Финландия с ухание на пролет - 23 тема

• 45 128
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря, mimota, това е полезно да се знае. Аз имам стаж тук, не е много официалния (като сервитьор, барман и готвач за последните години доста съм поработила и без трудов договор), но имам.
Бягам на работа пак Simple Smile
До скоро!

# 601
  • при Дядо Коледа
mimota, а знаеш ли случайно дали тази декларация трябва да се подаде лично,или може тя да я напише,а ние да я предадем просто. И тези декларации специален документ ли са или може и свободен текст,предполагам че ако има някаква специална бланка се взима от полицията?  Извинявай,че те затрупах с въпроси   bouquet

# 602
  • Финландия
Само аз ли съм тук, дето обожавам френските сирена? Особено на бисквитки, с карамбола, или грозде...Ммммм.
    Ама ми е забранено да държа такова сирене в хладилника, че се умирисва всичко....

Днес си запазих билет за Terveys ja kauneus messu в Хелсинки- сигурно ще има интересни неща.

# 603
Не,не си.И аз ги обожавам + швейцарските...Само,че вече няма кой да ми ги носи директно от производителя... Cry

# 604
Добро утро и от мен  Laughing Снощи се сьбрахме компанийка и днеска главоболието е на лице Sad
Аз сьм сьм фен на всякакви видове сирена,просто ги обожавам,осбено с чаша хубаво винце Crazy
Днес времето тук е доста по поносимо от предните дьждовни дни,тьй че,след малко се стягаме да ходим някьде на риболов ...или по скоро ще е биролов за мьжете  Mr. Green

# 605
Ами ето, събрахте се почитателките на миризливите сирена, май ние ще се окажем малцинство  Mr. Green
Като гледам по два сезона ни отнема да изпишем една тема  Laughing Направо да ги обозначаваме полугодишна първа и полугодишна втора тема занапред?  Laughing

# 606
Ами ето, събрахте се почитателките на миризливите сирена, май ние ще се окажем малцинство  Mr. Green
Като гледам по два сезона ни отнема да изпишем една тема  Laughing Направо да ги обозначаваме полугодишна първа и полугодишна втора тема занапред?  Laughing

Аз съм някъде по средата. Обичам сирената, но не всички видове ми допадат. Някои от тях ми идват в повече  Wink Та сега аз към коя група спадам?  Mr. Green

За темата си права  Joy Така вече никой няма да ни пита, защо заглавието е неподходящо  hahaha

Хубав неделен ден!

# 607
Ти явно ще си балансьор между двете групи Mr. Green Иначе може и да спестим сезонните уточнения в заглавието на темата и просто да караме с номерче или друго описание Wink

Ох, чудя се и аз какво да правя в неделя ...  Tired Май ще се разплуя на терасата с книга, тъкмо да се порадвам на хубавото време.  smile3508

# 608
Ох, чудя се и аз какво да правя в неделя ...  Tired Май ще се разплуя на терасата с книга, тъкмо да се порадвам на хубавото време.  smile3508

Да, и аз мислех как да използвам хубавото време максимално, та най-вероятно ще е като направя малка разходка Nature Sunny

# 609
Пак по темата за съвместното съжителство - тук съвместно съжителстващите имат отделни лични икономики. Все с парите и имането си. Освен ако не са подписали някакво споразумение предварително. Има едно изключение - ако единия е допринесъл с много за забогатяването на другия по време на съвместното съжителство, тогава по-богатия трябва да обезпечи финансово по-бедния (грубо казано) след раздялата. Но това са условни тълкувания и кой знае съда как ще изтълкува претенциите на единия и претенциите на другия. При вас има ли такива споразумения (като договори), които съвместно съжителстващите сключват?

# 610
Все още съм в България Simple Smile

Няма да съжителстваме.. Ще се женим.
Точно говорим в момента.
Не иска и предбрачен договор дори.... Нали споделих вече, че се чувствам длъжна да намекна, че нямам нищо против да съставим такъв щом това е там обичайна практика, а и заради сина му.

Според плана към средата- края на декември ще съм във Финландия Simple Smile

Ще споделям какво се случва и ще питам, за което не мога да се ориентирам..
Благодаря, че сте тук  Hug

# 611
момичета, гледате ли какво става в Катуница и Пловдив?? това ми мирише на гражданска война  #Crazy

# 612
Суийти, аз нямах предвид теб, а пиша общо, понеже говорихме за съвместно съжителство и сега зачетох разни статии по темата Simple Smile

Пъпенце, чета какво става и изобщо не ми харесва ... Sad Sad Sad Но не съм изненадана изобщо, това беше просто въпрос на време да се случи ...  Sad Лошото е, че държавата никаква я няма.

# 613
Пъпи, как си? Надявам се, че имаш приятели в Тампере, с които се срещаш и не си самичка  Hug
Иначе четох разни новини за Катуница. А четохте ли новината, където български и румънски имигранти се ползвали най-много с помощи в ЮК? И тези наши съграждани били обикновено с по 5 и нагоре деца. Хич не ми е трудно да се сетя кои българи имат толкова деца.

sweety_finn, явно нищо няма на негово име, след като е такъв куражлия.
Аз все пак те съветвам да поживееш с този младеж поне 3 месеца, през които имаш право да останеш в страната преди да се жените и да видиш най-малкото да не се окаже някой пияница. То си е твоя работа, де, знам, че няма да ме послушаш.
Все пак се надявам и ти пожелавам да си нацелила мъжа.  Peace

Тереза, нищо не знам по твоя въпрос. Но предполагам, ако може да се докаже, съда би го взел под внимание.

БРБ, ние също използвахме слънчевото време днес и си направихме разходка. Ти къде се разхождаш в Хелзинки?

Saiman.Ani, декларацията е свободен текст и няма нужда човекът, който я подписва да идва до тук, защото вие сами си подавате документите. Знам, че декларацията е била на английски.

# 614
момичета, гледате ли какво става в Катуница и Пловдив?? това ми мирише на гражданска война  #Crazy

Мисля,че беше крайно време, не защото Цар Киро е ром, а защото е дебелоок и нагъл (като много други набедени бизнесмени в България). За толкова много години нищо не ги накара нашите политици да се замислят, дано сега усетят,че не може да продължават така. Жалко е,че на Балканите сякаш нищо не може да се реши с мирни преговори. Винаги и за всичко трябва да има жертви  Cry

Мимот, срам ме е да кажа къде се разхождах:D Ходих на шопинг пак......

Общи условия

Активация на акаунт