пердета-8

• 211 363
  • 887
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте
Признавам си че попрегледах темата, но прочетох последните няколко страници само  Embarassed
В голяма чуденка съм относно пердета и се надявам да ми помогнете с мнения  и съвети  Heart Eyes
В нов дом сме и си нямаме пердета още. То много неща нямаме де ... но без пердета ми е много неуютно....
В основното помещение имам три прозореца - един двоен над кухня ( над мивка точно), след него още един двоен над диван и перпендикулярно на него врата + прозорец ( тип пистолет) с радиатор под прозореца. В момента имам щори - вътрешни хоризонтални плътно прилягащи към профила на дограмата, с едни малки дупчици - леко пропускат светлина. Не мога да намеря снимка в нета да онагледя ... но мисля че ще ме разберете.
По тавана сме направили един корниз от гипсокартон, който ще крие корнизите за пердета и лед осветление. Тоест искам най обикновен пластамасов корниз, на който ще са пердетата и пред него ще е светодиодната лента.
Ето две снимки - извинявам се за безпорядъка ... но все още нареждам нещата. Кухня още нямам - но ще е светла. Дивана ще е този и ще е на това място - като мога само да го мръдна малко напред.
Скрит текст:
И сега на въпроса какво ще ме посъветвате. Каква дължина да са пердета, само тънки ли да сложа или и плътни .... а дължина newsm78
Искам нещо по класическо ... не съм фен на модернистичните неща тип ресни  Blush
Благодаря предварително на всички, които ми погнат с избора   bouquet

# 766
Еднакви навсякъде, като в холовата част - дълги, а в кухненската - къси.
Зимата просто ще прибираш едното над радиатора, за да не пречи на отоплението. Между другото бих сложила корниз с дължина до края на радиатора,  съответно и перде там, а точно където се получава перде-върху стената - можеш да държиш прибрана и надиплена завеса. На съседната стена също точно зад вратата - пак да прибираш завеса. Като гледам - дори може да сложиш общ корниц и целия ъгъл да е с перде...това май най-ми се харесва.

# 767
Зависи колко е широк бордът на тавана и дали ще има място за "завойче". Ако да, може пвц корниз по цялата дължина от радиатора до края на десния прозорец. Там е добре да се прекъсне, за да остане открита стената за някоя картина или декорация и да продължи по левия прозорец.

# 768
Всъщност завойчетата на пластмасовите корнизи не отнемат много място, те са само снадка между двата прави. Но ако е оставено съвсем малко място, да кажем под 10см - тогава може и да има проблем за ъгълче. Но при този "скрит начин" за корнизите - може да се сложат просто два корниза под прав ъгъл, какъв е проблема? Иначе, ясно, че участъка след канапето си остава свободен.
Ето например за двоен корниз колко място е нужно за ъгъл

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 12:49 от viliko

# 769
Сега да видим дали ви разбрах.
Мястото зад корниза е 15 см
Това със завоя ще стане според мен, но не мога да разбера - каква му  е идеята ... ще се поровя в нета да видя  Embarassed
За кухнята е ясно - късно перде. Но пак прозореца е супер плътно да стената и няма място ако сложа плътно перде да го надипля .... ще стои винаги пред прозореца

За перде до края на радиатора - да. И аз го мислех - инъче ще стои грозно.
Но зад вратата няма място за надипляне на плътното перде = има 26см.

# 770
Идеята е да не слагаш отделен корниз на прозореца над канапето и отделен за балконската+прозореца - а да ти стане перде под ъгъл  Laughing
Ето да си го представиш

За  кухнята не ти трябват завеси.

# 771
viliko
а това на ъгъла едно перде ли е? Едно общо перде за прозореца над дивана и балконската врата

Ако е така ми допада много - няма да седят две пердета сгъчкани  Blush

# 772
  • Казанлък
И аз имам нужда от помощ. Трябва да  избера пердета за кухнята и хола, които са в едно помещение.  http://kadrie.snimka.bg/other/dom.650781.26238056 Пода е естествен паркет, стените са в шампанско. Сложихме хоризонтални щори на прозорците, защото стаята е с изложение юг - запад и лятото много напича. Затова искам само тънки пердета. Освен това дивана е разположен под двата прозореца до стената и пердето трябва да е късо. Чудя се и за прозореца в кухнята дали пердето да е същото като в хола.
Така че ще съм благодарна ако ми помогнете при избора на перде 

# 773
viliko
а това на ъгъла едно перде ли е? Едно общо перде за прозореца над дивана и балконската врата

Ако е така ми допада много - няма да седят две пердета сгъчкани  Blush

От теб зависи колко пердета да са - може и едно, може и две, идеята е, че ще имаш ъглово перде от край до край, а вече къде ще събираш завесите - твой избор.
Така хем ще прикриеш стърчащия радиатор, хем ще стане доста уютно - с повече плат.
Мисля, че 15см спокойно ще стигнат за ъгъл, но ако не - просто ще доближиш двата перпендикулярни прави корниза и пак ще имаш ъгъл.  Wink

# 774
И аз имам нужда от помощ. Трябва да  избера пердета за кухнята и хола, които са в едно помещение.  http://kadrie.snimka.bg/other/dom.650781.26238056 Пода е естествен паркет, стените са в шампанско. Сложихме хоризонтални щори на прозорците, защото стаята е с изложение юг - запад и лятото много напича. Затова искам само тънки пердета. Освен това дивана е разположен под двата прозореца до стената и пердето трябва да е късо. Чудя се и за прозореца в кухнята дали пердето да е същото като в хола.

Бих сложила дървени корнизи и някакво по-цветно перде.
Така не се вижда обаче къде е кух.част - предполагам в дъното на другата по-тесна стена? Ако и стаята е по-голяма - може и различно. Обаче наличието на врата малко затруднява - долната част не мога да видя стъкло ли е?

# 775
  • Казанлък
.

Така не се вижда обаче къде е кух.част - предполагам в дъното на другата по-тесна стена? Ако и стаята е по-голяма - може и различно. Обаче наличието на врата малко затруднява - долната част не мога да видя стъкло ли е?

Хола и кухнята са в едно помещение (две съединени стаи), като има т.нар. "портал" между тях, затова си мисля, че може пердетата да са различни. И аз си мислех за дървени корнизи. Това което ме притеснява е пердето в кухненската част - долната част на вратата е стъкло (сега не сме сложили щорите заради малкия) и там пердето трябва да е дълго, а над плота късо. Не знам, ще стои ли добре?!

А какви цветове бихте предложили?

# 776
Всъщност завойчетата на пластмасовите корнизи не отнемат много място, те са само снадка между двата прави. Но ако е оставено съвсем малко място, да кажем под 10см - тогава може и да има проблем за ъгълче. Но при този "скрит начин" за корнизите - може да се сложат просто два корниза под прав ъгъл, какъв е проблема? Иначе, ясно, че участъка след канапето си остава свободен.

Какво като отнемат място? Не е като да се използва за друго. Когато има такъв ъгъл пердето може да отиде в другия край на корниза.
Въпросът е какъв ефект се гони и как ще се ползват завесите - тогава се избира подходящия вариант.
kadrie, аз бих сложила еднакви и къси навсякъде, дори и на балконската иначе ще стои като кръпка ако там е дълго.

# 777

Какво като отнемат място? Не е като да се използва за друго. Когато има такъв ъгъл пердето може да отиде в другия край на корниза.
Въпросът е какъв ефект се гони и как ще се ползват завесите - тогава се избира подходящия вариант.

newsm78
Жената има готов трегер от гипсокартон, зад който ще се монтират корнизи. Така че е важно колко място има, за да се знае дали ще може да се сложи ъглова част и да се получи корниз под ъгъл. Явно не си разбрала какво пиша.
За какъв ефект говориш? Тя просто иска различни идеи и аз давам.

.

Хола и кухнята са в едно помещение (две съединени стаи), като има т.нар. "портал" между тях, затова си мисля, че може пердетата да са различни. И аз си мислех за дървени корнизи. Това което ме притеснява е пердето в кухненската част - долната част на вратата е стъкло (сега не сме сложили щорите заради малкия) и там пердето трябва да е дълго, а над плота късо. Не знам, ще стои ли добре?!

А какви цветове бихте предложили?

Щом са си отделни стаи - спокойно може различни, просто ако стаите стоят с отворен портал - трябва да са близки или подходящи десени. Честно казано за твоя случай не виждам проблем да сложиш късо на прозорчето и дълго за вратата.  Peace

# 778
kadrie сложи дълго само на вратата,а ако не ти хареса винаги можеш да го отрежеш
а за цвят лично аз бих се съобразила с дивана,паркета т.е. бежаво-кафявата гама

Искам и аз да помоля за съвет,едната ни стая е североизточна с прозорци изцяло на двете страни и има и един вратопрозорец.Много ми се иска да сложа римски щори,не незнам кое по-практично да са от прозрачен или плътен плат newsm78 и също като kadrie се чудя на вратата ,която между два прозореца каква дължина да направя newsm78 изглежда нещо като това

Последна редакция: пт, 11 май 2012, 16:15 от barbaron

# 779
Аз малко извън темата.Държа една стая 10 месеца без перде и се правя на скандинавка,но то е защото още нищо не ми харесва достатъчно,та чакам да ми го изтъкат Laughing. Напоследък ме е обзела една носталгия по дантелените пердета.То като гледам прозорци-някои хора още си ги държат,но по магазините сякаш не виждем нещо хубаво.Не говоря за онези найлонови дантели-тип тюл.
Как ви звучи дантела днес?Архаично ли ще е?То наистина на който каквото му харесва...

Общи условия

Активация на акаунт