Отговори
# 255
По колко пъти на ден предлагате вода на бебоците? Досега не съм му давала, започнах при захранването. След хранене ли давате? Аз я затоплям много леко, вие така ли правите?  Heart Eyes

# 256
Dana_2010  -  да току що се връщаме от педи, не са зъби, според нея е ангина, откъде пък се взе това чудо  ooooh! изписа ни един куп лекарства повечето хомеопатични и ни пусна кръвна картина, дано да няма проблем че инъче аугментина ни чака  Praynig Сега Дани е малко по спокоен уж смъкнахме температурата да видим как ще е днес  Cry
Дана от доста време се каня да ти пиша че най-накрая видях твоят Дани, страхотен е ... сладурко да го нацелуваш  Hug

aissa80 -  Hug гелче за венците ние имаме Доло гел, кой знае дали върши работа  newsm78

newsm78 newsm78 да не би да е от плуването. аз това се притеснявам много,че се нагрява във водата,мокри и се косата и после на -10  #Crazy. така ме е страх да не настине. увивам я като пашкул и пак ме е страх.
а днес беше направо кошмар - не спа от сутринта, беше гладна и цялото ни плуване се провали- толкова много плака милата.

# 257
Гала, какво плуване в тази грипна епидемия... Shocked

В смисъл то е хубаво човек да е смел, ама според мен не е сега момента. Четох при Октомврийки за едно бебенце с пневмония, приели са го в болница без майката  Confused Като си представя, че и ние у нас изкарахме грипа ooooh! По-добре да се ограничат контактите сега, много е опасен този грип, аз докато гледах дъщеря ми болна направо се състарих с не знам колко години.

# 258
  • у нас
brawn аз не давах вода до захранването. Сега като хапне пюрето и предлагам затоплена- пие по 30-40 мл Peace, но не всеки път иска. През останалото време на деня не давам. Rolling Eyes

# 259
Tommelise и аз така правя за водата  Peace

За плуването - по колко деца са в басейна? Вътре с майките ли са? Колко е дълбок басейна? Питам, защото не си го представям как изглежда? Иначе имам позната, която си води детето на плуване, започна на годинка, хубаво е наистина. Май наистина е по-добре да не се рискува при грипната епидемия с бебчетата.  Heart Eyes Мое мнение, де.
За разходките и разболяването - за мен няма проблем при разходки на открито, до -5 излизаме много опаковани, стига да няма мъгла. Така се каляват дечицата и дишат чист въздух. По-притеснително ми се вижда ходенето на затворени пространства с много хора. Няма как напълно да се избегнат, де.

Dana, беше писала за лепенките за ушите  Blush На колко месеца беше бебчо?  За ухото ли ги слага?

# 260
то е в един апартамент и се плува във вана. в басейн се почва поне след 7-8 месец.
и си сам ,няма други хора

# 261
Разбира се, ти си знаеш Peace

# 262
 #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Аз само дето прибързано се похвалих сутринта.Кошмара с приспиването пак е на дневен ред  Confused
 Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 263
приели са го в болница без майката 

е как така без майката  Shocked Shocked Shocked -как е възможно  кой го гледа, кой го храни,кой го успокоява .
горката майка

искам да ви питам за крема за лице на д-р Таис - в една малка синя кутийка с едно жълто цвете ли е ?

# 264
Здравейте момичета.
 Eva2010, ужас, от къде тази ангина бе. Милото детенце. Дано по-бързо се оправи. И наистина, ако се наложи антибиотик, по-добре да го пие отколкото да задълбае. Hug
За излизането, ние сме всеки ден навън. Освен ако има мъгла, което от две седмици не се е случвало (Гери, къде я видя в Младост мъглата  Wink) само тогава не излизаме и съответно се побърквам у нас. Иначе облечена с космонавта, в овнешкия чувал и навън. Ни дъждобрани, ни шалове през устата слагам. А и като се движиш се преживява студа, но всеки си знае, разбира се. То човек ако е зиморничав няма как да му е добре в студа. Peace
iv4i79, ей страхотно са тези чаршафи. Ако разучиш нещо, чакам доклад, че Део при всяко обръщане и е развит. Цяла нощ развит спи.
За приспиването. Баткото го приспивахме (срам не срам) до 3 годишна възраст поне. Не да го друсаш, а просто трябва да се седи при него А преди това и друсане и какво ли не. Направо изтрещявах. Та сега с Ема се закучих и казах никакво приспиване. В началото не й харесваше, но сега слагам я в леглото, пускам прожектора и когато заспи - заспи. Понякога обаче, ако не минава номера й дава ц...а.
Аз досега не съм давала водичка, предлагала съм й , ама тя не иска и не настоях. От вчера почнах да й предлагам по малко пюренце половин час след кърмене, но не съм се сетила да й дам вода. Наложително ли е?
 Но в резултат на пюрето от тогава е акала цели два пъти за денонощие  Shocked, което при нас си е постижение.
Честита месечинка на Катрин, Алекс, Весела и Кейт!
Днес ходихме да COMO и взех много готин кош за играчките на Ема. Има триъгълна форма и се закача на решетките на леглото. Хубавото му е, че не заема място в стаята, а си виси без да пречи.

# 265
  • София
приели са го в болница без майката
е как така без майката  Shocked Shocked Shocked -как е възможно  кой го гледа, кой го храни,кой го успокоява .
горката майка

Това е Симеон, с когото ходим на разходки. Без майката е защото е в интензивното, а и било препълнено. Чатихме си вчера с майка му, каза че ей така изведнъж е станало, не е бил болен от грип преди това. Майката днес ще влиза при него (дано вече са заедно)  Praynig Хранели го с АМ и със сонда. Спокен бил и не плачел. Стискаме му палци да се оправи бързо!

Аз на Др Тайс слагам на лицето на Рони - Нахткерцен, ама е в бяла туба с синьо -оранжев надпис май...Специален за лице не съм ползвала.

# 266
Оф, един път ще се наглася пред компютъра и - профилактика  Rolling Eyes
Мамета, помагайте! На нашата госпожичка много й загрубяват бузките - едни такива сухи, червени и като налющени стоят - някой имал ли е такъв проблем и как се оправяте? Мазах с Адерма по препоръка на педи, взех един крем за студено време на Мустела, накрая с мас пробвах и пак нищо. Понякога сутрин и челцето й е сухо и налющенко. Педи предния път каза, че ако не се оправят бузките, ще ни праща на кожен, но сега ще пропуснем консултацията заради грипа, а и хич не ми се ходи по доктори в това грипаво време.
fata_morgana - На Влади напоследък стават такива бузките,  newsm78 чудя се и аз от какво е, предполагам че може да е от студения въздух когато излизаме. Когато се получи го намазах с олиото след баня по лицето. Тъкмо бях гледала едно клипче как се прави масаж на бебенце и там показваха как се мажажира и лицето на бебето, направи ми впечетление, че ползваха олиото за масаж за тялото. И реших и аз да направя това масажче и да го намажа с олиото. И иначе напоследък и кожата на тялото е малко по-суха. Използвам олиото на Бюбхен за суха кожа - много съм доволна. Веднага се оправиха бузките.
Мислех да взема специален крем за лице, но засега се отказах след като с олиото се оправи.

mimsat - благодаря ти много за отговора   bouquet. И когато не давам чайче памперсите са ни много напишкани. Когато започна да го храня по начесто на 2 - 2,5 часа започва още повече да пишка, но пак не се изкава. Все по-малко хранения отказава. Вчера нито едно, като само на едно хапна по-малко количество. Май си му е време вече за захранване и много от признаците при нас са на лице. Ще изчакам още една седмица или най-много две и ще започвам да го захранвам с малко тиква. Ще видя как е я приема и как ще се отрази на изхождането. Мислех да започна като стане поне на 5 месеца и половина, но явно Влади е на друго мнение.

За въртенето - по цял ден когато е буден вече се обръща от гръб по корем, но още му е трудно обратното. Много е сладък. Но откакто се научи иска да спи по корем, аз го обръщам а той мрънка и пак се обръща по корем. Така докато застане по корем и главата му е настрани и може да диша, защото иначе забива нос в леглото и се притеснявам, че не може да диша.

За приспиването и гушкането - трудно заспива когато го боли нещо - ухо, зъби или коремче. Ако му няма нищо засега си заспива и без да го държа. Иначе не обича да е на ръце, ако някой го вземе трябва да го държи само изправен иначе почва едно мрънкане докато не се изправи и то не много дълго, докато се измори да си върти главата докато оглежда навсякъде. Като се измори клюмва главата и трябва да си полегне  Laughing
Ставам че Влади се събуди.

# 267
Мишонка, лекарката ни каза, че и при захранването не е нужна вода, но ако искам, да давам. Аз така прецених просто.

# 268
Dana_2010 и Машонка - благодаря за подкрепата, дано по-бързо се оправи  Praynig  Hug

gala.  - не е от плучането, а и при нас Александра идва в къщи така че не мръзне и така ...
И ние досега излизахме стига да няма мъгла, но от сега само вкъщи докато дани не се оправи напълно ...

# 269
  • София
Здравейте! Ние също не излизаме напоследък - нали са ми болни, та чакам да се пооправят. Иначе всеки ден поне по 5-6 пъти проветрявам стаята им. Eva2010, дано  Даниел се оправи по-бързо Hug

Общи условия

Активация на акаунт