За пъпчето

• 1 744
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте момичета! Бебето ми е на 36 дни а пъпчето му още не е паднало.Консултирахме се с хирург и той изписа Неомицин,а ако до седмица не падне каза че ще го реже.До момента пъпчето е третирано редовно с спирт и пудра. Моля някой от вас ако се е сблъсквал с подобен проблем да пише,защото съм много притеснена.

# 1
  • София
странно, наистина
нашето пъпче падна на 5 ден самичко - намерих го в памперса

# 2
  Мисля, че е добре да потърсиш мнението на още един специалист.

# 3
Задължително се консултирай с още някого. Ако трябва и 2-3 различно доктори.
Успех! Praynig

# 4
Пъпчето на дъщеря ми падна на 30тия ден след раждането, сигурно и при вас ще падне съвсем скоро. Дано не се наложи интервенция и както са ти казали и другите, поне още едно мнение. Peace

# 5
Не се тревожи, има случаи в които пъпчето пада по-късно. Но най-добре потърси още едно лекарско мнение.

# 6
Бих се консултирала с отново с педиатъра на бебето, и с още един специалист - хирург - детски обаче.

# 7
И аз смятам, че още една консултация е задължителна.
Ако изчакате мъничко предполагам, че скоро ще си падне само.
Операция на толкова малко бебече ми звучи страшно.

# 8
Здравейте!Пъпчето още си стои  Tired. Пръскаме го с неомицин и внимателно завъртаме в двете посоки.Милото дете,не можем да го изкъпем като хората заради този пъп!Консултирах се с друг хирург и той каза че ще го завърже с конец,което май е трябвало да направят още при раждането.

# 9
Аз къпех щерката както си беше с пъпчето! Никакъв проблем не е имало, просто трябва да се подсуши след баня добре и да се намаже с каквото там има майката. Според мен няма проблем с къпането Peace

# 10
Аз къпех щерката както си беше с пъпчето! Никакъв проблем не е имало, просто трябва да се подсуши след баня добре и да се намаже с каквото там има майката. Според мен няма проблем с къпането Peace
Peace Още в болницата питах акушерките и те ми казаха, че няма проблем с къпането  Peace
Пъпчето на синът ми също падна късно - между 15 и 20 ден. Бях се побъркала, но слава Богу всичко беше наред. Аз също съм на мнение, че трябва да потърсиш консултация и от друг лекар  Peace

# 11
Много дълъг период е това. Какво стана, падна ли?

# 12
И сега много се надявам да те успокоя максимално. Никакви хирурзи , никакво рязане !
На големия ми син пъпчето падна на 24-ти ден. На малкия ми син падна на 51-и ден !!!!!!!
Много се бях притеснила с малкия - 6 шишета спирт изхабих - опаковка и половина памук !!!
Пъпа започна да се прибира и зараства преди да е паднал и накрая като падна не ми се наложи да ползвам пудра!
Няма място за притеснение ! Както казваше педиатърката - "Няма дете, на което да не му е паднал пъпа. Просто вашият е по-дебел и трябва време! "

# 13
Не се притеснявай, на сина ми му падна на 40тия ден. И аз се бях притеснила и лекарите тук ми казаха, че не бива да се пипа, то само ще си стане както си трябва.

# 14
elena_g, как се развиват нещата при вас, падна ли пъпчето?

Общи условия

Активация на акаунт