Почивай в мир Валенце-февруарченце!

• 52 490
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Момичета,ние всички сме майки,ние всички сме треперили над децата ни всеки ден всеки миг за да позволим да ни ги отнемат по този начин.Нищо няма да върне детето на Радето,никога Валето няма да духме своите две свещички..Ние всички,можем да търсим виновните и да искаме по добро отношение за децата си и адекватни грижи.
Аз не живея в България..но преди ден една лекарка казала на сестра ми в плевенската болница...какво отношение чакате на мен ми плащат 2,50 лв за нощен труд  а вие ми задавате въпроси Shocked Shocked Shockedне ме интересува какво им плащат щом стой там.

# 571
Гея, съгласни сме всички с теб, сигурна съм! Кой ще пробва да го напише- ти ли, Цвети ли, може ли  някой!Всички тук ще го подкрепим!

# 572
  • в сърцето на един мъж...
Ами аз нямам нищо против, а и Цвети ако помага, ще съм благодарна. Мислех си даже да направим един мейл, който да ползваме за тази цел.

# 573
И аз не можах цяла нощ да спя и само за Валето си мислех. Съзнанието ми отказва да приеме това, което се случва, НЕ ИСКА да го приеме. И сълзите не спират ........
НЕ ТРЯБВА да приемаме това, което се случва с нашите деца в така наречените "болници", това което причиняват така наречените "лекари"!!!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Мисля си, че един венец би бил израз на уважение към паметта на Валето, и съпричастност към болката на Радето и Пешо. Вярно е обаче и това, че той ще напомня за нас и болката ще е още по-голяма. Не знам какво е разумно да се направи. Аз съм с вас, каквото и да се реши.
Смятам, че Радето, точно сега би отхвърлила материална подкрепа - за погребение или други неща около него, но е важно да разбере, че ние сме с нея в битката срещу системата на здравеопазването, или по-точно здравепогубването. И то не само морално, но и финансово, защото там ще трябват много пари.
Но трябва да се борим, за да не убиват децата ни!!!!

# 574
Геа и аз мисля че има нужда да се обърне внимание на случая.
Най-малкото, че и в двете статии които видях в нета, акцента е върху това как е ударен лекар и какви неблагодарници са пациетните. Просто думи нямам. Сами погледнете коя част от текста е с удебелен шрифт
http://incidents.actualno.com/news_337054.html

# 575
Еми Кали, по-важно е, че е ударен продажния доктор, пред това, че е починало дете.

# 576
  • в гората
 "Горкичкия" даже си извадил свидетелство нанесена за телесна повреда - сигурно е имал сериозни трайни поражения, или пък някой "колега се е притекъл на помощ"  #2gunfire #2gunfire.Изроди, наглиии. Йоли спомена, че в Иран такива ги бесят на кран за публично назидание, явно и тук само това може да ги спре!Толкова са нагли и безочливи, как може, няма ли вече нищо човешко в тази професия!

# 577
едит Sad

Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 16:44 от Geia

# 578
Geia добре е така, но мисля, че трябва да се адресира и до трите по-големи телевизии, и упорити предавания от рода на Господари на ефира..... а и да се спомене по-конкретно случая , за да знаят какво точно да проверяват. трябва да се вдигне много медиен шум за да се очаква т последици иначе ще намерят начин да се покрият гадовете. Да търсим познати в различните медий.
 Но на мен все ми се върти в главата, че тези ни действия трябва да са съгласувани с Радето и семейството и. И тук става много трудно защото не знам от къде ще намери сили да говори за това и да разказва толкова скоро. От друга страна ако се чака да мине време случая ще се потули.
 Ох ума ми не го побира, цяла нощ плаках и мислих, плаках и мислих..........на мен ми е много трудно да погледна първа страничка и снимката на Валето, дори стихотворението не мога да прочета цялото. Не ми се мисли какво им е на Радето и Пешо сега. А и точно на рожденния му ден ........................... Cry

# 579
  • София
Гея, харесва ми писмото. Допада ми и идеята на Мартето да направим подписка или петиция, да можем всички които искаме да се подпишем и застанем зад позицията си с име то си.

# 580
Geia добре е така, но мисля, че трябва да се адресира и до трите по-големи телевизии, и упорити предавания от рода на Господари на ефира..... а и да се спомене по-конкретно случая , за да знаят какво точно да проверяват. трябва да се вдигне много медиен шум за да се очаква т последици иначе ще намерят начин да се покрият гадовете. Да търсим познати в различните медий.
 Но на мен все ми се върти в главата, че тези ни действия трябва да са съгласувани с Радето и семейството и. И тук става много трудно защото не знам от къде ще намери сили да говори за това и да разказва толкова скоро. От друга страна ако се чака да мине време случая ще се потули.
 Ох ума ми не го побира, цяла нощ плаках и мислих, плаках и мислих..........на мен ми е много трудно да погледна първа страничка и снимката на Валето, дори стихотворението не мога да прочета цялото. Не ми се мисли какво им е на Радето и Пешо сега. А и точно на рожденния му ден ........................... Cry
Точно това щях да напиша и аз...Не ми го побира умът как може да се случват подобни неща,толкова ми е мъчно за детенцето,не знам от къде ще намери сили майка му... Sad

# 581
Ами аз имам същата дилема Sad Знам, че не е хубаво да я насилваме, но пък така ще потулят случая. Нито може да се вземе документ от аутопсията, нито пък да сме сигурни, че няма да се потули нещо на същата тази аутопсия. Не искам да яхаме вълната на недоволството, но и не искам да има други починали деца. Ужасно е, това са 3 смъртни случая само в тази болница Cry

# 582
Ох, не знам как да продължа нататък. Помагайте!

До Г-н Цветан Цветанов
Вицепремиер и министър на вътрешните работи

Д-р Стефан Константинов
Министър на здравеопазването

Г-жа Маргарита Попова
Министър на правосъдието

Г-жа Данка Василева
Главен редактор на вестник "24 часа"

Г-жа Димитрана Александрова
Главен редактор на в-к "Труд"

Отворено писмо

Уважаеми г-да Министри, уважаеми г-жи,
Пише ви група майки, обединени от скръбта по едно невръстно дете. На 22.02., дни преди да навърши 2 години, малкия Валентин почина в болницата поради лекарска небрежност. Ние ви молим, да обърнете внимание на зачестилите смъртни случаи с деца. Все повече се шири престъпна небрежност по болниците на страната ни. Ние не желаем това да става честа практика. Ние искаме нашите деца да бъдат лекувани адекватно, бързо и навреме. Ние плащаме за това, да бъдем лекувани и да се отнасят с нас като с човешки същества, а не поредните „донори” на болниците. Ние не желаем мъжете ни да бъдат третирани като престъпници, защото са си позволили да защитят децата си.
Молим ви да обърнете внимание на зачестилите смъртни случаи в Детска клиника към Университетска болница - Пловдив! А също така и да направите проверка на останалите смъртни случаи на деца.
Това в червено е допълнено - да е конкретно за случая.
Иначе страхотно си започнала. Позволявам си да продължа с още нещо:
Направете проверки, но така щателно както беше при случая в Търговище и с така разискваните срс-та. Животът на децата ни е по-важен от подслушваните разговори!
Бъдете честни пред себе си и пред бъдещите поколения - трябва да има възмездие при немърливост и недомислие. И се запитайте - ами ако се беше случило на вас?

Засега това ми хрумва, момичета. Трябва да се започне отнякъде. Не знам дали помните, но моите родители и двамата са лекари, вуйчо ми също. Работят в малък град и въпреки трудностите се опитват да дават всичко от себе си за всеки пациент. Предполагам, че някои от вас, които са живели или живеят в село или по-малък град, имат представа за какво става дума. И всеки път, когато нашите отидат на конференция, семинар, или просто някакво обучение в София или някъде другаде, се сблъскват с арогантността и сметкаджийството на колегите си от големите градове, особено софиянци. Не казвам, че всички са такива, но болшинството...
Не знам какво да си мисля вече, българите оскотяха безкрайно...

Смея да добавя, че такова писмо би било подписано от много повече хора, отколкото предполагаме и че може да засегне повече случаи - не бяха малко през последната година. Затова  си мисля, че можем да го придвижим без да питаме Радето.
Иначе и аз си мисля, че в момента не е хубаво да я караме да говори с нас, да ни обяснява, да я занимаваме с нашите намерения. Тя сама ще ни потърси по някое време, вярвам в това. Може да не влезе повече в тая тема, но във ФБ, по джиесема с Елфи или с друга пловдивчанка...
Сега Валето ще бди над нея и мъжът й...

# 583
Мили момичета, сега влизам в темата и не мога да повярвам, съкрушена съм и не мога да спра да плача... не мога да си представя какво й е на Радето, много, много ми е мъчно за нея и за Валето  Cry Cry Cry толкова ми е тъжно и съжалявам, че не мога да я целуна и прегърна в този ужасен момент Cry

# 584
Съгласна съм с теб Гея.
Надявам се Радка да не се сърди, че ще вдигнем шум.
Мисля, че в писмото трябва да се конкретизира коя болница, и евентуално час, в който са били приети.

Бульовче вече е писала.
Само за случая, не беше ли в Горна Оряховица, или това е друг случай..
Боже...колко деца умират в България за една година?! Има ли статистика?
Какво е това безхаберие!!!!

Честно ви казвам, тук не е така. Докторката ми мрънка всеки път като отидем без час, по спешност, но никога не се е държала арогантно или грубо. Винаги с достатъчно внимание. Приемали са ни по спешност, с обезводняване, на системи, абокати, мерене на Т, с лазерен Т, по цяла нощ бдят сестрите.

Общи условия

Активация на акаунт