Отговори
# 585
  • Пловдив
Звездичкова, стиснати палци и от мен! HugИ наистина, поговори си сериозноо с бебето, та дано да тръгне за излиза до ден-два.  Wink

# 586
Танитка, разбира се, че те помня  Hug. Много се радвам, че и твоят Калоян ще става батко, браво на вас  Heart Eyes

За хомеопатичните лекарства и аз съм на мнение, че задължително след консултация с добър хомеопат. Мога да ти пратя на лични малко повече инфо, ако искаш  Peace. Успех  Hug

Звездичкова, и аз се нареждам със стиснати палци!!! Вярвам, че всичко ще е както трябва и ще имаш един прекрасен ВБАК!!!  Heart Eyes  Hug

Лили, жалко, че няма да делим една отчетна, но стискам и на теб палци съвсем скоро да се наместиш удобно в Твоята отчетна  Heart Eyes

# 587
  • София
Zvezdichkova, ЩЕ ТРЪГНЕ! Стискам палци и аз!

# 588
  • София
Здравейте мили мами!
Искам само да ви кажа, че шансовете ми за ВБАК растат с всеки изминал ден и ако пак ме срежат - ще имам  сериозна нужда от психолог !
Днес бях на ЖК и бебето ми все още си е с главата надолу, с лице към гръбнака ми и вече е и с гръбчето наляво -  доктора беше много впечатлен, че знам каква  е оптималната позиция за раждане (това го дължа на вас) и изрази надежда, че ако не е много голямо ( засега не е  - 1400гр и си отговаря точно на седмиците) и имам регулярна родова дейност - естественото раждане е напълно осъществимо, независимо от краткия срок. Ама  аз и не му давам  да ми спомене вероятно секцио - толкова много искам да родя детето си! Освен това - тук благодарности на LUX - докторката, с която той работи също е за естественото раждане. Мисля да говоря с нея - без да я избирам като екип - просто да ме има предвид и да каже на  екипа, който е на смяна да ме изчака максимално с естественото раждане, и чак ако има проблем ( не дай си боже) да ме режат.
А какво стана със Звездичкова, дали е родила вече?
LUX - в теб ми е надеждата, мила!

# 589
krasidika ако не е тайно към коя болница си се насочила да раждаш?

# 590
  • София
Колебаех се между ТК и Окръжна, но втората надделя по няколко причини. Първо ми е много по-близо и мога да стигна до там за 10минути, най-много 20 ако има трафик,  второ- там всички лекари са привърженици на естественото раждане, трето- обстановката ми е  позната от предишното раждане, и не на последно място- бебето е през цялото време при мама. И още нещо- моят мъж е категорично против избора на екип и ако реша на "своя глава" да платя на някой - в окръжна е 3 пъти по-евтино - 350лв по-бих могла да "скатая" отколкото 900лв..... Grinning

# 591
Здравейте...
Нямам възможност да чета всичко тук за съжаление, нямам достатъчно време  1crib hang newsm79
Аз родих детето ми със секцио преди почти 4 месеца. Когато говорих с лекарите от местната болница (Карлово) как ще стоят нещата, ако забременея повторно, те ми казаха: "Ами изчакай 2 години и след това ще раждаш нормално и ако има усложнения се преминава към секцио... То хубаво, ама с всяка една жена, която съм говорила и е раждала там второ дете, се оказва, че и второто задължително е секцио... Ако забременея пак след време, може би ще родя в Пловдив, защото в Карлово ме е страх. Условията и материалната база са зле, а и апаратурата не е много добра. Та понеже не познавам нито една мама с ВБАК след секцио, някой би ли ми дал съвет към кой лекар в Пловдив да се обърна евентуално за ЖК и раждане?
И дали ако отида след време на гинекологичен преглед, може да се установи дали матката е достатъчно заздравяла и стабилна за евентуално ВБАК или в хода не бременността се установява това? И ако е обсъждано това някъде, моля за линк.. Благодаря ви  Hug

# 592
Здравейте, отдавна не съм писала... но пък следя отвреме на време.. и малко със закъснение за арниката. Преди време попаднах на това в хомеопатичния форум:

Цитат
Ако две седмици преди раждането започнете да вземате по 5 гранули Arnica вие със сигурност ще докажете хомеопатичното лекарство, а това на прост език означава, че ще си докарате ригидна шийка на матката, неефективни контракции, съществува опасност от голяма кръвозагуба, както и опасност да не ви хване упойка, ако не дай се боже се наложи да се използва. Това са все неща, които НЕ искате да ви се случат. Нямам за цел да ви плаша, а само да ви информирам.

Начинът по който стоят нещата в хомеопатията и останалата медицина са диаметрално противоположни, нямат нищо общо.

Пак повтарям - лишено от хомеопатична логика е да пиете Arnica и то в такива дози преди раждането. Може много да си навредите.

Има логика да пиете Arnica  за възстановяване, след раждането.

В хомеопатията лекарства НЕ се пият превантивно, а се вземат само когато има картина изискваща прием на конкретно лекарство. Вие ще имате картина на Arnica, когато родите, не преди това.

Бихте могли да си вземете Arnica montana 30 CH, да разтворите една гранула в чаша с около 50 мл вода, или в малка бутилка от минерална вода със същото количество вода и да вземате от този разтвор 3 пъти в първите 24 часа след като сте родили, а след това да разредите приемите по два пъти дневно за следващият ден и при нужда по един път дневно за следващите няколко дни. Това ще бъде предостатъчно за да си помогнете във следродилното възстановяване.

ето го и целия пост: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=593465.405

А д-р Михайлов е фитотерапевт, който има изкривен подход към хомеопатията. Мое мнение.

# 593
^KOTKATA^  аз раждах (първо раждане) при д-р Жорж Пелев в Окръжна болница Пловдив ( той е завеждащ АГ там ) наложи се секцио, иначе самият той е за нормалното раждане. 26 дни след раждането като ме прегледа ми каза че съм готова за второ. Аз си помислих че се шегува. Четири месеца и половина след раждането отново отидох на преглед и го попитах кога мога пак да забременея и той каза че това си е моя работа, аз му казах че съм чувала че трябва да се изчака след секцио и той ми каза е нали изчакахме  Laughing и накрая го попитах за нормално раждане след секцио и той каза че няма проблем стига към момента всичко да е наред. За добър доктор определено ти го препоръчвам. А това дали ще родиш нормално е много относително. На мен ми каза че съм абсолютно здрава и няма проблем, но не се знае кога ще забременея пак и дали няма тогава да има някакъв проблем. Иначе дори за секциото съм много доволна от него на 30 ден правих коремни преси.

# 594
А д-р Михайлов е фитотерапевт, който има изкривен подход към хомеопатията. Мое мнение.
И мое. И винаги обръщам внимание на това, когато става дума за хомеопатия и се споменава това име.

# 595
  • ул. "Мечтание"
...и той ми каза е нали изчакахме  Laughing

Посмях се и аз с твоя доктор!  Laughing Laughing Laughing
Харесва ми, че има такова положително отношение към нещата.

Стискам палци на мамите, които им предстои скоро!  Praynig  bouquet

# 596
Нощни очи да много положително е настроен и въпреки че много хора казват че "все едно е ял лимони" аз пък много съм се смяла с него и през цялата бременност беше много положителен и без да ме затормозява с излишни неща си изкарах много спокойна бременност.

# 597
оффф хайде искам да раждам вече и да се свършва това чакане,

тази седмица не успях да си отида на прегледите и да видя бебка Sad и съм много нещастна
с Атила попаднахме в болница заради бронхиални спазми и сега ви пиша от болницата

нещо все още не съм седнала да чета за раждането, дали трябва да го направя или да оставя нещата да си се развиват нормално- страх ме е че ако чета на раждането след секцио, ще се уплаша и затова не чета- знам че има риск, но знам също че и секциото си е толкова рисково, и това че имам близки родили нормално след секцио ми дава кураж.

Благодарна съм че я има темичката и пишете отвреме на време, и много на мъжа ми който много ме подкрепя и силно вярва че този път ще е нормално  Hug

до скоро   bouquet

# 598
  • ул. "Мечтание"
lux  Hug

Ако не изпитваш нужда да четеш за раждането - не чети!  Hug
Ако изгубиш кураж - прочети някой положителен разказ за VBAC, който ти харесва!
Няма какво да се страхуваш. Каквото и да стане помни, че най-лесното е да те срежат и винаги могат да го направят, ако пожелаеш. Това не те прави слаба или лоша майка!  Hug  bouquet

# 599
Здравейте момичета и благодаря за стиснатите палчета  Hug
Идеята да поговоря с бебока да тръгне не беше никак лоша  Grinning тръгна човека, но нещата не се получиха. Влязох в четвъртък в болницата. В петък през нощта се започнаха едни прекрасни контракции...за час и половина и като станах до тоалетна се изпариха. В събота вечер пак контракции от 3 до 6 сутринта и като станах...айде пак няма никой. През деня обаче пак се появиха - къде на 5, къде на 10 минути, къде на повече. Следобяд станаха съвсем регулярни. Моята докторка...милата Господ да я поживи що ме е мислила. В събота лично дойде да провери записите на тоновете. В неделя се обаждала и понеже от сутринта тоновете явно са показали нещо не съвсем като хората беше поискала 3 записа вместо 2. Е на третия запис вечерта тоновете се оказаха в нормата, но едни равномерниииии...бебо седи и си кютя, а трябва да бъдат с големи амплитуди. А контракции перфектни и съвсем не така болезнени колкото аз си мислех. Прегледа ме дежурната в родилно и каза, че за нея съм за секцио. Обадиха се на моята...и тя милата буквално се телепортира до болницата. Още с клизмата не бяхме приключили и тя вече питаше за мене. Прегледа ме - усмихната, слънчева, лъчезарна, но вече видимо притеснена. Еййй, това тъпо разкритие от четвъртък до неделя си беше само половин см и не помръдна от тази стойност. Каза, че ако държа на естественото раждане продължаваме, но смята, че вече има сериозен риск и за двама ни и че я притяснява факта, че при такива прекрасни контракции разкритието не върви, а бебето вече е сънливо и не е в идеалния тонус. И не ми остана нищо друго освен да кандисам пак да ме резнат. Оказа се, че стария цикатрикс е поддал и е започнал да се отваря. Явно там се е губела силата на контракциите и сме тъпкали на едно място. Но поне човечко си тръгна, имаше си редовни контракции и поне част от нужните за раждането хормони от мен са пътеглили към него. Че каката я извадиха така както сладко си спеше седмица преди термина и тя беше съвсем неподготвена. Каза само едно мяу и заспа, а тоз хубостник така вресна, че цялата болница го разбра  Joy Само дето после направих кръвоизлив и за да свият матката по-бързо ми включиха окситоцин, а и доки ми беше сложила някакво хапче преди това уж за същото. Еййй като се почнаха едни контракции през 3 минути...и като се стигнеше до резнатото място ми идеше да вия от болка. Направо си изкарах и едно нормално раждане за около 3 часа плюс бонус секцио.  Grinning Ама такъв ми бил късмета. Важното е, че сме живи и здрави и вече свикваме всички заедно у дома с новия член на семейството - малкия Калоян. А докторката ми...Господ здраве да дава на цялото й семейство...толкова лъчезарна и добронамерна, и склонна да рискува и да изчака без да придиря. Обаче следеше всичко под лупа и при първия знак, че нещата не минават гладко долетя за да спести на бебо по-голяма драма. Имам чуството, че свише й дадено някакво шесто чуство как да предусеща и реагира.
Успех на всички момичета, които ще опитат вагинално раждане след секцио...изобщо не е невъзможно. Само трябва да има лекар, който да ти вдъхва кураж и да вярва, че нещата могат да се получат. Другото е Божа работа Hug

Общи условия

Активация на акаунт