Отговори
# 735
renyt0 NuStevia не променя вкуса. На пакетчета е.

Код NEV687 за 5$ отстъпка в http://www.iherb.com

# 736
  • Варна
благодаря на отзовалите се
не е за профилактика
кое да махна-за всички четох изследвания че повлияват положително проблема?
ако по между им няма някакво негативно взаимодействие ще пробвам пък ще видим
или да ги разделя на 2-първо едните после другите..
благодаря пак

# 737
  • Хасково
Изследването на каквото и да е в ХЕИ струва около 30-40 лв за 1 продукт.Продължава не няколко часа а дни!
Силно се съмнявам да са платили за някакви изследвания!

Има ли някакво развитие по пролеме с Митница Добрич?!?

# 738
Привет момичета! От много ядове, обяснения и глупости, които се сипят от Митница Добрич нямам време да ви държа в течение. Днес предиобяд взехме уж "писменото" обяснение за причината, поради която не ни се дават пратките. Естествено от него отново не става ясно защо и на какво се позовават за което. Продължават да твърдят, че от Риокоз са им забранили да освобождават такива пратки. От Риокоз продължават да твърдят, че все едно са им дали като предписание да внимават какво освобождават, но не за друго, а защото са получили сигнал от Митницата, че се върти някаква търговия. Честно да ви кажа - трудно ми е да ви обясня, защото и от двете места само ни въртят, просто... ще оставя без коментар, защото е страшно положението. Трудно е да се обясняват глупости... Както и да е! Писали сме жалби, с прикачени фактури, с прикачено "писменното обяснение" до шефката на Митница Сф - вчера sisi_top ми помогна. Много ви благодаря на всички между другото за подкрепата и съветите. Днес й звъняхме, но се оказа, че вчера и днес не е на работа и утре сутрин ще е . Утре сутрин ще звъним - вече конкретно да говорим що за щуротии и тъпотии вършат тези невежи тук. Помолих и другото момиче от Добрич да пише жалба и да се обади на телефона посочен по-напред за злоупотреби. Мъжа ми настоя утре, когато говорим с шефката, ако тогава се наложи да се обаждаме на този телефон. Между другото той е денонощен  и всъщност оставяш гласово съобщение. Иска ми се да звънна, но честно казано - направо съм изтощена от разправии. Искам малко да си почина. Стана два дена за две бурканчета с витамини се разправяме. А като си помисля ,че скоро чакам още една и съвсем ми призлява. Дано скоро се свърши! Но си давам малко почивка и продължавам утре с нови сили. Ще звъня, ще говоря... каквото трябва. Писна ми от невежи дето само си клатят краката на мястото, където кой знае как са започнали работа и си придават важности, за да си избиват комплексите. Стига! Извинете, ако съм ви натоварила и вас, но вече не издържам да ме занимават с такива глупости, а на детето си не мога да обърна внимание. Между другото в "писменото обяснение" сега виждам, че така е написано - все едно точно моите витамини  са изследвани - естествено без обяснение с какъв резултат. Чакайте - ще опитам набързо да ви предам краткия текст:
Във връзка с разпоредмите на чл.78а от ЗМ и получена на Ваше име колетна пратка № ... от дата 15.02 Ви уведомяваме, че след проверка от РЗИ - гр. Добрич се получи уведомление с изх. № ....от 17.02.2011, че продукта не съответства на нормативните изисквания и не може да се допусне до свободно обръщение. В предвид горното, в седемдневен срок, следва да дадете допустимо митническо направление.

Това е - последното изречение не ми е ясно... Оставям без коментар нещата, в "обяснението". Спирам засега, че ми гръмна главата!

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 14:46 от petia0805

# 739
Според цитирания член 78а от закона за митниците, митниците не разрешават освобождаването на стоките, ако предварително са били уведомени от органите за контрол на пазара за неспазване на правилата за безопасност. В този случай на стоките, фактурата и придружаващите документи трябва да се сложи надпис "Опасен продукт" или "Продукт, несъответстващ на изискванията". Според мен трябва да се изискат тези документи с надписите-особено на фактурата. Ако ги получиш, значи си победила Mr. Green Може и на iherb да ги изпратиш! И да питаш органите за контрол  на какво основание са уведомили митниците? Не трябва да се оставяме да ни правят на маймуни #Crazy

# 740
Благодаря за уточнението - ще го имам впредвид при утрешния разговор. Hug

# 741
Чл 78а третира стоки предназначени за пазара, като изрично е посочено, че ограниченията се налагат от органите по контрол на пазара:

Чл. 78а. (Нов, ДВ, бр. 37 от 2003 г.)
(1) Митническите органи отлагат с мотивирано решение даването на разрешение за вдигане на декларирани за режим внос стоки и незабавно уведомяват компетентните органи по надзора на пазара, когато при извършване на проверката установят, че:
1. стоките показват определени характеристики, които пораждат основателни съмнения за наличие на сериозен и непосредствен риск за здравето и безопасността в случай на тяхната употреба в нормални и предвидими условия, или
2. стоките не се придружават от документите, изисквани съгласно правилата за безопасност, или не са маркирани в съответствие с тези правила.
(2) Когато в случаите по ал. 1 компетентните органи по надзор на пазара счетат, че стоките не представляват сериозен и непосредствен риск за здравето и безопасността, митническите органи разрешават вдигането на стоките, при условие че са изпълнени всички други изисквания и формалности за поставяне под режим внос.
(3) В случай че в срок до три работни дни считано от деня, следващ действията по ал. 1, митническите органи не са уведомени от компетентните органи по надзора на пазара за предприети от тях мерки, вдигането на стоките се разрешава, при условие че са изпълнени всички други изисквания и формалности за поставяне под режим внос, предвидени в действащото законодателство.
(4) Митническите органи не разрешават вдигането на стоките и поставянето им под режим внос, когато са уведомени от компетентните органи по надзора на пазара, че стоките представляват сериозен и непосредствен риск за здравето и безопасността и за тях са предприети мерки за забрана пускането им на пазара. В тези случаи митническите органи поставят върху фактурата и върху другите придружаващи стоките документи текста "Опасен продукт—режим внос не е разрешен".
(5) Митническите органи не разрешават вдигането на стоките и поставянето им под режим внос и когато са уведомени от компетентните органи по надзора на пазара, че стоките не съответстват на действащите правила за безопасност и за тях са предприети мерки за забрана пускането им на пазара. В тези случаи митническите органи поставят върху фактурата и върху другите придружаващи стоките документи текста "Продукт, несъответстващ на изискванията—режим внос не е разрешен".
(6) Разпоредбите на този член се прилагат по отношение на стоки, за които митническите органи са били предварително уведомени от органите по надзора на пазара, че подлежат на контрол за спазване на правилата за безопасност. Уведомяването се извършва по ред, съгласуван между митническите органи и органите по надзора на пазара.
(7) Разпоредбите на този член се прилагат, доколкото в нормативен акт не е предвидено друго по отношение на организацията на граничния контрол на специфични стоки.

# 742
И сега - най-хубавото:

Мерки по надзор на пазара
С цел предотвратяване пускането на пазара на стоки, които не отговарят на
изискванията за безопасност и представляват сериозен и непосредствен риск за живота
и здравето на хората, митническите органи вместо на основание чл. 78а от Закона за
митниците ще изпълняват и задачи в областта на надзора на пазара, в съответствие с
разпоредбите на Регламент 339/93/ЕС. Изискванията към стоките са регламентирани в
директивите от Нов подход на Европейския съюз, в решения на Европейската комисия
относно безопасността на храните. За опасни потребителски стоки функционира
Европейската система “RAPEX” за бърз обмен на информация, чрез която се
предоставят нотификации за опасни стоки. В тази област митническите органи
координират и обменят информация със съответните компетентни органи по надзора на
пазара.

Демек чл. 78а не се прилага!!!

Това - оттук:

http://www.customs.bg/document/2718

Значи подаваш декларация, че продуктите са за лично ползване.

# 743
Интересно ще стане ако напишеш мейл и на производителите, в който да им обясниш, че според риокоз стоката им е токсична  Laughing Това все пак са добавки на производители и присъстват на пазара от N години, те няма да оставят нещата току така......

# 744
Чл.78а се отнася само и единствено до внос на стока, която ще се предлага с цел продажба на бг пазар.

Всичко останало за лична консумация попада единствено под режима на забранените вещества  Mr. Green

# 745

Включвам се само за да спомена, че подобна ситуация се получи и при мен в Шумен при получавнето на последните ми три пратки от Iherb.
 Митническият служител беше доста нагъл и ми каза, че тъй като пратките ми били в търговско количество и били изпратени от частно лице в САЩ трябва да попълня митническа декларация. Да се свържа с митнически агент. Никъде не пишело, че са изпратени от фирма или сайт Crazy
 Малоумника не знаеше дори английски, повика колега да му превежда какво пише във фактурата.
 Преди да отида в митницата от пощата ме предупредиха, че такива пратки вече ги пращат в РИОКОЗ и трябва да отида да взема разрешение от там за да ми освободят пратката.
 Както и да е, благодарение на това, че имаше един митничар с роднини в САЩ, който потвърди , че това е сайт за хранителни добавки се разминах само с еднодневно обикаляне по гишета и канцеларийки.

Само седмица преди това получих хомеопатитично лекарство от Канада , купено чрез eBay от частно лице в пощенския клон без ДДС без никакви митници.  При все , че пакета беше оформен както тези от iherb с принтирана платена сума, описание, пътни.

Късмет с тези малоумници, наистина е абсурдна ситуацията, аз се чувствах като в някаква траги-комедия. За това пренасочих пратките си към Бургас

# 746
Да попитам за нещо което е коментирано струва ми се ,но отдавна ....
Как е по-добре съобразно митници ,доставка ,ДДС-та ...да се поръча една поръчка за 90 $ или две по 45$.  Сметката е проста,но искам и друг да ми го каже,че нещо не си вярвам.

# 747
Една за 90$. Ако направиш 2 по 45 $ ще платиш два пъти транспорт. ДДС се плаща и в двата случая, защото стойността на пратката ти е над 15 евро.

Код NEV687 за 5$ отстъпка в http://www.iherb.com

# 748
Здравейте! За първи път се включвам и аз, въпреки че редовно следя темата. От Айхерб имам получени вече 5 пратки. 4 от тях си получих в пощата срещу 4 лв такса. Аз съм от гр.Казанлък. При последната пратка обаче получих в пощата писмо, в което ме уведомяват, че трябва да си платя ДДС плюс такса от 3.50лв, но забележете, трябва да отида до гр. Стара Загора, кв.Три чучура, станция 10

Това вече незнам на какво прилича. Хайде по закон да си плащаме ддс- добре, ама да ходим до друг град и то не в центъра на града, а някъде в края на града, за да си получим пратка- това вече незнам какво да кажа. Ами аз трябва половин ден отпуск да си взема, да платя още 10 лв отиване и връщане до Стара Загора, после автобус или такси до адреса. Това наистина е някакъв ъбсурд. В крайна сметка си плащаме транспортните разходи до адреса, поне до града в който живеем, а не до друг град.

Накрая дадох пълномощно на приятеля ми, който ми взе пратката от там и каза, че половин час се е лутал и около самата пощенска станция, където му казали да отиде някъде уж наблизо в друга сграда. На вратата дори нямало табела, че е митница или поща, имало само работно време написано.

Нека да се обединяваме повече и да не се оставяме да ни разиграват, да протестираме, за да видят, че не сме някакви пионки.

И с тези проблеми  с Риокоз и аз започвам да си мисля, че някоя фармацевтична компания чете форумите и вижда, че губи позиции. Затова започват да измислят всевъзможни причини вече, за да ограничат пратките от този сайт. Първо почнаха с митниците и ДДС-тата и видяха, че това няма да ни спре да поръчваме от сайта, защото пак излиза по- евтино. Сега като не мина номера започнаха да измислят, че добавките са вредни. Който пита в тази държава всички са много "загрижени" за българския народ. Вижте само по телевизията за какви рекламни кампании на лекарства става въпрос. Надпреварват се едни други, кой по- хубав парацетамол да предложи с различно търговско наименование, а и не само парацетамол, а колко други неща с аспартам вътре и с други вредни субстанции. Ама нали си плащат там на телевизията и хората им пълнят гушите в грипния сезон.

------------------------------
Код за отстъпка от 5 $ при първата ви поръчка в IHerb:

LEK124

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 11:51 от ddiddi

# 749
Да попитам за нещо което е коментирано струва ми се ,но отдавна ....
Как е по-добре съобразно митници ,доставка ,ДДС-та ...да се поръча една поръчка за 90 $ или две по 45$.  Сметката е проста,но искам и друг да ми го каже,че нещо не си вярвам.

За да ползваш International Airmail: $4.00 имаш следните ограничения :
Orders up to $80.00, and 3 pounds (1360 grams).
Намали си поръчката до 80 долара и 1.4 кг /позволява ги/,за да се вместиш в 1 пратка.Ако си над 1.4 кг и/или над 80 долара , раздели ги на 2 или се откажи от някои неща.
При всички положения пратките минават през митница - плащаш си ДДС-то и по 3.50 лв на кашонче , при стойност на пратката над 30 лв.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 14:15 от bgroza

Общи условия

Активация на акаунт