Януари дойде и замина - почти е готова нашата дружина!!! - Тема 30

• 29 276
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • Пазарджик
Az i ti  newsm59

Бебешондел  много точно казано ,чак настръхнах   bouquet

# 481
Аз и ти, честит рожден ден!   bouquet  bouquet  bouquet

# 482
Честито бебче на Яница.
И ЧРД на Аз и Ти!

Ние се къпем всеки ден. Майка се зае с тази задача. първия път плака доста малкия,но и майка беше малко припряна. от следващите пъти- майка е доста спокойна и уверена, а малкия май му става кеф- спокоен,не плаче, тя си го плиска с топлата вода, той кротува, дори си разтваря крачката да се измие по-добре между тях.  Не използваме подложка за хавлиийката, смятам че е излишна засега. слагаме една кърпа на дъното,но тя си плува и не върши работа.

Алтея, горе главата. Погледни бебчо и се усмихни на това прекрасно създание,което си родила. То има нужда да си спокойна, усмихната и щастлива.

Бебешондел, браво на теб. И аз съм на поискване-когато и колкото си иска, на половин час, на час, в 1 през нощта, в 3,в 4....

Чери, как се справяш? Помага ли ти някой?

Днес дойде бившата "свекърва" да види малкия. видя го, но честно казано мен да не ме пита нищо...е малко обидно. отидох да си измия ръцете, а тя си тръгна през това време и не каза и чао. гледам да не се ядосвам. поне баща му идва всеки ден.днес му подхвърлих идеята да отидем с малкия в апартамента му,когато той замине на работа(няма да е тук 3 месеца), ще си  помисли.

# 483
Пак чета на парче ... Crazy

АЗ И ТИ

пожелавам ти много щастливи моменти, да си много обичана и уважавана!!!

Днес бяхме на разходка страшно време  Heart Eyes и ходихме на църква за "чиста молитва", а утре пълна програма цял ден на доктори  Mr. Green

Алтеа много гадно с такава депресия  Hug бързо да минава (да се нормализират хормоните)

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 20:37 от Jorjianaaa

# 484
Az_i_ti, честит празник, мацко! много любов, щастливи застигания и повече късмет - той никога не е достатъчно!   bouquet  и аз чуквам след 2 дни Христовата, хехе, какво ни е на годинките, тъкмо са си ни. Simple Smile

мерси на всички за отговорите за къпането!  Party не ме мързи, дума да няма, но онази статия с аргументите за къпане не по-често от на 10 дни първия месец много ме впечатли и се зарекох, че няма както с баткото едно време да моря и себе си, и детето всяка вечер (бездруго сме до мивката за всяко наакано дупе и съответно не може да не понастиваме леко всеки път). да не говорим, че от нийде надежда за помощ взорът не види. нашето тате се е покрил в другата стая още от раждането (той поначало не е особено кооперативен, пфф, но сега си намира оправдание след оправдание  Rolling Eyes) и съответно се оправям сама и с двете деца, установявайки с все по-голяма увереност, че ранният пубертет е далеч по-сериозно предизвикателство от малката сладка бебка. млъквам, че си стана мрън-мрън май.

Бебеш, много ми допадна философията ти, и още по-точно начинът, по който си я представила, евала.

спокойна, тиха и нежна вечер на всички  Hug

# 485
нашето тате се е покрил в другата стая още от раждането (той поначало не е особено кооперативен, пфф, но сега си намира оправдание след оправдание  Rolling Eyes) и съответно се оправям сама и с двете деца, установявайки с все по-голяма увереност, че ранният пубертет е далеч по-сериозно предизвикателство от малката сладка бебка. млъквам, че си стана мрън-мрън май.
Хаха и нашия тати се опитва да се покрие ама аз като скръцна и поне с каката се занимава. Добре, че е свекърва ми да помага много жената.

Честито бебче на Яница - да ви живо и здраво и много да ви радва
И ЧРД на Аз и Ти  bouquet

Ние се къпем всеки ден и от два дни не плаче като я къпем. Започна да и харесва Heart Eyes
На мен ми тече нещо много странно, едно светло ръждиво и разтегливо. Някой има ли такъв теч, че взе да ме притеснява.

# 486
Аз пак да ви досаждам с разни въпроси.....ама мойто синче спи вече 3 часа.....
Как обличате в къщи детето и на каква стайна температура- денем и нощем?
Аз все си мисля че го претоплям- на 22 градуса е, с боди с д.ръкав, блузка и ританки,или плюшен гащеризон, и ако е в леглото си е завит с одеяло, ако не е в леглото- завит, загърнат с пелена/одеяло(не много дебела). трябва ли да го завивам с тази пеленка или да си стои само по дрешките?

# 487
Пате, справихме се с количката Peace

# 488
ние ли сме единствените, които се къпем само веднъж седмично?

на някой от компанията сладки малки кнедлички да му е излязъл обрив/изрив по бузките като на нас? при абсолютната хигиена, която спазваме (о да, дори да звучи малко абсурдно предвид това с къпането:), започвам да си мисля, че вероятно е от излагането директно на слънце още на 2 седмици. мажете ли с нещо личицето при излизане?

1. не, не сте Wink

2. и за това не сте единствените; има няколко опции:
   1. най-вероятно е бебешко акне понеже се нормализират хормоните им още (загледай обривчето, ако някоя пъпчица е с връхче - това е;
   2. може да е от претопляне , но обрив от претопляне е рядко по бузки, по-често по телце и вратле и излежда различно ( http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQOvW3psTpqx2TgTkxZXqt0T … pjUosJTPqbBNGzGYT );
   3. има слаба вероятност да е от слънцето/вятъра, но при бебета до 6 мес не препоръчват да се ползват продукти с слънцезащитен филтър... пелена или най-различни слънчобрани или детски дрехи със фактор...

Бебеш - и аз съм със същия слинг и вчера и днес докато го разхождах не спрях да опявам колко е удобен (майка ми ме жали, че го нося дребния) Simple Smile)) ще взема да се снимам и аз като теб! Чудесно казано за кърменето - подкрепям!
(с редки и малки изключения Wink понякога си има нужда от вечер с приятелки и коктейли, а бебо да пие изцедена кърма и да се гушат с баща си... )

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 21:47 от Agent Provocateur

# 489
  • София
Честито бебче на Яница  bouquet
Az i ti , честит рожден ден! Желая ти много здраве, късмет, любов и щастливи мигове   bouquet

И ние днес направихме дълга разходка, прибрахме се едва като малкия ревна от глад. Опитах се да го накърмя в колата, ама нали не съм си взела от кърмаческите одежди и беше доста трудно.

chopi, аз обличам Виктор с боди с къс ръкав и отгоре памучен гащеризон. Завивам го с одеалце и го държа на 22 градуса и ден и нощ.

И аз не съм от къпещите всеки ден. Правим го горе-долу два пъти в седмицата, както дойде. Ако спи, пропускаме  Whistling

Гледам сформирахте голяма група за Южния парк. Това е любимият ми парк, предвид факта че в него отраснах. Сега живея близо до парка Заимов, така че ако има желаещи за разходка там да свиркат  Whistling
В събота ми четоха чиста молитва. Свещеникът беше млад и много готин и се почувствах наистина добре след молитвата  Heart Eyes А погачата ще правя след две седмици, искам грипа да поотмине, че предполагам всички ще искат да пипнат и гушнат мъника и така ще ми е по-спокойно, а и той ще попорасне още малко  Wink

# 490
  • Пазарджик
chopi аз също подържам 22 градуса и обличам и завивам по същия начин.

Къпем се всеки ден,но за мене е голямо удоволствие,на Нели също и харесва ,а и това е време в което каката помага много и е истински щастлива.Нашия татко също се опитва да бяга по тъч линията ама кат яхна метлата и почва да се ослушва.Далеч съм от мисълта ,че трябва да е все до мене ,но все пак трябва да помага.

# 491
 Hug здравейте и от нас, вече сме си вкъщи, благодаря много за позитивните пожелания, честито на новите ни бебчета още не съм погледнала кои са, на чакащите стиснати палчета и леко раждане (моето беше ужасно)  Hug

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 22:21 от leprikon

# 492
  • Сливен
Честито бебче на Яница, да е жив и здрав и да расте много щастлив Hug
Аз и Ти честит рожден ден, много щастие за теб и цялата фамилия Hug
За пъпчето, на Емилия й падна на 6 ден в къщи, аз си го мокрих, защото беше със щипка и от болницата казаха, че няма проблем. Сега е в хладилника и мисля да го хвърля на хубаво място, но незнам още къде. По 2-3 пъти на ден го чистя със спирт, защото още секретира
За къпането аз мисля да гледам всеки ден да я къпя, не съм вманиачена де, ще видим. Аз от 2рия ден си я къпя сама, легнала в коритото. Ема се плаши още, но това е нормално. А пък е хубаво да пореве малко Laughing, полезно е за дробчетата, тя и без това рев не е издавала досега Grinning .
Бебешондел много сладки снимки и много хубаво изказване относно кърменето.  Hug Peace
Чопи у нас е около 22 градуса в стаята и я обличам с боди, гащеризонче и чорапки. Завивам я с олекотена завивка, много плътна, мекичка и топла. На нея не й е било студено нослето досега. Не слагам ританки, дори и нямам, не съм купувала.

# 493
  • София
Бебешондел, не помня какво съм казала, но се радвам, че така ти е повлияло. За мен и за моите деца няма по-добро от кърменето. Повече нищо няма да кажа, защото и аз никого не искам да агитирам.

Леприкон, много сте хубави!  Heart Eyes

Чопи и аз си претоплям детето или поне имам такова усещане. Държа го на темп. 20-22градуса. Облечен е с боди с дълъг ръкав, ританки, чорапи и поларено цяло костюмче (така и не се научих как се казват тия, дето са с крачоли, ръкави и стъпалца). Ако не е с поларено цяло, то е с някакъв анцунг. Ако е прясно къпан, му слагам и елече. Ако спи го завивам с дебело одеалце (от ония с тик так копчета, дето стават на чувалчета). Ако не спи, обикновено е отвит или наметнам с по-тънка пелена. РЪцете и стъпалата му рядко са топли.

За не знам кой път го казвам, но много мразя да се разхождам сама, а пък съм от тези, дето обичат да се шляят вън. Винаги съм навита за Борисовата, Герена, Заимов, Южния. ( в реда, в който са написани са ми с приоритет) За който има желание да му правя компания си давам тел на лични.  Peace

# 494
Момичета, привет от мен!   bouquet
Аз имам мноого да чета назад, но най-накрая и аз да се похваля с бебешка новина. На 01.02. след секцио по спешност се появи Лазар- 4.00 кг, 53 см. И двамата сме добре, от днес сме си вкъщи и се любуваме един на друг  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт