Истанбул 3

• 147 417
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
Точно на Таксим излиза, по картата се вижда, ама не е пешеходна, а с автомобилно движение. Има широки тротоари от двете страни. Две джамии виждам аз, от горе и от долу, ама са през 2-3 пресечки и предвид, че там са големи и високи сгради няма да се чува, но виж колите ще се чуват, ако има прозорец към улицата, щото може да няма и нищо да не се чува.

# 91
Имам няколко въпроса за хотелите, които вчера препоръчаха Ангелина и Хапка в Бейоглу:
1. закуската включена ли е
2. капаро искат ли
3. приблизително колко време преди това сте си правили резервацията

# 92
  • Казанлък of all places
1. Да
2. Не
3. Различно Simple Smile Хапка , както ти каза, се изтърси на уличката със списък в ръка насрЯд мача Бешикташ с нещо си и пак я пуснаха да спи .Simple SmileАз съм правила резервацията един месец предварително, натиснах се да капарирам, те рекоха "йок, не щем" и готово.

# 93
Мерси   bouquet
   Никой не ми отговаря дали ще цъфтят лалетата на 4 април-тогава е рождения ден на майка ми и искам да я изненадам.

# 94
  • София
Точно на Таксим излиза, по картата се вижда, ама не е пешеходна, а с автомобилно движение. Има широки тротоари от двете страни. Две джамии виждам аз, от горе и от долу, ама са през 2-3 пресечки и предвид, че там са големи и високи сгради няма да се чува, но виж колите ще се чуват, ако има прозорец към улицата, щото може да няма и нищо да не се чува.

Напрау сте безценни!
Ще ходя на конференция, която ще се състои в ето този хотел: http://www.booking.com/hotel/tr/gezi-bosphorus-istanbul.html?aid … 413d968d2a194bdb6
но не искам да спя там. Става ли да се ходи пеш до Gezi Hotel и голе-долу колко врем би отнело? вечерите също ще са в Гези, та да знам дали да се отказвам и да търся нещо по-близо... newsm78

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 11:57 от Енита

# 95
  • Germany
В Лалели, ако не си на главната булевард Орду джадеси, и ако стаята ви е с прозорец към вътрешен двор/шахта, както са повече от половината стаи, не знам от къде ще дойде шум  Thinking съвсем тихо си беше. Само сутрин, към 5 часа се чуваше езана, но е толкова слабо, като далечен напев.

Иначе може да си вземете хотел дори в азиатската част, на някое напълно тихо и зелено място и да пътувате от там. Примерно огледай хотели в Бостаджъ - Bostanci, там е много чисто, спретнато, европейско и тихо. Много е зелено и палместо също така. Но всеки ден ще трябва да взимате ферибота до европейската част или с автобус също става. Аз също съм го мислиа този вариант.
Може и на Кадъкьой, дори съм гледала за хотели там, но там има и доста шумни места.

Благодаря за мнението! Ще разгледам вариянтите за Бостаджъ. Имаш ли идея колко горе долу ще пътуваме от там до европейската част и каква е цената на ферибота?

# 96
  • Казанлък of all places
Мерси   bouquet
   Никой не ми отговаря дали ще цъфтят лалетата на 4 април-тогава е рождения ден на майка ми и искам да я изненадам.
Ама не внимавате , колежке!  Wink Казахме, че в края на април вече повяхват, т.е. логично е да са цъфнали в началото на април.
Но , за общото благо намерих информация за фестивала на лалето в Истанбул , щото и такъв има. Всяка година от 2006 насам кметството на Истанбул засажда 3 милиона ( 3 000 000 ) лалета навсякъде, където може. В резултат на което в края на март и началото на април лалетата цъфтят на поразия!
The tulips begin to bloom around the end of March or beginning of April, depending on the weather. They bloom for several weeks and may delight the eye and the spirit for nearly a month.

April may not be as rain-free as May or June, but it usually has moderate temperatures, moderate crowds, and somewhat lower prices than later in the spring and summer. In short, it's a great time to visit Istanbul!

# 97
Да се поправя, че и теб подвеждам - БостаНджъ!

Има 2 вида фериботи - с бързия е 25мин, пътувахме го, но в обратна посока - от Кабаташ до Бостанджъ.
Лошото е, че фериботите са на около 20мин сутрин и вечер, но през деня са през час или дори час и половина - конкретно за това трасе говоря. Трябва да се види разписанието им в сайта на морския транспорт, защото има и разлики според сезона.
Друг вариант за придвижване до Европа е с автобус или разходка по прекрасната Багдад джадеси до Кадъкьой, а от там вече фериботи има може би на всеки 5мин до Кабаташ или до Еминьоню, Сиркеджи. От там е около 10-12мин ферибота - пътувала съм Кадъкьой - Кабаташ за 12мин.

http://www.ido.com.tr/en/index.cfm

Опитах да дам линк директно с разписанието, но не успях.

# 98
  • Germany
Пина, супер си! Много благодаря   bouquet.
Като се ориентирам малко, пак ще досаждам Simple Smile

# 99
Да, разгледай карти, снимки, ориентирай се. Ако продължиш да обмисляш Бостанджъ, да знаеш, че има и автобуси от Таксим до Бостанджъ, те май бяха чак до полунощ. Става по- бавно, защото се минава моста с автобуса - няма как.
Което ме подсеща, че отново загубих линка на наземния транспорт и отделно, че трябваше да сложа тия линкове на първа страница, в първия пост, ама след дъжд качулка се присетих...

# 100
Ето, примерно, разписанието на автобус № 112 - Таксим - Бостанджъ
http://www.iett.gov.tr/en/saat/hareketsaati.php?hid=saat&hat=112

Ето търсачката - от падащото меню може да се избира линия, от страни има да се търси по име на спирка, дава и интерактивна карта на всяка линия и на целия град, когато не се бъгва сайта  Tired  английската версия е по- бъгава...

http://www.iett.gov.tr/en/saat/orer.php?hid=hat

# 101
Ангелина, пак ме спаси  Simple Smile
   Аз разбрах, че края на април са прецъфтели, ама не им знам продължителността на цъфтенето  Wink, че да можех да си направя изчисленията.
   Знам обаче, че са много повече от 3 млн. Говори се, че са близо 15 млн-колкото са жителите на Истанбул  Simple Smile

# 102
Moже би общината засажда 3 милиона, а другите може частни организации и граждани да ги засаждат  Thinking
Много ме подпалихте с тия лалета, представям си каква красота е, целия Истанбул, бездруго красив, и потънал в лалета.

# 103
Много ме подпалихте с тия лалета, представям си каква красота е, целия Истанбул, бездруго красив, и потънал в лалета.
Да бееее, както обичам лалета, сега ще има да ги сънувам.

# 104
  • Казанлък of all places
Цветарки!  Crossing Arms
 Grinning
КметЯ на Истанбул първо провежда преброяване , да види колко са му подопечните, после с една кофа луковици ходи да бучи и да нарича

Да ви ръчна още малко фитила, а?

Общи условия

Активация на акаунт