Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 29 226
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ноеми, Тервел голям, ама мъж. А моята - дама. Така се надявах на някоя нежна, дребна госпожица.

Vall_t, много сте хубави всичките Hug

madlen_81, пиши на око. Аз така направих. Надали някой ще дойде да мери дали не си излъгала с някой квадрат.

ral_r, това с помагащата кака ми е много познато. Направо изтръпвам като се сетя. За кърменето -ако детето е спокойно и не плаче, не е нужно да даваш добавка. Това, че ти си изцедила 30 мл, означва, че бебто ще изцеди повече. Те са много мощни помпички. А за зърната - на мен нищо не ми помогна. Просто в един момент нещата се оправиха сами. Въпреки, че сега едното зърно ме наболява, но на фона на болките в началото не е нищо. Стискам палци да се урегулират нещата и при теб. 

# 166
  • sofia
Рал, за зърната много ми помага Лансинох( нещо от сорта), не е нужно да измиваш гърдата преди кърменето. Действа и успокоява почти веднага, а не след 4 дни

# 167
 Честити бебчета на Клечо и Камелия ,да са живи и здрави и само радост да ви носят!
 Момичета от ЛЛЛ, имам един въпрос към вас - Често пъти, Ивайла суче неспокойно от едната гърда, пуска , захапва, пуска, захапва поема много въздух, следствие на което съответно връща,  понякога повече от един път. Отдавам всичко това на бързия приток на мляко, но какви са начините за справяне с този проблем. Забравих да кажа, че когато се храни от другата гърда, суче спокойно, а и я предпочита. Кърмим се на поискване, като не се изцеждам, и давам една гърда в продължение на 3часа, след което процедирам така и с другата. Благодаря ви много.
careener - и ние сме с обривче по личицето само че по челцето, има и по вратлето, но доколкото разбрах това е нормално,може да се появи към 2-3седмица и да продължи до към 2-3месец. А колкото до шоколада, преди да забременея, много рядко ми се прияждаше сладко, а сега не мога да не хапна, може малко да е, но си позволявам.

# 168
  • София, Лагера
Heart Eyes Heart Eyes качи и още снимчици!

ВалТ, много сладичък Станислав, а каката... с тез огромни сини очи!!!  Heart Eyes давам Пресиян одма, знаеш ли какви красиви и синеоки арийчета ще народят!  Laughing Hug

Етомира, може да отглеждаш красавица с манекенски мерки  Simple Smile

# 169
Честити рожби на Клечо и Камелия!Много радост да ви носят!
Абе,в тази тема са се събрали най-готините майчета с най-прекрасните дечица!Разкошни са всички!Пу-пу-пу!
Аз днес ходих до социалните да си подам документите за еднократната помощ.Е,няма такова безумие-социалнота служба на район "Триадица"/центъра/се намира в "Емил  Марков"  Rolling EyesПобеснях!

# 170
Честити  бебчета Никол   на клечо и Камелия , и моята буба Ще се ка3ва ката , стават  4  Никол от януарки , само дето  ние отиваме към февруарки  Whistling

ОЩе 2 в 1 , бях на тонове, беба много рита и мърда , но ни  контракция досега ,ни води , ни тапи ,ниЩо, сега в неделя ,след 4 дни пак на тонове ,дано дотогава тръгне ,че не можах да спа сноЩи , тежи ми вече много   Sad

редактирах ,че пропуснах едното бебче 

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 18:27 от Shanna

# 171
Здравейте, момичета!

НА ВСИЧКИ НОВОРОДИЛИ ЧЕСТИТО! ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ МАЛКИТЕ СЪКРОВИЩА.
[/b]

А останалите 2в1 Вие за кога чакате, я марш към родилното.  Hug Heart Eyes

Рал, за зърната помага кърма и Лансинох /поне при мен/

Аз преброих семейството снощи,  но предвидливо изчаках да се прибере половинката за да помага.

Както бях писала аз дохранвам Кали с около 120мл. АМ на денонощие, тя обаче не е любителка на бибероните, и при последния опит направо отказа шишето. Надявам се кърмата ми вече да и стига и да сме само на нея.
И още имаме колики вечер.

Сега ще бягам, че диването се размрънка.

Фалшива тревога! Я да пусна и аз малко снимков материал: http://www.facebook.com/album.php?id=100001043580192&aid=38010

# 172
  • София
Страхотни са бебоците на Ноеми и Еления.  Hug
Пепита, линкът ти не ми отваря снимки.  Thinking

Честита годишнина на Бубето и рожден ден на Инка!   bouquet  Много щастие с мъниците ви желая и мнооого малко грижи  Party

Каква ваксина ще ни слагат сега на 1 месец? На мен хич не ми се ходи до поликлиниката в това грипно време, ама май няма как.

# 173
Съжалявам, сега вече трябва да се отварят.

# 174
Няколко пъти се цедя, за да видя какво пускам и извода е 50-60 мл на гърда. Сега се чудя какво да правя - дали да давам 30 мл добавка или да давам и другата гърда newsm78
Ще си купя пак този чай на Хип дано ми се увеличи кърмата, но това безсъние много ме изтощава, май затова ми намаля

Колко пъти храните нощем?
Педиатрите ви кога ви викат за прегледи?
Има ли някой да дава Вигантолет- аз се сдобих с това лекарство, но то много твърдо, в какво го разтваряте?
Искам да питам има ли мами, които ще се разхождат в Южен парк или живеещи в южните квартали- Борово, Брезите и т.н. С Марти си търсим другарчета Laughing

Колко още неща исках да питам, но времето не стига

# 175
  • Сливен
Честито на всички нови мамчета.
Аз не съм особено активна с писането откакто родих,но редовно ви чета.
А някой знае ли защо немога да кача снимки в албумчето?

# 176
Каква ваксина ще ни слагат сега на 1 месец? На мен хич не ми се ходи до поликлиниката в това грипно време, ама май няма как.

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=135

Това е имунизационнияят календар  Peace

Аз мился да ги отложа за известно време ваксините  Whistling

# 177
  • Пловдив
ВалТ, много сладичък Станислав, а каката... с тез огромни сини очи!!!  Heart Eyes давам Пресиян одма, знаеш ли какви красиви и синеоки арийчета ще народят!  Laughing Hug
Joy Joy Joy

Момичета днес много ме опъват и  болят шевовете. Вече не помня преди как беше и дали е нормално така.  Не мога да ходя, да седна, да легна - ужас  Whistling

И аз влезнах да се преброявам, но на бебе Таси (така му вика Вива), уж ми казаха какво ще му е ЕГН-то, а излезе че на това име не съответства това ЕГН. Ще чакам да взема акта за раждане, може още да не е въведено в ГРАО-то.

А акта за раждане кога да отида да си го взема - има ли някакъв срок след раждането в който трябва да е готов ?

# 178

ЧЕСТИТИ ДЪЩЕРИЧКИ НИКОЛ на Клечо и Камелия! Да са ви живи и здрави принцесите, да растат усмихнати, умни и красиви!

Бубе честита годишнина! Бъдете винаги влюбени и много щастливи!

ИНКА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МИЛА! Много здраве, щастие и сбъднати мечти! Най-хубавия подарък вече си го имаш!

Ноеми, Еления- видях само вашите бебоци, че няма време да прочета всичко. Прекрасни сладурчета!
Ноеми, права си, че тези моменти с бебчетата отминават и не се връщат - трябва да им се наслаждаваме напълно. С второто си дете сега го осъзнавам много по-добре.
Сега ще ви дочета, по-късно ще пиша. Hug
Видях и снимките на ВАЛ - ох, страхотни дечица! Абе наистина сме се събрали най-готините мами, с най-готините децааааа!  bouquet

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 17:19 от Emilly1212

# 179
Вал, нашия акт беше готов на петия ден след раждането.

Общи условия

Активация на акаунт