Познай коя е книгата 2

• 23 586
  • 754
  •   1
Отговори
# 60
  • на североизток от Рая
   Това е книгата.

Поздравления,  bruja ! Много беше бърза. Кронин да не би да е любим твой автор? Аз много го харесвам. Страхотен изказ има, а как описва...

# 61
  • España
neli,  чела съм някои негови книги, тази специално ми е любима.

"Килията на доктор ..... беше на разстояние от останалите и гледаше само към вратата на един килер в отсрещната стена на коридора. Още нещо я отличаваше от другите килии. Предната и стена представляваше желязна решетка, но от вътрешната и страна, на разстояние, по-голямо от протегната ръка, имаше втора преграда — яка найлонова мрежа, опъната от пода до тавана и от едната стена до другата. Отвъд мрежата С...... зърна завинтена към пода маса, отрупана с книги в меки подвързии и купища хартия, и стол с права облегалка, също занитен здраво за пода. "

# 62
  • София
Мълчанието на агнетата.

Леле, чудя се сума време защо умря темичката, а вие сте стигнали до 5 страница от новата Grinning

# 63
  • España
Flip, позна.

# 64
  • София
          Не зная колко дни изминаха, преди да ме обхване неудържимата нужда да избягам. Във всеки случай имаше поне седмица, понеже през въпросната сутрин (сигурна съм, че беше сутрин) жената ми беше дала половин хапче, а аз ясно бях запомнила, че една седмица трябва да вземам по четвъртинка, а после по половинка.
           Изведнъж осъзнах, че съм в кревата, легнала нормално, по гръб, с открито лице. Това ме изненада: вече толкова месеци можех да живея само свита на кълбо, да спя единствено сгърчена на кравай, със скрита под завивката глава...
           През тази сутрин, докато главата ми все повече натежаваше, наболяваше ме и потъваше във възглавницата, установих връзката между настъпилото състояние и хапчетата. Спомних си един разговор между психиатъра приятел и вуйчо ми. Те говореха за някакво ново лечение, "химически електрошок", което давало много по-добри резултати от тези на обикновения електрошок. Разискваха в мое присъствие, сякаш бях от дърво. Действително, в момента не бях обърнала внимание на думите им. Просто си мислех, че кръгът се е затворил, че ще ме пратят в лудница, което е нормално, щом съм неспособна да живея като другите и да възпитавам децата си. И освен това не издържах, исках да ме избавят от страха, от "нещото", независимо на каква цена.
          Ала през онази сутрин, в клиниката, отгатнах, че цената ще е прескъпа и че не искам да я платя.

# 65
  • на североизток от Рая
  Паулу Коелю???

Познато ми звучи, много, много познато.  newsm78

# 66
  • София
Не е Коелю.

# 67
Книгата на Флип ми е много позната.

Затвориха жената в лудница,даваха й някакви хапчета и  тя започна да вижда хората като животни.Тя самата беше сърна,а мъжа й-тигър /или някакъв хищник беше/.После тя реши да не си пие хапчетата и се опита да избяга.Хванаха я и накрая тя виждаше хората нормално,а себе си-като сърна.

Не знам кой е автора и коя е книгата,но е интересна.

# 68
Книгата на Флип ми е много позната.

Затвориха жената в лудница,даваха й някакви хапчета и  тя започна да вижда хората като животни.Тя самата беше сърна,а мъжа й-тигър /или някакъв хищник беше/.После тя реши да не си пие хапчетата и се опита да избяга.Хванаха я и накрая тя виждаше хората нормално,а себе си-като сърна.

Не знам кой е автора и коя е книгата,но е интересна.

Естел
, това за което говориш са "Сини лещи" на Дафни дю Морие, но откъса на Flip  не е от него.

# 69
Благодаря ти,Динчо! Grinning
Значи и аз се нареждам на опашката да разберем коя е книгата на Флип.

# 70
Наподобява Сезонът на канарчетата, макар че съм почти сигурна, че не е тя.

# 71
  • София
Нищо от изброените не е Simple Smile Авторката е французойка. Книгата описва историята на една психоанализа. Изданието е старо - 1975 г. (не търсете в съвременните романи).

Ако има нужда, да поствам още цитати?

# 72
Не съм никак сигурна,но казвам "Сибил" не помня името на автора.
Книгата е за жена, която страда от "раздвоение" на личността - в нея живеят 16 отделни личности.

# 73
  • София
Не е. Явно не е популярна. Макар че Как' Сийка уцели Франсоаз Мале-Жорис от раз в миналата тема, та си мислех, че и тук някой ще се сети.

След малко ще препиша още един цитат. Предлагам ако до утре по обяд няма познали, да я издавам, защото бавя темата Simple Smile

# 74
  • на североизток от Рая
    Книжната къща"  ???

Общи условия

Активация на акаунт