Съветите на вътрешния дизайнер

• 195 819
  • 705
  •   1
Отговори
# 660
  • гр.Сливница
Здравейте,много ползотворна тема.Имам доста въпросчета,като за начало да попитам дали някой може да ми помогне - в коридор разделен на две части с арка и в едната половина доста светлина как бих могла да увелича светлината /естествената/ в другата половина освен с огледало /и малки осв.тела/ ето снимки:
http://descata.snimka.bg/other/remont.412448.22896183 - първата половинка по- тъмната и свода
http://descata.snimka.bg/other/remont.412448.22896184
http://descata.snimka.bg/other/remont.412448.22896185 -светлата половинка
  И друго да попитам - в кухня с всекидневна разделена с арка отново - само че кухнята направена в съвременен стил ,а дневната  в по-битов предстои смяна на мебелите на дневната какъв цвят да са тъмно кафяво венге или в по-светъл  и въобще там до камината по-високи ли да са  по ниски ли че тази камина доста усложнява работата май ето сега :
http://descata.snimka.bg/other/remont.412448.22896186
много малко място има ,а трябва нещо като секциика с място за телевизор и просто цвета и височината  какви да са ?Доста убъркано стана ,ако ме разберете .....благодаря ви

Няма как да накарате  дневната светлина да завие. Освен със система от огледала. И венецианска шпакловка по стените и тавана, за да отрази  максимално.

Кухнята ви е доста черна, за да  продължавате  с венге. Ама изобщо не слагайте  венге. Нещо сиво, бяло, по съвременно.
МОже да си направите нова камина, по кубична,съвременна.
Ето една  моя. Висяща.

Благодаря Niviana,на този етап незнам дали ще сменим камината ,но със сигурност ще я направим в светли цветове -много хубави предложения си дала.А за мебелите ще вземем светли и тях ,да не са венге щом казваш аз си мислех че една тъмно кафява секциика би изпъкнала в ъгъла,че от камината не се забелязва сегашната ,а е и старичка де.А за коридора явно ще сме на изк. светлина в едната половина,хич не исках ама няма как.Имаме време да помислим благодаря за насоките още веднъж.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 14:05 от desata

# 661
Моля към всички, няма нужда да ме цитирате, а ако ме цитирате, премахвайте картинките, че става дълго, досадно и повтаряемо, чак аз се отегчавам.
 Щях първоаприлско да пиша, че са пуснали италиански дивани по 300 лева, ама се отказах  amiiii

# 662
Щеше да е готина шега Party
Пода ще е дюшеме и мисля да го лакирам черен.Дограмата е много тъмно-червена,така че не ме бърка.Три стени,които в спалната част-така  ще я нарека-мисля да са червени,а останалите две бели.На едната ще има гардероб,а на другата мисля да сложа от декорацийте за стени.Нещо в черно,не съм избрала още каква да е.Спалнята и гардероба са черни.Обаче ми трябва помощ-пердета или щори и какви като материя и цвят newsm78

# 663
roni.k,

Ето инфо за стенна декорация:

http://darinell.wordpress.com/2010/04/13/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B … 0%B5%D1%82%D0%B8/

Защо не сложиш сиви завеси?

Дали ще е гладко кадифе или коприна, зависи какво внушение ще искаш да създадеш.

# 664
Страхотни са,но аз по-скоро имам предвид нещо такова
http://stickme.eu/dekoracii-za-vkyshti/grafiki?page=2
По-изчистено и семпло!

# 665
  • София
Здравейте, моля за съвет, какви завеси да сложа като цвят при тази комбинация на стени, диван и мебели(шкафовете са същия цвят като масата). Мислех да са тъмно кафяви, но холът става много тъмен така с толкова тъмни цветове, а и по принцип е дълбок и през голяма част от деня е недобре осветен. Дали да заложа на нюанс от един от цветовете на флоралната дамаска или да е в кремаво жълто като стените? Или пък друго?

# 666
roni.k,

Защо не сложиш сиви завеси?

Дали ще е гладко кадифе или коприна, зависи какво внушение ще искаш да създадеш.

И аз съм за сиви. Отпреди да го напишете;))

# 667
Здравейте, моля за съвет, какви завеси да сложа като цвят при тази комбинация на стени, диван и мебели(шкафовете са същия цвят като масата). Мислех да са тъмно кафяви, но холът става много тъмен така с толкова тъмни цветове, а и по принцип е дълбок и през голяма част от деня е недобре осветен. Дали да заложа на нюанс от един от цветовете на флоралната дамаска или да е в кремаво жълто като стените? Или пък друго?

Ако са ви верни цветовете на снимката -  кафяво и зелено.  И картини.
,,,

# 668
  • София
Niviana, много Ви благодаря! Цветовете са по-скоро като на втората снимка, аз и затовя я постнах. Определено не се бях сетила да вмъкна и друг цвят и само върху кафявото и бежовото се фокусирах. А могат ли да бъдат пак на някакви шарки или е за предпочитане да са изчистени, заради флоралната дамаска? Аз ще слагам и тънко перде, заради сградата отсреща.

# 669
Niviana, здравейте! Поздравления за това, че отделяте от свободното си време, за да помагате!
Аз съм на финала на моето обзавеждане и стигнах до пердетата! Какъв цвят бихте ме посъветвали да сложа? Сякаш предпочитам пердета. Щорите са красиви, но искат по-специално почистване. Не мога да реша какво да е, и най-вече какъв цвят да са? Ще съм Ви благодарна ако ме посъветвате! Става въпрос за кухня и спалня.
Кухнята:  
Спалнята:  

# 670
sofiq-ns чудесно обзавеждане,в любимото ми бяло Simple Smile

# 671
sofiq-ns чудесно обзавеждане,в любимото ми бяло Simple Smile

mama123, благодаря много за милите думи!   bouquet  Ако някой ми беше казал, че ще си направя бяла кухня, нямаше да му повярвам но...тя е вече факт!

# 672
Много хубави кухня и спалня, sofiq-ns  Peace Особено ми харесва цветовото съчетание виолетово и сиво в кухнята (и килима е страхотен!). Много е стилно Simple Smile В нашия хол има такива цветове + бежево.
Според мен ти трябват някакви неутрални пердета, които да не се "бият" с другите два цвята от кухнята и да не отнемат от чара на килима и на стената. Аз бих заложила на някакви бели, ефирни и изчистени перденца, които да се "сливат" със стената на прозореца  Peace
Да видим Нивиана какво ще каже  Thinking Grinning

# 673
  • Пловдив
Предстои ми боядисване - повсеместно, защото младежът е нашарил всичко с достатъчно на цвят фулмастери, химикали, моливи - дори и за устни, пастели. Невъобразимо. Та смятама да направя фотоси за спомен и да се захващаме с мъжо. Най му се чудя на детската стая. Става въпрос за детска за две момчета - на 14  и на 7 години. Мисля си за ябълково зелено. Мебелите са май ябълка лукарно или калвадос - ще излъжа. Но общо взето кафяво-оранжеви и светлички. Или има и друго цветово решение, подходящо за младежи???

# 674
sofiq-ns, невероятна кухня! Просто мечта,много добре сте се справили.

А аз бих направила тъкмо обратното на Teresa of the Faint Smile - бих сложила светло лилави пердета! И аз съм стигнала дотук относно пердето и килима и много се чудя как да стане.Така че мнението на Невиана,много ме касае и мен.    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт