Отговори
# 90
gala., как даваш Дормикинд-а?

наистина не съм видяла.
аз давам вечер по едно. но сега и давам Дентокинд.
но ако е добре от Хамомилата  по- добре нея давай  Peace

# 91
  • Варна
Гале, вече е наред линка. И аз горе долу в тази схема се движа като време и поредност на храните.
Палмирка, глутен се въвежда най-рано в 7 месец.
Бебевита са страхотни пюрета, на добра цена. Освен това в Германия навсякъде съм виждала Бебевита, но не и Хип по магазините.

# 92
аз на този етап мисля да взимам замразени зеленчуци и да правя домашни пюрета Peace
ами те и замразените страшна работа...,а моята камера малка и като купя 5 пакета замразени зеленчуци мъжа ще яде тиква  Joy.
Аз ще пробвам и двата начина

# 93
  • Пловдив
sweet_maniche, по приницп трябва да е по-гладка консистенцията и затова се почва с пюре/каша/сок, но става дума за 'стандартното' захранване.
При предагогическото - там май се дават парченца, но си признавам че не съм запозната.

Повечето бебета им трябва време да минат на малки парченца, но пак зависи от детето.
Лора към годинката се накани да яде по-груба храна, а наше приятелче с 2 дена по-малко от нея почти от самото начало си хапваше намачкана с вилица манджа.
Абе и аз така си мислех, но е вече е доказано, че на 6 меесца бебетата са готови да се учат да дъвчат, което няма как да стане, ако захранвам с пюрета или каши newsm78
По принцип кашавите консистенции ги дават за ранното захранване - след 4ти месец.
Ето тук има доста инфо по въпроса, ако на някой му е интересно: baby-led weaning (захранване, водено от бебето). Вярно, че ще е доста по-трудно в началото и доста омазано положението, но за мен това е начина Simple Smile Все пак за никъде не бързам и смятам до годинката основната храна да остане кърмата. Simple Smile

Ние цял ден сме по улиците Whistling Сутринта в 10:30 бях на ЛЛЛ среща и то тогава, та до преди час мерим улиците с малкия и татито Mr. Green (чака ме и учебника, ама нещо днес не ми беше ден Joy)

# 94

Много полезно!   bouquet

И аз мисля да започвам да захранвам другия месец, като мисля да почна с картоф, сварен на пара и пасиран с малко адаптирано мляко.

# 95
*Мирка, още от изписването Тео имаше някаква секреция в нослето, без други симптоми. Къде се засилваше. къде му поразминаваше........Така 2-3 месеца, педито обясняваше, че ще го израсте. Е, и на УНГ бяхме, една и съща песен - да се слага физ.разтвор, да се дърпа с помпа, че и някакви капки (които аз не слагах, слава богу). В крайна сметка направихме изследването с помощта на една позната-микоробиолог. Излезе резултатът. че има стафилококи ауреус, и след адекватно лечение за 5 дни ги изтрепахме. Сега нослето му е добре.

Приятна съботна вечер на всички, спокойни бебчовци  Hug Hug

И честита месечинка на Преси на Палмирка    smile3525 smile3525 smile3525

# 96
наистина не съм видяла.

Благодаря ти за отговора.
То да давам, обаче днес цял ден не е спал, страска се нещо, проплаква, неспокоен е и се притеснявам да не е от Хамомилата. Може и зъбки да е, не знам.

# 97
Стефуфу, моля те, би ли споделила какво представляваше тази секреция от нослето? Моя има нещо като лека хрема и не му минава вече доста време. Доки каза, че всичко е наред и че дробчетата са му чисти, но нещо ме гложди.... newsm78

# 98
наистина не съм видяла.

Благодаря ти за отговора.
То да давам, обаче днес цял ден не е спал, страска се нещо, проплаква, неспокоен е и се притеснявам да не е от Хамомилата. Може и зъбки да е, не знам.

значи , при хомеопатията е известно,че когато започне да действа преди да има облекчение нещата се влошават. респективно,ако те боли глава ,след приема е добре да те заболи още повече , но като мине е за постоянно - не дадох най-добрия пример,ама  на сестра му на мъж ми и дадоха за болно гърло,тя си загуби гласа на другия ден и след това всичко беше ок. офф незнам дали ме разбра

# 99
Kalinche. и мен така ме глождеше, затова и направихме микробиологичното изследване. Тео по-скоро имаше нещо като задна хрема, секретът от нослето се стичаше по гърлото му, давеше го. Самото носле от време на време се запушваше вечер, а понякога и хъркаше.  Sad Секрет почти не можех да измъкна с помпичка, самият секрет пък беше безцветен. При Тео от самото му изписване го имаше това чудо, изтормози се детето  #Cussing out Ако няма други симптоми, при вас може да е от сух въздух. Дано на бебче бързо да му минава!

# 100
  • София
stefufu точно същите симптоми има и Никола. От тази задна хрема, съчетана с обилните лиги покрай зъбките, така се закашля понякога, че връща на фонтан млякото. Също така и нослето му е запушено доста често, а при нас влажността е 60%. Може би няма да е лошо да направим и ние една микробиология. Ще помоля за направление на следващата консултация. А с какво ги изтрепахте гадините?

# 101
[quote author=*Мирка* link=topic=560125.msg17665856#msg17665856 date=1296331376]
stefufu точно същите симптоми има и Никола. От тази задна хрема, съчетана с обилните лиги покрай зъбките, така се закашля понякога, че връща на фонтан млякото. Също така и нослето му е запушено доста често, а при нас влажността е 60%. Може би няма да е лошо да направим и ние една микробиология. Ще помоля за направление на следващата консултация. А с какво ги изтрепахте гадините?
[/quote]

С АБ мазило Бактробан, след като провериха към кои антибиотици с резистентни и към кои - чуствителни стафилококите на ТЕо. ЗА късмет само мазахме в нослето, не пи груги лекарства.

# 102
Мирка и ние бяхме така , но отдавна и ни предписаха мехлемче Бактробан. Мина й на Мати за 5 дни.

# 103
писали сме едновременно със стефуфу Simple Smile

# 104
И Алекс си имаше тези стафилококи още от родилното.
Докато ги откриме доста се измъчи милото.Не можеше дори да спи от запушеното си носле.
Отначало ни казваха,че е от сухия въздух, но след като направихме носен секрет
се разбра, че има бактерии в нослето.Първо ни изписаха капки Тобрекс, а след това
мажехме с Бактробан и ги изчистихме.Следващия секрет беше чист.Сега след като беше малко
хремав пак хърка с нослето и мисля да пусна нов секрет.

Общи условия

Активация на акаунт