Отговори
# 405
Здравейте,
Данче, прочети на опаковката на АБ, дали не се дава след хранене, ако е на гладно, може да му е лошо от това.
tini-mini и аз си мислех, че малкия реве от кърменето през нощта, все се ревеше и се  извиваше на дъга и си мислех , че го боли стомаха. Затова почнах да се опитвам да намаля кърменето и от скоро го кърмя само два пъти преди заспиване и един път през нощта. Сега не се събужда с рев, както преди. Мисля да пробвам метода на Или_ да спя една вечер в хола и да го оставя само с баща му, да видим какво ще стане Mr. Green
vivianna и малкия хапеше отначало като му изникваха зъби, но аз спирах да го кърмя всеки път когато захапи и накрая престана.

# 406
  • Бургас
Здравейтеее!
Пак минаха 100 години, докато успея да се включа  ooooh!
Данче, дано се оправите бързо  Praynig Аз давах антибиотика преди хранене с пипетка на Панадол, на 2 пъти му я изцъквах и после веднага млякото. Тогава обаче и Янито беше малък и дозите са били по-малки,вероятно. Пробвай като му даваш с пипета или спринцовка да го разсейва някой  Peace При нас така ставаше. И той също отначало много го повръщаше, даже само да го помирише, но някак свикна.
 И всички болнички да се оправят  Hug
Нас ни мъчат зъбаци. Струва ми се, че му излизат 4 наведнъж. Незнам дали е така действително, защото не ходим все още на консултация. Днес взехме кухня за пръв път, ей така просто да опитаме. Не взехме всичко а само супата, но тя пък била застроена. Дадох му 1 лъжичка, но повърна, май май сухарите не са попили добре. На следващото хранене пак ще опитам. Някой път яде едричко и няма проблем. Друг път само да усети едро и почва да му се гади.
Накиприх малкия с тоалета, който му бях купила за първия ден ден  Mr. Green , жълтурчо е голям.   
Голям ни е проблема с млякото на нас. Не го ще много и това е. 100мл., повече не иска. От дъжд на вятър си изяжда 170 мл. Иначе пюрета и каши омахва за секунди, затова реших да му махна едното мляко и така оставаме с 2 млека на ден. Има ли и други като нас? Кога ги давате? Аз давам сутрин и сега на обяд, а вечерята е вече каша, защото както споделих, мляко почти не яде и ще остане гладен...
Пуу, много гадно време.

# 407
Привет, идвам да помрънкам...
Писна ми от болести, какво е това чудо не знам. Като е тръгнало от началото на годината няма отърване. Разболяват се(разбира се двамата), кашлици, сополи, задължително температура... Закрепим ги и след няколко дена пак. Половин месец се борим с педиатърката накрая взехме кръв, оказа се бактериално, прати ни на унг, борис се оказа и с отит, ей така за цвят. А аз мисля, че крещенето му две нощи от 12 до 4 (без заспиване) е от коремчето, а детето ушенце го боляло. И хайде антибиотик. свърши антибиотикът преди 3 дена и вчера бяхме на контрола гърди чисти, ухото е ок... Нощес не спа, нито гърда го успокояваше, нито разнасяне, нищо. Днес е с 38, педиатърката беше в шок. За тези 15 дена 3 зъба му избиха и четвърти е на път, та явно му е спаднал доста имунитета. Големият кашля като магаре, макар антибиотика, а и му откриха и др здравословен проблем, който тепърва ще лекуваме. А той до момента ми боледува много рядко, антибиотик не беше пил...абе тръгна ни годината добре! Не сме излизали сума време и сме луднали всички. Спането, разбира се, е мираж.
Всички болни да оздравяват! Аман вече!

Иначе, колкото и да ми хубаво и мило, се замислям за отбиване. Около годинката ще да е. Искам да е постепенно, да не стресирам детето, пък и аз по-лесно да свикна. Мислих да започна като вечер му давам като добавка ( аз го кърмя вечер, нощем, сутрин към 6 и два пъти през деня, преди обедния сън и по време на него като се разбуди). Купих нан е няма такова плюене. Баща му донесе две други марки и с едната имахме успех(разбирайте 30 мл).

# 408
tabu, милата! Дано скоро свърши този ад! Няма по-гадно нещо от това да ти е болно детето! Т.е. има - да са ти болни и двете!  Hug Hug Hug А колкото до млякото - все е дно аз съм го писала. И аз вчера реших да пробвам след като я накърмя да й дам и добавка NAN. Е, няма такова плюене. Бута шишето, мрънка. Мисията невъзможна. А и на мен ми се иска към годинка да се отбиваме лека полека.
Данче, както и всички болнички, пожелавам ви бързо оздравяване! За АБ нямам идея - не ми се е случвало. Аз съм давала с пипетата на Панадола, но и баткото беше по-големичък.
Ставам, че мрънка...

# 409
Дано да се оправят всички болни дечица, наистина е много тежко!
И мъката с даването на лекарствата я разбирам, Ани за един нищо и никакъв Нурофен праеше такива драми, че хвърчеше из цялата стая! Ама да ви успокоя има светлина в тунела, каката този път си пиеше всичко каквото и давах, а пък преди и тя правеше същите магарии.

# 410
  • Düsseldorf
Alex_shu аз съм харесала тази http://kasida.bg/hauck-bebeshka-kolichka-turbo-ve-2-h-lime-46-3957.html
 Виж я и ти. Седалката е по- широка и е по лека. Сегашната ни количка е с дизайн като Хаук Капри и си е обемна. Заема ми доста място в коридора. Но всеки има различен вкус Hug
Сподели моля те ,къде ги гледаш по- евтини количките. Дали и тази която аз съм харесала я има по -евтина newsm78

Ама какви са тия размери •Размери разгъната: 78 х 78 х 108 см; Огромно  е това?! Или е за друга количка?? Ту пише за Рън, ту за Турбо, не ми става ясно.
А иначе не ми се ще да е само с малки колела, по тия неравности в София... Свикнала съм с големи гуми, по-лесно се бута..
А за ширината - на мен и Каприто ми изглежда пре-достатъчно широка.
Охх, голяма чуденка ще е ....

Редактирам се, явно е широка 48 см., това е добре. Инак ето ти я и по-евтино:
http://www.bebe-best.com/hauck-bebeshka-kolitchka-turbo-ve-lime-p-17754.html

А Каприто  е 200 лв.  в Бейби Мола в Аарон Люлин.

Болните да оздравяват!!!  Hug

# 411
Данче,голямата ми дъщеря като беше малка бяха страшни циркове при даване на АБ,те долу горе всички миришат еднакво и само да ги подуши и усеща.Поредния път беше на инжекции,но беше сигурно че има нужда от АБ.Твоя Петьо вдига ли температура,ако трябва се консултирай и с друг лекар.

Лори яде 6 пъти дневно,като два от тях са АМ между 80 и 160мл -първия път към 5-6ч. и втория около15ч.На обяд изяжда от кухнята 100мл.супа без сухар и яденето със сухар,което не успява да изяде-общо от двете около 220-250мл.Около 18.3ч около 200гр.десерт от кухнята или каша с плодово пюре.За вечеря към 21.3чч хапва кисело мляко с бисквити или бишкоти.

# 412
Ами да ви кажа ,няма начин да пропие Аб Crossing ArmsПробвах го как ли не ,не иска.Като му го набутам в устата с много зор,започва да реве и не го гълта Crossing ArmsИначе повръща,направо ми се реве вече.Понеже той вода не пие ,давах му го със сок,с плодово пюре...не ще и не ще Crossing Arms
Утре сме на лекар да ни пише нов ,защото той реално 2 дни не е приел нищо от антибиотика TiredДано само да не са се влошили нещата през това време Praynig
Днес следобяд беше весел ,игра си ,гонихме се ,хапна малко ,близо 1/4 от готвеното от кухнята.Но вечерта с даването на АБ пак се започна един рев,направо се скъса да реве това дете от 2 дни.Долният седми зъб прозира,да излизат вече ,че не издържам ooooh!
Като гледам вашите деца как ядат ShockedМоят нищо не яде бе хораа #Crazy
Сутрин го кърмя,към 9 яде каша и после чак в 15 изяжда със зор половин манджа от кухнята.Следва кърмене за заспиване ,но аз това не го броя за храна ,защото той бързо се унася.Към 18 му давам плод (банан,настъргана ябълка) илли плодово пюре ,но той не го иска TiredВечерта го кърмя и заспива.Това е .Като количество ме притеснява храната му ,много рядко изяжда цялата храна от кухнята. Confused
Днес заспа по-лесно и без рев ,стискайте ми палци да мога да поспя тази нощ Praynig Praynig Praynig
Табу,дано скоро да оставите всички болести зад гърба си Hug

# 413
Данче ,Табу Hugдано бързо да минат тия болести.
И на мене ми омръзна зимата.....все в къщи сме Rolling Eyes.
Прегръдки на всички болни дечица и сила на майките Hug
По въпроса за количеството храна ... newsm78ами като ви чета и ние не ядем много.
От другите кърмещи мами не знам как сте....но ние ядем твърда храна само два пъти на ден
към 13-14 часа-зеленчуково пюре
и  към 19-19.30-каша
Другото е кърма
Замислям се дали да му давам ей така между кърменията примерно плодово пюре или нещо за гризкане, но не знам дали е нужно и така......
За хапането-хапим яко Sick.мама търпи като куче Rolling Eyes

# 414
Привет мами  Hug
Вече се чувствам като гост в темата  Embarassed въобще не съм наясно за кво иде реч, какви теми разсиквате и какво сте диплили до сега.
Ще ми се да можеш да ви следя и да се включвам активно по всички теми - винаги имам какво да кажа, но ми е доста невъзможно. Седна ли на компа Габи идва и иска да я взема, като заспи пък, което е веднъж максимум два пъти дневно гледам да свърша туй-онуй изкъщи знаете как е.
Та минавам да ви кажа, че ми лиспватееееееееееееее  Hug Hug Hug Hug Hug
Мернах, че ядене си говорите - ми ние проблеми не сме имали с яденето, сутрин яде попара или настъргани плодове, 13 часа манджата от кухнята с хляб в нея и част от десерта, в 17 часа супата пак хляб дробя и не пасирам фидето мачкам го и тва е с останалия десерт и преди лягане АМ-то.
Бреей, да не би ние да ядем най-много  Crazy

# 415
  • последна надежда
Марк сетрин около 8 кърма, в 10 кърма, към 11,30 манджата от кухнята с 1 сухар и понеже не му стига добавям плодове, кисело мляко, каша или бисквитки, но поне още 100гр. (вчера изяде половин кофичка кисело мляко + 200гр спанак с ориз  Shocked). Към 13ч кърмя и заспива. Като се събуди към 14,30 кърмя и излизаме на разходка и навън яде солети за да не мрънка. В 18ч давам супата с 1 сухар + нещо от моето ядене, хлебче, плод, картофче или кисело мляко. Около 21-21,30 кърмя и приспивам. Обикновенно се буди 1-2 пъти през ноща за сукане. От три нощи пропуска.

Така стават 2 заместени хранения и 5 кърмения. Като заместените хранения са над 300гр. Агитката от Южният парк са виждали количествата, които поглъща.

Похвал, Похвал .. Закръглих килограмите на 50кг. Тестяното свърши работата. 

Данче ,Табу   Praynig

Въпреки студа, Марк излиза всеки ден. Той си има думичка за навън и стои до вратата и я повтаря като папагал.

Днес оправях документи. Бях на работа по заместване, титуляра се е върнал. Сменях и настоящият адрес за да ползвам допълнителни точки при кандидатстване в ОДЗ.

# 416
  • София
Здравейте мами,

На всички болни дечица пожелавам бързо да оздравяват, за да може мамите да се успокоят и да престанат да се тревожат.
Данче, това с АБ наистина ли е толкова наложително? Нашите деца са на етап от развитието си, когато предимно действат с инстинктите си, та в този ред на мисли, това че детето категорично отказва и реагира с повръщане на въпросния АБ е показателно, че може би няма нужда точно от този или такъв вид медикамент. Може би трябва да подхождаме с по-голямо доверие към децата ни и техните реакции на нашите действия... Thinking Дано с вашия педиатър успеете да намерите правилното за Петьо решение на проблема му.
А относно хремата, както вече са ти дали съвет, слагай физиологичен разтвор (морска вода) по-често в носа и изкарвай сополите. Към физиологичния разтор може да се сложи и клеева тинктура (прополис) и казват, че така действа също много добре. Тук някоя от мамите така се беше справила с хремата на бебо, май pinzi беше. От съседката ми знам, че винаги с успех при тях се ползва и сребърната вода.

за кърменето - при нас кърменето е денонощно, както се казва на поискване. Али продължава да се буди по няколко пъти през нощта и като цяло спи доста неспокойно. Понякога само проплаква, но се обръща на другата страна и продължава да спи. След това обаче се буди - с мрънкане или с рев и иска да суче. Обикновено суче малко, успокоява се и отново заспива. Аз обаче на третото нощно ставане вече бера душа и се предавам - вземам я от нейното легло, поставям я на спалнята между двамата с мъжа ми, което не е много удобно, понеже леглото ни е сравнително тясно, но пък ставането през час ме довършва. И така караме до сутринта - когато се размрънка само и подавам цица, тя почти спейки я поема, суче и заспива. По този начин и аз успявам да поспя повече, нищо че през повечето време балансирам на ръба на леглото  #Crazy
Понякога усещам зъбките й, докато суче, но внимателно издърпвам гърдата и отново я подавам. Случавало се е на няколко пъти да ме захапе съвсем умишлено, но винаги това е ставало когато се е нахранила и вече иска да си играе. И ме гледа с един хитър поглед.... Аз обаче я отдръпвам от мен, казвам "Не" - категорично и строго, но не рязко и със силен глас, защото иначе съм забелязала, че се стряска и може да се получи нежелан ефект - да реагира нервно с рев или да не иска да суче.
Иначе за отбиване още не мисля. Надявам се, че ще стане постепенно и моето момиче ще ми покаже, кога ще е готова за този момент.

за твърдата храна - от самото начало си обещах, че няма да ставам подвластна на битовата българска драма "Детето е злоядо, не иска въобще да яде, леле мале - сега какво ще правим?!?!".
Реших, че ще спазвам няколко прости принципа и мога да кажа, че това за момента действа успешно:
1. Никакво насилие да яде на всяка цена - в крайна сметка кърма получава винаги, когато поиска, а тя си иска често.
2. Не робувам на количества - някой някъде писал, казал, че трябва да изяде еди-какво си количество  Naughty
3. Не забравям, че детето е един умален възрастен и също има своите вкусове и предпочитания, като всички нас. Също така има също своите добри и лоши дни, когато може да яде много и с охота или да не му се яде толкова, защо например "някой му е стъпил на опашката".
4. Винаги се храним на масата - никога в други стаи, там където играе и т.н. Разбира се, има изключения когато сме навън.
5. Когато се храним около нас няма играчки и аз НЕ се правя на маймуна или клоун, само и само да яде детето - в крайна сметка времето и мястото за игра е другаде. В същото време я оставям да изследва приборите, салфетката, храната, ако за нея е нова, но започне ли да се заиграва много и да хвърля по земята - прекратявам тази "игра".
Така с твърда храна ние се храним обикновено три път - към 10-10,30 ч, между 14-16 ч. и към 19,30-20,00 ч. Гледам така да съчетавам нещата, че да се храним заедно цялото семейство - така и на Али й е по-интересно, яде повече и с особено доволство тази част от нашата храна, която е подходяща и за нея. Като цяло ми прави впечатление, че яде повече през втората половина на деня и вечер. Гледам за деня винаги поне веднъж, даже два пъти да й предлагам плодове - по възможност сурови. През останалото време съм на разположение за кърма винаги, когато поиска.
Досега не съм чула за случай в нашето общество, пък макар и в криза, за дете, което да е умряло от глад.  Peace

Дойде ми вдъхновението и се разписах....., то аз не пиша с дни, пък после като седна - нямам спирачка. Лека нощ и дано имаме възможност да поспим повечко тази нощ  Grinning

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 00:29 от froh

# 417
Здравейте,мами  Hug
Ейй,и аз не мога да стигна  до вас последните 2-3 дни ,но ето ме на линия ! Hug
много болни4ки бееее:(дано се оправяте вси4ки бързо Praynig,4е е много неприятно така..
дан4е,дано изпишат на  Петъо  друг АБ ,който да пие и да е здрави4ък ве4е! Hug
за храненето-така е Фрох ,не трябва да робуваме на то4ни грамове ,коли4ества и т.н...всяко дете е разли4но,някои хапват пове4е,други по-малко,но щом децата са добре,играят си,имат нужната енергия,мисял 4е е нормално!Аз съм била много злояда като малка,но след като съм станала на 3-4 годинки,съм се позаформила  Flutter Laughing..та 4ак до днес  Whistling
Ивето например никога не е пиела много коли4ество АМ,но пък на 4есто все си искаше,и сега макар да яде мн други неща ,все още си иска млякото ,пие по 3 пъти на ден  PeaceОбикновенно преди заспиване следобед и ве4ер и сутрин рано .
При нас нищо кой знае какво:)Времето уж малко се пооправя ,но все е мра4но,4акам слън4ицето ве4е  Hug Ивет става все по-активна,все пове4е номера прави,а как се радва на детските песни4ки и на..рекламата на Барниии,не е истина Laughing голяма радост е  Hug

та така,това е засега ,и аз бягам ,целувки на вси4ки!!!
П.С.

Ивеета, Hug дано нещата се оправят ве4е!дано Ники си е при теб!  Hug Той е много силно дете!
Гале, Hug ,дано вси4ко е ок с апартамента ,но предполагам 4е ще е така,няма само мошенници да има я!  Hug

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 01:53 от anni2002

# 418
  • В сърцето на един мъж
Добро утро
Зинат наистина е доста кофти антибиотик, разбирам го Петьо напълно. Данче дано ви изпишат нещо друго
Верче и ние сме така - като ме види на компютъра и веднага допълзява и иска и той да ви поздрави и да ви драсне някои ред Crazy
Малкия и той последно време с яденето е средна хубост, той пълзи аз с лъжицата по него. Ама колкото изяде толкова. Някои път повече друг път съвсем малко
Иначе сутрин в 8 - 100-150 гр. попара или от тези топчетата, или сандвич тип принцеса с масалце и сиренце - много обича Crazy
После в 12 - готвено от кухнята или от мене. Не му слагам допълнително хляб или сухари. И жълтък ако е ден за жълтък. Общо около 150 г.
След обяд в 4 - плод, баничка ако съм изпекла, кисело мляко с бисквити, крем малиби му правя или някакъв десерт от кухнята ако ми се стори хубав, че аз съм доста гнуслива, каша с настърган плод - ама не ги обича много, към 6 часа му давам обикновена бисквита да си ръпа или коричка хляб, или мандарина - обожава мандарини
9 часа вечерта се къпем и пием мляко около 240 мл. и към 10-10,30 заспива.
Сутрин си спи до 8, яде играе и после спи между 9,30 - 11,30 /както в момента и се възползвам да понапиша/ и след обяд спи вкъщи или навън ако сме излезли между 2,00 и 4,00.
Последно време през нощта се буди веднъж или два пъти само за да пие вода, гушва си любимата възглавничка и пак заспива. Биберони, залъгалки не ползваме въобще от 3тия месец. Иначе последно време започна да спи настрани

ТАБУ и малкия изкара отит и на двете уши в следствие на грипа преди това. Ужасно е. Болката е страшна и ни казаха, че обикновено се засилва в легнало положение, затова нощите са кошмарни. Дано бързо се оправяте.  Hug

Аз днес мислех да излизаме да му обновявам гардероба, че вече почти всичко ни е умаляло макар че наддава  малко. 10300 кг е вече и 77 см. и да си гледам за някакви слънчеви очила, че нали си строших моите. Ама като гледам в нета тези дето ми харесват са ебаси цифрата, има един модел дето са много яки ама като гледам всички фолкпевици са с такива.
Май ще отложим обаче пазара за утре, че адско главоболие ме мъчи дори ми текна кръв от носа. Това от кръвното ли беше
Иначе проблемите с бебефона продължават   ooooh! вече мисля да го изключа съвсем този бебефон

лек ден

Последна редакция: ср, 23 фев 2011, 10:49 от didi666

# 419
Добър дееен Grinning
Табу, Данче Hug Да се оправят дечицата и да не се мъчат милите. Много целувки от нас.
Диди666 много е неприятно това с бейбифона. И аз като Мили Ванили бих им се развикала с надеждата да ме чуват и те. Съседката ни хващаше така едно бебе. Странното беше, че в блоковете пред и зад нас няма бебета newsm78
 Яни започна да се буди само 1-2 пъти на нощ. Пу пупупупупупу ,да я заплюя,че иначе трябва да скоча от някъде Crazy Ако се събуди към 1-2 и давам бибата или водичка. АМ-то го пие или към 3.30 или 5ч.
За количеството храна - 9ч-150гр попара, 13ч- местното от кухнята /супата или яденето/ 17ч- десерта от кухнята, каша с плодово пюре, или само плодово пюре. 21ч - 2/3 постното от кухнята + 30- 50мл АМ. Грамажите са около 190-200гр.
Вчера съседката ми каза, че детенцето и /1г и 3мес./ е болно от рубеола. Завела я на консултация и така разбрала. Лошото е ,че детето е било болно поне от 5-6 дена, а те не са знаели. Играят с Яни редовно, даже вчера сутринта ги гледах двечките, че мамата имаше задачки за вършене. Сега ми е притеснено да не се разболее и моето фърфалаче Sad Все да има за какво да се притесняваме. Егати.....

Общи условия

Активация на акаунт