Отговори
# 540
sweet_maniche, искахд а ти кажа - поогледай му главицата, ако няма цицина, значи не се е ударил сериозно. Дано се успокоите скоро  Hug

# 541
Да ви питам нещо относно захранването - започнахме преди седмица, първо му дадох морков, после картоф, смесен с морков на Хип. Днес стигнахме до бурканче от 125 мл. Не знам дали следващото да е друг, различен зеленчук, само един вид или друга комбинация с картофа или моркова. И как започвам със следващия зелунчук - пак по 1-2 лъжички, като постепенно увеличавам или си поддържам достигната доза от цяло бурканче?

# 542
  • у нас
опитвам се и аз да увелича кърмата, но за сега не жъна голям успех  Cry
няма да имма по -голям успех от това да я увелича Praynig Praynig Praynig

А относно АБ, и Кари е алергична към Зинат и цефалоспорини:peace:

зинат е търговско име на цефалоспорин 2 генерация - те са 4 Peace т.е. се припокриват двете които си  написала. Ако е алергично към един вид цефалоспорини почти е сигурно че има алергия и към другите, също ако едно дете е алергично към цефалоспорини често е алергично към пеницилини или т.нар беталактамна група Peace

# 543
Здравейте момичета.
Честита месечинка на бебковците.
Мъниче, малкия е забравил вече, че е паднал, уплахата си остава за нас. Peace Ема я оставям в стола за кола (нямаме шезлонг) единствено когато съм до нея. А в кухнята я слагам на земята само. На масата, абсурд да я сложа ,както пода ни е с плочки...не ми се мисли.
Рали, много гадно, че се оказа АБКМ. Дано я израсте с времето (много съм не наясно с тези неща).
Вики, майчинството се изплаща (май) на 1во и ли 2ро число от следващия месец. Можеш да си вземеш ПИК от НОИ и така ще виждаш дни по-рано кога точно ще се изплащат парите. И така е до годинка, след това е по-тромава процедурата.
brawn , аз въпреки че съм захранвала вече веднъж, се оказа че пак ми е тъмна Индия. Аз почнах с морков, първите дни по няколко лъжички на четвъртия изяде вече 80гр бурканче. Днес (5ти ден) и дадох морков с ябълка (късно видях, че е плодово, ама само това имах) и ще й го давам и утре. Едно бурканче от 125гр го разделих на 2 приема. От други ден ще й дам тиква, моркови и ябълки, но количеството пак ще е същото.
Та на въпроса. По принцип, добре е като се въвеждат нови храни, количеството на новия вид да се въвежда постепенно. Щом си стигнала до 125 гр , давай примерно повече морков и няколко лъжички от новия зеленчук, на другия ден още няколко лъжички от новия зеленчук и така докато станат 50/50. После със следващия зеленчук по същия начин.
Палмирка, превеждането на парите става до 15 дена след подаването на декларацията. На мен ми ги преведоха след седмица.

# 544
Рали, гледам някои ядат жито и повече ядки за увеличаване на кърма. Ако помага, защо не пробваш. Дано се увеличи, поне да ти е по-лесно, а и на детето да му е по-добре. Hug

# 545
Машонка, благодаря  Hug Значи си поддържам вече достигнатото количество пюре, като в него по-голяма доза е вече въведена храна, а от новия зеленчук добавям постепенно по малко.
Другият ми въпрос е - сега давам по 150 АМ, тоест до тук за обяд - 120 пюре и добавям 30 мл. АМ, за да се получи общо 150? Вие ще замествате ли напълно млякото на обяд с пюре?

# 546
Машонка, аз до 03.12. бях в болничен.
След подаването на декларацията в НОИ си получих парите за декември към 20 януари.
Дано този месец да ми ги пратят по-рано  Praynig до този момент НИЩО
А за този ПИН от НОИ все не намирам време  Embarassed

Момичета, знаете ли откъде мога да намеря биберон на Tommee Tippee Fast 6+
http://www.ibebe.bg/hranene/bebeshki-biberoni/tommee-tippee-bibe … silikon-fast.html

където и да потърся ми казват, че няма внос  Cry

# 547
Много кофти с тези алергии, но се израстват. Много добре Рали, че навреме я разбрахте.

Мъниче, разбиам те напълно. Вчера Ивайло като се падна от дивана точно след минутка забрави какво е станало, а аз още не съм и вече не смея никъде да го оставям. Страх ме е, че и от леглото си ще падне и май ще слизаме на долното ниво. Видях го как се опитва да се набира за леглото и вече незнам какво и кога да очаквам..

За НОИ - те плащат вторник и четвъртък. До колкото ми е известно, ако навреме са платени осигуровките от работодателят, то ние ще си получаваме парите първият вторник или четвъртък съответно от месеца, като това са парите за предходния месец. (Незнам дали успях да обясня каквото имах предвид Simple Smile)

Да ви се оплача, днес като се прибирах от разходка асансьора нещо му стана и се разтресе супер яко. Имах чувство, че ще падне. Но слава богу не падна и ни доката до нас. Ами ако заседна вътре с детето? Ужас, не ми се мисли какво ще правя в такава ситуация. А няма и обхват на телефона вътре..

# 548
Да ви питам нещо относно захранването - започнахме преди седмица, първо му дадох морков, после картоф, смесен с морков на Хип. Днес стигнахме до бурканче от 125 мл. Не знам дали следващото да е друг, различен зеленчук, само един вид или друга комбинация с картофа или моркова. И как започвам със следващия зелунчук - пак по 1-2 лъжички, като постепенно увеличавам или си поддържам достигната доза от цяло бурканче?
Започни с нов зеленчук като към картофа(или картоф с морков) първо добавяш 2-3 лъжички от новия, после 7-8 и псоле по равни части новия и стария зеленчук,като си поддържаш грамажа 125гр
Машонка   bouquet

# 549
Вики, на мен ми изтече последния болничен на 1.12, но много ми забавих декларацията, после нещо беше сгрешено , та ми изплатиха декември чак на 27.01. Но на 01.02 ми преведоха парите за януари. Твоите още ли ги няма? Странно.  newsm78
За бибероните не мога да ти помогна.  Wink
За НОИ - те плащат вторник и четвъртък. До колкото ми е известно, ако навреме са платени осигуровките от работодателят, то ние ще си получаваме парите първият вторник или четвъртък съответно от месеца, като това са парите за предходния месец. (Не знам дали успях да обясня каквото имах предвид Simple Smile)
Това не важи за първата година. Първата година се плаща първо или второ число на месеца за предходния месец. А това, което си описала ще е през втората година. Когато работодателят внесе осигуровките, тогава в 15 дневен срок (мисля) ще ти преведат парите от НОИ. Дано не греша.  Peace Но така беше и преди.
Другият ми въпрос е - сега давам по 150 АМ, тоест до тук за обяд - 120 пюре и добавям 30 мл. АМ, за да се получи общо 150? Вие ще замествате ли напълно млякото на обяд с пюре?
Ами засега може би да даваш още мляко. Ние се кърмим и аз след пюрето давам кърма. Затова все още и не давам много пюре. По нататък ще заместя едно хранене, но не знам кога. Това в общи линии зависи от теб. Нека мамите, които хранят с АМ да ти отговорят на този въпрос.  Peace

# 550
Машонка, каква е разликата м/у първата и втората година? Ако шефа ми не внесе сега осигуровки, пак няма да ми платят...Добре че той е редовен(засега)

# 551
Втората година нали всички минаваме на МРЗ, какви осигуровки, докато сме в майчинство? Съвсем не съм наясно както се вижда... Mr. Green

# 552
оф какво ще подарявате на половиките за 14-ти ,аз идея си нямам помагайте newsm78

# 553
Ние на 14-ти празнуваме Трифон Зарезан  Heart Eyes Wine Glass

# 554
  • Пловдив
Вече съм заместила изцяло обедното мляко със зеленчуково пюре Peace
Tommelise  Hug Имало да ви мине през главата... и то точно на теб newsm78  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт