Лято в Албена 2011 (тема 1)

• 47 074
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
А през чуждите агенции не искат ли адрес в съответната страна?
Аз намерих няколко изгодни оферти, но като тръгна на правя резервацията ми иска адрес в Германия. Та в този смисъл се чудя, дали може да ми направи резервацията моя приятелка, която живее в Германия, но на мое име... newsm78
Някой правил ли е такива "врътки"?
Разликата в цената ме шокира!!!

# 631

raja, знам, че е така.  Peace

Някой помни ли в коя тема е снимката с прословутото радио, да я погледна пак?  Wink

http://krastavica.snimka.bg/bulgaria/albena2010-hotela-arabela-b … h.517214.19599198

Извинявам се на Минзухар за потъпканите авторски права върху този албум  Laughing

# 632
Ненагледна, обърни се за помощ към Tatjana, тя освен, че живее в Германия, има богат опит с резервиране и познава немските туроператори и сайтове.

raja_nikol, мерси. 

# 633
Ненагледна, обърни се за помощ към Tatjana, тя освен, че живее в Германия, има богат опит с резервиране и познава немските туроператори и сайтове.

raja_nikol, мерси. 
Мерси! Ще пробвам на лични!

# 634
За Djina - бих ти дала една класация на хотелите в които съм била по 6то-балната система, подредени точно по този ред по който съм ги изброила:
6 за Добротица и Малибу
5,5 за Лагуна Гардън, Лагуна бийч и Магнолиите (собственост на Албена в ММЦ-Приморско)
4,5-5 за Орлов
4-4,5 за Алтея
3 за Доростор

Определено Добротица и Малибу ми допаднаха повече от Лагуните, пък и поне ние случихме на по - добро обслужване, изхранване и прекарване там.

# 635
Видях снимките.  Mr. Green Вече разбирам минзухар. И аз бих бучала. И това е 4ри звезден хотел.  hahaha

# 636
  • В светлината на слънцето
Това оценяване е любопитно, но все пак е важно и за кои години се отнася. Има хотели, които са били отлични в определена година, а след това са поднасяли изненадващо занижено качество. И обратното. Общо взето хотелите, които не търпят промяна в качеството се знаят и това са Фламинго гранд и Калиакра супериорната част. За останалите каквото и да говорим, винаги съществува момент на риск от неприятна/приятна изненада. Peace

# 637
Това оценяване е любопитно, но все пак е важно и за кои години се отнася.

Годината на прословутото радио- 2010 г., звездите наистина бяха 4. На колко години подлежат на категоризация хотелите? Не съм в бранша и не ми е понятно, но е смешно просто, да не кажа жалко.

# 638
Допълвам годините в класацията ми:
6 за Добротица (2010) и Малибу (2005)
5,5 за Лагуна Гардън (2009), Лагуна бийч (2002) и Магнолиите (2007, собственост на Албена в ММЦ-Приморско)
4,5-5 за Орлов (2006)
4-4,5 за Алтея (2008)
3 за Доростор (2004)
Наистина през годините някой неща се променят, но аз се осланям на личното си впечатление.

# 639
Това оценяване е любопитно, но все пак е важно и за кои години се отнася.

Годината на прословутото радио- 2010 г., звездите наистина бяха 4. На колко години подлежат на категоризация хотелите? Не съм в бранша и не ми е понятно, но е смешно просто, да не кажа жалко.
И аз не съм от бранша, но ме "шашна" това, което видях на снимките. И тъй като преди известно време четох какви са изискванията за заслон, ловна хижа, ловен дом, а и твоят пост ме подтикна да попитам чичко Гугъл, та ето какво открих:
http://www.infotourism.net/news.php?newsid=9988&name=Naredba … anaj-posle+v+sila
Явно всичко е до управител, персонал.

# 640
Магнолиите на Приморско и те ще претърпят пълна промяна.
Мин.год. резервирах през booking и нали иска карта ,а аз имам само дебитна(в която нямаше нищо) и я написах.Когато звъннах в хотела на другия ден наистина имах резервация и платих чак след като си тръгвахме от хотела.

# 641
Момичета, кои агенции правят отстъпка, ако си член на фонд Доверие и колко е отсктъпката? Помня, че коментирахте, но не го откривам Hug

# 642
Резервацията за двама възрастни и 2 деца за Добротица направихме в бюрото на Албена, но предварително се обадихме и говорихме с управилелката на хотела. ...

От това да разбирам ли, че Добротица вече работи?
Щото ние сме пуснали мейл до хотела, но отговор няма. А, на телефоните никой не отговори.
Иначе и ние предпочитаме Добротица пред Лагуна Бийч и Орлов.

# 643
Не знам дали вече работи - писах конкретно за миналата година. Не виждам смисъл защо правите толкова рано резервациите си. Ние също правихме резервации по това време на годината за периода 2002 - 2005г., но от тогава съм забелязала, че т.нар. Ласт минит излизат много по - евтини от Ранните записвания заедно с отстъпките от 10% (не знам дали все още Албена правят такива де) и винаги сме си намирали места за желания от нас хотел. Единствената причина да направя толкова рано резервация е ако отпуската ми е със строго фиксирани дати (за които се благодаря, че не е) и бих искала точно определен хотел.

# 644
Момичета, кои агенции правят отстъпка, ако си член на фонд Доверие и колко е отсктъпката? Помня, че коментирахте, но не го откривам Hug

Никой засега не прави отстъпка за клиенти на Доверие. Аз се обаждах в Доверие преди около 10 дни и ми казаха, че са в процес на преговори с Албена АД, с които имат безсрочен договор, но от Албена АД нещо вече не искат да правят договорените отстъпки за клиентите на Доверие. Посъветваха ме да изчакам 2 седмици и пак да се обадя.
По принцип отстъпката е само, ако резервираш в бюрата на Албена АД, не ако резервираш през тур.агенция, както аз направих. Простих се с отстъпката като клиент на Доверие и ми е все тая дали ще я има или не.  
Информацията за отстъпките я има на сайта на Доверие. Мисля, че е 10% от стандартните цени и 5% от специалните предложения.

Общи условия

Активация на акаунт