Истанбул 3

• 147 420
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
Трамвая е само една линия, но някои номера са до Еминьоню, в случая трябва № 38, до Кабаташ. От там нанатък пеша - 2-3мин е, вижда се входа на Долмабахче. Продължава се направо по пътя, все едно ако трамвайната линия продължаваше, още една спирка.

Круиз по Босфора:

Кратък и пълен круиз на IDO:
http://www.sehirhatlari.net/en/Discover_Bosphorus_with_Sehir_Hat … ntent-n-14-1.html

Турове на Turyol:
http://turyol.com/Tarifeler.aspx?STUR=4

# 436
  • Варна
Относно корабчетата по Босфора - пълния тур е с Идо!

Ето информацията, която бях писала на съфорумка, на лични, по същия вупрос:

Две са фирмите, които правят турове по Босфора, те са същите две, които предлагат фериботни услуги в Истанбул, като цяло.
Ето графика на едната фирма
http://www.turyol.com/Tarifeler.aspx?STUR=4

Тъй като вие ще пътувате от Еминьоню, кликни там, където пише Еминьоню - Юскюдар - Еминьоню - излиза разписанието по дати. Обърни внимание, че в събота и неделя графика е друг - в момента пише конкретни дати и по тях може да се ориентираш кое се пада в уикенда, кое през седмицата. За съжаление сайта е само на турски. Също имай предвид, че трябва да си провериш графика няколко дни преди да тръгнете, защото те го променят според сезоните и може тогава вече да е друг.

За другата фирма ето сайта, има на английски, където можеш да видиш подробности за краткия и за пълния круиз по Босфора
http://www.sehirhatlari.net/en/Discover_Bosphorus_with_Sehir_Hat … ntent-n-14-1.html

Хубавото е, че пристанищата и на двете фирми по това направление са на Еминьоню, но едната фирма е от горната страна на моста Галата, а другата фирма е от долната страна на моста Галата. От едното пристанище до другото пристанище е 2-3 мин пеша, така че ще имате възможност и на място да ги огледате и да изберете на кое да се качите.

Цитирам Пина отново с благодарност!

# 437
Пина, можеш ли да разкажеш подробности за последната спирка на пълния круиз?
   Гледам, че има там отделено време за разходка.

# 438
  • СОФИЯ
Трамвая е само една линия, но някои номера са до Еминьоню, в случая трябва № 38, до Кабаташ. От там нанатък пеша - 2-3мин е, вижда се входа на Долмабахче. Продължава се направо по пътя, все едно ако трамвайната линия продължаваше, още една спирка.

Благодарности и на теб  Hug

# 439
Clivia, не съм ходила на пълния круиз. От форума mallkata е ходила, тя беше описвала някъде напред из темите (предната тема струва ми се). Има крепост там, заведения, панорамна гледка към Черно море, полянки... - това съм запомнила.

Ето гугъл какви снимки вади от там
http://www.google.bg/images?hl=bg&source=hp&biw=1280& … &aql=&oq=

# 440
Харесва ми  Simple Smile
   Дано малката се появи да опише по-подробно самия круиз и последната спирка
  Аз май,май няма да ходя в Истанбул сега. Писах, питах, мислих програма и ... накрая взех, че направих завой към Виена  Crazy Вслушах се в желанието на щерката да си упражни немския.
  Тъкмо имам време да чета още тук в темата, за да се образовам достатъчно за Истанбул   bouquet

# 441
Ето я въпросната гледка към Черно море, ама трябва на крепостта да се изкатери човек, до горе, за да се види, явно. Помня, че имаше нещо такова.
http://mattandlisatravel.files.wordpress.com/2009/08/100_0840.jpg

# 442
Пине,   bouquet
Май половината тук имаме да те черпим.

Ох, нямам търпение вече. Цял ден гледам снимки и мъжа ми е на мнение, че няма нужда да ходя вече, всичко съм била разгледала.

# 443
Пине,   bouquet
Май половината тук имаме да те черпим.

Ако всеки, на когото съм давала указания ме черпи по една баклава, ще хвана захарна болест  Laughing  На лични на десетки хора съм отговаряла, изобщо съм готова да напиша трактат на тема 'Транспорта в Истанбул и други подробности'...  Joy

А, това:

Цял ден гледам снимки и мъжа ми е на мнение, че няма нужда да ходя вече, всичко съм била разгледала.

ми е дежа вю!  Laughing  Laughing  Преди години, на една съфорумка, такива подробни указания, обяснения и изложения бях й направила за Тайланд, ама материали всякакви... То карти, снимки, филми, текстове... обменихме всичко за което може да се сети човек, та нейни приятели и те я бяха поднасяли, че след такова обстойно изследване и запознаване, вече няма смисъл да ходи...  Joy

# 444
Ама що половината, всички имаме да черпим  Simple Smile
   Обаче да те поправя, Пина, диабет от много ядене на баклава не се хваща  Wink
   Ооо, да и това го има-от много гледане и четене, човек някакси се насища. На мен например сега Кападокия ми се вижда много изтъркана и някакси нежелана, поне на този етап

# 445
  • Казанлък of all places
,нека да е изтъркана, е момента , в който мога тръгвам натам!
Допълнение за тоалетните- в кафенетата няма да ви изгонят,ако помолите,няма да ви карат и да консумирате, но ако зовът на природата ви настигне на неокафено място, влезте в някоя джамия. Нормална практика е и се плащат едни стотинки, но това е то.
Тоалетна на турски е "лавабо". Сиреч "Лавабо нерде?" с характерните прикляквания и всичко е по план. Simple Smile)

# 446
  • СОФИЯ
С какъв транспорт може да се стигне до  Еминю от Лалели

# 447
,нека да е изтъркана, е момента , в който мога тръгвам натам!
Допълнение за тоалетните- в кафенетата няма да ви изгонят,ако помолите,няма да ви карат и да консумирате, но ако зовът на природата ви настигне на неокафено място, влезте в някоя джамия. Нормална практика е и се плащат едни стотинки, но това е то.
Тоалетна на турски е "лавабо". Сиреч "Лавабо нерде?" с характерните прикляквания и всичко е по план. Simple Smile)

Нямате равни, ей!!! Анджи, благодаря за инфото  newsm20

# 448
Айде пак вкарахме в употреба турския от "Сакъз". Това "нерде?" на Анджи ми напомня на историята за една БГ екскурзоводка, която бързала да изведе рейса през граница, ама ТР митничари нещо не били на това мнение. Та подготвя си тя следната реч - това със съответните жестове, естествено: "Булгар турис - бюлюк ахмак! Балък ам - ам! (драматична пауза) Чок сюргюн!"

При което от турска страна се оправят тутакси с документите и НЕЗАБАВНО екскортират рейса до някаква тоалетна. И нашенците почват да роптаят - ама сега, пак ли ще спираме, не ни се ходи, давай нататък. Тая мадама само се изпънала и рекла - Няма не искам. Всички отивате до тоалетната и това е!

# 449
Андже, лабаво не е ли мивка? Тоалетна не е ли тувалет?

Общи условия

Активация на акаунт