Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 29 259
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София, Лагера
Добрутро, мацки!
Имам да черпя - наспах се!  Party Тервел си легна снощи в 9 и още спи  Party. При това, за разлика от други нощи, в които се кърми по 3-4-5-6 пъти, сега го храних само веднъж. Съответно се събудих по някое време от болки в гърдите и се цедих по тъмни доби, но това се ядва.

Момичета, тази трансфонтанелна ехография какво показва? На Тервел му правиха, казаха ми, че всичко е наред, ама не попитах какво точно е това, което е наред  Mr. Green

Етомира, и Тервел е вече на размер 3-6 месеца. Wink Ама то си е и ген, татко му е висок, и дядо му, Пресиян също е по-висок от връстниците си... щом и каката ви е така, не виждам нищо необичайно  Wink

Ето част от снимките от фотосесията на Тервел!
http://presiyan.snimka.bg/baby/foto-sesiya-tervel.568001.0.big

Бубе, Аз и Ти, и Тервел така не ще да се оригва и връща на всяко хранене  Wink ама не му връзвам кусур, ще у мине, а аз дотогава ще си пера ли, пера...  Mr. Green

...отивам да въртя колелото...

# 136
  • Пазарджик
Добро утро и от мене!!!

Клечо, честито! Да ти е жива и здрава!

Ноеми страхотни снимки,малкия е един малък разкош!!!

# 137
Честита дъщеричка на КЛЕЧО!!!!
Благодаря за отговорите на консултантите от ЛЛЛ Hug
..........Искам и аз да изпитам блаженството от детската градина Crazyно нас ще ни вземат чак към март след навършване на 3 г Crazy....и ясла нямаме абе ужас.Добре,че ми е кротичка момата и засега е поносимо.Често оставам сама с двамата ...не  е толкова страшно,но все пак Tired
Болничния за преносване се издава от ЖК-то,но аз не успях да се добера до моя заради грипната вълна и си го взех от джипито без проблем Peace
Лелеее,ного красив този Тервел бе! Heart Eyes
Трябва и аз да напрявя някакви снимки на Мишоран-Вик Mr. Green

# 138
Евридик@, сигурно си прочела поста ми с проблема с кърменето. Сякаш гърдите ми през нощта се пълнят, а после започват да се изпразват и към 16 ч. вече кърмата е в доста оскъдни количества. До онзи ден плачеше от глад само вечер, а сега дохранвам и в следобедно хранене. Как бих могла да разреша този проблем? Сблъсквала ли си се и друг път с нещо подобно?

Етомира, не знам дали това ще те окуражи, но поведението на Ива много прилича на това на много бебчета на нейната възраст Grinning
Споделяш, че тя е нервна и неспокойна предимно следобед и вечер. Това има няколко обяснения - нервната система на бебето на тази възраст все още е доста незряла и след цял ден стимулация на различните сетива, вечер бебчето е истински изморено и нервно. В същото време му е трудно да заспи и търси утеха и подкрепа при мама, на гърда Simple Smile Друга възможна причина е, че според някои изследвания, хормоналните цикли на майката следобед и вечер повлияват производството на кърма в негативна посока, т.е. по това време кърмещата майка произвежда по-малко кърма.
От друга страна, рефлексът на потичане на млякото може да е по-бавен вечер и това да е фрустриращо за някои бебчета (какъвто, изглежда, е случаят и с Ива, след като казваш, че тя почва да се сърди малко след като потече кърмата и изпие силната струя).

Както и ти си забелязала, след такова "верижно сучене" по n на брой пъти късния следобед и привечер, бебетата обичайно заспиват за по-дълги часове и имат по-здрав сън. С това многократно сучене те си напълват стомахчетата и обикновено нямат нужда да се будят често за сучене в първите часове от нощта.
Ако искаш, опитай привечер, когато Ива е неспокойна, да прилагаш компресия на гърдата, за която техника вече сме говорили тук. Така ще стимулираш по-бързото слизане на млякото. Ето две клипчета по темата. Можеш също да пробваш да я носиш в слинг, да притъмниш малко помещенията, в които стоите и да намалиш шума от ТВ приемници или други подобни дразнители, за да не стимулираш излишно нервната система на Ива.
Ако решиш да даваш добавка, опитай да не я даваш от шише, а от чашка. Механизмът на пиене от шише е много различен от този на сученето - не изисква усилия, млякото просто си тече в устата на бебето.
Прилагам и една изчерпателна статия за неспокойните бебета, в която има линкове към друга подходяща информация и ще ти даде повече идеи как можеш да помогнеш на себе си и на Ива да се чувствате по-добре вечер Simple Smile

Пишеш, че Ива си е оставила само едно кърмене нощем, около колко часа е то обичайно? Прочетох, че споменаваш веднъж 4.30 часа? В толкова ли обикновено се буди за хранене?

# 139
  • Сливен
Здравейте мами, ние вече свикнахме и сме много добре, но нямам време да ви чета Sad По диагоналната система  Simple Smile Както бях споменала имахме проблем със засукването и нещеше, но успяхме и сега яде та се къса като по часовник на 2-3 часа. Само, че ака като невидяла на всяко хранене. Нормално ли е това  Thinking

# 140
  • Пазарджик
mimsat ,
7-8 пъти кърмя
През нощта около 12-1ч и след това 5ч, 7-8ч - горе-долу така се пада
Чай може да изпие много, но повече от 100мл не и давам!
Памперсите ВИНАГИ са наакани и мокри, до сега само напишкан памперс не съм виждала

Много ти благодаря за отговора, явно трябва да бъда по-настоятелна, защото вчера след всяко кърмене проверявах дали гърдата пуска още- имаше още кърма в гърдата, просто тя явно не иска да го изсуче

lyuba84,

понякога наистина е добре майката да вземе нещата в свои ръце и да настоява за по-често и по-продължително кърмене. Освен, че е добре да се вслушваме в бебчетата си, е важно да се доверяваме и на инстинкта си на майки. А той обикновено е най-добрия съветник.

В случай, че имаш други притеснения или въпроси, съм насреща  Hug

# 141
  • В две тъмни очички
Клечо честита рожба!

Ноеми, когато връща малко и й се стича по устата не ме притеснява! Стряска ме когато е като фонтаче и излезе и през устата и през нослето и тя милата в просъница започва да се дави и да се мъчи да си вземе въздух  Tired

Аз да почерпя , преди 2 години на този ден успях да излъжа мъжа ми да се забърка с мен   hahaha

# 142
  • София
Еиииии klechoo, бравос и честито! Да ти е жива и здрава Никол!
Баткото ако беше момиче щеше да е Никол, имам си афинитет към това име. Simple Smile

Ноеми снимите са велики, а Тервел е уникално красиво бебе. Ще разгонваш маса фенки с тез синеоки мъже!  Laughing

# 143
Здрвейте на всички!  Hug

ЧЕСТИТИ РОЖБИ НА ВСИЧКИ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!

Ние след 10 дена престой в болницата,сме в къщи. Малкия на 3-ия ден ми казаха че има пневмония, вътрешно утробна инфекция, та 3 дена в кувиоз, после при мен до излекуването му. Вече забравих болките от раждането, но много ме болеше. тъкмо почнаха да ми слагат епидуралната, и получих пълното разкритие и хайде на магарето. та родих без упойка, с 3 вътр. шева,за около 3 часа след пристигането ми в болницата. Доволна съм. два дена след раждането си мислех че мога да родя още едно. Матката ми се сви напълно. Кърмим се с малкия, та ще последва и въпрос към консултантите.

# 144
Клечоооооо честита НИКОЛ! Страхотно име!!! Аууууу да ти е жива и здрава! Много да ви радва!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 145
  • София
Евридик@, за пореден път благодаря за отделеното време.

Ще се опитам днес да стимулирам гърдата и да не давам АМ. Надявам се да помогне. Никак не искам да се отказвам от кърменето.

На въпроса ти за нощното кърмене - зависи кога е яла за последно вечерта, но в последните дни се буди около 4,30 сутринта, а тази нощ дори изкара до 5,30. Паузата между две хранения варира от 6 до 7,30 часа.

# 146
  • София, Лагера
Добре дошли си у дома, Чопи!  Hug Как сте? Таткото обажда ли се да види Емчо? Rolling Eyes

Бубе, честита ви годишнина! Много обич, хармония и разбирателство, многобройна челяд и да откарате заедно до платинена сватба!
За връщането - и при Тервел така, ама като започне да се дави и просто го вдигам. Редовно изкарва мляко от носа, но това е от напъването, така че като минат коликите, и то ще отшуми  Wink

Полинезия, благодаря за милите думи. Не знам как ще прозвучи, но не намирам Тервел за много красив, но пък си е мой и си ми е много сладичък.  Heart Eyes Иначе снимките са много хубави наистина  Wink

# 147
  • В две тъмни очички
За връщането - и при Тервел така, ама като започне да се дави и просто го вдигам. Редовно изкарва мляко от носа, но това е от напъването, така че като минат коликите, и то ще отшуми  Wink
Мммм, да и аз го забелязах това, че като се напъва и после повръща! Та и ние за това се дебнем! Все е при мен детето, нощем спи в кошарката си в спалнята ,а денем в преносимата кошара при мен в хола! Ама, на пусто му оригване, като не искат да се научат да го правят...ще връщат,а ние ще дебнем  Whistling

Нощни се позагуби!  Hug

# 148
  • София, Лагера
Ей, Бубе, дано не ти звуча като стара баба, но така бързо минават тези моменти! И после пораства и вече не е същото. Пак е хубаво, ама не ти е мънинкото козуначе. така че са си ги гушкаме, да им се радваме и да не се тровим с излишни притеснения!  Hug

# 149
Здравейте !
Влизам да се похваля, че на 27. 01 в 23.58 минути станах майка на малката Никол. Роди се нормално, 3380 гр. и 50 см.
Вече сме в къщи. По късно ще разказвам и питам.
Честито на Всички, които последните дни са гушнали бебетата си и успех и кураж, ако  има още мами 2 в 1  Hug

Общи условия

Активация на акаунт