Съветите на вътрешния дизайнер

• 195 818
  • 705
  •   1
Отговори
# 150
Скоро ще измисля как да показвам точни цветове тук. Ако някой знае  за каталог по-голям от РАЛ онлайн- моля да ме спаси.

Niviana, пробвай това тук:
http://www.designerpaint.co.uk/pages/paint_finder.php?page=3& … 0&paintstyle= - има удобно търсене по предназначение, гама и производител, както и предварителен преглед Wink

# 151
Ако някой знае  за каталог по-голям от РАЛ онлайн- моля да ме спаси.
http://www.ncscolour.com/en/lm/colour-knowledge/Navigator-20/
Дано да ти свърши работа!
Извинявам се, че така се намесвам, но можете ли да ме посъветвате каква таблица с цветове да си купя, в която да има cmyk стойностите. Тези pantone са ми много скъпи. Има ли по-евтин вариант  Embarassed
Niviana    bouquet

# 152
Цитат
CMYK е съкращение от думите:
Cyan (циан - основно синьо), Magenta (маджента - виолетово), Yellow (жълто), Key или blacK (за черно).

Това е цветова система, която образува техническите начала на модерния цветен печат, включително ситопечат, офсетов печат, печатане с принтер на персонален компютър.
Стойността на всеки цветови елемент от CMYK системата е между 0% и 100%, където при 0% определеният цветови елемент не се възпроизвежда, а при 100% се възпроизвежда изцяло. Процентната стойност показва наситеността на дадения цветови елемент.
Цитат
КАК СЕ ОБОЗНАЧАВА ЕДИН НЮАНС В СИСТЕМАТА NCS?

Системата NCS обозначава един основен цвят от шест основни цвята , които може да различава човешкото око: бяло, черно, жълто ( Y), червено, (R), синьо (B) и зелено (G), като се означават с цифрови и буквени знаци -  код,  който показва какъв е нюанса с основните цветове.

Шанта, за съжаление не знам каква е връзката  между двете системи. Горното го преписах от интернет. Ползвала съм карнетки на Ойкос и на една фирма Анжели - чиито каталози са по системата NCS. Аз говоря предимно за латекси. Имах клиент който си купуваше куфарчета с Pantone,  но там ставаше въпрос за  текстили. Може би някой графичен дизайнер ще обясни повече.

Zаharieff, dreamhouse,  тенкю,тенкю пийпъл!

# 153
Благодаря Simple Smile На мен ми трябва такава таблица разпечатана с цветовете на хартия, за да знам точно кой цвят искам като правя нещо на компютъра. Тоест аз не знам доколко реално го виждам на монитора, затова таблиците в нета не ми вършат работа.

# 154
Здравей Niviana, обръщам се към теб с молба за съвет. Става въпрос за хол, който бих искала да пренаредя със съществуващите за момента мебели, така че да стане много уютен. Става въпрос за преходен хол към спалня в стар апартамент, не много светъл. Размерите на хола са ориентировъчно 3 м. х 6 м., като от тук възниква и 1-вия проблем- няма толкова голям килим- поне 2.50 м. на 4.50м, освен по поръчка, което пък излиза скъпо. В момента има малък килим и пътека от същата серия, но на мен не ми е уютно да стъпвам на голия паркет. Какво би препоръчала като килим? Или пък удачно ли е да се сложат 2 еднакви килима, залепени един за друг. Иска ми се килима да е тип "шаги". Ето разположение на мебелите в момента. Какво мислиш, че би могло да се промени? Сега едната половина на хола е по-скоро нещо като коридор или и аз не занм какво. Не се използва пространството максимално добре.
http://irenas26.snimka.bg/daily/hol.547845.22346192

Другият ми въпрос е свързан със следното: тъй като ние с мъжа ми в бъдеще се очертава да спим в хола, а детето в спалнята, какъв вариант на преграждане би предложила. Иска ми се нещо с плъзгащи врати, които да затваряме само вечер като си лягаме, а иначе да са отворени ,за да е светло. Ето аз какви варианти съм измислила, като не мога да кажа че ми допадат особено. Какъв тип плъзгащи врати би препоръчала, които да не заемат много място:
http://irenas26.snimka.bg/daily/hol.547845.21372500
http://irenas26.snimka.bg/daily/hol.547845.21372501
http://irenas26.snimka.bg/daily/hol.547845.21397508

Ще очаквам с интерес отговора ти и благодаря предварително.

Irenas26,След като няма толкова голям килим, опитайте с мокет. Сега има разни рошави и всякакви мокети, освен това например в Декора  могат да  ви направят картинка вътре - ако ви е скучно да е еднакъв или да ви изкомбинират нещо по желание. Повечето мокети се продават на ширина 4 метра. Най-елементарното, което се сещам е правоъгълник с кант- бордюр. Иначе е абсолютно логично да сложите два еднакви килима. Принципно килимите подчертават зоните , дори самите те зонират помещението. Помислете дали зоните са ви равностойни.
,
Можете изобщо да промените стила на помещението - поставяйки съществуващи мебели върху нова основа.
Вашите разработки са доста интересни. Трудна е  вестибюлната схема. Аз не съм вдъхновена от това да си обособите още един коридор.
По скоро трапезарна част и разтегателен диван. Тоест през деня ще работи като дневна, вечер затваряте  вратите  и става спалня. Има значение и самия ви режим на живот,колко е голямо детето..и още други неща , които трябва да си  прецените , за да няма недоволни.

Относно вратата - най елегантно преграждане ми се струва- когато не търсим топло и шумоизолация, а предимно визуална преграда - нещо в духа на японците.
Тоест някакъв параван..да речем от 6  крила, ако ви е 300 см ширината- то едното крило става 50 см. И се сгъват по три крила наляво и надясно - и през деня стои като пано от двете страни на стената. Не съм сигурна че го обяснявам много добре и едва ли ще намеря правилна картинка. Може да е на колелца. Дано да ме разбирате.

,

# 155
  • София
Здравей Niviana, обръщам се към теб с молба за съвет. Става въпрос за хол, който бих искала да пренаредя със съществуващите за момента мебели, така че да стане много уютен. Става въпрос за преходен хол към спалня в стар апартамент, не много светъл. Размерите на хола са ориентировъчно 3 м. х 6 м., като от тук възниква и 1-вия проблем- няма толкова голям килим- поне 2.50 м. на 4.50м, освен по поръчка, което пък излиза скъпо. В момента има малък килим и пътека от същата серия, но на мен не ми е уютно да стъпвам на голия паркет. Какво би препоръчала като килим? Или пък удачно ли е да се сложат 2 еднакви килима, залепени един за друг. Иска ми се килима да е тип "шаги". Ето разположение на мебелите в момента. Какво мислиш, че би могло да се промени? Сега едната половина на хола е по-скоро нещо като коридор или и аз не занм какво. Не се използва пространството максимално добре.
http://irenas26.snimka.bg/daily/hol.547845.22346192

Другият ми въпрос е свързан със следното: тъй като ние с мъжа ми в бъдеще се очертава да спим в хола, а детето в спалнята, какъв вариант на преграждане би предложила. Иска ми се нещо с плъзгащи врати, които да затваряме само вечер като си лягаме, а иначе да са отворени ,за да е светло. Ето аз какви варианти съм измислила, като не мога да кажа че ми допадат особено. Какъв тип плъзгащи врати би препоръчала, които да не заемат много място:
http://irenas26.snimka.bg/daily/hol.547845.21372500
http://irenas26.snimka.bg/daily/hol.547845.21372501
http://irenas26.snimka.bg/daily/hol.547845.21397508

Ще очаквам с интерес отговора ти и благодаря предварително.

Irenas26,След като няма толкова голям килим, опитайте с мокет. Сега има разни рошави и всякакви мокети, освен това например в Декора  могат да  ви направят картинка вътре - ако ви е скучно да е еднакъв или да ви изкомбинират нещо по желание. Повечето мокети се продават на ширина 4 метра. Най-елементарното, което се сещам е правоъгълник с кант- бордюр. Иначе е абсолютно логично да сложите два еднакви килима. Принципно килимите подчертават зоните , дори самите те зонират помещението. Помислете дали зоните са ви равностойни.
,
Можете изобщо да промените стила на помещението - поставяйки съществуващи мебели върху нова основа.
Вашите разработки са доста интересни. Трудна е  вестибюлната схема. Аз не съм вдъхновена от това да си обособите още един коридор.
По скоро трапезарна част и разтегателен диван. Тоест през деня ще работи като дневна, вечер затваряте  вратите  и става спалня. Има значение и самия ви режим на живот,колко е голямо детето..и още други неща , които трябва да си  прецените , за да няма недоволни.

Относно вратата - най елегантно преграждане ми се струва- когато не търсим топло и шумоизолация, а предимно визуална преграда - нещо в духа на японците.
Тоест някакъв параван..да речем от 6  крила, ако ви е 300 см ширината- то едното крило става 50 см. И се сгъват по три крила наляво и надясно - и през деня стои като пано от двете страни на стената. Не съм сигурна че го обяснявам много добре и едва ли ще намеря правилна картинка. Може да е на колелца. Дано да ме разбирате.

,

Благодара ти Ниивана   bouquet
Идеята за мокет с кант много ми допада- къде мога да поръчам такова нещо?

Иначе отнсно преграждането на трапезарията и частта с дивана ми се иска нещо като декоративна плъзгаща врата, която да не е шумоизолираща, но да не е и параван. Иска ми  се да си е вградена. В темата по-нататък бях пуснала като въпрос дали съществуват врати хармоники от типа на гръцките капаци за прозорци /едни такива, не стоят много опънати, а лего сгънати като са затворени- точно като хармоника и са тесни/

# 156
Мокет  с кант, или каквато и да е комбинация  - Декора на бул.Бъкстон - горната част, преди околовръстното. Предполагам, че и в CarpetMax могат да ви извършат такава услуга.

За капаците съм отговорила, четете внимателно. Дайте ми картинка какво имате предвид.

Вградена в какво?  врата. Не казвам параван - обяснявам принципа.

Към всички: моля не цитирайте целите постове, когато има много картинки, защото става ненужно повторение. Благодаря!

# 157
  • Бургас
Цитат
Благодаря предварително.
Не знам за модата , но на мен много ми допадат и ще се радвам на всеки професионален съвет.
bissera,, Валери каза, че :

лепят се с теракол
трябва да се направи тераколена шпакловка с метална  основа - мрежа
те са ползвали мрежа 6/6 см растер

Valeri  Marinov: Абе те майсторите си знаят. Ама ако някой "майстори" почнат да ги слагат без мрежа, да ги връщат веднага щото после риска да почнат да падат е мн голям. Има една мет мрежа на 6 см. Не е тази рабицата. Но може и с нея. Просто е по скъпа.

Тенкю! Hug

# 158
Извинявам се, че така се намесвам, но можете ли да ме посъветвате каква таблица с цветове да си купя, в която да има cmyk стойностите. Тези pantone са ми много скъпи. Има ли по-евтин вариант  Embarassed
Не се извинявай, и аз така нахълтах. Grinning
Наистина са много скъпи и има защо. Аз съм си купил, тъй като работата ми го изисква, но за теб не е особено рентабилно.
И си много права, че от монитор до монитор цветовете могат доста да се различават.
Ако не ползваш никакъв вид услуга от специалист или фирма се сещам за един единствен вариант, а именно да пробваш от някоя фирма да "вземеш на заем" срещу определено капаро въпросният мостреник, след което съответно да ти го възстановят (капарото).

# 159
  • Стара Загора
Изключително интересни и полезни идеи   bouquet
Записвам се да ви следя - никога не е късно за ремонти.

# 160
Извинявам се, че така се намесвам, но можете ли да ме посъветвате каква таблица с цветове да си купя, в която да има cmyk стойностите. Тези pantone са ми много скъпи. Има ли по-евтин вариант  Embarassed
Не се извинявай, и аз така нахълтах. Grinning
Наистина са много скъпи и има защо. Аз съм си купил, тъй като работата ми го изисква, но за теб не е особено рентабилно.
И си много права, че от монитор до монитор цветовете могат доста да се различават.
Ако не ползваш никакъв вид услуга от специалист или фирма се сещам за един единствен вариант, а именно да пробваш от някоя фирма да "вземеш на заем" срещу определено капаро въпросният мостреник, след което съответно да ти го възстановят (капарото).
Благодаря за идеята   bouquet
И честито бебче, да е жива и здрава  Simple Smile

# 161
Питах преди време в друга тема,но не получих помощ.Нека опитам и тук.
Разполагам с ъгъл от стая,в който искам да поместя библиотека и ТВ шкаф.Ъгълът е тъп,а не прав ,едната страна е 1,40 м. /на нея ще е телевизорът/ другата е 2,70 м./ на нея трябва да е библиотеката/.Искам да е нещо ефирно,да не навява на старите секции,да побира предимно книги,но все пак да има и затворени пространства.Прегледала съм доста сайтове,имам някаква идея,но връзката между двете части в ъгъла ми е проблем.Искам да звучи като цяла композиция,а не като отделно библиотека и отделно ТВ шкаф.
Може ли да получа съвет или линк към някакъв сайт?

# 162
  • Пловдив
W, и аз имам да обмислям разпределение и разположение на нещо подобно. Но аз пък искам хем да е с повече затворени части, хем да не тежи в пространството и да неми краде от въздуха  Mr. Green
Аз си го представям нещо с раздвижени височини. Примерно в Тв частта да имаш и една висока колонка от външната страна, а от към ъгъла на секционната част да имаш нещо ниско. И примерно, да има една обща ъглова полица над ниските части, някак обединяваща пространството...

# 163
Търся снимки и идея за гардероб, но да има място в средата за телевизор. Затруднявам се да намеря, защото не е за хола, а за стаята на тийнейджъра. На мястото на трикрилен гардероб искам да го поставя. Едното крило ще е с лост за закачалки.

# 164
http://www.boconcept.bg/Lecco.aspx?ID=83754&imageid=1763
Бенита,виж това.То може да са  раздвижи във височина.Забравих да кажа,че и аз имам подобен проблем-точно в ъгъла ще ми е климатикът-няма къде другаде.И трябва да му осигуря отдолу въздух.Така,че и аз ще "раздвижвам" във височина.
Сподели,ако измислиш или видиш нещо.Търся още нещо от Бо консепт-от стар каталог и ще го постна.То беше още по-подходящо,но връзването в ъгъла не измислям.
А на Кристина-погледни в сайта на Бо консепт,към който давам линк.Има подобно.

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 09:39 от W

Общи условия

Активация на акаунт