Отговори
# 465
не е бил особено старателен    Sunglasses  трябва да приложи разни разсейващи хватки - да даде бисквитка и т.н ... като се сприятелят веднъж и си изработят система няма да имаш грижи  Hug но не ска4ай веднага да помагаш - остави ги да се справят сами  Hug 
голям мързем ме е хванал мен . с това застудяване  Rolling Eyes

# 466
оо,пробвахме го и този вариант Simple Smile първо не иска да стои при него,плачът става истеричен от типа "мамо защо ме остави"...... ще ми е много трудна мисията с отказване от цицата.

Все едноо аз съм го писалаа  Crazy А за старанието на таткото, ами според мен така им е по-лесно, мама това, мама онова.....  Whistling Ама това е положението  Twisted Evil Аз засега не искам да го отказвам от цицата, мисля си, че като почна да го храня повече след годинката сам ще разреди и на година и половина ми се иска да суче сутрин и вечер, ама то нали има прикака :каква я мислехме, каква стана  Joy"
Моят дивак заспа, а аз чакам да стане 4 часа да изям един банан, днес ми е трудно само с тези плодове, но истината е , че се чувствам по-леко и не толкова дИбела  Crazy а утре нападам пържолите  Mr. Green

# 467
Привет на всички ,
аз само чета ли чета ,но нямам много време.
Имаме си зъбче номер 8 и определено нещата доста се успокоиха.Хапваме от кухня - Хербебе , че Ян Бибиян не ги харесахме(всичко ми миришеше еднакво даже и десертите),но никога не си изяжда всичко , но колкото толкова.
А да се оплача:заспиваме само и единствено в количката.В къщи обикаляме хола има дни и по цял час, а дни и по 5мин и е заспал и после го прехвърляме в леглото.
Опитах да го слагам в леглото когато се измори , но той веднага се изправя и почва да се смее независимо че  мнооого му се спи и това продължава час.Започва един рев и няма успокояване  - става още по зле.
Мога ли да помоля за съвет.
Надявам се да е период , който да отмине от само себе си ,но имам чувството ,че няма да е скоро.
За кърменето и заспиването не мога да се включа защото не кърмих.
нури - честито  страхотна новина - леко бременеене
То и аз съм на 90-дневната, но само 4 съм свалила за 1 месец, може би защото имам да свалям 6 и става по бавно.Сега мъча последните 2.
vili_nik - почивай си и давай малката на някоя баба,Аз също не исках да го давам , но почнахме и вече спи от 3 седмици всеки петък и събота при свеки и определено има ефект и върху малкия и върху
мама и тати.
За сега това пък се надявам да се включвам по често.

# 468
petra84, аз не съм се изразила правилно сигурно. Нямам намерение да спирам да я кърмя. Но до преди няколко дена сучеше 10мин. и заспиваше, а сега продължава по час. Не си иска бибата както до скоро. И ако я махна реве. АМ също ми отказа. Та моята идея е да я накърмя и в момента, в който почне да ме ползва за биба, да я оставя в леглото и да си пореве. За днес съм решила 15мин. да издържа и ако не е заспала....незнам... ще мисля ... С баткото така направих - първата вечер рева 15мин. и заспа, а на втората изобщо не плака. А иначе вечер ако се събуди сигурно пак ще си я кърмя. Просто искам да заспива сама, защото пък това ми единственото време, в което да обърна внимание на баткото насаме. Иначе все покрай нея се въртя, а той си има нужда!
Много дълго стана... sorry!

# 469
Нури! Браво, браво, браво! Страхотна новина! Hug

Вили, и аз съм я карала като дете рубеолата, съвсем без никакви проблеми, ама и аз бях по-голяма, дано все пак  Яни да се размине с шарката!

За неспящите бебета, аз си карам по мързеливия метод приспивам с кърмене, спим заедно и се кърмим когато и е кеф на госпожицата, просто нямам сили и желание да въвеждам някакъв ред в това отношение. Аз по принцип не се оплаквам, защото заспива за 5 минути като дам да суче, неприятното е че така не мога да си позволя да оставя Ани на никой, но от друга страна то пък и кандидати за гледачи няма, така че си продължаваме както сме си свикнали. Simple Smile

# 470
Оххх момичета нямате изчитане  Hug Hug Hug
Включвам се по горещите  теми. Grinning
Заспиваме си сами и то още от 3-я си месец , батко й още го приспиваме  (сега е на 3)  и съм непреклонна  в това отношение този път от  опит знам че веднъж научено да се приспива детето после е мисия невъзможна да го приучиш да заспива само .

На всичкото отгоре не иска да пие АМ и все повече се замислям над варианта да продължавам с кърменето и нощното хранене докато не стане на годинка и нещо,за да ме разбира и да и кажа,че вече няма "нени" както тя си ги нарича и че ще трябва да заспива сама.

Мила тогава става още по-трудно колкото повече разбират толкова са по упорити в желанията си. Peace
Аз от около 10 дни съм екс-кърмачка приключих сега и правя АМ пие го вечер в  20ч. и после към 3-4ч.  PeaceОт 4-5 дена почна пак да се пуска и прави по 3-4 крачки много е доволна днес даже се изправи сама без да се хваща никъде и направи 2 крачки самичка. Laughing
Ние също си смучем палеца и мисля лятото да го изкореня този навик най-вероятно ще мажа пръстчето с горчив лак.
Гале честито ви жилище . Heart Eyes
Нури честито  preggo  лека бременност и здраво бебче на финала.
Данче искам да ти кажа че е доста трудно с бебе на море то е бягане по чуждите хавлии , хвърляне към вълните , просене на храна от всеки срещнат (заставаше пред ядещият обект и почваше - ам-ам  ам-ам дайййй  Joy ) , но пък аз без море не мога от сега се точа ,че и с  двете ще съм сама  Crazy
vili_nik  почивай си мила и наистина трябва да си спокойна , че малката става два пъти по ревлива така. Hug Hug

# 471
Wave сподели повече за този СПА комплекс до Банско Praynig
Ходили ли си вече там.Джобре изглежда на снимки Peace
Като ви слушам как коментирате отказването от кърмене вечер-при нас това е мираж.
Такъв рев настава, че и на съседната улица се чува даже hahaha
Не знам как ще се отказваме ooooh!

# 472
Просто колкото и да съм привърженичка на кърменето,понякога така съжалявам,че не я научих да смуче биберон и не я отбих като беше на 6-7 месеца.Започвам да се отчайвам Sad

# 473
  • Варна
Аз засега не искам да го отказвам от цицата, мисля си, че като почна да го храня повече след годинката сам ще разреди и на година и половина ми се иска да суче сутрин и вечер, ама то нали има прикака :каква я мислехме, каква стана
И моите планове са същите, ама да видим. Преди да родя целта беше 6 месеца кърмене, после стана 1 година, вече съм на 1,5 година. Колкото и да ми дотегна не ми се отказва изобщо.

Звездичка, и аз като теб съм по мързеливия метод. При нас периода с постоянното ставане нощем отмина засега и сега отново се буди по 1-2 пъти за да суче. Така бива! Обаче спи по-спокойно като е при нас в леглото. По някое време през нощта си го взимам при нас и така се гушкаме. Така свикнах, че даже някой път нямам търпение да си легнем и да се гушнем, защото това е единствения начин да стои мирно в прегръдките ми и да му се радвам.  Peace

Злати, ама така смешно ми стана като четох за бебето и морето. Ще е весело на плажа тази година.  Mr. Green Благодаря за честитката, ама апартамента е наполовина купен. Сега си подготвяме документите за кредит, така че може само едни стиснати палчета всичко да е наред.  Praynig

Аз днес захраних Страшко с чесънче. Питах вчера педиатърката дали може и имаме зелена светлина. Само не трябва да е суров. Днес докато варих яйце, сложих една скилидка във водата и после пасирах в пюрето. Прие се отлично.  Peace

Ние на 10 месеца сме 9,5 кг и 74 см.  Peace

# 474
Охххх, влизам веднага да ви разкажа. Беше ужасно.... Кърмих я и като усетих, че се е унесла и само ме предъвква я сложих в леглото. Заспа веднага и аз чак се учудих, ама се зарадвах, де. Викам си "няма да е днес приучването". Е, да, ама не! Оправих баткото, тъкмо му казвам 'Лека нощ' и се почна един рев. Отидох да й дам биба, но не искаше. Излязох и си казах, че 15мин. няма да й се показвам. Тя реве, а аз съм се свила от нерви... Минаха 15 мин., тя си крещи. Отидох само да я сложа да легне, че се беше изправила. Тя, милата, ме хвана за ръката и не пуска. Успях да се отскубна и излязох. Реших още 15 мин. Тя пак се дере, крещи. Вече към края почна да прави паузи - реве, реве, спре. Така няколко пъти. Накрая заспа. Отидох до вратата да я чуя диша ли, а то милото хълца. Е, като ревнах....  newsm45  После изчаках още малко и влязох да си я видя. Заспала под повивалника...  Е, това беше за днес. Интересно утре как ще е.
Много беше гадно, но от друга страна при батото имаше много бърз ефект и той сега няма никакви проблеми да си заспива сам. А имам много приятелки, които си приспиват вече големите деца (примерно на 6-7г). Хем се обвинявам, че съм жестока, хем знам, че после няма да съжалявам, ама въпреки това ми е едно тегаво...
А колкото до кърменето - аз ще продължавам да я кърмя, но ми се ще да е сутрин и вечер, както megan@ e писала.
petra84, теб кое те притеснява, че заспива само сучейки или, че и през нощта суче?

# 475
zar4e, сигурно ти се е късало сърцето...аз не мога така! Сега пак започвам да я уча да заспива без люшкане, за да мога да сваля нивото на креватчето и днес цял ден има ефект. Иначе, аз няма да бързам да я уча да заспива сама, защото брат й спеше в нашата стая, докато не се пренесохме тук и съответно заспиваше с приказка или песни, но сега вече е толкова гроги от градината вечер, че след банята е директно заспал. Допускам, че и при Теа ще дойде този момент.
Ние днес имаме прогрес със сополите - доста намаляха, но пък има ново 20: прихвана я явно вирус от баща й и цял ден, каквото хапне повръща, даже и водата. Дадохме й Вомитусхил и ако не го в повърнала целия може би от него е по-добре вечерта и яде кисело мляко с бисквити, че беше умряло от глад горкото. Яде някакви корички, но то не си е работа. Сега се чудя за през нощта АМ да й правя ли? Дали ще й подразни тумбака? И е толкова уморена - заспа преди малко за секунди, а след обяд спахме 2ч.
Иначе, имаме и сравнително добра новина: водихме я на контрола за окосмяването и докс каза, че е намаляло и не се налага пак да я бодем за изследвания. Остава под наблюдение, но се надявам поне това да не ни тежи вече.
Сега ще изчезвам, че ме е страх да не се разповръща пак, докато спи...
Спокойна нощ!
Hug

# 476
  bouquet marini ,как точно я приучваш да заспива без люшкане,че и на нас ни предстои смъкване на нивото на кошарата-и нашата е сгъваема,а не от дърво?
Да сте здрави на сутринта ви пожелавам и спокойна нощ на бебка и мама Hug

# 477
О Зарче Sad и мен ме е жал така също като Марини.Но знам, че трябва да се отбиваме рано или късно.....да заспива без мен и т.н ама тапи за уши ли ще си купувам, на Луната ли ще се изнасям не знам Sad.Не мога да го гледам да реве жално и да хлипа.
Тази вечер след час носене от тати заспа в мама гушнат за 5 мин ooooh!
Дано бързо да мине при вас приучването и да имаш успех Hug
Марини Hug милата Тулумбичка.Браво за резултатите Heart Eyes
Спокойна нощ момичета Hug

# 478
Нури честито! Толкова се въодушевих от хубавата новина, че снощи сънувах, че и аз съм бременна..., ама като се събудих се изплаших. Ще почакам за второ  Laughing Laughing Леко бременеене!

За заспиването ...преди заспивахме на гърда, после като започна да ме прави на биба и аз реших да и дам истинска биба и я тиках и така заспиваше сама...имаше и периоди с люшкане, но определено сама заспиваше. Сега махнах бибата и отначало се люшкахме много, от няколко дни пу пу ...като легне и заспива, но гледам да я изморя хубаво преди сън и след 5 часа  следобяд не и давам да заспива. Мрънка , крещи сърди се, но не и давам да заспива и сега ляга и отнася....сама  Naughty. Съдистично, но...не мога да люлам 2 часа и накрая ефект нулев...та ядосах и се веднъж и така безцеремонно я оставих да си мрънка и тя си заспа. Иначе си се кърмим, но от малка си спи сама в кошарата, имахме период на гушкане при нас, но се осъзнах на време и сега положението бива. Кърмим се, ако не и е стигнало давам шише, гушкам я , в кошарата , гася лампата и толкоз  Peace

# 479
здравейте ,мами! Hug
Злати, и аз мн се смях за децата,морето..и ам-ам  Mr. Green наистина ,както казва галя ще е забавно ! Laughing то отсега в дадени ситуации се усеща как е по-разли4но с децата  Laughing ама то именно в това се състои  най-веселото  Laughing
днес  направихме голяяяма разходка до централен Лондон,имахме среща с една друга мама с по-голямата си оба4е дъщери4ка,времето беше страхотно!!!! Hug най-накрая се пооправи  Peace
за кърменето-Браво на вси4ко,които имате кърма и си ги кърмите сладур4етата!Колкото може да издържите е хубаво!И аз дадох вси4ко от себе си,но само до 6 мес и половина имах кърма ..но мисля 4е пак е нещо;)
аиде бягам сега ,4е ще се къпем  Crazy голяяямо пляскане пада в банята,половината вода от вани4ката е вън по пода Crazy Mr. Green
целувки на вси4ки!!!! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт