказват да спазват задълженията си. Те просто така са научени и това не става за година две. Не, Българите така са ги научили, те са проявявали криво-разбрана толерантност и щом са могли да ги търпят толкова време, ще си ги търпят и занапред. Аз не мога да си обясня, как и самите Българи претендират да са европейска нация, когато самите тях ги тъпчат по всевъзможни начини през целият им съзнателен живот. Прочетете книгата на приятелят ми Юрген Рот и ще се убедите в това. Българите са превърнати в овце, можещи единствено да блеят и да бъдат шибани, както се изрази наскоро друг техен забележете професор и министър в настоящето правителство. И те вместо да го изгонят с камъни си обръщат задниците за още. Затова да си вземат ромите обратно и да си ги търпят, като са си ги търпели досега, ние сме цивилизован народ и не можем да търпиме всякаква измет. Вярно, че Франция е родила девиза „Свобода, равенство, братство.“ но явно някой го бъркат със „Слободия, права, помощи.“, само че грешно са си направили сметката. Аз лично съм против, каквото и да е отпускане на средства за интегриране на когото и да било в цивилизованото общество, защото интеграцията не става с пари, а чрез осъзнаване и приемане на европейските ценности. Публична тайна е, че и България, и Румъния бяха приети в съюза по гео-политически съобръжения, без да са достигнали необходимото ниво на мислене и разбиране на ценностите за които говоря. Те гледат на нас, като на социален дом, които е длъжен да се грижи за тях, но ние не сме приют за бедни и отказваме да изпълняваме тази функция. Може би не е зле да се помисли, ако не за излизане от съюза на тези две страни, то поне за ограничаване свободата им на заселване в старите членки на съюза, докато не израстнат в мисленето си. На нас не ни трябват нито роби, нито просяци, а точно такъв тип е мисленето на българите, а ромите явно се възползват от този начин на мислене и са свикнали никой да не им дири сметка. Тука обаче е Франция и при нас неплатени сметки няма. За мен, народ който търпи такива хора в обществото, и политици които извличат дивиденти от положението на тези цигани – такива хора нямат място в Европейският съюз.“

От години си мислех, че интеграцията и толерантността ни са криворазбрани... Жалко, че мнението ми се потвърди по такъв начин.. (събитията в Катуница имам предвид).....

# 626
Toва нали знаете, че не е реална реч на Саркози?

# 627
mimota, мерси за кафенцето Simple Smile

# 628
Toва нали знаете, че не е реална реч на Саркози?

Предполагам. Твърде крайна е за реч на президент на европейска държава..
Но това е истината в моите очи. Независимо дали е реална, мисля го и аз всичко това. Sad

# 629
sweety_finn а ти сигурна ли си, че той няма никакви задължения? да не стане да си поделите някои кредит?
работа нема.  Cry  Тампере бил в криза откъм работа. кандидатствах днес на още няколко места,да видим.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт