Истанбул 3

• 147 418
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
А зщо не им вдигна един скандал и да ти върнат тези 200 лв. Благодаря за информацията, хубаво е да си споделяме такива неща.

# 286
  • Варна
Запазихме си места за 31 март.  Mr. Green

# 287
Запазихме си места за 31 март.  Mr. Green

Явно всички са се втурнали да пътуват през април и май.
Нормално то тогава е ученическата ваканция и много празници.
Аз не виждам голяма драма. Все пак един почивен ден ( петък) винаги може лесно да се вземе.
Не е като да ти объркат плановете за двуседмична ваканция  Laughing

# 288
  • Варна

Аз не виждам голяма драма. Все пак един почивен ден ( петък) винаги може лесно да се вземе.

Не винаги.  Wink

# 289
запис

# 290
момичета , привет. върнах се сутринта от истанбул! значи красота ви казвам. цветята-иглики са нацъфтяли. на лалетата има трябва още около 10-15 дена-някой беше питал.
искам само с две думи да споделя някои неща, за които може и да сте говорили , но аз така и не успях да прочета всичките коментари в темите.
аз пътувах с метро и се оказа , че те предлагат услуга безплатно предвижване до някои централни точки в града, на връщане аз я открих тази услуга и я ползвах , ама първия ден си взех такси и през носа ми излезе. стюардесата ми каза , че всички знаели....е сега вече и вие ще знаете.

ние някак без да искаме се качихме с една гръцка група на корабче, мислехме , че вътре ще ни таксуват, а то така ни се размина а всички други , които видяхме , бяха по 10 лири , но тръгваха по-централно на брега.

по същия начин случайно свихме в една от малките странични улички на Истиклял и попаднахме в огромен лабиринт от улички с барчета-едно до друго - купона течеше яко , както можете да се сетите

всички входове са по около 20 лири , а те са доста.

иначе времето беше страхотно и ни беше огромна наслада , доста неща видяхме и сериозен километраж навъртяхме   Wink
пожелавам на всички хубаво изкарване

ние вчера ходихме до еюб / нали там е българската църква , ако не бъркам / и стигнахме с рейс №55 ,разходихме се  и после се върнахме пеша до Еминьоню

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 16:22 от мама на Викито

# 291
мама на Викито , добре дошла!  Simple Smile Когато имаш време и желание, може да разкажеш на две, на три, кои места посетихте - да ги избориш и с кратък коментар за тях. Ако искаш може и да покажеш малко снимки.
Ако можеш изброй точно до къде има безплатен транспорт Метро, дай подробности за това. Да, споменавано е в темата, но няма конкретна информация, освен препоръки да се пита стюардесата.

Другите, завърнали се от празничния воаяж, да дават отчет и те!  Simple Smile Знам, че доста народ се разходи из Истанбул през тези 4 почивни дни.

# 292
Предполагам сте свили около "Невизаде сокак"  със заведенията Simple Smile
Ние ползвахме сервиза на Metro от гарата до Aksaray и после с трамвая.
Трябва наистина да се пита стюардесата , защото автобуса спира преди да влезе навътре в автогарата и оттам се хващат тези микробусчета.
Тя обаче сама подканя пътниците които желаят да ползват безплатния транспорт да слязат там.
Не трябва да се изкачква крайния стоп на автобуса.

# 293
  • София
А зщо не им вдигна един скандал и да ти върнат тези 200 лв. Благодаря за информацията, хубаво е да си споделяме такива неща.

Малко късно, но отговарям. Честно казано, не ми мина през акъла - толкова искам да ида в Истанбул и толкова се зарадвах на изгодната оферта... Пък и на мен в случая не ми е толкова важна датата, други планове за юни нямам, но някак си отношението ме подразни. Като не става по телефона да ми кажат, а не да се прави девойката, че ми резервира места и два дни по-късно да се окаже, че така не можело.

Освен това ние също ще сме в хотел Ayma, a не в Grand Emin. Обяснението беше, че гранд емин е вече 4-ри звезди и не може да сме там. Добре че мъжът ми ходи до агенцията, че аз сигурно щях да удуша някой там. Не че той не се е карал, но жените май сме по-зли. Simple Smile

# 294
  • София
Deva много странно  Laughing, на мъжа ми пък са казали, че в Гранд Емин тече ремонт и туристите се оплаквали от шума, затова ни правели услуга  Whistling един вид.
И ние предпочитахме да пътуваме април-май, ама какво да се прави ще видим Истанбул през юни  Peace

# 295
  • София
Deva много странно  Laughing, на мъжа ми пък са казали, че в Гранд Емин тече ремонт и туристите се оплаквали от шума, затова ни правели услуга  Whistling един вид.
И ние предпочитахме да пътуваме април-май, ама какво да се прави ще видим Истанбул през юни  Peace

Maлко след като купихме ваучерите и започнах да проучвам хотела, прочетох, че е в ремонт. Още тогава шестото ми чувство ми подсказа, че ще ни настанят в друг хотел  Grinning. Все пак се поразрових и в Букинг има места за Гранд Емин (с 3 звезди си е) за датите, които сме резервирали в Бутик травел. Интересно каква е истината? Или ремонта е приключил, изпълнили са някакви изисквания на Букинг и вече не го предлагат евтино на нашите агенции? Хотел Айма го няма в Букинг.  newsm78  Както и да е, няма да си развалям настроението. А и не съм сигурна, че има някаква особена разлика  Mr. Green. Който иска хубав хотел не спи в Лалели  Wink.

# 296
  • В страната на бурите
Аз да спомена, че правих резервацията за Бутик Травъл преди повече от месец и тогава вече нямаше места за повечето дати за април и май.

За хотелите - миналия път бяхме в 4-звезден хотел, а другата половина от групата - в 3-звезден. Е, разлика  нямаше!!! И двата бяха чисти, но доста занемарени. Мисля, че 4 звезди в Истанбул отговаря на не повече от 2 в други части на Европа. Но за 2 дни - толкова  Grinning Нямам особени претенции.

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 23:55 от Wonder woman

# 297
Има, има и 4, и 5 звездни хотели в Истанбул, ама не са в Лалели, както пише един пост по-горе. И с тях не работят нашите туристоператори, щото цената няма да е примамлива за нашите условия. Други пари се искат там за нощувка - горе-долу колкото за цялата екскурзия излиза едното спане.

# 298
Много сте ми полезни!  Hug
Опитвам се набързо да изчета всичко, в петък заминавам за първи път в Истанбул.  Simple Smile

# 299
Много сте ми полезни!  Hug
Опитвам се набързо да изчета всичко, в петък заминавам за първи път в Истанбул.  Simple Smile

Самостоятелно ли? Аз тръгвам утре вечер с Караджъ

Момичета, със сигурност сте писали много и го четох, но сега не го намирам. Може ли да се стигне с едно превозно средство от Лялели, хотела е Импак Делукс до моста Галата да разгледаме, хапнем и  да се качим на корабче?

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 22:07 от камелия

Общи условия

Активация на акаунт