Отговори
# 75
  • София
данчето с трабантчето  моя син беше както описваш ти със спането. Ходех като сомнамбул накрая и едва се държах на крака. И ние чакахме зъб, но този зъб се оказа, че не е проблем и после като се замислих, детето просто иска да е постоянно гушнато. Приспивам го и той като усети, че е оставен в леглото веднага почва да мрънкоти. Така докато една нощ не ни писна с мъжа ми и решихме да покажем, че така не може. Оставих го в кревата, галех го по коремчето, ръчичките, главичката и пеех зайченцето бяло (ние с нея се приспиваме) докато се поуспокои и унесе. Костваше ми здрави нерви тази вечер - 5 часа рев, тръшкане и над 30 пъти пеене на една и съща песен. Но.... следващия път като го сложих в кревата заспа за 1 час, а на 3-ия път - за 10 мин. Много бързо разбра, че нещата са се променили. В момента се буди само веднъж към 4 за ядене и направо се родих!

Разказвам ти всичко това, защото знам в какъв кошмар си в момента и искренно ти съчуствам. Дано успееш и ти да покажеш на твоето момче без много нерви и за двамата, че това не може да продължава така.  Hug   

А, забравих още един кючов елемент - бибата  Grinning  При нас не се тачеше хич, но откакто заспива сам в леглото (аз само държа ръка и пея) си я търсим. Успокоява се с нея...

# 76
ох изпуснах ви нещо Sad
И на мен ми е интересно за бенките, ако може Марини и на мен едно ЛС. Аз имам една в бикини зоната. Тя се е променила адски много след 2-те ми бременности  ooooh! Явно я дразня и с бельото.

Искам и на мъжа ми няколко бенки да видим, че са се променили и те! Не е шега работа! Аз гледах при Гала май една дерматоложка от ВМА. Исках там да разуча, но и споделен опит не отказвам  Hug

В нашата ясла също има басейн, та живот и здраве каката ще започне да плува от октомври. Плуването много калява! Аз и брат ми сме били все болни с гнойни ангини и т.н. и като сме започнали да плуваме всичко се е оправило! Все гола ходя, все с мокра коса съм се прибирала от тренировки (докато се прибера косата ми ставаше на ледени висулки) проблем нямам и до ден днешен въпреки, че активно не плувам от около 15-тина години Simple Smile

# 77
Мами  ooooh! по темата за сополите ......... моля за съвет  Praynig Ивайла е втора седмица със сополи Tired нощно време няма спане  ooooh! Миналата седмица бяхме на капки Коларгол ,но те се дават 7 дни по предписание на педито.Днес пак я водих и ми каза да слагам Виброцил ,но тъй като сутринта и прокърви едната ноздра каза че ако се засили кървенето или започне и от двете ноздри да не й давам нищо  Shocked А носът и е супер запушен ,особено вечер и незнам какво да правя  ooooh! newsm78 Кажете нещо  Praynig Купих и един ментов билков мехлем и с него е по -добре  Embarassed

# 78
Честита ни нова тема! Страхотна е както винаги.
Честита месечинка на Ради! Да е жива и здрава.
Екселент, и ние сме със сополи. Мъча малката с Еуфорбиум

# 79
сложи в затворена кухня или баня на котлон една по-голяма тенджера с вода , сложи вътре лайка, сода и сол и остави да се изпарява докато се запари яко помещ€нието и вие стойте вътре с дребното да се надиша  Hug друго не знам - вид инхалатор ??? мен специално ме предупредиха в детската клиника - нищо в носа освен физ. разтвор . да видим днес ако идем до детския какво щ€ каже, но той и на Сашко само риномер даваше ... капките за нос и на възрастни повреждат лигавицата , а тези малки бебета ... Виж дай и в биберона малко топъл чай, повече инхалации ...

# 80
Мерси за новата тема!   bouquet
Не пиша, щото не ми се иска да ви занимавам с нашите болести. Уж казват, че се оправя ама все така гадно хрипти и кашля, та сърцето ми е постоянно свито.  Confused
Ивеета, дано Марк оздравее бързо!  Praynig
Или и Дани на Ели_Мели да оздравяват също!  Hug
От месата аз съм въвела зешко, пуешко, пилешко и свинско. Телешко, риба и агнешко са за по-късно според мен и педиатърката.
metchopooh, браво на теб - много време издържа с това цедене!   bouquet
tabu, честито ново попълнение финансист! Simple Smile
alex_shu, и аз искам офертите за Дюни и Мирамар, ако не те затруднявам. Надявам се, че е останала здрава Свиленка!  Hug
Звездичка!, дано си се справила с проблема със запушването!  Praynig
АДВАНТАН е с кортикостероиди! Според мен не бива да се ползва с лекарско предписание, че дори и със. Peace
Поздрави, здраве и много целувки на всички!   bouquet

# 81
Набързо за темата със СОПОЛИТе....гнусно казано ама факт...нас ни спаси Сребърната вода 10 мл с 5 капки клеева тинктура...принудих се, въпреки че навсякъде казват че е рано за нея...Да ама един бактробан или АБ който трябваше да пием Аугментин мисля беше или Сумамед не са по-малко безобидни  Peace, ако въобще вреди клеевата тинктура...освен опасност от алергизиране, друго не знам и не съм срещала...та от този разтвор капак 3 пъти по 1 капка, но може и по-често.  За ден сополите изчезнаха а бяха като река в резултат на Мораксела. Преди това имахме и Стафилококи. Слагала съм и цитросепт 1 супена лъжица физиологичен разтвор с 1 капка цитросепт и това помага, но от първото съм много много доволна. Но е добре да се въведе внимателно и да се наблюдава за ал р-я . Ние нямаме алергична реакция и сега като я усетя пак и слагам и въобще не му мисля. Този природен продукт ми е най малкия проблем на фона на всичко останало - въздух, пилета пълни с хормони и АБ, кухня в която готвят с прясно мляко, козметики с парабени или без ама с кой знае какво друго, вреден Вигантол  и куп други лекарства които се изписват ей така....Дори с една мама тук спорихме и за БОСИЛЕКА
че на толкова малко бебе не се давал като чай, ами какво да кажа навреди му - детето спря да кашли  Laughing Laughing Laughing Всеки обаче сам си преценя, казвам при нас как беше и какво беше моето решение, за което не съжалявам

За дупетата ние се подсякохме зверски след АБ..до кръв..само баня с тетра и судокрем...судокрема си го ползвам редовно, от него не видях резултат докато не включих и тетрата.3 -4 дни...наистина си иска търпение, а и повече въздушни бани. Може и сода към нея във водата. Сега появи ли се нещо пак така процедирам имам редовно тетра или другото име е смрадлика. Пзволявам си и дефламол, ако не може да зарасне бързо и Включвам и сребърна вода на зачервеното място...

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 17:40 от pinzi

# 82
Здравейте!
При мен най-лошото мина, днес съм направо свежарка в сравнение с предните дни!

Честито на месечинковците!

tini-mini, по-добре пиши да не ви мислим, пък дано и Ники да се оправя по-скоро и ти да нямаш поводи за  тревоги! Simple Smile 

Сополките и аз с разни природни методи до сега съм успявала да ги излекувам последния път капах с лайка, сода и сол!

За зачервеното дупе и аз знам, че основното е много въздушни бани, чувала съм, че и хумата действа много добре, за щастие на мен досега не ми се е налагало да се боря с този проблем.

dkavr, за каката да ти кажа, тя е едно особенно явление, много е емоционална и понякога наранява Ани от любовта си така да се каже! Laughing Crazy Тя не я удря, по скоро обратното, уж все иска да я прегръща, ама някой път като се и по разлигави и започва да я стиска много силно и разни подобни щуротии. Да ти кажа се радвам, че скоро става на 3г., че поне при нас се оказа вярна една статия, която четох преди време и се казваше нещо от рода"ужасните две години" и наистина като че ли има светлина в тунела!
Дано да оздравява по-бързо и твоя малчо, а ти какво имаш предвид като казваш, че още не е ваксиниран, нали така или иначе не се слага ваксина против варицела!

# 83
Момичета,благодаря на всички който се включиха за сополките.. Hug Виждам че май доста хора страдат тази година от това Thinkingзасега ще изчакам с Калоян понеже все пак вчера беше на лекар и е прегледан и каза че е ок.На Вики май ще започна да капя сребърна вода Rolling Eyes но тя в комбинация с клеева тинктура или самостоятелно? newsm78 pinzi   ако може да ми разясниш малко  Praynig може и на лични
Звездичка! ,ами нали ваксината за шарките е на 13 месеца,мислех че иварицелата се включва в нея ,може и да бъркам newsm78.Иначе заесга леко вървят нещата  Praynig
А за "ужасните две" и аз съм я чела тази статия...обаче ние май сега навлизаме в тях CrazyОт време на време прави разни сцени,тръшка се и ..т.н.. дано мине по-лесно
Благодаря на bibi и всички включили се по въпроса за плуването- и аз мисля че е мн полезно и ще ссе отрази добре ,въпреки че аз самата не мога да плувам...ще се позаинтересувам как стой въпросанашата градина .
Denni честита ви месечинка!

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 18:34 от dkavr

# 84
dkavr, тази ваксина на 13м. е за морбили, паротит, рубеола! Твоят Коки обаче сега като я изкара шарката ще си има имунитет сто пъти по-добър от каквато и да е ваксина, само дано да я изкара възможно най-леко!

# 85
Звездичка!, Благодаря ти! Май съм позабравила ваксините.. Embarassed благодаря че ми напомни
Лека вечер от нас Hug

# 86
  • Sofia
Ужасните две ни бяха доста тегави с каката, още ги помня, но тя си е характерче...
За сополите като го закъсаме съм слагала и по капка Тобрекс в ноздра на каката. Педиатърката ми ги е изписвала, нищо че на тях пише че са за очи...
В къщи е като вилает - мъжа ми и аз кашляме, Емо вдига температури... Каката я пратихме при баба й, за да й обърне внимание, че съвсем се оклечила... Дано по-скоро отминава, че много тегаво...
Да ви попитам актуален въпрос, при каква температура давате парацетамола?

# 87
ха добър ви вечер,то май е време за лека нощ ,но аз сега имам време да пиша
dkavr пожелавам ви леко изкарване на шарката,че като си спомня лятото какъв кошмар ми беше( за забравилите баткото зарази 3 м бебок и гледката беше ужасна) аз съм му направила няколко снимки ,като порасне да се види защо е с белези по лицето .
За  дупетата аз ползвам предимно многократни пелени и не съм имала проблем , мострата на судокрем,която дадоха от болницата  още е пълна.
Всички болни бързо да оздравяват Hug
Като споменахте ваксини този месец ще пропуснем консултацията с този грип, то за нас не е фатално ,но  на малките 2-3 м бебоци майките им всяка седмица звънят да питат кога да отидат и вчера отговора е обади се другата седмица Mr. Green,та както е тръгнало то месеца ще мине.
Хайде сега лека и неревлива нощ и приятни сънища  Hug Hug Hug

# 88
Добро утроооо Grinning Аз като никога съм се наспала,въпреки среднощата игра. Станали сме в 7.30 и куфеем #Crazy Я да се пробвам да сложа по едно кафенце и закусчица

# 89
Ами аз на Кокича му капах Тобрекс и затова сега изчаквам с него и се въздържам и само стеримарче впръскваме.За сега дребчо е ок, не се чеше много, но пък е мн кисел-снощи почти не сме спали и нали и 2та зъба го мъчат и  малко панадол беше спасението за 2 часа спокоен сън...
Или_  ,Аз панадола го давам пи 38-38.5 темп. Дано бързо да се оправите,че е ужасно всички вкъщи болни..знам какво е .. Tired

Общи условия

Активация на акаунт