Отговори
# 600
Аника_Б Честито ти момченце!
SIMONA_S Днес се обадих на Даскалов и той ми каза да отида при него 16 г.с. за следващия скрининг за Даун. За пола ми каза, че може да се види 16-17г.с., ако е момченце, а 20г.с. окончателно-дали е момче или момиче.
Мамчета, знаете ли дали имаме право да излизаме от работа, за да ходим на консултации или изследвания? Предстоят ми 3 седмици подред по 1 ден да съм до гинеколог и незнам как да процедирам - да си вземам болничен или нещо друго.

# 601
Аника, честито за хубавите резултати!
На мен ми се обадиха преди малко от кабинета на док, БХС нормални резултати и следваща среща с бебчето на 25.02., когато имам и рожден ден и срещата ни с бебенце ще бъде един вид вълнуващ подарък!
Dani Gavazova, Даскалов и мен ме вика в 16-та седмица, именно на 25.02. Simple Smile
Аз започнах да се мажа с един лосион на Палмер`с, без аромати, в момента не понасям какъвто и да е вид аромат. Мажа се, защото започнах да усещам около корема и кръста кожата си доста суха и ме дразни.

# 602
Ариана,благодаря ти мила HugНезнам къде изпращат кръвта,четох че те също ги пращат в софия,но не съм сигурна и не питах!Аз пробвах на този линк,но ми дава че няма данни за това лице newsm78ох утре ще им се обаждам на Даскалови,явно при тях си ги обработват!
Дани,може и така да е,но аз с каката разбрах пола,още в 14-та седмица,на обикновен ехограф,и вече в 18г.с ми потвърдиха 100% че е момиче,така че според мен си зависи и от апарата и от лекаря PeaceАз казах за Даскалов че не потвърди 100%,просто жена му като чу сърцето и попита дали искаме още едно момиче Peaceтака че не съм казала че е потвърдил лекаря!Ето има доста момичета,на които се видя пола в 13-14гс. Peace
На мен нищо не ми казаха за този скрининг,но знам че с еходи на него само ако имаш проблеми с първият Peaceно незнам може би защото вие не сте правили първият в 11-13.6дни newsm78,затова ли в 16г.с. ще ходиш?Казаха ми че ако има проблем с кръвта,тогава да ида за втори скрининг!
Аничка,мила,радвам се много за теб,честито ви мъжле  Hug
Вени,радвам се за добрите резултати от БХС Hug

Последна редакция: пн, 07 фев 2011, 20:58 от SIMONA_S

# 603
вижте моя татко каква мряна хвана

# 604
Аз правих и първия за Даун и всичко беше супер. Въпреки това ще направя и втория скрининг.
И аз това се чудя, как на някои мами им казват предполагаем пол 12-13 седмица.
Живи и здрави да сме ще дойде време да разберем и това!!!

# 605
Дани,ясно,но щом ти се иска,направи го,то е за доброто на децата ни PeaceА колко дни след кръвта ти се обадиха,аз бях в сряда следобяда при тях!Аз също се чудя за 15-16г.с дали да ходя,въпреки че си записах час за 20г,с. в София при Томова newsm78но ще изчакам резултатите и ще реша.
А за пола-аз мисля че е последното нещо,което ме вълнува,лично мен де,важното е да са здрави и да си ги гушнем,като му дойде времето.Но както писах преди няколко дни-аз с каката бях доста по нетърпелива,сега съм много спокойна и по уравновесена,може би Peace
Диди,браво на тати Heart Eyes

# 606
Кръвните ми изследвания ги обработиха в Пловдивска лаборатория, понеже гинеколога ми ме прати там (д-р Заимов). До Даскалов искам да отида на 4Д и при него ще направя този скрининг, защото този път искам да ми изледват кръвта в Майчин дом.

# 607
  • София
Аника, браво за хубавите резултати...ей много мъже станаха, моята мацка ще има да избира....
Желая ви приятна вечер мами!

# 608
  • Sofia
Мамчета, знаете ли дали имаме право да излизаме от работа, за да ходим на консултации или изследвания? Предстоят ми 3 седмици подред по 1 ден да съм до гинеколог и незнам как да процедирам - да си вземам болничен или нещо друго.

Да, записано е в кодекса на труда, работодателят е длъжен да те пуска за необходимите прегледи и изследвания. Ще се поровя за да цитирам точно.

# 609
  • Пловдив
Добро утрооо!
Аз вчера такъв сън му ударих  Crazy, от 20:30 до преди малко. Все си мисля, че тази умора трябва да минава, но явно още ще ме потърпят в къщи  Laughing.
Браво на всички за хубавите изследвания, само така!
Аничка, честито ви мъжленце  Hug!
Хайде, симпатяги, отивам да се стягам за поредния работен ден...

# 610
Добро утро Grinning
един ден не съм влизала във форума и............. Crazy няма наваксване,но ви изчетох и се поуспокоих,бях се ушашкала нещо,защото в един момент спря гадене,спря повръщане и все едно не съм бременна............,много се уплаших Sad
Вие имате ли такова усещане,че не сте бременна?
Аничка,честит ви МЪЖ Heart Eyes
Хубав ден ви желая Hug Heart Eyes

# 611
Добро утро кукли!  Hug
Аника, честито ти мъжленце! Радвам се, че всичко е минало ок!
Дани, трябва да те пускат по чл.157, ал.2 от КТ, ето текста - (2) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) Работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време. За това време на бременната работничка или служителка се изплаща възнаграждение от работодателя в размера по чл. 177.
Аз лично от първия миг съм казала на шефовете и те сами ми казаха, че имам право на това. Като ходя на преглед си пускам върху бланките за отпуск 1 ден като вписвам този член или пък им казвам устно ако ще отсъствам за няколко часа. Но тук се полага цял ден, не е само за прегледа, така че може и ден да си вземеш. То от това при коректни работодатели можеш да се възползваш винаги, ама не ми се мисли ако бях на бившата си работа какво щеше да бъде  #2gunfire . През цялото време гадняра ме караше да си пускам неплатена като ходех на изпити и лекции, а тук даже ми дадоха 30 дена допълнителен учебен отпуск на година  #Crazy . Нали едно момиче от тук се похвали, че са й вдигнали веднага осигуровките пък. Ей на такива хора се кефя много аз, дето ни поощряват да се развиваме и стимулират да работим!
Исе, при мене само постоянната болка в корема изчезна, иначе гаденето вечер си е с мене и другите екстри. Но като съм добре през деня и аз забравям за малкия къдравелко в мен.
Момичета, вие как сте със спането по корем??? Страх ме е да не му направя нещо като лежа върху него, ама дори и да заспя на една страна като се събудя се намирам винаги по корем  Sad .

# 612
Добро утро!
Ренка, то сега пък пролетната умора ще дойде  Peace
Исеписе и аз от няколко дни съм така.Много съм се ошашкала и си мисля, че щом не ми се гади нещо не е наред  Tired
Тесс аз преди спях само по корем.Сега не ми е удобно и цяла вечер не мога място да си намеря

# 613
  • София
Исеписе и Илианка - вие хем чакате заветния момент в който ще се чувствате добре хем това е повод за притеснение за вас. Аз какво да кажа чувствам се прекрасно - все едно не съм бременна. Не ми се е гадило нито веднъж, какво остава за повръщане...това от началото на бременността, аз съм си като че ли не съм бременна. Ям си всичко...освен понякога сънливостта нямам никакви опкалвания. И повярвайте ми това е просто прекрасно. newsm44 Просто сигурно вие сте свикнали с това гадене вече толкова време и за това така се чувствате но не се вкарвайте във някакви филми, напротив наслаждавайте се и се радвайте на това. Време му е, нали навлязохме във втори триместър...
Желая хубав ден на всички! Май се очертава уикенда да ходим на гости при свеки в Сливен...Той мъжът ми има и много приятели там - ние от сватбата не сме ходили - а сега вече с корема Simple Smile
Хайде ще се стягам за работа..там пак съм на линия Laughing

# 614
Добро утро, ранобуднички!
Илианка, ти защо толкова рано, не ти се спи ли?
Както казва Естелитка, не се притеснявайте, време е вече да минават неразположенията и да се чувствате чудесно.
Аничка, честити ви сини гащи, все така добре да се развива малкият мъж.  bouquet
Симонка браво за хубавия преглед, не се притеснявай за БХС, всичко ще е наред.  Hug
Вени, радвам се че и вашите резулатати са наред. Hug
Аз съм в четвъртък на преглед и вече нямам търпение.

Общи условия

Активация на акаунт