Отговори
# 240
добро утро.

И нашия е много неспокоен напоследък, а в това скапано време и температури под нулата не ми се излиза. седя си вкъщи и се побърквам. Да идва вече пролетта, та малко да разнообразим с излизане и разходки, че по 24 часа вкъщи, даже не ми се обличат дрехи, ми си карам по пижама.

Отделно това диване продължава да се инати за лъжицата, ама и аз съм инат и всеки ден го пробвам, току виж прояде от нея.

Ева, дано зъбките само са проблем. Аз мисля да купя гела на Бочко (ако успея да изляза), дали е ефикасен? Вие какви използвате?

# 241
Ева, направо кошмарна нощ сте имали и ние имахме два-три пъти, когато си мислех, че ще излезе някое зъбче и Аднреа ми вдигаше Т, но по-ниска до 37,4 - 37,5, така, че нищо чудно да е от зъбите, но по-добре да я види и лекар  Peace кажи после какво е казал.

аисса80 и аз ползвам гелчето на Бочко, но често казано не забелязвам голям ефект newsm78 поне е 100% натурално и ако не помага, то поне не вреди с допълнителна химия Peace

# 242
  • Пазарджик
Здравейте,
Аз имам един въпрос към консултантките, защото вече съм много притеснена. Влади отново не ака но този път ми се стува по - сериозно от преди, преди когато не се изакваше като му дам Лактулоза и се изкваше до няколко часа, но сега вече 5-6 дена не ака, и с Лактулоза и чай на Хип давам, който е разхлавбащ за бебета над 4 месеца. Спря да ака след като изкара според мен един скок в растежа - една седмица ядеше на 1.5 - 2 часа и си върна нощтните хранения, след това започна на 3 часа но си задържа едно нощно хапване, като сам си ги беше отказал малко след като се роди.
Когато го храня предлагам винаги и втората гърда, но много рядко си дохапва, според мен тава означава че от едната му стига.
Спокоен е иначе, не е нервен от това че не е изакал, пръцка доста, понякога само зацапва дупето от пръцкане, но не се изаква. Играе си, между храненията, спи и през деня и през ноща (като изключим едно ставане да хапне и после заспива пак).
Чудя се дали да не започна да го захранвам вече, мисля че млякото започва да не му стига вече и затова да няма ако. Много е активен докато е буден, не се спира дори и за секунда, ако не се занимава с нещо започва да мрънка и така докато не се измори и тогава заспива за да посъбере сили, като се събуди хапва и така цял ден.
Извинявам се че стана така дълго, но ако можете и вие да кажете че имате повече опит дали да започна да го захранвам вече или да изчакам още. Мисля първото да е тиква заради проблемите с акането.

Здравей diana.pd,

разбирам притеснението ти. Наистина не е никак приятно бебчето ти да не е акало 5-6 дена и да не знаеш дали това е защото усвоява кърмата почти напълно или пък е защото не му стига.

От всичко, което казваш, личи че Влади е активно и здраво дете. Спокоен е, не дава признаци на дискомфорт от неакането и пръцка. Това говори, че най-вероятно неакането се дължи на почти напълно усвояване на кърмата и не остава какво да се изхвърли от тялото. Т.е. трябва да мине повече време, за да се събере достатъно количество, което да се изхвърли. Пръцкането говори, че червата работят добре.

Ако акото, когато се изходи, е обилно и с нормална конистенция (неоформено, кашаво) и в съчетание с това, че се храни на 3 часа и е спокоен между храненията, то вероятно няма място за притеснение относно недостиг на кърма.

По принцип, един от начините майките да се ориентират дали кърмата е достатъчна на изключително кърмените бебчета са напишканите пелени - 5-6 добре напишкани пелени за еднократна употреба за 24 часа. Тъй като Влади пие и чайче, те не могат да са толкова добър ориентир.

В случай, че се притесняваш, винаги можеш да направите междинна консултация, за да видите как върви наддаването.

Бебетата са уникални същества и всяко има своите собствени нужди. Захранването е добре да се започне, когато бебето покаже повечето признаци на готовност. А това са:
1. Възраст не по-малка от 4 месеца (при недоносените бебета за основа се взима средната дата между датата на раждане и датата на термина + 4/6м).
2. Теглото при раждането се е удвоило. За недоносените бебчета коефициентът е 2,5.
3. Детето седи стабилно, когато го придържа възрастен.
4. Има добър контрол над врата и главата си.
5. Има повишено слюноотделяне.
6. Никнат зъби.
7. Рефлексът на езика за изтласкване е изчезнал.
8. Детето проявява отчетлив интерес към храната на възрастните.
9. Слага играчки в устата си често и лесно.
10. Способно е да дъвче (дори без зъби) и да преглъща.
от статията Основи на захранването

...
Момичета ,спешно ,кажете какво да пия за зъбобол .Дали мога да пия Но-Шпа?Обръщам се и към ЛЛЛ и Айла с този въпрос.
...

geryaleksandrova,

Но-Шпа по принцип се приема при спазми. Специално съм търсила информация за приема му от кърмачки, но така и нямаше конкретна информация. Най-добре е да се обърнеш към лекаря си и той да те насочи към обезболяващо, съвместимо с кърменето. Такива има.  Hug

...
ТА да си дойда на думата КЪМ КОНСУЛТАНТКИТЕ    bouquet АЗ забравих какво ще питам, ами нямам кърма почнах да броя памперситене знам какво количесвото е един добре напишкан памперс.Като беше малка това бяха 3-4 супени лъжици, а сега на 4 месеца? Храня се  редовно, пия бирена мая, пия вода, спя кърмата намалява детето суче на два часа, нощем почна да се буди на 2 часа а напреди спеше най- малко 6 часа. Вече забравих  какво е 6 часова почивка  нощем при нас липсва от 3 седмици поне. Денем си играе усмихната и така. За това реших, че кърмата не стига пробвах да се цедя преди да яде да видя колко имам 60мл на гърда ,а другата от която е яла  преди почти нищо.ЗА това захраних .Как да повиша лактацията???Не спирам да и давам да суче,цедя се, но количесвтото в оскъдно. Има ли връзка, че имам цикъл още от 2-я месец и то редовен забелязах ,че има кърма само при пълнолуние.грешно ли е ,че вечер дохранвам с Ам да спи поне 3 часа  newsm78, а през ноща пак само си кърмя.Ядем нощем само кърма и до обед за обед пюре ,а следобед каша с кърма и АМ и вечер пак Кърма и АМ???

Palmirka,

при много жени цикълът оказва намаляващо влияне върху кърмата. Това се дължи на хормоните, които се отделят в този период.

Основнияначин за стимулиране на лактацията си остава честото кърмене. Кърмене на 2 часа е добро решение в такива ситуации. Наистина нощните кърмения може да са доста уморителни, но ако е вариант за теб, можеш да взимаш Преси при теб и да я кърмиш легнала - така и ти ще можеш да си почиваш.

Някои майки споделят, че хапването на овесени ядки, сурови ядки, суров кромид и жито им действат много лактогонно. Напоследък доста хвалят и действието на сминдуха. Доколкото знам го има и като таблетки в аптеките.

Виждам, колко е важно за теб да запазиш кърменето. В такъв случай може би ще искаш на всяко хранене първо да предлагаш и двете гърди (дори може по 2 пъти) и след това да дохранваш или пък да даваш каша или пюре. По този начин ще се стимулира допълнително лактацията.

За мокрите пеленки е трудно да се каже колко точно. Споменава са да са тежки. Все пак, във вашата ситуация е по-трудно да се определи, тъй като пеленките са ориентир за изключително кърмените бебета. А и може би ти предлагаш вече и вода, след като сте започнали захранването?

Ти правиш най-доброто за Преси според ситуацията, в която сте. Това че дохранваш, защото си преценила, че кърмата не ѝ стига, не може да се нарече грешно решение. Ти си майката и най-добре усещаш и разбираш детенцето си.   Hug

# 243
fata morgana, бузките на малкия бяха същите, целите червени и сухи, кожата около веждите се белеше ужасно. Пробвах със зехтин, с крем на Себамед, нямаше ефект. С две намазвания с крем Oilatum  кожата му стана чисто нова. Само че този крем наистина се използва, когато кожата е много суха, н е за ежедневна употреба.  Peace Кремът не е скъп изобщо и е много ефикасен.

За въртенето - малкият също се завърта на няколко дни веднъж.

За приспиването и гушкането - никога не е приспиван. Банята и вечерята му действат така. Оставям го в леглото, зяпа играчката над него извество време и заспива. Понякога заспива веднага, понякога гледа по един час, но не плаче.
За гушканeто и разнасянето - гушкам го, но не постоянно. Просто му говоря почти по цял ден, местя го с мен от стая в стая, за де ме гледа. Забавлявам го с песнички, гимнастика и масаж. Иска внимание постоянно, но не е задължително да е носене на ръце. Така че честно казано имам доста време и за себе си. Ако искам да с приготвя за излизане спокойно, го взимам да ме гледа. На съмсигурна, че всичко зависи от детото.

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 11:42 от brawn

# 244
 newsm44 newsm68 newsm44 newsm68
ние днес заспиваме Сами  Praynig Praynig Praynig Не знам, на кой господ да се моля това да продължи и занапред  Rolling Eyes
А снощи Ади като хапна  в 18.30ч., сутринта чак в 9.00ч  Shocked Еййй такава пауза сефте ми се случва  newsm78

# 245
  • на североизток
Аз пък си харесах това от сайта, който akspet даде за чувалчетата. Има ли ги в БГ техните продукти и дали го има този комплект, а пък и колко ли ще струва newsm78

Ние пък вчера като взехме бати от градина отидохме в сладк. 'Неделя' и там като се заиграхме в детския кът...аз държа бебка и двете гоним бати...е такъв смях падна от страна на бебока, не е истина Laughing И после като влезе в такава фаза и който я погледне и тя се смее, ама с глас. Голям кеф Grinning И в резултат милото заспа в 21ч и пропусна и банята и се събуди чак в 6ч, хапна и спа до 9ч.
Днеска пак има слънчице и ще се излиза  newsm44 Абе, вие що не излизате по-често, ние всеки ден сме навън, само в големите мъгли не сме излизали. Вчера срещам една позната и викам, ооо, най-после излязохте, къде се губите, а тя вика бяхме болни, ала-бала. Ами вие как се пазите да не се разболеете, ме пита, ми викам просто не се пазим, всеки ден сме навън Naughty и при -2 и -5 градуса дори. Но с това чувалче сме си супер Peace Много е гадно като се застоим, до вечерта вече ме е хванала нервата и са ми тесни стаите smile3515

# 246
  • София
iv4i_79 ,мен студ не ме плаши ,но тук е доста мъгливо по принцип.

# 247
Има ли все още бебчета с бебешка кал и как се оправихте?

# 248
  • на североизток
Гери, щях да те питам, ползвате ли вече столчето за хранене и какви са ти впечатленията? Стабилно ли е, лесно ли се натъкмява и т.н ? Аз още се чудя дали да е такова като твоето или такова Ние място имаме достатъчно, но предпочитам да е по-компактно, че после какво ще го правя, само джунджурии из къщи.

Има, има.Ами мажем мазничко преди баня и после актично търкам с четката за коса, ама колко е ефективно newsm78

# 249
Ivchi, няма ли така опасност за косичката, че бебо и без това няма много  Blush

# 250
И ние имаме периодично.Мазала съм с бебешко олио преди баня,купих и един гел на АДЕРМА мисля че беше,пак преди баня се маже.Изчезва калта и след време пак се появява,предимно на фонтанелата.Там не смея много да  натискам като къпя и мисля,че затова се получава.

# 251
  • на североизток
И ние имаме периодично.Мазала съм с бебешко олио преди баня,купих и един гел на АДЕРМА мисля че беше,пак преди баня се маже.Изчезва калта и след време пак се появява,предимно на фонтанелата.Там не смея много да  натискам като къпя и мисля,че затова се получава.
И нашата е само на фонтанелата, но не е много. А иначе и ние нямаме много коса, но дори да пада, няма страшно, после пак ще порасне.

# 252
Dana_2010  -  да току що се връщаме от педи, не са зъби, според нея е ангина, откъде пък се взе това чудо  ooooh! изписа ни един куп лекарства повечето хомеопатични и ни пусна кръвна картина, дано да няма проблем че инъче аугментина ни чака  Praynig Сега Дани е малко по спокоен уж смъкнахме температурата да видим как ще е днес  Cry
Дана от доста време се каня да ти пиша че най-накрая видях твоят Дани, страхотен е ... сладурко да го нацелуваш  Hug

aissa80 -  Hug гелче за венците ние имаме Доло гел, кой знае дали върши работа  newsm78

# 253
Ех, дано се оправи бързо детенцето.  Peace Ако ви се задържи температурата и лекарите преценят, и АБ да дадете, не е страшно. По-добре, отколкото да се задържи болестта. Ще му мине  Hug

Да, всичките ни бебенца са големи сладурчета Heart Eyes

# 254
Здравейте,ние днес ставаме на 5 месеца

Относно заспиването,нямаме проблем в леглото с музикалната играчка,държи одеалото и има-няма 10 мин и е заспала.През деня не спи много,около 2 пъти по за час,но и на това съм доволна,през останалото време е на активната гимнастика или в леглото си Peace
Ние не сме я извеждали от 1 седмица,тук е ужасно студено и мъгливо,като изключим возенето с колата 2-3 пъти,но покрай нея и аз не съм си подавала носа навън #Cussing out,освен до Кауфланд или Лидл #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт